Wysłany: 2007-01-15 19:34
Szczerze mowiac Dani nie potrafi spiewac, a co do jego skrzeczenia, no coz, daje mu 5 lat. Potem nie bedzie juz mogl mowic. Psuje sobie glos po prostu
Dobre meskie wokale..
Peter z Type O Negative
Lemmy z Motorhead, az ta chrypa
Benton z Deicide
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Wysłany: 2007-01-15 20:00
Najlepszy wokal
EDI VEDER
O mnie? Co o mnie? Ogłaszam konkurs... prosze się tu wpisywać ;]
Wysłany: 2007-01-16 13:34
Dodaje kolejnego wokaliste który ostatnimi czasy zrobił na mnie niezrównane wrażenie. Jego specyficzny głos, pełny dramatyzmu w połączeniu z haryzmą tworzy wiązankę wybuchową, a mowa o:
Mika Tauriainen z Finskiego zespołu ENTWINE :d
Hail hail dla Skandynawii:D
Bad Girls Have More Fun ]:->
Wysłany: 2007-01-16 15:23
Całe to skandynawskie brzdękanie i zawodzenie nie ma nic wspólnego ze śpiewaniem. A Dani to bez syntezatora nie umie się juz nawet przywitać. Ktoś kto wymyślił credki miał naprawde duże poczucie humoru!
W każdym razie Ci wszyscy karierowiczowie kryją sie jeśli chodzi o wokal. Bo najlepszy wokal ma wokalista Linkin Park. Facet umie wydobyć taką głębie z siebie, i w połączeniu z cięzkim dethowym graniem powstaje kawał dobrej muzy. Yeehhh
Wysłany: 2007-01-16 16:26
Racjonalista Napisał: |
Całe to skandynawskie brzdękanie i zawodzenie nie ma nic wspólnego ze śpiewaniem. A Dani to bez syntezatora nie umie się juz nawet przywitać. Ktoś kto wymyślił credki miał naprawde duże poczucie humoru!
W każdym razie Ci wszyscy karierowiczowie kryją sie jeśli chodzi o wokal. Bo najlepszy wokal ma wokalista Linkin Park. Facet umie wydobyć taką głębie z siebie, i w połączeniu z cięzkim dethowym graniem powstaje kawał dobrej muzy. Yeehhh |
Jedni ubią koty inni psy, tak samo jest w muzyce... A ty chyba nie słyszałeś jak Skandynawowie spiewaja skoro tak uważasz. Jestem jednak za inteligenta aby rozpoczynać z tobą dyskucje o czymś o czym sie nie dyskutuje, czyli o GUSTACH!
Bad Girls Have More Fun ]:->
Wysłany: 2007-01-16 16:50
Racjonalista, zwazywszy na to ze wokal w Linkin jest na efektach, to faktycznie kawal glosu, he he he. Aż... albo nie.
Wysłany: 2007-01-16 16:58
[quote:ac2d38f80f="Angelwing"]
Jedni ubią koty inni psy, tak samo jest w muzyce... A ty chyba nie słyszałeś jak Skandynawowie spiewaja skoro tak uważasz. Jestem jednak za inteligenta aby rozpoczynać z tobą dyskucje o czymś o czym sie nie dyskutuje, czyli o GUSTACH![/quote:ac2d38f80f]
Nie chodzi o inteligencje ani o gusta. Po prostu Skandynawowie są mało oryginalni, wszysyc sie tak samo ubierają, i wszyscy farbują na blond. Taka moda widocznie. I oczywiście nauczą się paru rifów oziego i już robią akrire światową. Zero inwencji tylko ciągłe charczenie.. Jak takie prymitywne odgłosy można nazwać spiewem? Jak można tak ranić ptaki, które przecierz spiewają najpiękniej. Już wiśniewski jest bardziej oryginalny. A te parszywe plotki o tym że wokal w Linkin jest niby na efektach rozpuszczają członkowie Slipktnot z zadzrości o to że linkin odbiera im fanów. Ale to przecierz nie ich wina że ludzie doceniają naprawde dobrą muze.
Wysłany: 2007-01-16 17:08
[quote:d120c2dbc6="Racjonalista"]Nie chodzi o inteligencje ani o gusta. Po prostu Skandynawowie są mało oryginalni, wszysyc sie tak samo ubierają, i wszyscy farbują na blond. Taka moda widocznie. I oczywiście nauczą się paru rifów oziego i już robią akrire światową. Zero inwencji tylko ciągłe charczenie.. Jak takie prymitywne odgłosy można nazwać spiewem? Jak można tak ranić ptaki, które przecierz spiewają najpiękniej. Już wiśniewski jest bardziej oryginalny. A te parszywe plotki o tym że wokal w Linkin jest niby na efektach rozpuszczają członkowie Slipktnot z zadzrości o to że linkin odbiera im fanów. Ale to przecierz nie ich wina że ludzie doceniają naprawde dobrą muze.[/quote:d120c2dbc6]
Posłuchaj wpierw czlowieku takie kapele jak Immortal, Sentenced, Opeth, Unmoored, In Flames, Enslaved i dopiero pogadamy. Widać, że ze sceny szwedzkiej nic nie znasz i nie wiesz co mówisz. Ozzy i w ogóle ameryka ma gówno do szwedzkiego brzmienia. Nie czepiam sie Twojego gustu ale Ty poprostu nie jesteś świadom tego co mówisz i jestem tego pewien w 100%.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2007-01-16 17:28
[quote:53f1be2cd9="KostucH"]Posłuchaj wpierw czlowieku takie kapele jak Immortal, Sentenced, Opeth, Unmoored, In Flames, Enslaved i dopiero pogadamy. Widać, że ze sceny szwedzkiej nic nie znasz i nie wiesz co mówisz. Ozzy i w ogóle ameryka ma gówno do szwedzkiego brzmienia. Nie czepiam sie Twojego gustu ale Ty poprostu nie jesteś świadom tego co mówisz i jestem tego pewien w 100%.[/quote:53f1be2cd9]
Enslejwda słuchałem kiedyś na rmf fm i taki sobie był, pzoa kanony nataly furtado nie wyszedł. Jedynie w opecie można usłyszeć trochę pożadnnych basów a cała reszta to jakieś mniej znane undergroundowe klony. Sprzedają jes do takiej biednej polski bo wiedzą że u Siebie tego nikt nie puści.
Wysłany: 2007-01-16 17:34
tak myslalem ze podpucha. Racjonalista, wokalista LP to jest jeden wielki efekt, a Slipknot, poza tym ze robi dobry koncertowy show, to grac nie potrafi
Nick Cave ma ciekawy wokal, chociaz z metalem to on jak wiadomo wiele wspolnego nie ma
Wysłany: 2007-01-16 17:51
Dobra, Racjonalisto, skończ już z tą zlewą :lol: :lol: :lol: Bo Cię pani admin zaraz prądem potraktuje :P
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-01-16 18:01
[quote:0929c67da7="Racjonalista"]Enslejwda słuchałem kiedyś na rmf fm i taki sobie był, pzoa kanony nataly furtado nie wyszedł. Jedynie w opecie można usłyszeć trochę pożadnnych basów a cała reszta to jakieś mniej znane undergroundowe klony. Sprzedają jes do takiej biednej polski bo wiedzą że u Siebie tego nikt nie puści.[/quote:0929c67da7]
Enslaved na rmf fm :?: <hahahahahaha> :lol: :lol: :lol: Masz dar człowieku do rozbawiania ludzi :lol: :lol: :lol: No tak...ach ten bas w Opecie...to nie to samo co Twój d'n'b co :wink: :?: A szkoda, gdyby tak było to byś se pewnie ich dyskografie całą uzbierał :lol: :lol: :lol:
Ja też poprosze o dawke prądu aby zrozumieć co ten człowiek pisze :lol: :lol: :lol:
Wysłany: 2007-01-16 21:29
Ja cenie głos nieśmiertelnego Freddiego Mercury'ego... jego piosenek nikt nie umie zaśpiewać tak dobrze jak on a jego głos jest nie do podrobienia!
A co do kolesia z Disturbed GADzie to polecam posłuchać jego wyczenia na żywo... jak usłyszałem to raz tak od tego czasu nie mogę tego zapomnieć i ich kawałki straciły dla mnie wartosc w ogromnym stopniu.
Wysłany: 2007-01-16 22:58
Ev, Zagrywki to i moze byly zgrywą, dopoki Kredki nie zaczely na tym zarabiac.
Jak dobre lubudubu przed snem, to Nevermore, cos z Grindu, a nie jakies takie blee.
Co do wokalisty LP, proponuje wlaczyc Youtube i posluchac jakis lajf, ten czlowiek nie umie spiewac i nie ma sie co czarowac
Ev, co do ciach, znaczy blondyni wygladajacy jakby nic nie jedli? Prawie jak ja...
Wysłany: 2007-01-16 23:11
Eno, dobry Nevermore nie jest zły i wielce ich cenie. SlipKnot też raz na jakis czas se lubie posłuchać. Co do Pana Chestera i tego ziomka z Disturbed....nie wnikam. Disturbed jest ok w porównaniu z LP. Nie wnikam jak Dani (COF) swój głos osiaga i nie interesuje mnie to ale lubie se ich od czasu do czasu posłuchać.
Wysłany: 2007-01-16 23:24
[quote:1fdea540bb="GAD"]Dobry głos ma David Draiman z Disturbed.[/quote:1fdea540bb]
Zgadzam się, głos ma nienajgorszy.
A ja lubię słuchać panów Corey'a Taylor'a (czy to ze Slipknotem, czy ze Stone Sour, czy z kimkolwiek innym) i Serj'a Tankian'a- pierwszego za to, że jego głos najzwyczajniej w świecie mi się podoba, w żaden sposób mnie nie drażni (nawet gdy nadziera ryja :wink: ); drugiego za to jak operuje swoim głosem- jak potrafi przejść z ballady do wrzasku.
[quote:1fdea540bb="SoulHunter"]A co do kolesia z Disturbed GADzie to polecam posłuchać jego wyczenia na żywo... jak usłyszałem to raz tak od tego czasu nie mogę tego zapomnieć i ich kawałki straciły dla mnie wartosc w ogromnym stopniu.[/quote:1fdea540bb]
Co do występów na żywo, z reguły wokale tracą na jakości, ale nie zraża mnie to do zespołów. Co się będę rozwodził- trzeba przywyknąć :wink:
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Wysłany: 2007-01-17 00:39 Zmieniony: 2007-01-19 15:55
[quote:630bae0bcb="minawi"]Dobra, Racjonalisto, skończ już z tą zlewą :lol: :lol: :lol: Bo Cię pani admin zaraz prądem potraktuje :P[/quote:630bae0bcb]
Dobra, wyluzuje na razie :) Bo faktycznie mnie ktoś wywali za oftopa. Wracając do tematu wielu wokalistów mając dobry głos nie wykorzystuje go wpełni bo woli "harczeć". Najwidoczniej sie to podoba szerszej publice, ale do mnie nie dociera idea. Przykładem jest choćby wokal Slipknota, facet kiedy nie wrzeszczy potrafi zaspiewać bardzo melodyjnym głosem. Za to pozytywnym przykładem jest Opeth, tam wokalista potrafi dobrać idealnie proporcje. Zaśpiewać swoim głosem i w odpowiednich momentach wejść growlingiem wzmacniając efekt.
Wysłany: 2007-01-17 11:40
Racjonalista, zgodzę się, solowy projekt wokalisty S. to ciekawa, wokalnie, sprawa.
Co ciekawe problem mamy w Polsce jesli chodzi o wokale, jakos nie moge sobie skojarzyc jakiegos charakterystycznego, mocnego wokalu.
Wysłany: 2007-01-17 12:48
[quote:30c35e7b19="SoulHunter"]Ja cenie głos nieśmiertelnego Freddiego Mercury'ego... jego piosenek nikt nie umie zaśpiewać tak dobrze jak on a jego głos jest nie do podrobienia!
A co do kolesia z Disturbed GADzie to polecam posłuchać jego wyczenia na żywo... jak usłyszałem to raz tak od tego czasu nie mogę tego zapomnieć i ich kawałki straciły dla mnie wartosc w ogromnym stopniu.[/quote:30c35e7b19]
Fredek richtig :) uber alles :)
.
Wysłany: 2007-01-17 13:00
Bill Leeb + efekty ktore stosuje = to co tygryski lubia najbardziej :)
;]