??? Dodano: 2008-06-17 22:28
mądre i dobre, goth chcąc byc zbyt ghotycki, i mhroczny zapomina że był chrzczony i (zapewne) bierzmowany. I do pewnego czasu sobie różaniec odmawiał, dopóki nie zaczął się na czarno ubierac - to jest prawdziwie żenujące.
"Pestis eram vivus - moriens tua mors ero"
Dodano: 2008-06-17 23:40
Black Metal nie musi być satanistyczny, może być po prostu pogański. i wcale nie mówię że jestem tró mhroczna. a sposób szerzenia chrześcijaństwa poza polityką można nazwać też po prostu mordowaniem niewinnych, jak wolisz. a co do żydów to o ten kredyt też nie mogłabyś się ubiegać dlatego, że gdyby nie oni to by w polsce pewnie żadnych pieniędzy nie było, bo rubaszny nasz naród wszystko by przepił. ale żydów też się wytępiło [z powodów religijnych oczywiście, nie politycznych, prawda pani miłosierna?] i pieniążki są. w taki sam sposób wzbogaciła się też hiszpania dzięki słudze bożemu tomusiowi torquemado.
Carpe jugulum
Dodano: 2008-06-18 07:41
Chrześcijaństwo było wspaniałą zagrywką polityczną i tak naprawdę to mr Konstantyn i Teodozjusz użyli go w celach czysto politycznych, nie mających nic wspólnego z ich przekonaniami (Teo był chrześcijaninem z tego co pamiętam, a jak nie to poprawcie, niemniej narzucił chrześcijaństwo w całym cesarstwie, zeby pozbyć się niewygodnych senatorów, przez co doprowadził do prawdziwego kataklizmu na prowincjach, ale to już inna sprawa), które zwyczajnie pozwoliły im się na dłużej utrzymać przy korycie.
:)
Dodano: 2008-06-18 09:14
zgadza się. ale chociaż według pani Friji zalatuje od nas kukulską, to od niej samej zalatuje radiem maryja, przy zaprzeczaniu zbrodni chrześcijaństwa i jednoczesnym przyznaniu się do antysemityzmu. a może my wcale nie żydy? może masony!
Carpe jugulum
Dodano: 2008-06-18 10:56
i cykliści.
Chociaż ja nie chodzę na religię, ale rozumiem ludzi, którzy podwyższają sobie nią średnią, czysty interes.
:)
Dodano: 2008-06-18 11:00
Zenujacy to jest wasz "atak" na pania Friji'e.
Czasami warto uciec od zycia...
Dodano: 2008-06-18 13:27
Vammp, proszę zatem dołącz się do dyskusji przedstawiając kolejne argumenty, a nie tylko powiedzieć kto be a kto aj 
Carpe jugulum
Dodano: 2008-06-18 13:42
zgadzam sie z wami ze chrzescijanstwo bylo przedewszystkim polityka. a pozniej religia... przeciez tak naprawde to ksieza kardynałowie i reszta chołoty mieli władze w panstwie. i nikt mi nie powie ze tak nie bylo... :x
Dodano: 2008-06-18 14:25
| Lady_Margolotta napisał(a): |
Vammp, proszę zatem dołącz się do dyskusji przedstawiając kolejne argumenty, a nie tylko powiedzieć kto be a kto aj ![]() |
Dolaczylem do dyskusji zeby rozginic to cale towarzystwo "atakujace" pania Friji'e.
| darkmoonlilith napisał(a): |
| zgadzam sie z wami ze chrzescijanstwo bylo przedewszystkim polityka. a pozniej religia... przeciez tak naprawde to ksieza kardynałowie i reszta chołoty mieli władze w panstwie. i nikt mi nie powie ze tak nie bylo... Mad
|
Hmmm
Zgadzam sie z toba.
Dodano: 2008-06-18 14:30
Było i jest. Każdy zaprzecza, ale Polska to państwo kościelne. Taki Rydzyk pozostaje bezkarny, może robić i mówić co chce i nawet Watykan mu nie podskoczy.
A w sejmie wisi krzyż katolicki, na pytanie czy mogliby powiesić obok gwiazdę Dawida padła odpowiedź: zastanowimy się nad tym.
Chore to i porąbane.
Dodano: 2008-06-18 14:32
Widze ze ty tak jak i wiele innych osob nie lubisz rydzyka.
Dodano: 2008-06-18 15:14
NIEEEEEEEEEEEEE :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Coz za pytanie.
Dodano: 2008-06-18 16:11
mysle ze na dark planet nie znajdzie sie zadna osoba ktora by go lubiala... najwyzej moze nie miec zdania o nim badz jes takiej osobie on obojetny :twisted: sympatia tylko mochery go darza...
Dodano: 2008-06-18 16:12
swiete slowka
Dodano: 2008-06-18 16:15
swiete?? nie bluznij
:cry: trace swoja reputacje.. ej ale ja zostaje po ciemnej stronie mocy :twisted: :twisted:
Dodano: 2008-06-18 16:15
lubiła to może i nie, za to lubiała... :lol: :roll:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2008-06-18 16:17
swiete?? nie bluznij :cry: trace swoja reputacje.. ej ale ja zostaje po ciemnej stronie mocy :twisted: :twisted: |
Czy ja cie przeciagam na jasna strone?
Dodano: 2008-06-18 16:20
niee alez skad :twisted: a nawet gdybys chcial to by Ci sie to nie udalo
Dodano: 2008-06-18 16:20
Hahahahahaha a jesli chcesz diablico :twisted: :twisted: :twisted:
Dodano: 2008-06-18 16:23
niee alez skad :twisted: a nawet gdybys chcial to by Ci sie to nie udalo![]() |
Prawidlowa postawa
Dodano: 2008-06-18 16:24
slucham chyba z siodmy marsz pogrzebowy i zaden mi sie nie podoba... hmm no nie dziwie sie w sumie jak wszystkie przez katolikow stworzone... :twisted: :twisted: :roll:
Dodano: 2008-06-18 16:25
Co ty nie powiesz
Dodano: 2008-06-18 16:27
| Vammp napisał(a): |
| Co ty nie powiesz |
a no to powiem ze :BEZNADZIEJA.
koniec mojej wypowiedzi.