Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Facebook. Strona: 3

Wysłany: 2010-04-04 20:22

josefine (Anciliae)
josefine
Poznań [SlutGarden]

[quote:d4515576c5="amorphous"]Czekam az bedzie se mozna spokojnie postrzelac do ludzi a nie farmy jakies [/quote:d4515576c5]

nie znasz sie! ja wiem, ze po prostu zazdroscisz, ze niektorzy maja takie zajebiste farmy i wlasne owce

moim zdaniem to jest fajnie pomyslane, gry i te quizy i czaty i wszystko :D

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

Wysłany: 2010-04-05 03:03

Minawi - nuda w uj jest dopóki coś głupiego nie wyjdzie :D
Josefine - ja sobie wypraszam! Owcy będą latem, ale póki co mam niezłą galerię Farm Ville - i to żywych zwierząt, a nie wirtualnych :D

Tak - mam wypite :D

Moja Farma na fejsbóku wymiata i się będzie powiększać!!! Jutro kozy dodam .

Dziś.

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2010-04-06 07:43

cold_sea (Diabolista)
cold_sea
bardzo daleko stąd

fejsbuk jeszcze daje rade , ciekawe jak długo będzie się sprawdzał.

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Wysłany: 2010-04-06 23:40

[quote:2c07c8e937="ladyinblack"]Nie no facebook jest spoko portalem, rzeczywiście można rozpoznać sporo ludzi z DP, ale ciekawe jak dalej się będzie stronka rozkręcała i czy nie zrobi się z niej druga nasza-klasa. [/quote:2c07c8e937]

Z DP jest tam parę osób - ale nie dziwota - jest to portal typowo społecznościowy :>

Moja Droga - nk ściąga pomysły z fejsbóka - nie odwrotnie!
I jedno co kocham w fb - brak eMo MaRtYnEk! To jest najlepsza rzecz tam chyba :D

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2010-08-18 17:47

Mozna sie logowac przez Facebooka na DP teraz.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2010-08-18 19:49 Zmieniony: 2010-08-18 19:50

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

Kilka tygodni temu usunęłam konto z nk (kiedyś się przydawało teraz już nie to po co mam tam być skoro i tak tam się nie logowałam). Teraz mam profil na facebooku i szczerze mówiąc ten portal podoba mi się o wiele bardziej. Nie ma tam przynajmniej żadnych emosweet dziewojek i reszty fotkowego towarzystwa...przynajmniej na razie :)

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2010-10-18 15:30

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

''Nasza-Klasa'', ''Facebook'', czy ''Jak leci'' , wszystko na jedno kopyto ... Na każdym portalu coś drażni, panuje rywalizacja : ''kto ma lepsze funkcje''.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2010-10-18 15:34

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

Jakoś nie zauważyłam. Ale ja chyba mam po prostu normalnych znajomych...

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2010-10-18 19:53

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Tu nie chodzi o znajomych tylko o stronę. Przeważnie wydaje się coś lepsze bo jest dla użytkownika nowe a z czasem i Facebook umrze śmiercią kliniczną , jak się spodziewam każdy portal społecznościowy.

Wysłany: 2010-10-18 23:27

Po odejściu z Naszej Klasy automatycznie zlikwidowałem też swoje konto na MySpace. Z portali społecznościowych to tylko Dark Planet i Last.fm odpowiadają mi i w zupełności wystarczają. Poza tym po odejściu z NK i MS nie znalazłem ani jednego powodu dla, których miałbym zapisać się na Facebook.

PS. Tak wiem, mógłbym zostać farmerem.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2010-10-19 17:58

[quote:f686fe4268="Vika"]Ja nie lubię Naszej Klasy i nigdy nie miałam tam konta. Jakoś nie mam ochoty, żeby pewne osoby mnie w ten sposób namierzyły. [/quote:f686fe4268]
Właśnie też przez to namierzanie z tamtąd uciekłem. Dostawałem wiadomości z zaproszeniem pt: "Cześć, jesteśmy z tego samego portalu. Kojarzę Ciebie ze zdjęć".
Ok, ja rozumiem, że ktoś jest dobry w skojarznia ale żeby od razu zapraszać? Yh...

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2010-10-19 19:08

[quote:f282707a16="Vika"]
Mi nawet nie chodziło aż tak bardzo o tego typu nieznajomych, ale raczej o osoby, które znałam np. ze szkoły, nigdy nie byłam z nimi aż tak bardzo blisko, a teraz nagle pragną wielkiej przyjaźni, kontaktów i próbują "podpinać się" pode mnie z różnych, raczej interesownych, powodów. [/quote:f282707a16]
Dlatego zawsze z premedytacją odrzucam takie zaproszenia :P

Mam konto na Naszej Klasie i MySpace-z pierwszego korzystam ze względu na bliższych znajomych,a drugie to sporadycznie,ot zaglądnę od czasu do czasu i tyle.
A co do Facebooka to nie za bardzo jestem przekonana do tego portalu-nie wiem,konkurencja dla Naszej Klasy?

A najbliższy jest mi Darkplanet,o! Ciekawe tematy,artykuły,fajnie się dyskutuje z ludżmi-wszystko fajnie,przyjemnie i mile choć czasem usterki na portalu się zdarzają.

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-10-19 21:36

Jestem pewien, ze tworcy facebooka zobaczyli nk i zerzneli z nioej te wszystkie genialne pomysly. W dodatku widzieli nk w przyszlosci, wiec mogli stworzyc dla niej konkurencje zanim ta bnawet powstala.

Strony zespolow feedujace newsy, znajomi nnie tylko z polszy, ciekawsze wykonanie, szybkosc. Nie ma co nawet porownywac obu portali.

Wysłany: 2010-10-19 22:52

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

[quote:84b68ccf73="KostucH"]
Ok, ja rozumiem, że ktoś jest dobry w skojarznia ale żeby od razu zapraszać? Yh...[/quote:84b68ccf73]

Dobra ściema nie jest zła ...

Wysłany: 2010-12-16 19:02

[quote:d5218afdc5="ten_co_niesie_swiatlo"]Kiedyś rządziły czaty,teraz zastąpią je portale społecznościowe typy face... czy nk a następcą ich będzie zbiorowa orgia ku zbawieniu w 2012 wtedy to kiedy ma nastąpić koniec świata,a wszystko to przewidzieli majowie.[/quote:d5218afdc5]

Znaczy... Majowie przewidzieli czaty i facebook'a? Przechuje... :]

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Wysłany: 2010-12-16 19:31

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

[quote:da3b8b0448="Wainamoinen"]

Jeszcze a propos zaproszeń do znajomych. Na to trzeba uważać zawsze. Wspominano już o tym w tym wątku, ja od siebie dorzucę link do jednego artykułu:

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7967228,Kto_nam_skradl_odciski_palcow.html?as=1&startsz=x

A więc podstawy: nie podawać adresu, numeru telefonu, komunikatorów, uważać jakie zdjęcia wrzucamy do sieci. Tutaj nic nie ginie, a ktoś wredny nawet najdrobniejszą informację może wykorzystać przeciwko nam.[/quote:da3b8b0448]

Ja miałem z tym problem. Jako student (całkiem dobry zresztą) kierunków związanych z nowymi technologiami byłem i może dalej jestem na celowniku korporacji z branży IT. Nie wiem co i ile o mnie wiedzą, ale z góry na wszelki wypadek zakładam, że wszystko. Nie zdecydowałem się pracować dla żadnej z nich. Merytorycznie się nadaję, ale moralnie nie mogę przetrawić tego, co oni potrafią zrobić z ludźmi.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Wysłany: 2010-12-16 19:38

Mi kiedyś przy piwie pracownik jednej takiej firmy przyznał się, że mnie monitorowali na róźnych portalach.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Wysłany: 2010-12-16 19:44

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

[quote:eaa5365e23="CrommCruaich"]Mi kiedyś przy piwie pracownik jednej takiej firmy przyznał się, że mnie monitorowali na róźnych portalach.[/quote:eaa5365e23]

Mnie z kolei opowiadano rzeczy z życia, o których dawno zapomniałem. A co do monitorowania, to nawet nie musieli się przyznawać. Do pewnego momentu zbierałem nawet logi - kto, co i kiedy z dokładnością do minuty robił u mnie na kompie, ale zrezygnowałem, bo niby komu mam się poskarżyć :). Wolę pożyć sobie trochę w błogiej nieświadomości, ale w zdrowiu psychicznym.

Wysłany: 2010-12-17 08:42

Tak to jest jak ktoś zakłada konto na kazdym portalu i podaje dane osobowe :P

.

Wysłany: 2010-12-17 11:04

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

[quote:82c91193d4="ten_co_niesie_swiatlo"][quote:82c91193d4="Harlequin"]Tak to jest jak ktoś zakłada konto na kazdym portalu i podaje dane osobowe :P[/quote:82c91193d4]Właśnie,zgadzam się w 1000%[/quote:82c91193d4]

Ja też się z tym zgadzam.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło