Bóg, bogowie, bóstwa, wierzenia.... Strona: 20

Dodano: 2011-11-10 15:05

„Odsyłam wątpiących do książki „Polskie Runy Przemówiły” do artykułu na temat brakteatu odnalezionego w bogato wyposażonym grobie w miejscowości Wapno pod Poznaniem. Zrozumiecie znaczenie symbolu swastyki w wierzeniach Słowian.
Według twierdzenia Jezusa, żydowskie bóstwo było diabłem. Przeczytacie to w ewangelii św. Jana.
Dowód na to, że Jezus nie kłamał, jest w St. Biblii. Przeczytajcie rozdział z Tory pt. „Prawo wojny”.
Jahwe to bóstwo wojny żywiące się krwią i ciałem z holokaustu, czyli „ofiary całopalnej”. Cechy boskie, bezpostaciowość, dodano mu po zapoznaniu się z religią Załatust-Ra w czasie „niewoli babilońskiej”.
Wymawiając słowo „poganin i pogaństwo” warto zastanowić się nad jego etymologią. „Pogaństwo jest to coś, co należy ganić i pogonić”, używanie tych pojęć w stosunku do wierzeń słowiańskich jest nadużyciem. Wierzenia słowiańskie miały swoje prawo, którego etyka przewyższała etykę chrześcijańską.” Winicjusz Kossakowski

Dodano: 2017-12-04 06:44

Hmmm,to byl test,w dobie religijnej podpuchy i napierdalanki,wpisalem do translatora nie chce robic kryptoreklamy jakiego, teksty kilku ekip do tlumaczenia plus imie jednego z bogow duza kursywa zniklo,mala kursywa,ciach nie ma.No dobra co jest grane,cala historia pozostala oprocz imion.Oczywiscie wladowalem wlasny nickname duza kursywa,nie dalo rady tam nic wiecej przetlumaczyc.:) Dzieki.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło