Wysłany: 2006-11-21 17:46
1. Simen Hestnaes (Arcturus - wokal; Dimmu Borgir - bas; wokale)
2. Robert Plant (Led Zeppelin)
3. Axl Rose (Guns'N'Roses)
4. Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain)
To chyba ci najlepsi wg. mnie... No i jeszcze Nergal oczywiscie :lol: :lol: :lol:
( Now drink the cyanide! )
Wysłany: 2006-11-21 21:06
Vincent Cavanagh ( Anathema )
Rafał Krasa ( Asstellyte)
Peter Steel ( Type o negative)
Alexi Laiho ( COB)
Mikael Akerfeldt ( opeth)
Mikael Stanne ( Dark tranquillity) - oczarował mnie jego głos...
Wysłany: 2006-11-21 22:43
Jyrki 69Eyes to nie moje klimaty,ale wokal ma cudny i to mu trzeba przyznac..
Wysłany: 2006-11-29 22:21
Burton C. Bell (Fear Factory)
Max Cavalera (Soulfly)
James Keenan (Tool)
Corey Taylor (Slipknot)
Ozzy Osbourne
Bruce Dickinson
Wysłany: 2006-12-01 09:52
Częste tutaj zachwyty nad wokalem Jyrki 69 sprowokowały mnie do wypowiedzenia się :-) Moim skromnym zdaniem Jyrki to skrzyżowanie wokaly P. Steele co jest mu na duży plus i niestety Elvisa (charakterystycznej dla niego intonacji i dziwacznych zaśpiewów), co praktycznie nie pozwala na słuchanie jego bo mnie śmiech ogarnia... brzmi to tak jakby Elvis wstał z grobu i starał się być bardzo goTHycki
"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."
Wysłany: 2006-12-02 17:30
W Cradle of Filth śpiewa Dani Filth, a nie żaden DANIN, poprzedni wokalista Kat'a jakbyś nie wiedział to Roman Kostrzewski, ale przecież chodzi na pewno o miłość do zespołu a nie o takie szczegóły jak nazwisko czy imię wokalisty :wink:
"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."
Wysłany: 2006-12-02 19:29
Dani Filth - właśc. Daniel Lloyd Davey. To jemu Cradle of Filth zawdzięcza tak charakterystyczną linię wokalną. Jest jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) wokalistą metalowym na świecie:) Zajebiście potrafi przechodzić z growlu do swojego piskliwego, przeraźliwego krzyku. Bez Daniego Cradle Of Filth praktycznie, by nie istniał. Nigdy jeszcze nie słyszałam piękniejszych dźwięków niż ta muzyka ... :)
Przychodzi zawsze nocą Porywa mnie przez sen To postać jest złych mocy Przerywa piękny sen Bezbronna jestem gdy Próbuje opętać mnie Więc nawet juz nie krzyczę Oddając mocy ciało swe.
Wysłany: 2006-12-04 17:23
1. Peter Steele - zmiękcza mnie. :oops:
2. Ozzy - stawia do pionu. :twisted:
3. Hideto Matsumoto - Aaaaahhh!!!!!! :D
Mrok mym domem, Księżyc mą drogą.... Wędrowiec jestem z zielonej krwi i malin.
najlepszy vocal Wysłany: 2006-12-04 23:46
Romana głos to 90% sukcesu Kata!
Najbardziej klimatyczny jednak był jego vocal w projekcie Alkatraz. Majstersztyk!
To nr. 1 potem Bruce Dickinson i (?) Attila z Mayhem podczas Brutal Assault 2006, kiedy "zapowiadał" piosenki :) Jego obłakane zachowanie. Ku@$% tego nie da się opisać, to trzeba było zobaczyć>:P
"Nigdy nie umieraj za świat sprzedany..."
Wysłany: 2006-12-11 11:50 Zmieniony: 2006-12-27 10:47
[b:7b92de7553][u:7b92de7553]Ronnie i Johnny Van Zant[/u:7b92de7553][/b:7b92de7553] (Lynyrd Skynyrd) bezkonkurencyjnie pierwsze miejsce oczywiście z mojej perspektywy
a dalej...
Michael Kiske
Dave Mustein
Chuck Billy
Chuck Schuldiner
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2006-12-21 18:11
Jak dla mnie i dla moich uszu to:
1. Orion (Vesania)
2. Nergal (Behemoth)
3. Dani (COF)
"Jeżeli nie chcesz doznać zawodu to nie ufaj NIKOMU!!!"
Wysłany: 2006-12-22 22:32
Wiwczarek ?????????????????????????????? No comment :roll:
.
Wysłany: 2006-12-28 22:58
Shagrath z Dimmu i Mikael Åkerfeldt z Opetha 8)
coz bym mogla o sobie napisac?kocham gotyk,sredniowiecze...pisze wiersze,maluje,rysuje, projektuje...spaceruje wieczorami po cmentarzach...I KOCHAM KOTY!!!
Wysłany: 2006-12-29 00:01
Słuchaj kisiel81 wyraziłam swoją opinię na temat " Najlepsze Waszym zdaniem MĘSKIE wokale" wg mnie to Dani Filth - właśc. Daniel Lloyd Davey i to jest moje kurwa zdanie i mam szczerze głęboko w dupie to co Ty o tym myślisz :evil: :!:
Przychodzi zawsze nocą Porywa mnie przez sen To postać jest złych mocy Przerywa piękny sen Bezbronna jestem gdy Próbuje opętać mnie Więc nawet juz nie krzyczę Oddając mocy ciało swe.
PHE Wysłany: 2006-12-29 00:29
kisiel81, czy jak tam się zwiesz... napisz lepiej synku co Ciebie interesuje, coś adekwatnego do tematyki tego forum, a nie udajesz wielkiego znawcę METALU... :? . Jeżeli coś ci nie pasi, to załóż własne, żałosne forum, na którym będziesz opisywał swoje fochy... :roll:
Jeżeli z czymś sobie nie mogę dać rady to to wypierdalam w powietrze!
Wysłany: 2006-12-29 00:32
Dani Filth RULEZ!!!!!!!!! Yeeeeeeeaaaaah!!!!!!
Jeżeli z czymś sobie nie mogę dać rady to to wypierdalam w powietrze!
Wysłany: 2006-12-29 00:33
o tak Dani :twisted: :lol:
Wysłany: 2006-12-29 00:42
[quote:543f8973a7="smith666"]Słuchaj kisiel81 wyraziłam swoją opinię na temat " Najlepsze Waszym zdaniem MĘSKIE wokale" wg mnie to Dani Filth - właśc. Daniel Lloyd Davey i to jest moje kurwa zdanie i mam szczerze głęboko w dupie to co Ty o tym myślisz :evil: :!:[/quote:543f8973a7]
hahhahahaahhahhahahaahhahaa polać jej dobrze gada
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2006-12-29 11:29
Wiem, ze Romuś ma glosik niczym slowik, ale itak bardziej podoba mi sie wokal Shagratha 8)
coz bym mogla o sobie napisac?kocham gotyk,sredniowiecze...pisze wiersze,maluje,rysuje, projektuje...spaceruje wieczorami po cmentarzach...I KOCHAM KOTY!!!
Dani z filcu i tak wymiata Wysłany: 2007-01-15 19:27
Szczerze mówiąc w formacji cof-a Dani gra pierwsze skrzypce opierając się na moim uwielbieniu do skrzeku to on jest idolem :} dla mnie.. zresztą każdy ma tutaj swoje zdanie. ..
Forma nie zbawi świata...