Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

II Marsz ateistów i agnostyków. Strona: 3

Zaszczyciła? Wysłany: 2010-10-10 09:57

Nie cierpię tej baby, (choć mam jak najbardziej świeckie poglądy). Denna argumentacja, beznadziejne kłótnie z fanatykami z przeciwnego bieguna, które prowadzą tylko do skompromitowania się obu stron, przerzucanie się wciąż konstytucją( w sumie to norma w tym kraju) no i ten wiedźmowiacie skrzeczący głos:) choc to ostatnie to już drugorzędna sprawa.

Sorry za offtop

Człowiek jest jedyna istotą, która nie godzi się być tym czym jest.

Wysłany: 2010-10-10 13:47

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Gdyby kogoś interesował sam przebieg marszu, to na youtubie są filmiki.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2010-10-11 14:26

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

[quote:b5fe8ce6de="Paskievicz"][quote:b5fe8ce6de="Wampgirl"]Gdyby kogoś interesował sam przebieg marszu, to na youtubie są filmiki.[/quote:b5fe8ce6de]
nie dziwota. na youtube jest wszystko - od srających psów po marsze tego rodzaju lol[/quote:b5fe8ce6de]
Błyskotliwość twego umysłu wprawia mnie w zakłopotanie.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2010-10-11 15:36

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:7bdde321cc="Wampgirl"]Może kogoś zainteresuje chociaż jedna "pomarszowa" opinia. Jestem pozytywnie zaskoczona. Marsz odbył się w pokojowej atmosferze, obyło się bez obelg, za to pojawiły się konkretne argumenty.[/quote:7bdde321cc]

no tak średnio pokojowo, bo:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8494654,Krakow__Swieca_dymna_w_spotkanie_ateistow.html

ale wśród każdej ze stron znajdzie się jakiś agresywny delikwent...

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2010-10-12 07:57

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

Pokojowi byli ateiści dodam .wierzący jak zwykle rozrabiają.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Wysłany: 2010-10-12 09:28 Zmieniony: 2010-10-12 09:31

Prosci ludzie, proste wierzenia, proste poglady to i prostackie zachowanie. Nic dziwnego, ze marsz ateistow ochranialy oddzialy policji, zeby cholota ich nie zaatakowala. Chrzescijanskie nadstawianie drugiego policzka wychodzi w praniu xD.

Tak jak pisalem: dialogu byc nie moze i nie bedzie, bo nie mozna przecistawic naukowych metod dowodzenia i racjonalizmu, z wyimaginowanymi przyjaciolmi i wiara w hokus-pokus. :) Drugiej stronie zawsze wkoncu zabraknie argumentu i pojda w ruch argumenty silowe

Wysłany: 2010-10-12 10:52

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

[quote:c6a95598cb="Vika"]

Dzięki za linka, Minawi. Najwyraźniej pewna osoba pewien niewygodny fakt przemilczała, ale cóż, każdy widzi i raportuje to, co chce widzieć i raportować. [/quote:c6a95598cb]
Właśnie się o tym dowiedziałam i miałam wrzucić informację na forum. Jak pisałam - na imprezie integracyjnej nie byłam, nie stanowiła ona obligatoryjnej części marszu, a nie było mnie już w tym czasie w Krakowie.
Ach Paskieviczowe wyczucie ironii oraz Vika i jej "eufemizmy" .

Wysłany: 2010-10-12 11:21

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

mnie jako ateistkę katolicy i inni chrześcijanie pod względem ich wiary nie obchodzą o ile nie wpieprzają się w moje życie, przyzwyczajenia, pracę itp. i tak powinno być vice versa

przypomina mi się koleś z firmy, który nie składał się na prezenty dla współpracowników np. na urodziny czy śluby, bo jakoby religia mu tego zabraniała (jehowi), ale ciasto potem zawsze zjadał...

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2010-10-12 16:24

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

dopÓki, Pasek

Wysłany: 2010-10-12 18:58 Zmieniony: 2010-10-12 19:00

Dobrze godosz Pasek se myślę tak samo,ba nawet więcej niż tak samo i to jak hohohoho :) generalnie wszelkiego rodzaju marsze mnie po prostu lotto,do póki jak wspomniałeś > nie blokują ruch i nie narażają innych obywateli na niepotrzebne koszta.

[img:31f46f5873]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:31f46f5873]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2010-10-12 22:11

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

[quote:aa146c8e3b="Vika"]
Nie chodzi tylko o ironię. Jak o czymś już informujesz, to dawaj pełne info od razu: kto organizuje dany event, pełne sprawozdanie itp., itd. To taka mała uwaga na przyszłość - nie chciałam być złośliwa, nie tym razem:P[/quote:aa146c8e3b]
Może jeszcze ze zdjęciami i komentarzami organizatorów?
Ad rem...

Wysłany: 2010-10-12 22:31

taa może jeszcze numery PIN :) hehehehe

[img:7a6649cd77]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:7a6649cd77]

Wysłany: 2010-10-13 00:16

[quote:c5325586cd="Vika"]Jak o czymś już informujesz, to dawaj pełne info od razu: kto organizuje dany event, pełne sprawozdanie itp., itd. To taka mała uwaga na przyszłość - nie chciałam być złośliwa, nie tym razem:P [/quote:c5325586cd]
Od tego są relacje tylko to nie ten portal by zamieszczać w nim tego typu artykuły. Jeśli już to szukaj ich na portalu RACJONALISTA PL

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2010-10-13 22:49

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

[quote:a37b5d3f03="KostucH"]
Od tego są relacje tylko to nie ten portal by zamieszczać w nim tego typu artykuły. Jeśli już to szukaj ich na portalu RACJONALISTA PL[/quote:a37b5d3f03]
Polecam artykuły na racjonaliście nie tylko ze względu na treść, ale i styl popularno-naukowy. Są dobrze skonstruowane nie tylko pod względem merytorycznym ale też stylistyczno-składniowym. Reasumując - są pisane przez wykształcone osoby, co eliminuje ryzyko wszelkiego rodzaju błędów.

Wysłany: 2010-10-14 00:54

[quote:f3db44e902="Wampgirl"]
Polecam artykuły na racjonaliście nie tylko ze względu na treść, ale i styl popularno-naukowy. Są dobrze skonstruowane nie tylko pod względem merytorycznym ale też stylistyczno-składniowym. Reasumując - są pisane przez wykształcone osoby, co eliminuje ryzyko wszelkiego rodzaju błędów.[/quote:f3db44e902]
M. Giertych też jest osoba wykształconą, ale niektóre jego poglądy naukowe (i nie tylko), można o kant dupy potłuc. Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.

Dum Deus calculat, mundus fit.

Wysłany: 2010-10-14 12:51

[quote:e7a451c850="Woland"]Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.[/quote:e7a451c850]
Roman Giertych nie popełniał błędów. Ma po prostu inne poglądy, które z kolei dla innych są bardzo cenne i trafne. Każdy ma swoje inne autorytety.

Wysłany: 2010-10-14 12:57

Gorg666 (Bicz)
Gorg666
Wakefield (UK)

[quote:07eda022db="KostucH"][quote:07eda022db="Woland"]Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.[/quote:07eda022db]
Roman Giertych nie popełniał błędów. Ma po prostu inne poglądy, które z kolei dla innych są bardzo cenne i trafne. Każdy ma swoje inne autorytety. [/quote:07eda022db]

Kostuchu ino on o Maćku prawił, ale i tak co racja to racja autorytet nie równy autorytetowi co nie znaczy że ma być zły, lub gorszy od innego.

Aetas dulcissima adulescentia est

Wysłany: 2010-10-14 13:32

[quote:87743ae50d="Gorg666"]Kostuchu ino on o Maćku prawił, ale i tak co racja to racja autorytet nie równy autorytetowi co nie znaczy że ma być zły, lub gorszy od innego.[/quote:87743ae50d]
Ops, przepraszam. Zapędziłem się. W każdym bądź razie właśnie o to mi chodziło, że dla każdego coś dobrego i próba wartościowania wszystkich jednakowo nigdy się nie uda.

Wysłany: 2010-10-16 11:28

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

[quote:f813b69eaf="Woland"][quote:f813b69eaf="Wampgirl"]
Polecam artykuły na racjonaliście nie tylko ze względu na treść, ale i styl popularno-naukowy. Są dobrze skonstruowane nie tylko pod względem merytorycznym ale też stylistyczno-składniowym. Reasumując - są pisane przez wykształcone osoby, co eliminuje ryzyko wszelkiego rodzaju błędów.[/quote:f813b69eaf]
M. Giertych też jest osoba wykształconą, ale niektóre jego poglądy naukowe (i nie tylko), można o kant dupy potłuc. Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.[/quote:f813b69eaf]
Oczywiście masz rację. Wszyscy popełniają błędy. W skrócie chodzi o to, że na racjonaliście ryzyko błędów jest zniwelowane do minimum ze względu na wykształcenie piszących. Tam ta zasada akurat się sprawdza. I nawet jeżeli w mniejszym stopniu przy błędach merytorycznych, to na pewno językowych, a przy ocenie artykułu to również ma znaczenie. Nie traktuję zbyt poważnie wypowiedzi upstrzonych rażącymi błędami.

Wysłany: 2010-10-16 13:44

W rzeczy samej Pasek,gdzie jest napisane że wykształcenie = się mądrości...? to że koś ma przed nazwiskiem mgr. nie znaczy że nie może być debilem :)

[img:5e25cd89e6]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:5e25cd89e6]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło