Wysłany: 2007-01-31 21:05
lokator romańskiego ... największa psychoza jaką w zyciu oglądałam...
a przerwana lekcja muzyki jest fantastyczna ^^ kocham ten film ^^ (skoro moje ulubione aktorki, dla których mogłabym rzucić wszystkich facetów istniejących na ziemi, tam grają, to to chyba zrozumiałe :twisted: )
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Wysłany: 2007-01-31 23:00
Ja pindole jakos nieporywaja mnie takie filmy przeważnie na nich usypiam albo przysypiam ale jak bymmiał juz wymienic coś ciekawego to tu musze zgodzić sie z przedmówczynia Lilith 6 Zmysł jest ok Ale tylko dlatego że nieusnołem na nim :PP heheheheeh
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2007-01-31 23:54
Co pomyślą sąsiedzi - ryje głowe
oraz shutter - koreanski film i nie wazne, ze bedziesz go znac na pamiec...i tak cie poschizuje
"Tonight's the night..."
Wysłany: 2007-02-07 00:11
Requiem jest niesamowitym filmem, z niesamowitą muzyką.
A razem z "Efektem motyla" i "Stay" tworzył genialne zestawienie na ENEMEFie swego czasu (tytułu czwartego filmu nie pamiętam, też świetny, aczkolwiek nieco mniej
Wysłany: 2007-02-09 19:07
"Lśnienie" S. Kubrica też potrafi odmienić człowieka, albo "Mechaniczna pomarańcza" też nie pozostawia obojętnym.
Ideologie tłumią trzeźwe myślenie, najwyższą wartością jest wolność umysłu. "Penis do prezerwatywy: Kryj mnie - wchodzę!"
Wysłany: 2007-03-15 00:28
Co do Hellreisera to się nie będę wypowiadał bo, wstyd przyznać, ale nie widziałem.
Natomiast jeśli chodzi o resztę wymienionych przez Ciebie Shamankho propozycji, to chyba nie w tym temacie...bo ja nijak w czymś takim psychodelii nie widzę, to zwykłe rzeźnie jakieś są.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-03-15 13:56
heh ostatnio ogladnalem "pachnidlo" i musze powiedziec ze film wymiata... nie czesto jakis arcybiskup pieprzy sie z dworzankami na jakims placu... poza tym swietnie ukazane sa zapachy za pomoca scen filmowych... film daje po glowie... ale warto zauwazyc ze definicja filmu psychodelicznego moze byc faktycznie roznie rozumiana i jest raczej subiektywnym odczuciem...
o mnie?... sprawiam czasem wrazenie zamknietego w sobie jednak to jest pozor:D choc tez dusza towarzystwa to ja nie jestem... Wole miec kilku przyjacioł w prawdziwym tego slowa znaczeniu niz tlumy falszywych...
Wysłany: 2007-03-26 06:49
Hmmmm psychodela?:D
Cannibal Holocaust:D:D
"I did not wanted to live my life nor did i even wanted to live for my death... strong it is indeed... life... strange to born for death..."
Wysłany: 2007-04-26 18:41
ogólnie filmy Aronofskiego: Requiem dla snu, Pi, Cisnienie(Below) i jeden z ostatnich jego filmów - The fountain (źródło). Tylko, że tu wszystko zależy od definicji psychodeli :D. Wydaje mi sie jeszcze, że The Hole (Bunkier) też można by tutaj było zaklasyfikować.
Nigdy nie kłóć się z debilem...najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później wykończy doświadczeniem...
Wysłany: 2007-04-26 21:21
Polecam 'Begotten', to jest dopiero jazda 8)
[img:6d6ba751c6]http://gfx.filmweb.pl/po/14/23/111423/7003603.2.jpg[/img:6d6ba751c6]
Jak ktos znajdzie dziwniejszy film to prosze o info :lol: , rezyserem jest E. Elias Merhige ktory pozniej zrobil clip dla MM oraz znany film 'Cien wampira'.
'Hand fighting hand As you turn to a man of two worlds'
Wysłany: 2007-04-26 21:52
no to zapowiada sie ciekawie. Trzeba bedzie zobaczyć. W wypożyczalni można to dorwać ??
Nigdy nie kłóć się z debilem...najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później wykończy doświadczeniem...
Wysłany: 2007-04-27 08:02
Hmmm....Abel Ferrara-uzależnienie,David Cronenberg-nagi lancz:)
Wasza krew jest moim winem...
Wysłany: 2007-04-27 14:42
[quote:301cfe9c93="nowy_lepszy_szatan"]no to zapowiada sie ciekawie. Trzeba bedzie zobaczyć. W wypożyczalni można to dorwać ??[/quote:301cfe9c93]
Chyba zartujesz :lol:
Jeszcze pare screenow:
[img:301cfe9c93]http://horror.com.pl/filmy/screeny/132.jpg[/img:301cfe9c93]
[img:301cfe9c93]http://horror.com.pl/filmy/screeny/135.jpg[/img:301cfe9c93]
[img:301cfe9c93]http://horror.com.pl/filmy/screeny/138.jpg[/img:301cfe9c93]
http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=23
'Hand fighting hand As you turn to a man of two worlds'
Wysłany: 2007-05-09 06:42
Widzę, że pojawiły się już w wątku filmy takie jak "Pi" ; "Requiem dla snu"; nieśmiertelna "Mechaniczna pomarańcza", "The Jacket"...czytaj "Obłęd" (tak a propos..może by założyć temat o najwymyślniejszych i najbardziej odbiegających od oryginału tłumaczeniach tytułów...:twisted:); "Mechanik"; "Memento" i wiele innych..ale dziwi mnie, że do grona najbardziej zakręconych jak naleśnik filmów jeszcze nikt (a może jezdem ślepa) nie zaliczył twórczości Lyncha 8O "Blue Velvet" i reszta. Jeśli o mnie chodzi...klasyka. No i dorzuciłabym może jeszcze "Cube".
Nom...to chyba tyle (jeśli chodzi o stan pamięci na dziś).
------------------------------------------------------------------------------------------
A film "Begotten" koniecznie muszę obejrzeć :twisted:
"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]
Wysłany: 2007-05-09 10:12
ja polecam bliźniacze dzieła "Delicatessen" i "Misto zaginionych dzieci"
choc za najbardziej dołujące uznaję "Mechanik" oraz (uznane za komedię, chyba tylko ze względu na język) "Dzikie pszczoły"
...the further I get from the things that I care about, the less I care about how much further away I get
Wysłany: 2007-05-09 10:59
Irytujące:
[quote:99c59d066d="nomay"](...)..ale dziwi mnie, że do grona najbardziej zakręconych jak naleśnik filmów jeszcze nikt (a może jezdem ślepa) nie zaliczył twórczości Lyncha 8O "Blue Velvet" i reszta. Jeśli o mnie chodzi...klasyka. (...)[/quote:99c59d066d]
No to chyba to z nawiasu :wink: albo nie czytasz wątku od początku :P
[quote:99c59d066d="20 pażdzierknika '06, na pierwszej stronie tematu jako drugą wypowiedź Zet"]O twórczości Davida Lyncha to chyba nie muszę wspominać, bo ten człowiek sam w sobie jest psychodeliczną postacią, z jego kalibru to sztandardowym przykładem chyba będzie "Zagubiona autostrada", a jeśli chcesz się naprawdę poschizować to rzuć okiem na "The Rabbits" [/quote:99c59d066d]
[quote:99c59d066d="22 października '06 na stronie drugiej CHMK"]Filmy psychodeliczne... hmm.. Jego Wysokość Lynch.
Przede wszystkim The Elephant Man, i Lost Highway. [/quote:99c59d066d]
[quote:99c59d066d="tego samego dnia na tej samej stronie Astarot"]Lynch to dla mnie majstersztyk wysublimowanego klimatu...opowieści ktore prowadzą do nikąd...przenikające sie obrazy zaostrzone świetnie dobraną muzyką...[/quote:99c59d066d]
[quote:99c59d066d="na czwartej stronie Ksapkis"]Interesujący moim zdaniem jest też "Szpital królestwo"...Pi [b:99c59d066d]Miasteczko Twin Peaks[/b:99c59d066d] czy "Odmienne stany świadomości"[/quote:99c59d066d]
Nie to żebym się czepiał, Nomaya, ale czytaj uważnie i ze zrozumieniem :wink:
A co do pomysłu założenie wątku, o którym wspomniałaś to jest bardzo dobry pomysł bo znalazłoby się mnóstwo takich tytułów. Jeśli masz ochotę to go załóż na pewno tam zajrzę. Jeśli nie, to pewnie je to niebawem zrobię :P
Pozdrawiam
Od siebie chyba na razie nie dorzucę nic nowego, bo ostatnio niczego psychodelicznego nie widziałem (pomijając koncert TOOLa, zeszłorocznego czerwca w Spodku :wink: :P )
Wysłany: 2007-05-09 18:29
Biję się w pierś :twisted: (obie) Faktycznie. Pobieżnie obleciałam temat szukając filmów Lynch'a...fakt, serial "Miasteczko Twin Peaks" rzuciło mi się w oczy, ale nic poza tym :) Chyba muszę zacząć nosić te okulary, które mi okulista zalecił (ale szczęśliwie jeszcze nie denka od słoików :twisted: ). Cóż...załóż ten temat Zet...ja taka od maleńkości...nieśmiała jestem :oops:
------------------------------------------------------------------------------------------
A co do Begotten...Czy ktoś (zwłaszcza polecający :twisted: ) orientuje się gdzie można to bezpieczni zaciągnąć?
"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]
Wysłany: 2007-05-09 19:00
A tam, żeby się zaraz po cyckach okładać, nie przesadzaj, tylko zwróciłem uwagę na Twoje przeoczenie :wink:
Wiesz, ja też należę do ludzi raczej nieśmiałych, więc poczekamy jeszcze trochę na topic o tytułach :P
...aż mnie wena najdzie :twisted:
Wysłany: 2007-05-09 19:59
Przedmówcy wspominali również i o Teletubisiach :wink:
Wysłany: 2007-05-09 23:44
To chyba mało obserwujesz :wink: :P
A co do Teletubli, to owszem są niezłe, ale tylko te ze zmienioną nieświadomie płcią :twisted: