Najlepsze Waszym zdaniem MĘSKIE wokale. Strona: 14

Dodano: 2008-03-14 11:00

Zawsze ceniłem wokalistów ktorzy potrafią radzic sobie na jakims poziomie z growlem, skrzekiem i czystymi wokalami.Dobrym tego przykładem może być pan Vegard Tweitan z Emperor, który w ogule potrafi wydobywać z siebie nie ludzkie głosy. Lubię także :
Mikaela Akerfeldta - Opeth
Jona Olivie - Savatge, za naprawde duży potencjal słychać to w kawałku When The Crowds Are Gone.
Vintersorga - za jego epickie wokale

Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.

Dodano: 2008-03-14 18:19 Zmieniono: 2008-03-14 18:53

Blackforever napisał(a):
Winners are: Adrian Hates , Blackie Lawless (WASP) , Ronnie James Dio, Bruce Dickinson , Eric Adams, Paul Stanley, Alexander Veljanov

Specjalne wyróżnienie otrzymuje pan Lemmy Killmister z Motorhead! Żaden posiadacz zdartego, przepitego i przepalonego głosu nie posługuję się nim tak świetnie! :D

podpisuję się pod tym postem :) szcególnie jeśli chodzi o osobe pana Killmistera :twisted: od siebie dołożyłbym do zestawu Grahama Bonetta znanego z wystepów z Rainbow i Chrisem Imperiteri. głos niczym dzwon :wink: aaah... zapomniałbym o jednym.. Johny Solinger z zespołu Skid Row :D znakomity frontman. znakomity wokalista

Dodano: 2008-03-14 18:31

ja mam dwa typy: pierwszy to Serj Tankian, który dysponuje mocnym, charakterystycznym głosem i rownie dobrze wydziera sie jak i melodyjnie spiewa, natomiast drugi to Dani z Cradle of Filth, którego wokal okresliłabym jako kastracki :wink:

Freedom will only be available through death...

Dodano: 2008-03-14 20:03

Till Lindemann, ten cudowny głos zaawansowanego alkoholika :):) Jeśli ktoś nie wie to jest to wokalista Rammsteina

Dodano: 2008-03-14 20:15

Venebeth napisał(a):
Till Lindemann, ten cudowny głos zaawansowanego alkoholika :):) Jeśli ktoś nie wie to jest to wokalista Rammsteina

no i te poetycko szydercze teksty 8) jeden z moich ulubionych teksciarzy wogóle

Dodano: 2008-03-14 22:05

slatanic napisał(a):
[quote:7ddaad00d8="Venebeth"]Till Lindemann, ten cudowny głos zaawansowanego alkoholika :):) Jeśli ktoś nie wie to jest to wokalista Rammsteina

no i te poetycko szydercze teksty 8) jeden z moich ulubionych teksciarzy wogóle[/quote:7ddaad00d8]

Mój też :):) nikt tak pięknie nie pisze o nekrofilii :)

Dodano: 2008-03-14 23:17

Świetny głos ma wokalista szwedzkiego zespołu Mustasch. Nie wiem jak on się nazywa, ale warto posłuchac choćby ich kawałk Dogwash :)

Forever Begins.

Dodano: 2008-03-15 11:31

Sleeping_Giant napisał(a):
Świetny głos ma wokalista szwedzkiego zespołu Mustasch. Nie wiem jak on się nazywa, ale warto posłuchac choćby ich kawałk Dogwash :)

Ralf Gyllenhammar :roll: takiego zawodnika bym do kapeli przyjął z otwartymi ramionami :lol:

Dodano: 2008-03-15 21:41

Chris Corner (IAMX)
Adrian Hates (Diary of Dreams)
Artur Rojek (Myslovitz)
Alexander Veljanov (Deine Lakaien)

To dla mnie czolowka jezeli chodzi o wokal :) Kolejnosc przypadkowa. Wszyscy panowie zasluzyli na wyroznienie za teksty majace charakter egzystencjalny, magie, ktora tworza swoja barwa glosu i ogolnie za klimat.

Dodano: 2008-03-16 01:18

powinnaś posłuchać mojego wokalu 8)

Dodano: 2008-03-24 15:01

slatanic napisał(a):
powinnaś posłuchać mojego wokalu 8)
A jakimże to typem wokalu dysponujesz Slatanie :wink: Growlem każdy może... trochę lepiej lub nieco gorzej :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2008-03-24 17:13

KostucH napisał(a):
[quote:1dfa5beaeb="slatanic"]powinnaś posłuchać mojego wokalu 8)
A jakimże to typem wokalu dysponujesz Slatanie :wink: Growlem każdy może... trochę lepiej lub nieco gorzej :twisted:[/quote:1dfa5beaeb]

falsetem... niczym Rob Halford 8O :wink:

Dodano: 2008-03-24 18:13

Pięknych męskich wokali jest wiele, i choć uwielbiam Hates`a, Gore`a czy Veljanov`a to od lat pozostaję pod hipnotycznym głosem Petera Heppner`a z Wolfsheim. Jego głos jest taki niewymuszony, tak "gładko" przechodzi od melorecytacji do pełnego śpiewu. Podoba mi się w nim to że trzyma się jednej tonacji, nie próbuje się popisywać, nie piszczy i nie schodzi nagle w basy, jego głos jest jednostajny ale przy tym nie nudny, może dlatego wydaje się hipnotyzować słuchaczy (a przynajmniej mnie:). Świetnie to słychać w "The Sparrows and the Nightingales" i w "Die Flut", którą nagrał z Joachimem Witt.

In meiner Badewanne bin ich Kapitän.

Dodano: 2008-03-24 18:27

"The Sparrows....''.... genialna piosenka :) poznałem ją
dzięki niejakiemu Markowi Oh :wink: chociaż potraktowana
przez niego bardzo nowocześnie trzyma poziom. świetne linie wokalne. warty uwagi jest jeszcze Falco. artysta nieprzeciętny, niestety już nieżyjący. wyjątkowa wrażliwość i pewność siebie zarazem. polecam piosenkę ''Out Of The Dark''. w pełni oddaje jego możliwości.
http://pl.youtube.com/watch?v=UC-L_zHuPx0

Dodano: 2008-03-24 21:21

Falco - racja, niestety jest również nieco zapomniany, dzisiaj ludzie kojarzą go tylko z "Rock me Amadeus". Z tego kręgu godny uwagi jest również Marius Müller-Westernhagen poetycki i lekko przepity na końcówkach

In meiner Badewanne bin ich Kapitän.

Dodano: 2008-03-24 21:27

LadySavage (Primogen)
LadySavage
Bytom / Poznan / Saasenheim ( Francja )

Marco z Nightwish

Niebianska Krolowo wszystko mi jedno, Zabierz mnie stad. Jestem umarla dla swiata [ ... ] Tutaj troszcze sie jedynie o martwe ogrody [ ... ] To cena jaka place za dar posiadania marzen [ ... ] Nightwish

Dodano: 2008-03-25 01:18

wokalista Cellador :twisted: chociaż mocno zalatuje Staratovarius znakomicie sprawdza się podczas baaaaaarrrrdzo szybkiej jazdy ''bawarą''. nie da się tego opowiedzieć. to trzeba poczuć. ekspresja, siła, melodia, adrenalina. :twisted: piękna, dynamiczna jazda :twisted:
http://pl.youtube.com/watch?v=7X7hr-Ky8tg

Dodano: 2008-03-25 07:24

slatanic napisał(a):
wokalista Cellador :twisted: chociaż mocno zalatuje Staratovarius znakomicie sprawdza się podczas baaaaaarrrrdzo szybkiej jazdy ''bawarą''. nie da się tego opowiedzieć. to trzeba poczuć. ekspresja, siła, melodia, adrenalina. :twisted: piękna, dynamiczna jazda :twisted:
http://pl.youtube.com/watch?v=7X7hr-Ky8tg

hehe śmieszny kogucik z gościa :D ale przyznać trzeba, że fachowo mu te pianie idzie

Dodano: 2008-03-31 12:28

Paskievicz napisał(a):
hehe śmieszny kogucik z gościa :D ale przyznać trzeba, że fachowo mu te pianie idzie
Pieją kury, pieją bo urwało jaja u koguta :lol: :D :twisted:

Nono, faktycznie koleś wie jak osiągnąć wysokie 'C' :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2008-03-31 15:06

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenhaga

LadyWitch napisał(a):
mój ponadczasowy bóg męskich wokali - mr. doctor [devil doll]. swym głosem miażdży, rozrywa na kawałki i rzuca na kolana [niekoniecznie w takiej kolejności ]

a ostatnimi czasy ci dwaj panowie:
sean brennan [london after midnight]
adrian hates [diary of dreams]

Byłam ciekawa, czy ktoś wymieni tajemniczego Pana Doktora i Brennan'a z LAM.
Miałam nadzieję być pierwsza, lecz zanim się wychyliłam przejrzałam wcześniejsze strony...cóż, nie ja jedna widzę dostrzegam wyjątkowość tych wokali.
Nie pozostaje mi nic innego jak podpisać się pod tym wszystkimi kończynami.
Wszyscy wymienieni zostali obdarzeni charakterystycznym głosem. Każdy jest inny i nie da się ich z nikim pomylić.

Ja do tej grupy zaliczyłabym jeszcze Carla McCoy'a. Niełatwa to sztuka śpiewać na wdechu i wydechu, a ostatni koncert pokazał, że pomimo ciężaru wieku potrafi zatrząść salą koncertową.

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2008-04-10 08:41

Alec-II-Pure napisał(a):
SP Magik (Kaliber 44, Paktofonika)
Cory Brandan (Norma Jean)
Howard Jones (Killswitch Engage)

------------------
Kaliber 44-Bierz moj miecz i masz

Sluchasz Kaliber 44???

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Dodano: 2008-04-10 09:27

Thomas "Quorthon" Börje Forsberg (R.I.P.) - Bathory

Andreas "Vintersorg" Hedlund - Vintersorg, Borknagar

Dodano: 2008-04-10 17:38

ANDREW ELDRITCH (SISTERS OF MERCY)
ALEKSANDER VELJANOV (DEINE LAKAIEN)
RONNY MOORINGS (CLAN OF XYMOX)
ROBERT SMITHS (CURE)
SIGVE MONSEN (PRIDE AND FALL)

"Niech Mrok bedzie z Wami"

Dodano: 2008-04-10 17:52

Summoned napisał(a):
Thomas "Quorthon" Börje Forsberg (R.I.P.) - Bathory

Andreas "Vintersorg" Hedlund - Vintersorg, Borknagar

to jest to - Hail Quorthon

Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.

Dodano: 2008-05-27 11:14

moim zdaniem jednym z najlepszych glosow jest Jorn Lande... kazdy kto go zna przyzna mi racje :twisted:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło