Dodano: 2010-09-05 20:19 Zmieniono: 2010-09-06 15:44
| Vika napisał(a): |
| Wiesz Envy, kiedyś się pokłóciłam z moim religijnym niby exem, bo on uważał, że choroba to kara boska. A ja mu znalazłam fragment w Biblii, w którym Jezus potępia takie myślenie. I wyszło na to, że on, ministrant czytający Pismo św. podczas Mszy, nie rozumie tego, co czyta. Uważam, że dobrze babci odpowiedziałaś. pozdrawiam |
Dziękuje :). A tak z ciekawości zapytam, jak ex zareagował na Twój kontratak słowny ? :D. Zgaduje, że zachwycony nie był, faceci nienawidzą jak to kobieta ma racje...kurczy im sie coś wtedy chyba...
| shagi666 napisał(a): |
| A ja uważam , że źle babci odpowiedziała , bo lepiej przyznać jej rację , zważywszy na to , że przez całe życie babcie mają taką teorię wpajaną. Mimo , że być może , a nawet raczej teoria owa nie ma podstaw , to i tak nie śmiałbym zaprzeczyć jej , w obecności osób w podeszłym wieku , ze względu na ewentualne zaburzenia psychiczne wywołane twierdzeniem , które w ich czasach byłoby nie do pomyślenia. |
No wybacz, ale jestem przeciwna kłamstwu i obłudzie. To, że ktoś jest stary to nie znaczy, że należy mu we wszystkim przytakiwać, to jest tylko żałosna linia obrony " jestem stary wiec musisz mi przyznac racje bo jak nie to jesteś złym człowiekiem bla bla bla i dostaniesz laską po głowie". Nie wrzeszczałam na babcie, nie pobiłam jej, tylko przedstawiłam jej swój pogląd na całą sprawe.
A dzięki Vice, to może zaszaleje i przewertuje biblie z tym ciekawym fragmentem o chorobie :D. Babcia nie ośmieli się biblii sprzeciwić ;].
Dodano: 2010-09-05 23:29 Zmieniono: 2010-09-05 23:29
| I znowu Shaggi666 chce gnój z tematu zrobić. Jak wolisz to swoje Within Temptation (choć osobiście uważam, że 50% jak nie wiecej sluchajacych tego facetów po prostu chce się pogapić i ponapalać na Sharon), to spoko. Jak dla mnie, jeśli kogoś już to mamy nazywać komercyjną postacią, to ją, a nie Nergala. |
Dziwne , bo wydaje mi się , że o Nergalu jest głośniej , niż o Sharon. Nie wiem , co jest dobrego w gapieniu się na wokalistkę. Wolę słuchać czyjejś muzyki , niż gapić się na jej autora. Ah i pytania dwa Ci zadam , skąd Ci takie statystyki do głowy przyszły ? I skąd wiesz , co ja chcę zrobić ? Jak już wcześniej napisałem , wyrażam swoją opinię na temat Nergala , jeśli się z nią nie zgadzasz , to zatrzymaj to dla siebie , bo ja się w twoją nie wpierdzielam
Dodano: 2010-09-06 11:43
@Envy: no moj ex był zmieszany i generalnie starał się obstawać przy swoim. Cóż, trudna rada. Po moim examie jutro przeszukam moje kieszonkowe wydanie Biblii i postam sie odezwac w sprawie tego fragmentu w tym tygodniu do Ciebie na priv jak chcesz.
@Shaggi666: Tak, tylko kwestia, jak wyraziłeś. Wiesz, chodzi mi o to, że wyjechałeś z tą komercjalizacją odnośnie Nergala, a wobec części zespołów, których słuchasz, można postawić ten sam zarzut - komercjalizacji, wydelikacenia itp. Lubię np. Dimmu Borgir tak, jak Ty, ale zdaję sobie sprawę, że ich starsze kawałki są lepsze i mocniejsze. Podchodzę do tego spokojnie ale wiem, że część ludzi na nich za te zmiany najeżdża.
Wg z komercjalizacją i tym całym narzekaniem na to jest tak, jak Yngwie powiedział.
A statystyki swoje mam bo znam dużo kolesi:) Dobra spoko bedziesz w 1% wyjątków, ale i tak potwierdzających regułę. :D
Dodano: 2010-09-06 16:27
|
Dziwne , bo wydaje mi się , że o Nergalu jest głośniej , niż o Sharon |
no Adama Armin van Buuren nie zaprosił do użyczenia głosu w swym kawałku
w sumie to lepiej pasowałoby mi gdyby specjalnie dla Nera kawałek zrobił Timbaland albo D. Guetta
Dodano: 2010-09-06 17:17
| @Envy: no moj ex był zmieszany i generalnie starał się obstawać przy swoim. Cóż, trudna rada. Po moim examie jutro przeszukam moje kieszonkowe wydanie Biblii i postam sie odezwac w sprawie tego fragmentu w tym tygodniu do Ciebie na priv jak chcesz.
|
A byłoby mi bardzo miło.
Dodano: 2010-09-06 20:08
A to nie wydaje ci sie w zwiakzu z tym że jakby obalasz idee pisania na forum? generalnie polega to na wpieprzaniu sie w opinie bo inaczej zrobiło by sie z tego lista dysksyjna interii.pl.
Nie chodzi o to co sadzisz o nergalu. Choc swoją drogą przyznam że ciekae rzeczy mówisz o komercji vs Nergal skoro niedawno jeszcze modna była gówniana popowa pioseneczka Withinów na VIVA TV. osobiscie trawie Withinów aczkolwiek to co mowisz niejako troche im strzela samobója.... mozna go nie lubic ale mowic ze nic nie wniósł ? nie robi dobrej muzyki ?
osobowość napewno masz, pytanie już tylko jaką... bo widocznie kiecka Sharon zasłoniła ci gazete z koncertami i osiagnieciami Behemotha.
Don't try to show them, how much above them you are
Dodano: 2010-09-07 07:49
Dodano: 2010-09-07 08:59
Nie byłbym taki pewny co do tego że Nergal przejdzie na pop, przekaz który płynie z jego twórczości jest raczej niemożliwy w wersji pop... ale co ja gadam, przecież to oczywiste. Rozumiem to że ktoś może nie słuchać Bahemotha, ale jeśli otwarcie krytykuje tą kapele, to proszę o konkrety, a nie że jest do bani i że Nergal przejdzie na pop, bo to nonsens. Sam nie przepadam za Behemothem, ale posłuchałem poczytałem teksty i przyznaję że są dobrzy w tym co robią, mimo że niekoniecznie musi mnie to zachwycać, i czy się komuś podoba czy nie Behemoth to jeden największych bandów na światowym rynku muzyki metalowej, szkoda byłoby żeby Nergal odszedł za szybko, myślę że ma jeszcze trochę do powiedzenia, ja trzymam za niego kciuki, powodzenia!!!
Dodano: 2010-09-07 09:42
| SalomonKain napisał(a): |
| Nie byłbym taki pewny co do tego że Nergal przejdzie na pop, przekaz który płynie z jego twórczości jest raczej niemożliwy w wersji pop... |
Chyba znane większości, ale akurat pasuje do dyskusji. Trzeba czasem rozładować napięcie :). Co do reszty wypowiedzi Salomona - pełne poparcie.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2010-09-07 10:25
A ja nie chcę żeby umierał, tak po prostu. W hip-hopowym światku jest takie hasło "Ostry na prezydenta"; kiedy okazało się że Nergal na scenie niszczy biblię zauroczony wykrzyknąłem: "Nergal na prezydenta!" Szkoda by było żeby jedyny człowiek zdolny do tego publicznie w naszym kraju tak szybko odchodził, nawet jeśli to był chwyt reklamowy (to z biblią)
Aetas dulcissima adulescentia est
Dodano: 2010-09-07 17:26
| Jeszcze chwilę i Nergal też będzie popowe pioseneczki śpiewać ... |
Najlepsze jest to, że Twoja kochana Sharon najlepiej (! pisze ze szczerego serca tym razem i bez ironii!), bo lepiej niż z Withinami, wychodzi śpiewanie z Arminem Van Burrenem
Ale mi Shaggi666 dostarczasz rozrywki
Dodano: 2010-09-07 17:31
Miało być o chorobie....jest jak zwykle o wszystkim innym.
Dodano: 2010-09-07 18:25 Zmieniono: 2010-09-07 18:26
Dodano: 2010-09-07 19:00
Standardowe pierdolenie o dupie marynie. Miało być ślicznie i cudownie a wyszło jak zwykle. Chyba nigdy nie będzie tak że w wątku będą wypowiedzi odnoszące się do jego tematyki a nie nic nie wnoszące do rozmowy wypowiedzi
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Dodano: 2010-09-07 19:23 Zmieniono: 2010-09-07 19:26
Proszę bardzo oto porównanie...
Within temptation
Behemoth
Dla mnie zdecydowanie lepszy jest Behemoth niz jakis tam Within temptation (wokalistka która pokręci pupą i mysli ze jest Cool)...
Ogólnie temat jest o chorobie Darka, a nie o krytyce ale mnie tak poniosło ze musiałem porównac...behemotha do tego drugiego gothic-popowego zespołu...
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych
Dodano: 2010-09-07 21:02
Od kiedy wokalistka "kręci pupą"????
Dodano: 2010-09-07 21:05
| ravenheart99 napisał(a): |
| Od kiedy wokalistka "kręci pupą"???? |
hahaha Rudson brawo - początkowo temat odbiegał od choroby ale przynajmniej dotyczył Nergala, teraz będzie trwała polemika na temat "pupy" wokalistki WT :)
Dodano: 2010-09-07 21:25
| Gorg666 napisał(a): |
| [quote:f8a9d2bcd4="ravenheart99"]Od kiedy wokalistka "kręci pupą"???? |
hahaha Rudson brawo - początkowo temat odbiegał od choroby ale przynajmniej dotyczył Nergala, teraz będzie trwała polemika na temat "pupy" wokalistki WT :)[/quote:f8a9d2bcd4]
Nie ja zaczęłam, zadałam tylko proste pytanie
Dodano: 2010-09-07 21:41
| [quote:abe4158859="Gorg666"][quote:abe4158859="ravenheart99"]Od kiedy wokalistka "kręci pupą"???? |
hahaha Rudson brawo - początkowo temat odbiegał od choroby ale przynajmniej dotyczył Nergala, teraz będzie trwała polemika na temat "pupy" wokalistki WT :)[/quote:abe4158859]
Nie ja zaczęłam, zadałam tylko proste pytanie[/quote:abe4158859]
No wiem, też gratuluję Rudsonowi :)
Dodano: 2010-09-07 22:28
| Standardowe pierdolenie o dupie marynie. Miało być ślicznie i cudownie a wyszło jak zwykle. Chyba nigdy nie będzie tak że w wątku będą wypowiedzi odnoszące się do jego tematyki a nie nic nie wnoszące do rozmowy wypowiedzi |
Dopóki Ja i Pasek żyjemy , to na pewno nie.
Dodano: 2010-09-07 23:13
| Cheater napisał(a): |
| pasek?? to ten brudas ?? :D |
jesli masz na mysli tego goscia z zlotoryi studiujacego we wrocku to on
Dodano: 2010-09-07 23:27 Zmieniono: 2010-09-07 23:34
tematy chyba wam się popierdoliły,nie mieszajcie więcej alkoholi bo wam mózgi rozpierdala :) hehehe

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2010-09-08 16:09
Tak samo Nightwish
Odłożyć gitary, dodac Hand clap i prawie jak Lady Gaga...Nightshit.
Ogólnie to nic do nich nie mam ale ten kawałek to totalna porażka...gitary są spoko
Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych