Wysłany: 2007-06-03 19:22
[quote:b7795ad28f="Kirke_Femme_Fatale"]A ja bede "oryginalna" i zapodam wokal Ch. Aguilery :lol: :lol: :lol: [/quote:b7795ad28f]
Pochwalam, kobieta ma sile w gradzieli...
i jeszcze pewna niewiasta kryjaca sie pod nazwiskiem Amy Lee. Taka sympatyczna kobitka
Wysłany: 2007-06-19 21:13
Jak dla mnie to Norah Jones.
Kobieca Kobieta po prostu.
Jak dla mnie to najważniejsze
Wysłany: 2007-06-23 19:57
shirley manson
sandra nasic
kasia nosowska
courtney love chociaż niektórzy mówią że się tylko wydziera
[url=http://www.lastfm.pl/user/bloodflower_87/?chartstyle=purple] [img:c7f7fdac9a]http://imagegen.last.fm/purple/recenttracks/4/bloodflower_87.gif[/img:c7f7fdac9a][/url]
Zdecydowanie byla wokalistka Nightwish Wysłany: 2007-06-23 21:15
Mnie sie najbardziej podobal podoba i bedzie podobac glos Tarji !! Podziwiam ja za taki glos !! jest swietny a dawny Nightwish byl wyjatkowy nie bylo i niebedzie 2 takiego samego zespolu o takim stylu , styl ten tworzyla Tarja Juz mi brakuje jej glosu w zespole Anette jest fajna ale Tarji to nikt nie pobije, oprocz tego cene Sharon z Within Temtation ma rownie wspanialy glos i Lisa z Xsandrii tez ma fajny glosik [/u]
Niebianska Krolowo wszystko mi jedno, Zabierz mnie stad. Jestem umarla dla swiata [ ... ] Tutaj troszcze sie jedynie o martwe ogrody [ ... ] To cena jaka place za dar posiadania marzen [ ... ] Nightwish
Wysłany: 2007-06-24 00:05
No to się napowtarzam trochę- jak widać gusta panują podobne wśród forumowiczów, ale i tak wtrącę których pań głosy mi się podobają :wink:
Niżej wymienione wokalistki lubię za to, że mają głosy, które mnie nie drażnią podczas słuchania- których słucha się po prostu przyjemnie.
Kolejność niezobowiązująca...
Paulina Maślanka (Delight),
Amy Lee (Evanescence),
Sandra Nasic (Guano Apes),
Katarzyna Nosowska,
Agnieszka Chylińska,
Kimberly Goss (Sinergy),
Liv Kristine,
Cristina Scabbia (Lacuna Coil),
Medeah (Artrosis),
Maja Konarska (Moonlight)
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Wysłany: 2007-06-30 19:42
A moje ulubione panie to:
Sandra Nasić, Sharon Janny den Adel, Cristina Scabbia, Lisa Miskovsky, Katarzyna Kozłowska, Amy Lee ... no i chyba na tyle
Verdammt sei der Tag, an dem es dunkel wurde und auch die Welt, die zu Nacht geworden ist ....
Wysłany: 2007-06-30 20:42
Diamanda Galas i Anna V.C. - dwie osoby które głosami zabijaja wszystko i wszystkich ,nikt nie ma lepszego i bardziej charakterystycznego wokalu niz one.No i Lisa Gerrard - tu chyba wszystko jest jasne wszscy znają wiec nie trzeba nic pisac.
Phillya B.Vain
Wysłany: 2007-07-05 22:03
OStatnio bezsprzecznie [b:044078765f]Heather Thompson[/b:044078765f] z amerykańskiej rockowej formacji Tapping The Vein! Niesamowity głos, niesamowita ekspresja, siła i wyczucie; szkoda, że kapelka tak mało znana...
Polecam :)
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-07-06 10:53
Maja Konarska (Moonlight)
Anneke van Giersbergen (The Gathering)
"To see a World in a Grain of Sand
And A Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an Hour."
Wysłany: 2007-07-21 08:33
Tarja (Każdy wie skąd - Nightwish!)
Medeah (Artrosis)
Charlotte Wessels (Delain)
To trzy moje ulubione wokalistki. Mam nadzieję, że wkrótce Anette zastąpi Tarję, ale na razie zbytnio się nie popisała :? ...
Wysłany: 2007-07-21 11:06
Kobitka co udziela sie wokalnie w Holenderskim SLECHTVALK - wspaniały głos. Np w kawałku In Paradisum. Słyszał ktoś Slechtvalk ?
Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.
Wysłany: 2007-07-21 17:37
Tori Amos
Sinead O’Connor
Lou Rhodes (Lamb)
Lisa Gerrard (Dead Can Dance)
Bjork
Neneh Cherry
Beth Gibbons (Portishead), polecam płytę “Out of Season”
Renata Przemyk
Ania Dąbrowska
no i oczywiście Anja Orthodox
żałośnie patetycznym i niemiłosiernie fałszującym paniom z Nightwish, Within Temp. itd. podziękuję
"well I jumped into the river too many times to make it home"
Wysłany: 2007-07-22 00:20
Poswiecilem sie i przejrzalem caly temat coby sie upewnic, ze pominalem dwie znakomite Panie a mianowicie siostry znane jako [b:78b3965b1a]CocoRosie[/b:78b3965b1a] ah oh me sie zachwyca, niestety starosc nie radosc a skleroza nie boli moja Szanowna Osoba zapomniala rowniez wspomniec o [b:78b3965b1a]Hanin Elias[/b:78b3965b1a]
Wspomne takze jedno z moich ostatnich odkryc czyli [b:78b3965b1a]Ayo[/b:78b3965b1a], ale to bardzo bardzo odlegle klimaty od szeroko pojetego mHrocku :lol:
-------------
Julien-K - K-Technical Difficulties
united we stand divided we fall
Wysłany: 2007-08-04 11:29
Anja Orthodox- najlepsza Polska wokalistka.
Wysłany: 2007-08-10 21:49
Marta Meger. Najlepsza polska wokalistka.
Katie Melua. Najlepsza wokalistka świata.
http://www.lastfm.pl/user/Jedaz
Kobiece wokale. Jakie są wasze ulubione, za co je cenicie? Wysłany: 2007-08-11 10:29
co do Tarji Turunen... można jej parę rzeczy zarzucić, ale na pewno nie to, że nie umie śpiewać czy fałszuje. Są gusta i guściki - a o nich się nie dyskutuje :twisted: mnie się osobiście jej wokal podoba. Z polskich stawiam na Anje Orthodox oraz eLL z Sui Generis Umbra
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Wysłany: 2007-08-11 11:25
[quote:df1375acf8="Jedaz"]Marta Meger. Najlepsza polska wokalistka.[/quote:df1375acf8]
Jeśli lubisz growlujące kobiety ... :o Przepadam za czystym wokalami Mashy z rosyjskiej Arkony
Wysłany: 2007-08-11 11:37
Agnieszka Chylinska - zdecydowany wokal; wlasny, charakterystyczny styl
Ewelina Flinta - silny glos
Diana Krall - kobiecosc
Pink - zdecydowanie podoba mi sie jej wokal, niekoniecznie to, co tworzy
Wysłany: 2007-10-03 21:52
Ja w ogóle nie przepadam za kobiecymi wokalami. Większości nie toleruję, od niektórych robi mi się wręcz fizycznie niedobrze. Nie jestem w stanie powiedzieć, co sprawiło, że lubię te nieliczne, które lubię, a należą do nich na przykład głosy wokalistek Cruachan, The Changelings i ewentualnie paru kapel deathrockowych typu X-Mal Deutschland czy Miranda Sex Garden.
Mój ideał muzyczny to piękny, męski wokal na pierwszym planie i żeński zepchnięty gdzieś w tło. Bo ubarwiają muzykę, nie powiem.
EDIT: Hmm, jeśli w pokoju metalowym należy pisać tylko o wokalistkach metalowych, to możecie zignorować ten post :P . Bo to przeważnie od wokalistek metalowych robi mi się niedobrze.
Wysłany: 2007-11-12 00:13
Lisa Gerrard
Liv Kristine
Anneke van Giersbergen
Beth Gibbons
"Norweskie schody nie tylko prowadzą do góry"