Charakter zapisany w gwiazdach?. Strona: 1

Charakter zapisany w gwiazdach? Dodano: 2011-08-01 18:34

Bujda na resorach :D Nie wierzę w nic takiego. Charakter człowieka jest wypadkową wielu czynników, żadne gwiazdy nim nie kierują.

Nie da się określić swojego życia jednym mottem.

Dodano: 2011-08-01 18:39

Owszem charakter jest pewna wypadkową,jednak zaznaczyłam,ze zauwazam pewne podobne cechy ludzi spod tego samego znaku...Jasne mozesz sie nie zgadzac.Może jest ktoś kto też lubi gwiazdy i ma podobne spostrzeżenia :)

Dodano: 2011-08-01 18:48

Szczerze to nie spotkałam jeszcze osoby spod tego samego znaku zodiaku co ja i trudno mi coś na ten temat powiedzieć, ale jeśli byłaby okazja to chętnie bym sprawdziła czy taka jest prawda jak piszą :)

Dodano: 2011-08-01 18:52

Vindicta napisał(a):
Szczerze to nie spotkałam jeszcze osoby spod tego samego znaku zodiaku co ja i trudno mi coś na ten temat powiedzieć, ale jeśli byłaby okazja to chętnie bym sprawdziła czy taka jest prawda jak piszą :)
:o Jestem szczerze zdziwiona :) Może dlatego,ze u mnie jest to jedno z podstawowych pytań zapoznawczych ,zazwyczaj ku ogólnemu zdziwieniu :)

Dodano: 2011-08-01 18:53

Hm, jeśli jest nawet jakieś podobieństwo między ludźmi tego samego znaku, to ja bym go i tak nie przypisywała zodiakowi :)

Nie da się określić swojego życia jednym mottem.

Dodano: 2011-08-01 18:56

Znaki zodiaku, w tym i mój , nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-08-01 18:56

MentalCage napisał(a):
Hm, jeśli jest nawet jakieś podobieństwo między ludźmi tego samego znaku, to ja bym go i tak nie przypisywała zodiakowi :)
Pewnie dlatego,ze nie interesuje Cię to :) to raczej normalna reakcja.Ja widzę cechy domunujące ,które są wspólne np: Lwy są władcze,sprawiedlliwe,ale i potrafią byc despotyczne-reszta charakteru może byc inna:) Ryby-zazwyczaj takie"ciche wody",ale kobiety to zazwyczaj "duże rozchisteryzowane dziewczynki" itd :)

Dodano: 2011-08-01 18:57

MentalCage napisał(a):

Przypadek to też raczej by to nie był :)

Dodano: 2011-08-01 18:59 Zmieniono: 2011-08-01 19:02

bibunia napisał(a):
[quote:d3c498605d="MentalCage"]Hm, jeśli jest nawet jakieś podobieństwo między ludźmi tego samego znaku, to ja bym go i tak nie przypisywała zodiakowi :)
Pewnie dlatego,ze nie interesuje Cię to :) to raczej normalna reakcja.Ja widzę cechy domunujące ,które są wspólne np: Lwy są władcze,sprawiedlliwe,ale i potrafią byc despotyczne-reszta charakteru może byc inna:) Ryby-zazwyczaj takie"ciche wody",ale kobiety to zazwyczaj "duże rozchisteryzowane dziewczynki" itd :)[/quote:d3c498605d]

Jeśli chodzi o rybę- kobietę to zgadzam się z wypowiedzią Idealnie pasuje do mojej siostry :]

Widzę, że znasz się na tym :)

Dodano: 2011-08-01 19:04 Zmieniono: 2011-08-01 19:10

Vindicta napisał(a):
[quote:f837a135f8="bibunia"][quote:f837a135f8="MentalCage"]Hm, jeśli jest nawet jakieś podobieństwo między ludźmi tego samego znaku, to ja bym go i tak nie przypisywała zodiakowi :)
Pewnie dlatego,ze nie interesuje Cię to :) to raczej normalna reakcja.Ja widzę cechy domunujące ,które są wspólne np: Lwy są władcze,sprawiedlliwe,ale i potrafią byc despotyczne-reszta charakteru może byc inna:) Ryby-zazwyczaj takie"ciche wody",ale kobiety to zazwyczaj "duże rozchisteryzowane dziewczynki" itd :)[/quote:f837a135f8]

Jeśli chodzi o rybę- kobietę to zgadzam się z wypowiedzią Idealnie pasuje do mojej siostry :]

Widzę, że znasz się na tym :)[/quote:f837a135f8] A ja spotkałam mnóstwo takich kobiet i mimo różnic w chrakterze,te cechy były identyczne :) A mało tego kiedyś czytałam,ze sprawdzano znaki zodiaku wśród ludzi znajdujacych sie w więzieniach i domach publicznych.Okazało się,ze wiekszosc tych groźniejszych przestępców,siedzących głównie za morderstwa z premedytacją okazała sie zodiakalnymi skorpionami,natomiast kobiety "urzędujące" w "czerwonych domkach" były spod znaku ryb.Bo ponoc najbardziej ze wszystkich kobiet lubią byc pocieszycielkami

Dodano: 2011-08-01 19:12

A te horoskopy, które można znaleźć w gazetach itd... To czy one w ogóle się nadają czy to jest zwykła bujda na resorach?

Dodano: 2011-08-01 19:32

Vindicta napisał(a):
A te horoskopy, które można znaleźć w gazetach itd... To czy one w ogóle się nadają czy to jest zwykła bujda na resorach?
Jak dla mnie bujda :)

Dodano: 2011-08-01 19:38

Koziorożec to najbardziej uparty ze wszystkich znaków. Także ambitny i konsekwentny w działaniu, gorliwy w dążeniu do celu. Jest materialistą o matematycznym, trzeźwym umyśle. Poważny, trochę sztywny i surowy realista. Cierpliwy i wytrwały, pracowity. Praktyczny i oszczędny, ma silną wolę, jest uczciwy i obowiązkowy, ale brak mu fantazji i radości życia. Na ogół pesymista. Nie lubi nowości i sensacji, woli to, do czego się przyzwyczaił - tradycjonalista. Mimo, że jest wrażliwy i serdeczny oraz ma poczucie humoru, Koziorożec ma duże problemy w kontaktach z ludźmi i często bywa samotny. Przyczyną tego jest jego chłód i rezerwa - znakiem tym rządzi zimna, oddalona od Słońca, planeta Saturn. Skryty, introwertyk, nie umie uzewnętrzniać swych uczuć nawet jeśli są ciepłe. W pracy jest staranny i dokładny. Sumienny pracownik. Lubi pracę spokojną, nawet monotonną. Pracuje wytrwale i długo, ale zawsze zbiera owoce swego wysiłku. Odpowiada mu praca fizyczna, np. w rolnictwie lub budownictwie, ale również i inne zawody, w których decydującą rolę odgrywa nie tempo, lecz staranność. Koziorożec o cechach negatywnych może być ponurakiem - często popadającym w depresję, a przy tym zawistnym i bezwzględnym egoistą.

coś znalazłam o swoim znaku, ale zgadzam się z nim jedynie w 50%

Dodano: 2011-08-01 19:40 Zmieniono: 2011-08-01 19:40

dużo czytania wybaczcie

Dodano: 2011-08-01 19:46 Zmieniono: 2011-08-01 19:53

Vindicta poszukaj coś dla lwów , a coś by się przekąsiło na kolacje, no drogie Lwice na polowanko papa leon głodny <radocha>

Dodano: 2011-08-01 19:48

Ojej... dużo tego :)

Wrzucam link

http://www.rhayader.art.pl/lew.html

Dodano: 2011-08-01 19:52 Zmieniono: 2011-08-01 19:57

bibunia napisał(a):
Okazało się,ze wiekszosc tych groźniejszych przestępców,siedzących głównie za morderstwa z premedytacją okazała sie zodiakalnymi skorpionami,natomiast kobiety "urzędujące" w "czerwonych domkach" były spod znaku ryb.Bo ponoc najbardziej ze wszystkich kobiet lubią byc pocieszycielkami

To jako skorpion mam świetlaną przyszłość. :> Strasznie krzywdzące, nie uważasz? Najprostsza droga do stereotypu na podstawie pseudonaukowej bajki. Poza tym większość to ile? Może zwykła manipulacja danymi statystycznymi?Przy dajmy na to takim rozkładzie:
koziorożec 10%
ryby 20%
waga 10%
lew20%
byk15%
skorpion25%

To ów skorpion jest "zdecydowaną" większością.

Co do Koziorożca... Jedyny Koziorożec, którego znam jest duszą towarzystwa i nigdy nie nazwałabym go introwertykiem.

Dodano: 2011-08-01 19:54

SanguineVenari napisał(a):

Co do Koziorożca... Jedyny Koziorożec, którego znam jest duszą towarzystwa i nigdy nie nazwałabym go introwertykiem.

No właśnie :)

Dodano: 2011-08-01 19:54

A co powiesz na to? koziorożec-Patronem tego znaku jest Saturn.Jego wpływowi Koziorożce zawdzięczaja umiejętnośc koncentracji,dążnośc do stabilizacji,zdolnosci organizacyjne a takze samodyscyplinę,odpowiedzialnośc,wytrwałosc i ostrożnosc.Przy pomyślnym układzie planet Koziorożec ma umiejętnosc konkretyzowania swoich zamierzeń,obowiązkowości,lojalnosci,wiarygodnosci i zdolnosci organizacyjnych.Przy niepomyślnych zapędy dyktatorskie,pragnienie władzy,wygórowane ambicje,formalizm,konserwatyzm,a nawet sadyzm.Wpływ saturna jest najsilniejszy po 60 roku zycia.Żywioł -ziemia- to praktyczny stosunek do życia,jasno wytyczone planyi umiejętnosc ich realizacji.Skłonności do manipulacji innymi w celu uzyskania korzysci własnych.Pozycja Słońca w tym znaku,należy do krzyża kardynalnego co daje silna wole i niezmordowaną aktywnosc. Później jest rozłozenie charakterologiczne na dekady :)

Dodano: 2011-08-01 19:56

SanguineVenari napisał(a):
[quote:d8af4292f9="bibunia"]Okazało się,ze wiekszosc tych groźniejszych przestępców,siedzących głównie za morderstwa z premedytacją okazała sie zodiakalnymi skorpionami,natomiast kobiety "urzędujące" w "czerwonych domkach" były spod znaku ryb.Bo ponoc najbardziej ze wszystkich kobiet lubią byc pocieszycielkami

To jako skorpion mam świetlaną przyszłość. :> Strasznie krzywdzące, nie uważasz? Najprostsza droga do stereotypu na podstawie pseudonaukowej bajki. Poza tym większość to ile? Może zwykła manipulacja danymi statystycznymi?Przy dajmy na to takim rozkładzie:
koziorożec 10%
ryby 20%
waga 10%
lew20%
byk15%
skorpion25%

To "zdecydowana" większość.

Co do Koziorożca... Jedyny Koziorożec, którego znam jest duszą towarzystwa i nigdy nie nazwałabym go introwertykiem.[/quote:d8af4292f9] Nigdy nie wiemy co śpi w człowieku...A tu mówiłam o mężczyznach spod tego znaku :)

Dodano: 2011-08-01 20:00

bibunia napisał(a):
A co powiesz na to? koziorożec-Patronem tego znaku jest Saturn.Jego wpływowi Koziorożce zawdzięczaja umiejętnośc koncentracji,dążnośc do stabilizacji,zdolnosci organizacyjne a takze samodyscyplinę,odpowiedzialnośc,wytrwałosc i ostrożnosc.Przy pomyślnym układzie planet Koziorożec ma umiejętnosc konkretyzowania swoich zamierzeń,obowiązkowości,lojalnosci,wiarygodnosci i zdolnosci organizacyjnych.Przy niepomyślnych zapędy dyktatorskie,pragnienie władzy,wygórowane ambicje,formalizm,konserwatyzm,a nawet sadyzm.Wpływ saturna jest najsilniejszy po 60 roku zycia.Żywioł -ziemia- to praktyczny stosunek do życia,jasno wytyczone planyi umiejętnosc ich realizacji.Skłonności do manipulacji innymi w celu uzyskania korzysci własnych.Pozycja Słońca w tym znaku,należy do krzyża kardynalnego co daje silna wole i niezmordowaną aktywnosc. Później jest rozłozenie charakterologiczne na dekady :)

Wow... No cóż nie będę się z tym sprzeczać ;] Bo jeśli chodzi o wyznaczone cele- to tak. Dąże do nich wytrwale :) Bo głupio tak jak już coś zaczniesz a tu nagle poddajesz się bo coś tam...

Dodano: 2011-08-01 20:05

HardKill napisał(a):
Vindicta poszukaj coś dla lwów , a coś by się przekąsiło na kolacje, no drogie Lwice na polowanko papa leon głodny <radocha>

Witam w moim znaku Lwu patronuje słońce-wzmaga witalnosc,poczucie własnej indywidualnosci,zdolności do pełnej koncentracji,umiejetnosc wykorzystania talentów i możliwości.Lwy mają umiejętnosc syntetycznego ujmowania zjawisk,właściwej oceny sytuacji i ludzi.Pozytywny wpływ słońca to-umiłowanie ideałów,szlachetnosc ,entuzjazm,siła woli,niezależnosc,godnosc,poczucie własnej wartości.Niekorzystny wpływ-pycha,próżnosc,egoizm,arogancja,tyrania i narzucanie własnej woli.Żywiołem jest ogień,wiec-wielka siła życiowa,najwieksi indywidualiści ze wszystkich znaków.Żyją intensywnie poznając smak życia z jasnej i ciemnej strony..Lew jest twórcą działań,pełen inicjatywy i odwagi..Słońce w tym znaku jest w krzyżu stałym-daje on stałosc,wytrwałosc,ale i upór i zaborczosc...to tak w skrucie :)

Dodano: 2011-08-01 20:11 Zmieniono: 2011-08-01 20:12

Lwiątka są fajne :D

Miałam okazję kilku poznać i można powiedzieć, że to wariaty są- w pozytywnym znaczeniu ;]

Dodano: 2011-08-01 20:14

Lol :D

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2011-08-01 20:17 Zmieniono: 2011-08-01 20:19

Tu się z tobą droga Vindicta zgadzam , pewnie że Lwiątka są fajne <okok> a co z moją kolacją :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło