Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Kobiece wokale. Jakie są wasze ulubione, za co je cenicie?. Strona: 4

Wysłany: 2006-09-04 20:23

Edzia Geppert :twisted:

.

Wysłany: 2006-09-04 20:28

[b:9d6f96f97e]Kelis[/b:9d6f96f97e] tez tez :!: cholera jak moglem zapomniec :roll: serio serio powaznie mowie zeby nie bylo :wink:

----------------
Wolfmother-Mind's Eye

united we stand divided we fall

Wysłany: 2006-09-05 17:43

GORO (Anciliae)
GORO
Poznań / st Michel

a ja z polskich bym obstawiala AGNIESZKE CHYLINSKA! :twisted: ta to ma glosik
tylko tak srednio mi sie slucha, jak mowi,ze jest polskim marilyn'em manson'em

ja nie sądzę, ja wiem ;)

Wysłany: 2006-09-05 17:46

Edzia Górniak - za hymn narodowy .... ku##a , wynika ze hymn to całkiem trudny utwór !!

.

Wysłany: 2006-09-05 17:51

[quote:7262d73ddd="Harlequin"]Edzia Górniak - za hymn narodowy .... ku##a , wynika ze hymn to całkiem trudny utwór !![/quote:7262d73ddd]

w [i:7262d73ddd]penis[/i:7262d73ddd] trudny, zwlaszcza text :wink:
dal nam przyklad Jaroslaw (a moze to byl Lech) jak hymn spiewac mamy 8)

a [b:7262d73ddd]Beyonce[/b:7262d73ddd] jest taka sobie szczerze mowiac :wink: co prawda z wyra bym jej od razu nie wyjebawszy, ale nie specjalnie dlugo bym ja w nim trzymawszy, a pani [b:7262d73ddd]Chylinska[/b:7262d73ddd] to IMO jest juz kompletne nieporozumienie pod kazdym wzgledem :evil:

-----------------------
She Wanst Revenge-Broken Promises For Broken Hearts

Wysłany: 2006-09-05 17:57

chyba się zagubiłam, bo wydawało mi sie, że w temacie widziałam słowo: gotyckie? ale co tam. jeśli chodzi o rockowe, to na pewno(z polskich) Kasia Nosowska... intrygująca.
a jeśli chodzi o zagraniczne(no i mowa ogólnie oczywiście, dopasowuję sie do wszelkiego misz maszu na tym forum :wink: ) to na pewno Angela Gossow z Arch Enemy.

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2006-09-05 21:32

GORO (Anciliae)
GORO
Poznań / st Michel

taaa.... nasz uroczy kaczorek na ekranach telewizorów w calej polsce zaspiewal...."Z ZIEMI POLSKIEJ DO POLSKI"....
to jest taka nowa reforma... 'reforma hymnowa'

ja nie sądzę, ja wiem ;)

Wysłany: 2006-09-05 22:42

Glos Teresy Salgueiro wokalistki portugalskiego zespolu "Madredeus"....cos niewyobrazalnego!Jak tylko jej slucham od razu mi sie lepiej na duszy robi....to co ona potrafi zrobic z glosem to jest cos niesamowitego.... :)

Wysłany: 2006-09-05 23:30

[quote:460b994652]Z ZIEMI POLSKIEJ DO POLSKI".... [/quote:460b994652]
blad 8) tam bylo [i:460b994652]z ziemi polskiej do wolski [/i:460b994652] 8)
[quote:460b994652]Glos Teresy Salgueiro wokalistki portugalskiego zespolu "Madredeus"[/quote:460b994652]
uh uh tak tak tak :!: zgadzam sie w calej rozciagliwosci, przepiekny glos, z podobnych klimatow dorzucam [b:460b994652]Marize[/b:460b994652] (ta pani wg mnie spiewa jeszcze piekniej niz Teres S. a poza tym wyglada tak ze :oops: )

----------------------
Death-1000 Eyes

Wysłany: 2006-09-06 22:31

marfefka (Bicz)
marfefka
właściwie Poznań

Ponizsze cytaty unaoczniaja dobitnie jak olbrzymie mamy niedostatki w zakresie znajomosci slow hymnu naszego, ktore to latami skrzetnie tailismy przed samymi soba. Postuluje zatem, azeby uznac w tej dziedzinie eksperctwo premiera i obwolac go dodatkowo - ze wzgledu na temat dyskusji i niebanalna osobowosc sceniczna - przenajznamienitsza diva polskiej sztuki wokalnej.

"Z twarzy podobna zupełnie do nikogo".

Wysłany: 2006-09-08 13:17 Zmieniony: 2006-09-08 19:00

Anneke z The Gathering ma świetny wokal, o wiele lepszy od wokalistki Nightwisha (chociaż szczeże mówiąc najgorzej to ona nie śpiewa).

Wysłany: 2006-09-08 13:50

Podoba mi sie glos Anne Nurmi z Lacrimosy....pomijajac to, ze jestem fanatyczka Lacrimosy od kilku lat, lubie kobiece wokale o dokladnie takim zabarwieniu...w tym momencie nie mowie o umiejetnosciach wokalnych(spotkalam sie bowiem z opiniami jakoby Anne nie umiala spiewac etc.)ale o barwie glosu....jak dla mnie nic dodac nic ujac...pod tym wzgledem(i pod kilkoma jeszcze innymi)uwielbam Anne :)

Wysłany: 2006-09-09 17:08

Najleprzy wokal? Posłuchajcie Saliv i dopiero pogadamy :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2006-10-07 20:08

Atreides (Bicz)
Atreides
Bolesławiec

Jeśli chodzi o damskie wokale to jestem wielkim fanem Bjork. To jak ona śpiewa, w jaki sposób jest po prostu piękne. Wystarczy posłuchać 'All is full of love' , można wymięknąć. Poza nią Sade ma świetny wokal, no i Anneke z Gathering. Aaa bym zapomniał jeszcze Danishta Rivero z Aghory

Wysłany: 2006-10-08 07:41

Otep Shamaya :D

- poza tym, to zawsze inni umierają.

Wysłany: 2006-10-08 22:51

Diana Krall-zapomniałam jeszcze o niej wspomnieć. Ogólnie jestem zawsze pod wrażeniem koncertów live tej pani. Naprawde oddaje niesamowity klimat na koncertach. Taki spokojny, wyciszający, uspokajający a z drugiej strony jest coś w tym, co sprawia, że chce się słuchać jej od początku do końca. To tak samo jak w przypadku koncertów Tori Amos. To też wokalistka, którą bardzo cenię.

Wysłany: 2006-10-16 15:25

Narea: z fińskich wokalistek masz chociażby Tarje Turunen z Nightwish'a. Teraz już byłą wokalistkę NW

Możesz żyć na marginesie społecznym, ale żyj tak, aby nie krzywdzić innych. / "If I can't be my own, I'd feel better dead."

Wysłany: 2006-10-16 16:33

[quote:17cb59449a="fiedor"]Anneke z The Gathering ma świetny wokal, o wiele lepszy od wokalistki Nightwisha (chociaż szczeże mówiąc najgorzej to ona nie śpiewa).[/quote:17cb59449a]

Tu sie zgodze... to innego rodzaju sopran, ale Anneke prowadzi swoj z duzo wieksza kultura... Tarja ma wyksztalcenie operowe i wykorzystuje to, ale.. sopranistek tego pokroju na swiecie sa miliony.. moze tylko nie zabieraja sie za metal :twisted: I nie licytujmy sie oktawami, bo nie o to tu chodzi :roll: I tak nikt nie przebije Diamandy Galas :P
Stary Nightwish to dla mnie muzyka imprezowo-relaksacyjna, ale wierze, ze tych instrumentalistow stac bedzie jeszcze na wiele. Gathering - przeciwnie, zyskal z przyjsciem Anneke. I choc to tradycyjny wokal (ale ze wszystkimi tego zaletami: czysty i mocny, naprawde swietny technicznie), trudno mi znalezc podobny..
Rozumiem, ze dla fanow nieosluchanych z opera glos Tarji wydawac sie czyms wyjatkowym (dla mnie nie jest), uroda tez ma pewnie spore znaczenie :twisted: :twisted: I nie mowcie mi, ze TT od czasu do czasu spiewa wazne partie w operze - gdyby byly naprawde znaczace, zapewniam, ze wiedzialabym o tym:) A ze slawa pozwala jej na ewentualne recitale z ariami i pelna publicznoscia - temu akurat kompletnie sie nie dziwie.
Podsumowujac: nie porownywalabym tak roznych barw i predyspozycji glosowych, ale kawalek serca mam dla Anneke :roll:

Wysłany: 2006-10-18 10:29

Ostatnio natknęłam się na panią zwaną Ayo...Mysle, ze jak ktos lubi Tracy Chapman to powinno sie mu muzycznie spodobac, natomiast sposob spiewania (nie glos) kojarzy mi sie najbardziej z Janis Joplin, taki szczery, z duszą i pelen bolu...Generalnie nie gustuje w takiej muzie, ale lubie czasem posluchac czegos innego....A ze jest to forum o kobiecych wokalach a nie tylko gothhhyckich kobiecych wokalach to postanowilam tu wrzucic wokallistke mega nie-gothhhycką(karnacja :!: :wink: ) aczkolwiek moim zdaniem ciekawą :)

Wysłany: 2006-11-05 14:00

Sataniel (Bicz)
Sataniel
Częstochowa / ?

Lisa Gerrard, Anneke van Giersbergen, Loreena McKennitt, Tori Amos..
Uwielbiam takze zenskie wokale na plytach Anathemy.. :)

Co nas nie zabije, to nas wzmocni;]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło