Dodano: 2007-12-22 17:59
to ja chyba dziwna jestem... 2/3 snów mi się sprawdza.. mówie poważnie..
"Życie jest zbyt krótkie aby postępować według zasad. Wolę mieć zmarszki ze śmiechu niż z płaczu. Jeść ile wlezie, obijać ile się da, być sobą mimo wszystko, robić to na co ma się ochotę a wszystkich co się śmieją ze mnie mieć w dupie".
Dodano: 2007-12-22 18:42
| gothka napisał(a): |
| to ja chyba dziwna jestem... 2/3 snów mi się sprawdza.. mówie poważnie.. |
Mojej mamie sprawdzają się sny. Głównie te złe...
Osobiście wolę nie wnikać pod tym względem do moich snów.
Heh to masz dobrą intuicję.
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Dodano: 2007-12-22 18:46
Ehhh... ostatnio to już zupełnie mam odjechane sny, takie niewyraźne, niczym z jakiegoś filmu psychodelicznego 8O Wszystko w tych snach jest rozmazane. Ktoś próbuje mnie złapać, a ja nie mogę uciekać mam miękkie nogi, wszystko wiruje. Jakieś zdeformowane istoty mnie atakują... Najgorsze że jak się budzę to obraz przed mymi oczami nie przestaje się kręcić...
I co może zrobić wysoka gorączka z mózgownicą? 8O
Dodano: 2007-12-22 19:04
Moje sny od dluzszego czasu sa bardzo straszne zwiazane z tym co mi sie przydarza za dnia. Sni mi sie ze chce kogos ochronic ale nie moge a potem widze krew, duzo krwi a nastepnie ta osoba sie do mnie odwraca i ten wzrok...piekny i zdajacy sie mowic uratuj mnie
Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy
Dodano: 2007-12-22 19:16
| Andrzej napisał(a): |
| Moje sny od dluzszego czasu sa bardzo straszne zwiazane z tym co mi sie przydarza za dnia. Sni mi sie ze chce kogos ochronic ale nie moge a potem widze krew, duzo krwi a nastepnie ta osoba sie do mnie odwraca i ten wzrok...piekny i zdajacy sie mowic uratuj mnie |
mm... takie sny nie należą do przyjemnych... coś o tym wiem... może ktoś potrzebuje Twojej pomocy w realnym świecie? cóż... jak dla mnie to się wiąże z jakimś lękiem o kogoś...
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Dodano: 2007-12-23 15:31
Po serii tragicznych snów, w których umarła połowa mojej najbliższej rodziny - cieszę się, że nic mi się nie śni.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Tłumaczenie snu ( mniej więcej) Dodano: 2007-12-23 17:22
| Moje sny od dluzszego czasu sa bardzo straszne zwiazane z tym co mi sie przydarza za dnia. Sni mi sie ze chce kogos ochronic ale nie moge a potem widze krew, duzo krwi a nastepnie ta osoba sie do mnie odwraca i ten wzrok...piekny i zdajacy sie mowic uratuj mnie |
Krew
Śnić, iż się jest się okrwawionym oznacza nagłą śmierć w rodzinie, stratę realności lub rozczarowanie. Gdy śni się to osobom zaręczonym- zajdzie jakaś przeszkoda. Jeśli śnią się ręce okrwawione- należy uważać by kogoś nie zranić. widzieć krew czerwoną, oznacza wesołość, zabawę a nawet wesele. Widzieć krew skrzepłą- choroba.
Wzrok , oczy
Sen o oczach, oznacza że ktoś ciebie śledzi i obserwuje. Oczy piękne- radość. Oczy zezowate - niewierność. Zamykać oczy - stracisz zaufanie.
Wyciągnij wnioski. Mogę ci tylko powiedzieć co mniej więcej znaczy to co ci sie śni a co dotyczy ciebie już sam wiesz.
Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..
Ucieczka Dodano: 2007-12-23 17:41
| Rubi napisał(a): |
| Ehhh... ostatnio to już zupełnie mam odjechane sny, takie niewyraźne, niczym z jakiegoś filmu psychodelicznego 8O Wszystko w tych snach jest rozmazane. Ktoś próbuje mnie złapać, a ja nie mogę uciekać mam miękkie nogi, wszystko wiruje. Jakieś zdeformowane istoty mnie atakują... Najgorsze że jak się budzę to obraz przed mymi oczami nie przestaje się kręcić...
I co może zrobić wysoka gorączka z mózgownicą? 8O |
Ucieczka
Śnić ,że się ucieka od jakiegoś niebezpieczeństwa i nie może uciec oznacza przewlekłe kłopoty ( 73, 10, 46)
Czy dany sen sie sprawdzi wszystko zależy od czasu w jakim ci sie on śnił, od godziny ( tzn. sny od godz. -od 20-23 w nocy sny mogą się spełnić w ciągu kilku lat,
-od 23-3 w nocy sny mogą się spełnic w nieodległej przyszłości
-od 4- rano sny spełnić się mogą w ciągu najbliższych kilku dni, ale takie rzadko się zapamiętuje) i jakiego dnia ( tzn. czy w dniu w którym miałaś ten sen występowała jakaś liczba z twojej daty urodzenia lub sumy daty urodzenia i dnia snu)
Dodano: 2007-12-24 11:51
rety...rety...a skąd taka wiedza obszerna? Jakieś zamiłowania? A jeśli ktoś wierzy w interpretację własną, i w dodatku się ona mu najbardziej sprawdza?
Ile razy mnie sie śni, że kogoś gonię, tudzież dopadam, tyle razy w realu daję komuś zdrowo popalić 8O 8)
A co do tych przewlekłych kłopotów, to ODPUKAĆ!! Wystarczy już, że schorowana, ta moja biedna siostrzyczka... :cry:
Dodano: 2007-12-24 13:11
Wiedza? Nie wiem czy to można nazwać wiedzą po prostu kiedyś sie tym interesowałam i troszkę na ten temat wiem. Ale przestałam dlatego że interpretacji niektórych moich snów nie znalazłam w żadnym senniku. Ale kto by się tym przejmował, nigdy nie brałam tego na poważnie bo to tylko przysparza zmartwień. Czasem lepiej nie wiedzieć co się zdarzy.
:D
Re: Tłumaczenie snu ( mniej więcej) Dodano: 2007-12-24 14:44
| AngelOfDeath napisał(a): |
| [quote:8dbc88272c="Andrzej"]Moje sny od dluzszego czasu sa bardzo straszne zwiazane z tym co mi sie przydarza za dnia. Sni mi sie ze chce kogos ochronic ale nie moge a potem widze krew, duzo krwi a nastepnie ta osoba sie do mnie odwraca i ten wzrok...piekny i zdajacy sie mowic uratuj mnie |
Krew
Śnić, iż się jest się okrwawionym oznacza nagłą śmierć w rodzinie, stratę realności lub rozczarowanie. Gdy śni się to osobom zaręczonym- zajdzie jakaś przeszkoda. Jeśli śnią się ręce okrwawione- należy uważać by kogoś nie zranić. widzieć krew czerwoną, oznacza wesołość, zabawę a nawet wesele. Widzieć krew skrzepłą- choroba.
Wzrok , oczy
Sen o oczach, oznacza że ktoś ciebie śledzi i obserwuje. Oczy piękne- radość. Oczy zezowate - niewierność. Zamykać oczy - stracisz zaufanie.
Wyciągnij wnioski. Mogę ci tylko powiedzieć co mniej więcej znaczy to co ci sie śni a co dotyczy ciebie już sam wiesz.[/quote:8dbc88272c]
Dziekuje AngelOfDeath
Ja wierzę w sny przecież są one odzwierciedleniem terazniejszości a nierzadko moga także przepowiadać przyszłość. Na pewno dotyczą życia prywatnego po prostu człowiek przeżywa tyle za dnia, że kiedy w końcu sen przyjdzie to nadal dusza myśli. Jeszcze raz dziekuję za interpretację
Dodano: 2007-12-25 13:17
| nimdraug napisał(a): |
| A co do tych przewlekłych kłopotów, to ODPUKAĆ!! Wystarczy już, że schorowana, ta moja biedna siostrzyczka... :cry: |
Esh, wstrętne choróbsko, nie miało się kogo czepić... Oby Rubi jak najszybciej do zdrowia wróciła, czego Jej z całego Serca życzę. :roll:
A co do moich ostatnich snów... miasto, miasto, miasto <lekko zmienione w stosunku do tego, co znam z rzeczywistości>... i loty nad nim. Jakieś monotematyczne się zrobiły. :evil:
Dodano: 2007-12-27 17:11
Moj ostatni koszmar przedstawia sie nastepujaco-przezylem go wczoraj.
Cmentarz pozny wieczor, ekshumacja zwlok mojej rodzicielki, ktora poniekad nadal stapa po ziemi. Pamietam iz nie chcialem tej ekshumacji ale nikt mnie nie sluchal. Wyciagnieto trumne i kiedy ja otwarto, cos stanelo obok mnie i zaczelo oddychac a jego oddech czulem na policzku. Wtedy sie obudzilem i juz nie zasnalem
Dodano: 2007-12-27 17:19
Sny,a raczej koszmary, na temat rodziny nie są przyjemne, zdają się być prawdą... ostatnie dwie noce śni mi się cmentarz nocą, potem pogrzeb. Nie wiem czyj, gdy chcę zobaczyć budzę się... heh
Dodano: 2007-12-27 17:44
| Aria_de_Bloodvarie napisał(a): |
| Sny,a raczej koszmary, na temat rodziny nie są przyjemne, zdają się być prawdą... ostatnie dwie noce śni mi się cmentarz nocą, potem pogrzeb. Nie wiem czyj, gdy chcę zobaczyć budzę się... heh |
Koszmary, ktore dotycza najblizszych pozostaja najdluzej w pamieci. Przeciez jesli kogos kochasz nie chcesz aby tej osobie stala sie krzywda. Moze dobrze, ze sie budzisz czasem niewiedza jest lepszym rozwiazaniem choc jak dlugo. Przyslowie do trzch razy sztuka raczej w snach sie nie sprawdza ale moze u ciebie tak sie stanie????
Dodano: 2007-12-27 17:54
Heh... nienawidzę takich snów... choć kto je lubi? Zdają się być prawdą, bo jest taka możliwość. Ale zwykle człowiek jej do siebie nie dopuszcza. Niewiedza... nie wiem... czasem jednak prawda jest lepsza.
Takie dziwne sny, a to wszystko myśli. Często się dziwię, że coś takiego we mnie drzemie...
Niby sny są moje, a jednak nie mam nad nimi władzy...
Dodano: 2007-12-27 18:00
| Heh... nienawidzę takich snów... choć kto je lubi? Zdają się być prawdą, bo jest taka możliwość. Ale zwykle człowiek jej do siebie nie dopuszcza. Niewiedza... nie wiem... czasem jednak prawda jest lepsza.
Takie dziwne sny, a to wszystko myśli. Często się dziwię, że coś takiego we mnie drzemie... Niby sny są moje, a jednak nie mam nad nimi władzy... |
Gdybys miala wladze nad snami wtedy kazdy twoj sen bylby przewidywalny takze nie byloby tego elementu zaskoczenia snem a potem przemyslen nad nim. Zla perspektywa czyz nie???Sen jest odzwierciedleniem terazniejszosci a niejednokrotnie moze dotyczyc przyszlosci
Oczywiscie, ze prawda jest lepszym wyjsciem nawet jesli ma byc ona brutalna.
Dodano: 2007-12-27 18:09
Jednak gdyby pewne sprawy można wymazać. No niestety nie da się. Trzeba przyjąć takie jakie jest. Mimo to nie godzę się z tymi snami. Staram się nie patrzeć przez nie na przyszłość. Kiedyś próbowałam, ale wolę jednak nie znać przyszłości. Łatwiej się wtedy pogodzić.
Chciałabym zmienić, ale nie można...
Toleruję niemal wszystkie sny (często pokazują myśli, z których nie zdawałam sobie sprawy), chyba że dotyczą cierpienia moich bliskich. Wtedy już inaczej reaguję... myślę, że tak ma większość ludzi...
Dodano: 2007-12-27 18:25
| Jednak gdyby pewne sprawy można wymazać. No niestety nie da się. Trzeba przyjąć takie jakie jest. Mimo to nie godzę się z tymi snami. Staram się nie patrzeć przez nie na przyszłość. Kiedyś próbowałam, ale wolę jednak nie znać przyszłości. Łatwiej się wtedy pogodzić.
Chciałabym zmienić, ale nie można... Toleruję niemal wszystkie sny (często pokazują myśli, z których nie zdawałam sobie sprawy), chyba że dotyczą cierpienia moich bliskich. Wtedy już inaczej reaguję... myślę, że tak ma większość ludzi... |
Gdyby pewne sprawy mozna wymazac. Oj zeby tak to zdanie odnosilo sie do jawy to zycie byloby o wiele prostsze.
Jesli znalibysmy przyszlosc to zycie byloby nudne, ogromnie wrecz nudne ale czy latwiej byloby sie z nim pogodzic??Jesli przed nami rysowalaby sie rozowa przyszlosc to pewnie tak ale jesli czarna droga wiodaca do konca??
Dodano: 2007-12-27 18:31
|
Gdyby pewne sprawy mozna wymazac. Oj zeby tak to zdanie odnosilo sie do jawy to zycie byloby o wiele prostsze. Jesli znalibysmy przyszlosc to zycie byloby nudne, ogromnie wrecz nudne ale czy latwiej byloby sie z nim pogodzic??Jesli przed nami rysowalaby sie rozowa przyszlosc to pewnie tak ale jesli czarna droga wiodaca do konca?? |
Różowa przyszłość? Nie... nudne i takie mm... za proste.
Czarna droga? Nadzieja i wiara nic by nie znaczyła skoro spotykałoby się tylko cierpienie i przykre sytuacje.
Życie nie jest proste, a ma to w sobie również swój urok...
Pogodzić... człowiek się z życiem nie pogodzi, bo życie nigdy nikomu do końca nie dogodzi,a tym bardziej wszystkim ludziom.
Wielu chodzi do wróżki, by złamać ogólną zasadę niewiedzy. Po co? Co ma być to będzie. Twierdzą, że można przyszłość zmienić. Dobrze, poznamy przyszłość, ale jak ją zmienić na swoją korzyść?
Dlatego lepiej nie wiedzieć...
Dodano: 2007-12-27 18:37
Miałem sen o swym domu, w którym odkryłem nieznane mi piętro. Ponad strychem, na poddaszu, rozległe pomieszczenie a w nim masa jakichś gratów. Wszystko z drewna, pogrążone w półmroku. I taki ciepły klimat wszechobecnej tajemnicy... :roll:
Dodano: 2007-12-27 18:41
| [quote:926714027e="Andrzej"]
Gdyby pewne sprawy mozna wymazac. Oj zeby tak to zdanie odnosilo sie do jawy to zycie byloby o wiele prostsze. Jesli znalibysmy przyszlosc to zycie byloby nudne, ogromnie wrecz nudne ale czy latwiej byloby sie z nim pogodzic??Jesli przed nami rysowalaby sie rozowa przyszlosc to pewnie tak ale jesli czarna droga wiodaca do konca?? |
Różowa przyszłość? Nie... nudne i takie mm... za proste.
Czarna droga? Nadzieja i wiara nic by nie znaczyła skoro spotykałoby się tylko cierpienie i przykre sytuacje.
Życie nie jest proste, a ma to w sobie również swój urok...
Pogodzić... człowiek się z życiem nie pogodzi, bo życie nigdy nikomu do końca nie dogodzi,a tym bardziej wszystkim ludziom.
Wielu chodzi do wróżki, by złamać ogólną zasadę niewiedzy. Po co? Co ma być to będzie. Twierdzą, że można przyszłość zmienić. Dobrze, poznamy przyszłość, ale jak ją zmienić na swoją korzyść?
Dlatego lepiej nie wiedzieć...[/quote:926714027e]
Mysle, ze w pewnym wieku napisze dosc zaawansowanym czlowiek juz sie godzi ze swoim zyciem i pamieta tylko o dobrych(rozowych)rzeczach a probuje uchronic swoje dzieci przed bledami, ktore de facto i tak zostana popelnione.
Napisze, iz nie rozumiem ludzi chodzacych do wrozki wlasnie ze wzgledu na to, ze chcec poznania przyszlosci moze czasem pomoc, ale jesli np. wrozka wypowie kilka zdan, ktore zmroza krew w zylach. Nie to nie dla mnie.
Przyszlosc jest jak przeznaczenie nie mozna jej zmienic nawet ja poznajac wczesniej.
Dodano: 2007-12-27 18:41
| Wild_Child napisał(a): |
| Miałem sen o swym domu, w którym odkryłem nieznane mi piętro. Ponad strychem, na poddaszu, rozległe pomieszczenie a w nim masa jakichś gratów. Wszystko z drewna, pogrążone w półmroku. I taki ciepły klimat wszechobecnej tajemnicy... :roll: |
Tajemnicy? Jak w jakimś mrocznym filmie. Takie "graty", czyli starocie mogą stanowić interesujące obiekty jeśli chodzi o wymyślenie ich pochodzenia, historii... lub poznanie samej historii...
Dodano: 2007-12-27 18:45
Część tych gratów pamiętam z wczesnego dzieciństwa... a i pomieszczenie jakieś takie znajome się wydaje.
Dodano: 2007-12-27 18:46
| Wild_Child napisał(a): |
| Miałem sen o swym domu, w którym odkryłem nieznane mi piętro. Ponad strychem, na poddaszu, rozległe pomieszczenie a w nim masa jakichś gratów. Wszystko z drewna, pogrążone w półmroku. I taki ciepły klimat wszechobecnej tajemnicy... :roll: |
Z tego co wyczytałam jak sie śni dom rodzinny oznacza to zdrowie i dobrobyt. A śnić o rupieciach ( gratach) oznacza by nie tracić niepotrzebnie czasu , lecz działać energicznie.