Wysłany: 2008-08-22 13:57
Wygląda się raczej dla siebie, nie dla faceta. Jest się z kimś dla całokształtu - osobowości, wyglądu także, ale jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji (i w bycia tak płytkim w ogóle ) w której koleś komentuje " nie będę z Tobą, bo masz za duży tyłek ". A zdesperowana pani przechodzi na różne nieracjonalne diety, których efekty są najczęściej żadne lub krótkotrwałe ( efekt jojo ). Kompleksy wynikają nie tylko z człowieka, ale również z otoczenia. Różni są ludzie: mniej i bardziej wrażliwi i radziłabym być ostrożnym w tym, co się komu mówi. Czasami na pozór uwaga bez znaczenia może kogoś zranić i wywołać szereg kompleksów.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-08-22 14:09
Taaaak, tylko nigdy nie rozumiałem że dziewczyna np. szczupła twierdzi że jest za gruba. jak ja słysze, ze 50kg Kurcak chce sie odchudzac to mogle się, aby choć iaż z cycków troche tłuszczyku zostało ...
.
Wysłany: 2008-08-22 14:21
Jak się tyje, to nie idzie w biust, tylko gdzie indziej. Więc jak się chudnie...?
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-08-22 14:42
Tu akurat masz racje ... ale czasem kobieta ma taką a nie inną budowę i to wcale nie wynika z trybu zycia czy diety i wtedy zadne odchudzanie nie pomoże
.
Wysłany: 2008-08-22 14:54
zgadzam się z Wampgirl, że kompleksy wynikają też z otoczenia, i najczęściej zaczynają się w dzieciństwie,okresie dojrzewania, np. z krytycznych uwag i uszczypliwych spostrzeżeń. Mi też coś jeszcze innego przyszło na myśl. Jak się cofnąć chociażby do lat 60, to kobieta z szerszymi biodrami była normalnością, potem przyszło lansowanie chudzielców wręcz anorektycznych figur,teraz wszelako rozumiany styl emo u nastolatków, im chudszy tym lepszy. To jaka sylwetka/figura jest "cool" też wynika z obowiązujących trendów.
...jestem jak spadająca gwiazda, tuż przed spełnieniem swej misji rozpryskuję się na drobne kawałki...
Wysłany: 2008-08-22 14:59
Sylwetka w jakimś stopniu ukształtowana jest genetycznie. Do tego dochodzi różny u poszczególnych osób metabolizm, leki, choroby...Nie wszystko sprowadza się do trybu życia i nawyków żywieniowych.
Wysłany: 2008-08-24 10:04
[quote:321b5b4d5d="Harlequin"]Zakładając standardowe 170 cm dla kobiety to 60 kg jest dla mnie ok :)[/quote:321b5b4d5d]
koneserze a co myślisz o 186 cm wzrostu i 75 kg masy ciała 8) sweet ?
nie miewam dobrych nastrojów !
Wysłany: 2008-08-25 07:43
Wicia, ale Ty nawet wcięć w talii nie masz .... :lol:
.
Wysłany: 2008-08-25 09:41
Ja myślę, że jest szczuplutki, ale przyzwyczaiłam się już do takich. 8)
Wysłany: 2008-08-25 10:05
Gdzie tam - Wicia, to rasowy tatuś
.
Wysłany: 2008-08-25 14:14
Znaczy z mięśniem piwnym?
Wysłany: 2008-08-25 15:48
[quote:5129b57469="Wampgirl"]Znaczy z mięśniem piwnym? [/quote:5129b57469]
ogromny jak balon he 8)
p.s. Harl ja o kobiecie a ty jak zawsze błądzisz wkoło 'atletycznego' ciała - zero męskiej korelacji :lol:
nie miewam dobrych nastrojów !
Pulchne ciałka Wysłany: 2008-08-25 18:35
heh.... coś o tym wiem :P ciut mniej wzrostu i ok. 70kg. :P
grunt to zaakceptować samego siebie..... i każda potwora znajdzie swojego amatora .
Najważniejsze to dbać o to co się dostało od natury.
Nie mogę i nikt inny nie może nauczyć Cię życia. Ale wiem jedno, życie każdego jest jak walka dwóch wilków. Jeden wilk jest dobry i szlachetny, a drugi zły... Zwycięży ten, którego będziesz karmić.
Wysłany: 2008-08-25 21:13
Driada - już Cię kocham za tę wypowiedź.
Lepiej sama bym nie wymyśliła :*
I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it.
Wysłany: 2008-08-25 21:51
Bo grunt to lubić siebie. Jeśli sami nie nauczymy się akceptować siebie, to nikt za nas tego nie zrobi.
Wysłany: 2008-08-26 08:03
Wicia :arrow: temat to "pulchne ciałka" niekoniecznie kobiece :)
Driada :arrow: przynajmniej wyglądasz jak kobieta :D
.
Wysłany: 2008-08-27 15:10
no.... duża kobieta :P (ponad 180 wzrostu :P)
Nie mogę i nikt inny nie może nauczyć Cię życia. Ale wiem jedno, życie każdego jest jak walka dwóch wilków. Jeden wilk jest dobry i szlachetny, a drugi zły... Zwycięży ten, którego będziesz karmić.
Wysłany: 2008-08-28 07:53
Nie, no kitle to są uber alles ... a właśnie - są tu jakies przyszłe panie lekarki lub pielęgniary ? Bo mnie baaaaardzo boli ... :twisted:
.
Wysłany: 2008-08-28 21:08
ja idę na weterynarię, może być ? :P
"Księżyc kładzie dłoń na moim czole, ślepy i niemy jak piastunka"
Wysłany: 2008-08-29 07:27
Pewnie - w grunt że kitel :twisted:
.