Dodano: 2010-01-27 15:43 Zmieniono: 2010-01-27 15:44
Bóg istnieje! Mamy na to dziesiątki dowodów!
"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"
Dodano: 2010-01-27 16:04
Lol
Gra retoryczna, ale przyjemna. :)
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2010-01-27 16:30
| Durante napisał(a): |
| Lol
Gra retoryczna, ale przyjemna. :) |
Taaaaaa, już to gdzieś widziałam ;-D
Dodano: 2010-01-27 16:36
Hum, polecam obaczyć cały kanał z którego pochodzi powyższy filmik, można wygodnie się usadowić i oglądać wydarzenia na arenie beznadziejnych sporów ateistów i katolików. Przednio. xD
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2010-10-05 21:34
Bóg istnieje! Mamy na to dziesiątki dowodów!
świetny sarkazm :D nieżle się uśmiałam :D
Dodano: 2010-10-05 22:04
Taak.. Film ukazuje prawdziwa postac boga.. A wlasciwie nie, poniewaz bog ukazal sie pod postacia krzaka. Aczkolwiek abstrahujac od roslinnosci, chce zadac pytanie. Dlaczego wszyscy tak kurczowo trzymaja sie jednego boga, przeciez jest ich i bylo wiecej? Co z biedna Tiamat, wszakze to z niej wydobyto niebosklon.. Czy nikt juz nie pamieta sumeryjskich Bogow.. W porownaniu z nimi- jezus, rzeczywiscie jest tylko dzieciatkiem.. Kazdy czlowiek, myslacy prawdziwie, posiadajacy w swej czaszce inteligencje, moglby usiasc i napisac swoja biblie.. Znalezc zwolennikow, ktorzy kontynuowaliby jego dzielo.. I tak oto powstalaby nowa wiara.. Nawiazac pragne do pewnych niescislosci, ktore pojawily sie w tej, jakze swietej ksiazce.. Dlaczego nikt nie wspomina o tym, ze jezus mial zone i potomstwo.. Ach tak, oczywiscie, kosciol jako instytucja padlaby w popiolach i kurzu jak dawne Persepolis..
Dodano: 2010-10-05 22:07
Taak.. Film ukazuje prawdziwa postac boga.. A wlasciwie nie, poniewaz bog ukazal sie pod postacia krzaka. Aczkolwiek abstrahujac od roslinnosci, chce zadac pytanie. Dlaczego wszyscy tak kurczowo trzymaja sie jednego boga, przeciez jest ich i bylo wiecej? Co z biedna Tiamat, wszakze to z niej wydobyto niebosklon.. Czy nikt juz nie pamieta sumeryjskich Bogow.. W porownaniu z nimi- jezus, rzeczywiscie jest tylko dzieciatkiem.. Kazdy czlowiek, myslacy prawdziwie, posiadajacy w swej czaszce inteligencje, moglby usiasc i napisac swoja biblie.. Znalezc zwolennikow, ktorzy kontynuowaliby jego dzielo.. I tak oto powstalaby nowa wiara.. Nawiazac pragne do pewnych niescislosci, ktore pojawily sie w tej, jakze swietej ksiazce.. Dlaczego nikt nie wspomina o tym, ze jezus mial zone i potomstwo.. Ach tak, oczywiscie, kosciol jako instytucja padlaby w popiolach i kurzu jak dawne Persepolis..
Dodano: 2010-10-05 22:12
Wybaczcie, ze sie "powtorzylam", problemy ze sprzetam.. Hail.
Dodano: 2010-12-02 21:57
a ja... sama chyba nie wiem, w co wierzę. trudno mi zdefiniować, kim jest dla mnie bóg. mam problemy z samą definicją tego słowa, bo trudno mi sobie wyobrazić go jako osobę. Jest to dla mnie raczej rodzaj energii, trochę osobowej, trochę nie. Nie umiem ubrać boga w imiona i sukienki.
Wierze w magię - energię życiową.
Mimo wszystko najbliżej mi do wierzeń dawnych Celtów - gdzieś w tym pogaństwie kryła się prawda. Ciekawe wydaje mi się zjawisko reinkarnacji i zdecydowanie wolę wierzyć w nią niż w Sąd Ostateczny.
a przede wszystkim - wierzę, że człowiek jest panem sam sobie i nie musimy kulić się ze strachu przed piekłem i zastanawiać, czy chrześcijański bóg, ostatnio modny, rzeczywiście jest tak litościwy jak go reklamują.
a po za tym - wszyscy bogowie są jednym. tylko trzeba wybrać sposób, w jaki chcemy go wyznawać. ja wybrałam celtyckie pogaństwo, odkurzając dawną wiarę, jak na mój gust stokroć mądrzejszą od mądrości religii czasów współczesnych.
Nuair a théann sé fán chroí cha scaoiltear as é go bráth.
hm Dodano: 2011-01-25 20:43
kwestai wiary podejscia i dziedzin zycia w ktorych zostalismy wychowani tak naprawde to tylko od tego wszystko zalezy
Dodano: 2011-01-25 21:29
Hmmm... Temat ciekawy. Ja wierzę w Hartre Revię (dosł. Siła Wyższa). Według mnie coś wyższego i potężnego stworzyło ten świat, ale nie ma żadnego wpływu na tak marne istoty jak ludzie. Bo czym jesteśmy wobec wszechświata? Pyłem, myślą którą zabija czas.
Teriar viras ret Itach, korim Itach magh knu akhredeme.
Dodano: 2011-01-25 22:07
| Vendetta napisał(a): |
| Hmmm... Temat ciekawy. Ja wierzę w Hartre Revię (dosł. Siła Wyższa). Według mnie coś wyższego i potężnego stworzyło ten świat, ale nie ma żadnego wpływu na tak marne istoty jak ludzie. Bo czym jesteśmy wobec wszechświata? Pyłem, myślą którą zabija czas. |
Masz tu trochę racji
Tak naprawdę to my jesteśmy tylko zabawkami żyjącymi na placu zabaw. Człowiek został stworzony przez faktyczną siłę wyższą , on jak i wszystko co go otacza.Każde stworzenie zostało zaprogramowane , a program ten jest przez człowieka zwany instynktem. Wszystko co nas otacza jest jednym wielkim systemem i wszystko według systemu ma działać. Jednak doskwiera mi tu pewna nieścisłość... Człowiek został obdarowany zbytnim intelektem , za pomocą którego niszczy system. Kiedy już ludzie dostatecznie zniszczą aspekty owego systemu nastąpi reset - zwany przez nas apokalipsą ... I wtedy cała ewolucja zacznie się od nowa ...
Dodano: 2011-03-12 18:06
| shagi666 napisał(a): |
| [quote:bbaeef79c7="Vendetta"]Hmmm... Temat ciekawy. Ja wierzę w Hartre Revię (dosł. Siła Wyższa). Według mnie coś wyższego i potężnego stworzyło ten świat, ale nie ma żadnego wpływu na tak marne istoty jak ludzie. Bo czym jesteśmy wobec wszechświata? Pyłem, myślą którą zabija czas. |
Masz tu trochę racji
Tak naprawdę to my jesteśmy tylko zabawkami żyjącymi na placu zabaw. Człowiek został stworzony przez faktyczną siłę wyższą , on jak i wszystko co go otacza.Każde stworzenie zostało zaprogramowane , a program ten jest przez człowieka zwany instynktem. Wszystko co nas otacza jest jednym wielkim systemem i wszystko według systemu ma działać. Jednak doskwiera mi tu pewna nieścisłość... Człowiek został obdarowany zbytnim intelektem , za pomocą którego niszczy system. Kiedy już ludzie dostatecznie zniszczą aspekty owego systemu nastąpi reset - zwany przez nas apokalipsą ... I wtedy cała ewolucja zacznie się od nowa ...
[/quote:bbaeef79c7]
Coś musi zakończyć cykl,by narodziło się odnowa
cudo istnienia ludzkiego bytu,a co do wierzeń,ja wierzę w chaos.
Bo jak napisał Malakipsa młodszy ''Jak znalazłem Boginię i co jej wtedy zrobiłem''
Dodano: 2011-04-03 21:17
Ja myślę,że skoro człowiek stworzył bogów,aby miec poczucie jakiejś "przynależności"i by wierzyc,że ktoś może pomóc w razie "W",to równie dobrze człowiek już na tyle ucywilizowany i inteligentny może założyc,że jest bogiem sam dla siebie i tak naprawdę wszystko zależy tylko i wyłącznie od niego.Wszechświat powstał w wyniku praw fizyki i też tak samo sie zakończy. Człowiek ,wszechświat ,życie to tylko fizyka,chemia i biologia, czyli nauka.A nauka opiera się na faktach.
Dodano: 2011-04-03 21:26
Dobra, to jest zrozumiałe, że człowiek jest wytworem ewolucji. Ale ewolucji.
To samo ze światem. Żeby najpierw wyewoluował, musiał istnieć wcześniej, więc coś musiało go stworzyć. Generalnie, już mnie nudzą takie gadki szmatki, nikt nie ma racji, każdy ma swoją, jedną hipotezę.
Who is The Pied Piper?
Dodano: 2011-04-04 19:28 Zmieniono: 2011-04-04 19:29
| bibunia napisał(a): |
| Ja myślę,że skoro człowiek stworzył bogów,aby miec poczucie jakiejś "przynależności"i by wierzyc,że ktoś może pomóc w razie "W",to równie dobrze człowiek już na tyle ucywilizowany i inteligentny może założyc,że jest bogiem sam dla siebie i tak naprawdę wszystko zależy tylko i wyłącznie od niego.Wszechświat powstał w wyniku praw fizyki i też tak samo sie zakończy. Człowiek ,wszechświat ,życie to tylko fizyka,chemia i biologia, czyli nauka.A nauka opiera się na faktach. |
Człowiek jest takim stworzeniem że potrzebuje w coś wierzyć,nawet taki ateista w coś wierzy,choćby w to że jest kowalem swojego losu,wierzy w swój cel który chce osiągnąć,ale w tym przypadku rusza w jakiś sposób wszechświat ku temu spełnieniu,a jeśli np. milion ateistów pragnie tego samego to moc ich wiary jest ogromna,i to się tyczy każdego,bo ludzie jako osobna jednostka są niczym,popadają w depresję,samobójstwa etc...,tak kończy człowiek bez wiary w nic,ale to rzadkie przypadki,bo jak pisałem człowiek ma i musi mieć potrzebę w coś wierzyć.
AVE ERIS
Dodano: 2011-04-04 19:53
dokładnie o tym piszę .Każdy człowiek w coś wierzy ,bo tak jesteśmy skonstruowani,jednak sednem mojej wypowiedzi był fakt,że wszyscy bogowie powstali ,bo ludzie ich stworzyli...nie odwrotnie.
Dodano: 2011-04-04 20:53
| dokładnie o tym piszę .Każdy człowiek w coś wierzy ,bo tak jesteśmy skonstruowani,jednak sednem mojej wypowiedzi był fakt,że wszyscy bogowie powstali ,bo ludzie ich stworzyli...nie odwrotnie. |
Każdy człowiek jest cząstką Boga,którym jest wszechświat.
Dodano: 2011-04-05 22:12
.[/quote:74c09bd6e8]
Każdy człowiek jest cząstką Boga,którym jest wszechświat.[/quote:74c09bd6e8] ciekawa hipoteza.
Dodano: 2011-04-06 17:28
| . |
Każdy człowiek jest cząstką Boga,którym jest wszechświat.[/quote:da64cd0a4a] ciekawa hipoteza.[/quote:da64cd0a4a]
Kiedyś sądziłem że mogę wszystko,kiedyś miałem wiarę,czasem jakaś moja cząstka''duszy'' pragnie,
pragnieńie zniszczyło mi życie, a sumienie zabiłem narkotykami.(jestem bo muszę)
Dodano: 2011-04-09 23:08
| ten_co_niesie_swiatlo napisał(a): |
| [quote:2bdf1c1656="bibunia"]dokładnie o tym piszę .Każdy człowiek w coś wierzy ,bo tak jesteśmy skonstruowani,jednak sednem mojej wypowiedzi był fakt,że wszyscy bogowie powstali ,bo ludzie ich stworzyli...nie odwrotnie. |
Każdy człowiek jest cząstką Boga,którym jest wszechświat.[/quote:2bdf1c1656]
Dobrze ujęte :)
Dodano: 2011-04-10 12:44
Nie ma żadnych bogów, to wymysł ludzkiej wyobraźni... nawet gdyby był to i tak bym przed nim/nimi nie uklękną. Już wolę bajki w której są smoki i elfy.