Dodano: 2010-08-09 17:23
albo jeszcze lepiej - do radia
"[...]prawdziwa droga do serca mężczyzny to sześć cali stali pomiędzy jego żebrami. Czasami cztery cale wykonają zadanie, ale żeby mieć całkowitą pewność, wolę mieć sześć. Zabawne, jak falliczne przedmioty są tym bardziej użyteczne, im są większe."
Dodano: 2010-08-09 20:18
| Gaia napisał(a): |
| A kto śpiewa, modli się dwa razy. |
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P
Dodano: 2010-08-09 22:44
http://www.pudelek.pl/artykul/26493/polsat_nergal_ma_bialaczke/
Niby Pudelek ,ale jakaś wiadomośc jest .Kurde niefajnie sie przedstawia sytuacja.
Dodano: 2010-08-10 01:38
Przyznać się, kto go na CePie otruł? 
Własne skrzydła pożerając oswojon zostałem...
Dodano: 2010-08-10 03:31 Zmieniono: 2010-08-10 04:04
Przyczyną choroby, o ile nie jest to chwyt marketingowy nie jest kara boska za podarcie Biblii [w końcu MManson jakoś żyje tak jak i członkinie nieodżałowanego Rockbitch czy bandu Gorgoroth a w porównaniu z nimi Nergal to spokojny facet] czy nawet towarzystwo Dody ale jego niewłaściwa dieta. Zapewne tak jak i wielu muzyków żywi się "koncertowo" tzn. w fast-foodach i to nie tylko wtedy gdy przebywa w trasie. Pod poniższym linkiem znajdziecie film do którego zrobiłem napisy tłumaczący przyczyny raka [pozostałe znane czyniki wywołujące raka są zaledwie katalizatorami takiego stanu rzeczy].
http://davidicke.pl/index.php/filmy/51-zdrowie-i-medycyna/103-edward-griffin-wiat-bez-raka.html
Oraz znów w moim tłumaczeniu Dr. Joe Prendergast, twórca odnoszącej znaczące sukcesy kliniki:
http://www.youtube.com/watch?v=EZzFpnEN_ag
http://www.youtube.com/user/redmuluc#p/u/25/A1-aWbtKSIM
Jest jeszcze nagranie z konferencji prasowej Griffina sprzed paru lat pt: "Nauka i POLITYKA raka" ale nie wiem czy już został przetłumaczony w całości.
A to innny film w temacie, tyle, że nie w moim tłumaczeniu.
http://davidicke.pl/index.php/filmy/51-zdrowie-i-medycyna/223-cud-terapii-gersona.html
Dodano: 2010-08-10 08:26
travis_bickle :
Brawo młotku- mamy 15 lat mentalnie, a pewnie 3 dychy na karku...
Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)
Dodano: 2010-08-10 08:28
Kifer : słowo burak definiuje ciebie nieadekwatniej niż prostak...
Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)
Dodano: 2010-08-10 10:43
Oby szybko wrocil do zdrowia
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2010-08-10 14:18
No cóż ja mam niby do tego podejście neutralne, jeśli jest chory to trudno zdarza się trzeba się z tym pogodzić i żyć dalej a nie biadolić, jeśli symuluje dla rozgłosu to chyba jednak życzyłbym mu by faktycznie złapał - robienie sobie rozgłosu na takim dramacie to skur**** w czystej formie.
Proponowałbym darować sobie pseudo-solidarność w stylu "oby szybko z tego wyszedł" itd. bo to z jednej strony umniejszanie dramatu osoby z drugiej marginalizowanie samej choroby.
Jeżeli gość faktycznie ma białaczkę to ma przynajmniej parę let naprawdę ciężkiej roboty żeby ustabilizować sytuację - zabiegi, chemia, szprycowanie pigułąmi, ewentualny przeszczep szpiku (białączka), ogólne wyniszczenie organizmu przez chorobę - o zmianie fryzury nie wspominam.
O całkowitym wyleczeniu w ogóle ciężko mówić bo same powikłąnia w organiźmie wynikające z kuracji mogą człowieka wysłąć na tamten świat lub przy dobrym wietrze ciągnąć się kolejnymi latami.
A i jeszcze coś, tak serio serio, trudno jest nawet powiedzieć czy Adam po wyleczeniu wróćiłby na scenę.
Więc jeśli ktoś jeszcze chce się wpisać do laurki z tekstem "szybkiego powrotu do zdrowia" lepiej niech pomyśli co pisze.
Tak się składa że mój dobry kolega walczy w tej chwili z nowotworem - trochę innego typu niż białaczka bo mózgu - i widzę co się dzieje z pełnym życia facetem któy dziś boryka się z problemami z pamięcią i ukłądem nerwowym.
O tym że stary styl życia pójdzie w odstawkę nawet nie wpominam bo i nie warto.
Jak pisałem na wstępiie fanem Adama nie jestem, generalnie dla jego stylu mam ograniczoną akceptację ale mimo to życzyłbym mu żeby znalazł cierpliwość, i mądrość które zwykle towarzyszom takim przejściom.
Dodano: 2010-08-10 14:38
Racja. Białaczka to choroba z którą nie zmaga się miesiącami, a latami.
No chyba, że ktoś szybciej się zawinie.
A to oznacza tylko tyle, że kariera Nergala właśnie się skończyła.
No, chyba, że zdoła się jakoś wyleczyć i oddać innym kontrowersyjnym, ale mniej wyczerpującym zajęciom.
Breeg - ja miałam na myśli tą "specyficzną grupę", a nie wszystkich katolików - sorry 
Dodano: 2010-08-10 14:42
| sphinxia napisał(a): |
Breeg - ja miałam na myśli tą "specyficzną grupę", a nie wszystkich katolików - sorry ![]() |
Ta "specyficzna grupa" to dewoci.
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
Dodano: 2010-08-10 17:08
| sphinxia napisał(a): |
| Jakoś specjalnie nie dziwi mnie ta wiadomość, ale może dlatego, że w tym popierdolonym roku już nic mnie nie zaskoczy.
Osobiście załapałam tak potwornie zajebiście zdołowany nastrój, że normalnie jeszcze się dziwię iż egzystuję bez psychotropów. Wymieniłabym po kolei te wszystkie rzeczy, które się wydarzyły, a które mnie tak dobiły, ale wolę nie ryzykować załamania nerwowego. Autentycznie - nie dzieje się nic pozytywnego i to jest jakieś zajebane fatum. Wybaczcie słownictwo, ale czara goryczy się przelewa. I ja - no cóż. Coraz częściej zaczynam myśleć o tej drugiej stronie. Kiedy więc zacznę rozważać o przejściu tam, będę prosić o zapalenie świeczki. Tak jak rzekł Nergal - rogi w górę i nie ma się co dołować. Jesli jest dołek to tylko po to żeby z niego wyjść i znowu zaświeci słońce, zobaczysz !!! P.S. Osobiście nie znam nikogo kto by się wyleczył z białaczki, więc jeśli to prawda z diagnozą, to wybaczcie, nie potrafię tu wróżyć choremu jakiejkolwiek przyszłości (pesymizm). Natomiast jeśli to jakiś chwyt reklamowy - bez komentarza. |
I am me, and that's what I will be...........
Dodano: 2010-08-10 17:24 Zmieniono: 2010-08-10 17:53
Ja bym sobie życzył, żeby było więcej takich wypowiedzi jak Aligatora w tym temacie. Naprawdę jest sporo tematów na forum, z których można pożartować! Też mam bardziej osobisty stosunek do chorób trudno wyleczalnych i do samej osoby lidera Behemoth. Liczę jednak na to, że leczenie będzie przebiegało na tyle optymalnie, aby mógł funkcjonować jak najsprawniej w sferze fizycznej i mentalnej.
To ważne, bo Nergal to jednak nieprzeciętna osobowość i może ważne byłoby, gdyby był w stanie udowodnić swoją osobą co nieco. Akurat żyjemy w czasach względnego pokoju, więc bardziej należy się obawiać plag chorób cywilizacyjnych. Dobrze jest uświadamiać ludzi jak sobie z nimi radzić, a Nergal to rasowy fighter.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2010-08-10 17:25
Hmmm z tego co zauważyłem wkradł mi się oczobijny ortograf, zdarza się ;/ więc proszę o nie komentowanie go 
Dodano: 2010-08-10 22:17
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
| [quote:6fbbe1f761="sphinxia"]Nie da się ukryć, że jakby zszedł katoland będzie triumfował. |
Każdy temat dobry by opluć, prawda?
Panie Darski, ja jako Katolik, życzę Panu szybkiego powrotu do zdrowia i do robienia tego, co Pan kocha i w co Pan wierzy.[/quote:6fbbe1f761]
dołączam się. Też mu życzę zdrowia. Jako katoliczka.
(Katolicy chyba tym bardziej nie powinni życzyć źle,prawda ? W końcu "kochaj bliźniego jak siebie samego".)
"Music is my power, Music is my life"
. Dodano: 2010-08-10 22:23
szacun dla Adama, gdyby nie on, kto by wiedzial ile katolików jest na tym portalu?
Dodano: 2010-08-10 22:31
lol :)
Dodano: 2010-08-11 07:51
Może czyta, może nie czyta ale dla mnie jest idolem. Niech wie, że Stara Wiedzma Sklerotyczka z Pod Lublina gadajaca pierdoły przy spotkaniu na Castle Party życzy Mu zdrowia i wypije je tym piwem , co przywiozłam z CP.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
. Dodano: 2010-08-11 08:26
| cellar_door napisał(a): |
szacun dla Adama, gdyby nie on, kto by wiedzial ile katolików jest na tym portalu? |
Hhahahah, mocne xD on drze biblie, a ludzie go kochają xD
.
. Dodano: 2010-08-11 08:57 Zmieniono: 2010-08-11 08:57
| Harlequin napisał(a): |
| Hhahahah, mocne xD on drze biblie, a ludzie go kochają xD |
Niesamowite prawda? Jacy z nich hipokryci.
Dodano: 2010-08-11 09:16 Zmieniono: 2010-08-11 09:23
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
| [quote:07c6a3c099="Harlequin"]Hhahahah, mocne xD on drze biblie, a ludzie go kochają xD |
Niesamowite prawda? Jacy z nich hipokryci.[/quote:07c6a3c099]
Jak dla mnie takie wypowiedzi całkiem serio noszą właśnie znamiona hipokryzji i to w kilku aspektach. Zaklęcia w stylu: "kochaj bliźniego" są w porządku, ale działają tylko względem podobnych do siebie osób, czyli w tym przypadku między katolikiem a katolikiem.
Być może katolikom chodzi o to, żeby oprócz cudownego ozdrowienia Nergal się nawrócił. To byłoby coś, nieprawdaż? Moglibyście podwójnie zatriumfować. Tylko to jest po prostu mało prawdopodobne i prędzej mu zaszkodzi. Inna sprawa, że lubi kontrowersje i większość komentarzy (nie ważne czy tutaj czy na pudelku czy jeszcze gdzieś) po nim spłynie i to jest jego siła (a nasza słabość, że się nie kontrolujemy w swoich atakach).
Mam nadzieję, że jest tu jednak sporo ludzi, których Nergal interesuje jako człowiek.
Dodano: 2010-08-11 09:52
| Yngwie napisał(a): |
| Jak dla mnie takie wypowiedzi całkiem serio noszą właśnie znamiona hipokryzji |
To właśnie napisałem.
| Zaklęcia w stylu: "kochaj bliźniego" są w porządku, ale działają tylko względem podobnych do siebie osób, czyli w tym przypadku między katolikiem a katolikiem. |
A skąd ta pewność co do ich działania?
| Być może katolikom chodzi o to, żeby oprócz cudownego ozdrowienia Nergal się nawrócił.To byłoby coś, nieprawdaż? |
Tak, to by było coś niesamowitego. I może jeszcze zaśpiewa w "Arce Noego"...
| Moglibyście podwójnie zatriumfować. |
Moglibyśmy i potrójnie.
| Tylko to jest po prostu mało prawdopodobne |
Niezbadane są wyroki Boskie.
| i prędzej mu zaszkodzi. |
Się "Nergal" opije wody święconej i co wtedy? Fakt, to mogłoby być szkodliwe.
| Inna sprawa, że lubi kontrowersje i większość komentarzy (nie ważne czy tutaj czy na pudelku czy jeszcze gdzieś po nim spłynie i to jest jego siła |
Ja właśnie ze te "pseudo kontrowersje" go lubię. :)
Mam pytanie do dorosłych (dzieci, proszę, nie zabierajcie przez chwilę głosu). Czy kogoś bulwersuje jeszcze darcie biblii na koncertach, nawijanie o rogatym, posilanie się aniołami w teledyskach, etc.?
| (a nasza słabość, że się nie kontrolujemy w swoich atakach). |
Wasza słabość? Pięknie, gdy ludzie przyznają się do własnych słabości. A co do braku kontroli nad atakami - bezsprzecznie macie z tym problem :)
| Mam nadzieję, że jest tu jednak sporo ludzi, |
nawet katolików
| których Nergal interesuje jako człowiek. |
i jako artysta.
"Yngwie", hamuj trochę swoje zapędy.
Dodano: 2010-08-11 09:58 Zmieniono: 2010-08-11 10:18
Podsumowując Benjaminie, zasłużyłeś na miano I-ego hipokryty w tym temacie :) Gratuluję :) Dla mnie temat się skończył, heh.
Dodano: 2010-08-11 10:00
Dziękuję :)