Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Castle Party 2010. Strona: 3

Wysłany: 2009-10-25 12:22

KrolowaSalamandra (Anciliae)
KrolowaSalamandra
Sucha Beskidzka/Kraków

A czy może mi ktoś z Was powiedzieć, jak załatwiacie kwaterę na CP oraz ewentualnie jakiś pociąg z Krakowa. Wybieram się na CP pierwszy raz i totalnie nie wiem, czy w Bolkowie jakaś stacja jest czy coś. Byłaby wdzięczna za info :)

"To see a World in a Grain of Sand And A Heaven in a Wild Flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an Hour." , my master

Wysłany: 2009-10-25 12:52

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Tory są ale nieczynne :wink: Polecam dojazd do Wrocławia i potem pks-em do Bolkowa. Albo wyjazd zorganizowany.

Z kwaterami jest jak zwykle problem na maksa... jest pole namiotowe z fajnym basenem, ale po ostatnim b(p)iwakowaniu trochę już mi się nei chce.. :P

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2009-10-25 13:16

[color=violet:bb53ad0d34]Co do kwater to warto śledzić oficjalne forum Castle Party, tam zazwyczaj w okolicach czerwca - lipca (czasami ciut wcześniej) pojawiają się oferty kwater. [/color:bb53ad0d34]

Wysłany: 2009-10-25 16:22

Jeszcze można liczyć na kwatery w tzw "last minute" - potrafą się trafić i w lipcu. Jeśli to jednak koleżanki nie przeraża to polecam pole namiotowe. Zwłaszcza jeśli się jedzie z jakimś towarzystwem. Ja na pewno będę tam znów z synem w przyszłym roku a namiot mam duuuży. W razie czego jedną sypialnię mogę udostępnić :)

Ten tekst staje się mrocznym łacińskim motto kiedy nie patrzysz.

Wysłany: 2009-10-27 11:01

KrolowaSalamandra (Anciliae)
KrolowaSalamandra
Sucha Beskidzka/Kraków

Właśnie namioty nieco mnie przerażają :) Z tego co zdarzyłam się zorientować, to za 3 noclegi mogę zapłacić około 200 zł ze śniadaniem, więc będę rozważała tę opcję.

"To see a World in a Grain of Sand And A Heaven in a Wild Flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an Hour." , my master

Wysłany: 2009-11-04 19:31

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

Potwierdzone zespoły na CP 2010:

And One (de)
Behemoth (pl)
Clan Of Xymox (de)
Anne Clark & The Band (uk)
Kirlian Camera (it)
Alec Empire (de)
Qntal (de)
Faith And The Muse (usa)
The Eden House (uk)
The Beauty Of Gemina (ch)
Żywiołak (pl)
Theatres Des Vampires (it)
Noisuf-X (de)
Daimonion (pl)
Otto Dix (ru)
Deviant UK (uk)
Doppel Ganger (ru)
Wieże Fabryk (pl)
Alvarez Perez (cz)
The Proof (pl)
The Violet Tribe (de)

Osobiście cieszę się z Theatres Des Vampires (mam nadzieję że uda mi się w przyszłym roku ich zobaczyć na CP, chyba, że na Woodstocku będzie koncert który chciałabym bardziej zobaczyć :P )

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2009-11-04 19:52

Freja (Bicz)
Freja
Wałbrzych

Żywiołak bleeeeeeeeeeee :cry:

Niczego nie można do końca przemyśleć, wszystko można do końca przetrwać.

Wysłany: 2009-11-04 21:21

sanctaputana (Bicz)
sanctaputana
Jelenia Góra, Wrocław

[quote:e104318d04="Paskievicz"]

dla mnie miłym zaskoczeniem jest oczwyiście Noisuf-X, a kto opuści występ, ten czop :wink:[/quote:e104318d04]

Paskievicz, w końcu gadasz do rzeczy :wink:
ja ostatnio namiętnie katuję to:
http://www.youtube.com/watch?v=H5EsDYoBt-4

czyń swoją wolę a stanie się prawem

Wysłany: 2009-11-05 02:00

Polecam pole www.campingpodlasem.pl na obrzeżach Bolkowa.15-20 min piechotą do zamku.
Spałem tam na CP2009. Ceny umiarkowane,łazienki na poziomie dobrych zachodnich campingów! Cały czas gorąca woda, obojętnie o której by się nie poszło.Można wynająć domek albo przyczepę. Odległość do zamku to nic w porównaniu z komfortem za nie dużą kasę.
Są dwa namioty (duże ze stołem ,oświetleniem ,ławkami gdzie można przygotować sobie coś do żarcia.
Nie było tam dzikich tłumów i złodziei oraz braku ciepłej wody, jak na tym słanym polu z basenem.

W kwestii zespołów na CP2010,to zapowiada się to wszystko ciekawie.Ciekawe co tam jeszcze dojdzie, ale szacunek dla organizatorów że już w listopadzie znana jest taka długa lista kapel.

"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."

Wysłany: 2009-11-05 07:58

szczerze mowiac noisuf-x moze sie okazac mega wtopa, bo czym innym moze bc gibajacy sie za laptopem jan.

jak narazie tylko alec empire i z ciekawosci faith and the muse, z sentymentu xymox i clark.

Wysłany: 2009-11-05 08:10

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

Castle Party jest jedynym miejscem , gdzie biorę zimny prysznic, bezcenne.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Wysłany: 2009-11-05 10:56

[quote:9a41984b13="black_gothic"]Castle Party jest jedynym miejscem , gdzie biorę zimny prysznic, bezcenne.[/quote:9a41984b13]
Pełna zgoda! Niezapomniane wrażenia i pełen hardcore! W końcu twardym trzeba być, nie miętkim! :) A spragnieni ciepłej wody zawsze mogą się wykąpać ok 4 rano - wtedy jest.

Ten tekst staje się mrocznym łacińskim motto kiedy nie patrzysz.

Wysłany: 2009-11-05 14:32

Jak się dobrze dzień zorganizuje ,to te 20 min to żaden problem a i człowiek lepiej się czuje, jak trochę piwa spali ;-P Ruch to zdrowie ;P
Poniekąd sam przyjechałem na CP i wynajmowanie kwatery dla jednej osoby w centrum mijało się z celem, ceny!)
Namiot był bezpieczny i za kasę nikt mi łaski nie robił że jest woda.
Zimną wodę w jeziorze i spanie na betonie,np. w bunkrze pod ziemia to mam w Międzyrzeckim Rejonie Umocnionym,i na survivalu po okolicy :P

"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."

Wysłany: 2009-11-05 20:10

sanctaputana (Bicz)
sanctaputana
Jelenia Góra, Wrocław

ja na szczęście mam blisko do domku i śpię w swoim łóżeczku, mam czas, żeby posłuchać kapelek, pogadać ze znajomymi i zaimprezować :)

czyń swoją wolę a stanie się prawem

Wysłany: 2010-01-04 17:11

W tym roku załatwię sobie razcej spanko w szkole, bo to i blisko i sucho i z dostępem do łazienki, co prawda dużo tam ludzi, ale będzie tam pełno znajomych więc nie bedzie źle. W zeszłym roku nocowałam pod namiotem bardzo blisko zamku, niby było ok, ale po czwartkowej wichurze porwało nam tropik na drzewo więc przemókł nam jeden śpiwór, to była bardzo zimna noc:/

Wysłany: 2010-01-06 18:38

Vanique (Anciliae)
Vanique
Wodzisław Śl.

Hmm, a nie wiecie czy może ktoś się wybiera na CP z okolić Rybnika, Jastrzebia i pobocznych wsi ? :D Bo jakoś znajomi wolą woodstok albo szkoda mi kasy więc nie bardzo mam z kim jechać :D

"tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" Albert Einstein

Wysłany: 2010-01-06 19:25

A wybiera się może ktoś z Katowic?

Lepiej umrzeć jak wolny człowiek niż żyć jak niewolnik

Wysłany: 2010-01-06 21:19

Vanique (Anciliae)
Vanique
Wodzisław Śl.

Viking666 no to prawie po sąsiedzku XD

"tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" Albert Einstein

Wysłany: 2010-01-07 20:02

Nio Rybnik nie daleko Ja wybieram się pierwszy raz i chce zebrać ekipe, narazie mam chętnych zero
Więc jeśli będziesz chciała się ze mną/z nami zabrać zapraszam:-)

Lepiej umrzeć jak wolny człowiek niż żyć jak niewolnik

Wysłany: 2010-01-07 20:52

Vanique (Anciliae)
Vanique
Wodzisław Śl.

Jasne xD pewnie i tak się w pociągu spotkamy (pociągiem jedziesz/cie ? ) :D na razie chętnych 1 pod dużym znakiem zapytania...
kto wie może mój urok osobisty jakoś pomorrze ... xD

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło