Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Sex skandale w kościele.. Strona: 2

Wysłany: 2009-08-15 13:11

[quote:7d9741f2a1="SalomonKain"]Oriano, niestety, przyznam racje GP,
Dziewczyna podjęła (może zbyt ostrą) polemikę z twoją pierwszą wypowiedzią, a Ty od razu larum podniosłaś, szkoda że na razie mało wniosły twoje wypowiedzi do tematu, wiem tyle że "chyba nie lubisz katolików", lubisz historie i masz doktorat, ale co z tego ?[/quote:7d9741f2a1]A kto powiedział,ze cos z tego? hehe .pozdrawiam. Dyskusja faktycznie głupia,ale nie wiem kto zrobił halo! Jesteśmy tu po to chyba ,aby pogadać. Nie ma nic do GP......może, jako taka zawzięta rozmówczyni, stała by sie moja koleżanką. Lubie takie osoby. Ale wzięłam konika i odjechałam w cholerę hehe. Ale odnośnie historii jestem do dyspozycji.

nie mówcie mi jak mam żyć ,bo za mnie umierać nie będziecie!!!!!!!!!

Wysłany: 2009-08-15 13:14

[quote:311b37c967="Orianna"][quote:311b37c967="SalomonKain"]Oriano, niestety, przyznam racje GP,
Dziewczyna podjęła (może zbyt ostrą) polemikę z twoją pierwszą wypowiedzią, a Ty od razu larum podniosłaś, szkoda że na razie mało wniosły twoje wypowiedzi do tematu, wiem tyle że "chyba nie lubisz katolików", lubisz historie i masz doktorat, ale co z tego ?[/quote:311b37c967]A kto powiedział,ze cos z tego? hehe .pozdrawiam. Dyskusja faktycznie głupia,ale nie wiem kto zrobił halo! Jesteśmy tu po to chyba ,aby pogadać. Nie ma nic do GP......może, jako taka zawzięta rozmówczyni, stała by sie moja koleżanką. Lubie takie osoby. Ale wzięłam konika i odjechałam w cholerę hehe. Ale odnośnie historii jestem do dyspozycji.[/quote:311b37c967]Babo ja chciałam!!!!! ale mnie zaatakowałas ! hehe. mimo tego nie czuje urazy.....Lubie takie dziewczyny jak Ty!!!!! No prowokacja to nie była,ale.......

Wysłany: 2009-08-15 13:31

Ale się pokłóciłyście...Goopia ja odniosę się do Twojego posta,gdzie pisałaś o piwku w knajpce.Po pierwsze piwko piją wszyscy,po drugie ci "źli",też chodzą do kościoła.I ci "źli" także pracują w knajpkach i sprzątają kible.Są nawet kapele,które grają tzw: Christian Black Metal.Mnie też denerwują takie stereotypy które mówią ,że jak na czarno ubrany to pewnie brudny,pewnie ćpa,pije itd.itp.

Oranno,Goopia napisała w pierwszym poście,że nie jest ekspertem w tym temacie i chciałaby poznać naszą opinię.Jeśli wyskoczyłaś z rewelacjami na temat Chrystusa,które ja już także wcześniej słyszałam,to rozwiń proszę,bo nie tylko ja chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej.

Wysłany: 2009-08-15 13:35

[quote:2bc9710702="GoopiaPeezda666"]Dobra jestem póki co wodzirejem tego wątku :lol:
Czy nie wydaje wam się, że kiedy umrze pokolenie naszych rodziców i dziadków, załóżmy jakieś 50 lat, Kościół Katolicki przestanie po prostu istnieć? Ciekawi mnie opinia młodzieży mającej się za alternatywną, na ogół wyrażająca potępienie/zaniechanie tradycji bo przecież w Polsce Kościół głównie bazuje na tradycji, a młodzież zachęca pielgrzymkami i tego typu że tak powiem imprezami masowymi. Pytanie czy jest to na tyle skuteczna metoda, by zakorzenić wiarę i by Kościół przetrwał? Pytam również w kontekście deprawacji kleru, bo krytyczne stanowisko młodzieży wobec Kościoła jest już bardzo powszechne.[/quote:2bc9710702]

Goopia, powiem Ci ,że to możliwe.KK coś próbuje zmieniać w swoich poglądach,kombinuje na dziwne strony ,żeby przyciągnąć młodzież.Ale dopuki będą afery i tacy ludzie jak Tadzio,to młodzi będą odchodzić z kościoła i tradycja nie pomoże niestety.

Wysłany: 2009-08-15 13:38

To może by tak wrócić do sedna tematu, zamiast roztrząsać spory religijne?
Bo temacik jest bynajmniej interesujący. Trudny, ale to nawet i lepiej, bo można poćwiczyć szare komórki 8) .
Wie ktoś może, czy istnieją jakieś zalegalizowane sądy kościelne, bo niezbyt się orientuję. Gdyby ktoś miał takie informacje, to byłby niezły punkt oparcia do dalszych przemyśleń i dyskusji.

Wysłany: 2009-08-15 13:52 Zmieniony: 2009-08-15 13:55

Nie wiem czemu, ale muszę przyznać ci rację. Bo czymże byłby świat, gdyby chodzili po nim sami goci? Wtedy nikt by się nie wyróżniał i ukochany indywidualizm przestałby isnieć.

Naprawde są takie sądy? To jak one, k...wa, działają, skoro po świecie szerzy się plaga upadłych aniołów w sutannach? Mnie się wydaje, że rząd powinien w końcu ruszyć tyłek z fotela i zrobić rozeznanie. Czy księża w takich sądach mają przynajmniej wykształcenie prawnicze? Oj, wątpię.

Wysłany: 2009-08-15 13:55

Goopia ,racja.Ale chodzi o głupie stereotypy.Rozumiesz.Może jestem przewrażliwiona na tym punkcie,bo będąc w Twoim wieku to te stereotypy były nagminne.Ktoś miał długie włosy i czarną koszulkę to pewnie wysłannik szatana.A ten wysłannik szatana w niedzielę do kościółka sobie idzie ,bo tak czuje.

Indywidualizm-otóż to,pozerstwo ma krótkie nogi.

Wysłany: 2009-08-15 13:55

[quote:8ee04d9254="Gabriela"]Ale się pokłóciłyście...Goopia ja odniosę się do Twojego posta,gdzie pisałaś o piwku w knajpce.Po pierwsze piwko piją wszyscy,po drugie ci "źli",też chodzą do kościoła.I ci "źli" także pracują w knajpkach i sprzątają kible.Są nawet kapele,które grają tzw: Christian Black Metal.Mnie też denerwują takie stereotypy które mówią ,że jak na czarno ubrany to pewnie brudny,pewnie ćpa,pije itd.itp.

Oranno,Goopia napisała w pierwszym poście,że nie jest ekspertem w tym temacie i chciałaby poznać naszą opinię.Jeśli wyskoczyłaś z rewelacjami na temat Chrystusa,które ja już także wcześniej słyszałam,to rozwiń proszę,bo nie tylko ja chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej.[/quote:8ee04d9254]Tak jak napisałas ,to nie są żadne rewelacje,nakreśliłam to,co wiem na ten temat z e źródeł historycznych. Czyli jak każdy interesujący się. Nie ma nic do tej pory innego,co by stanowiło jakąkolwiek rewelację. Napisałam to,co każdy wie......i śledzę na bieżąco temat. Mam przyjaciół ,co są teraz w Izraelu i kopią ,śledzą ,czytają. Ja tam nie jestem,ale mam kontakt. Tyle. Czytam Biblię jak szalona. Tym żyję. A na tym forum nic nie przedstawiłam nowatorskiego!!! bo tego nie ma!!!! Niestety. i pewnie sie nigdy nie dowiemy. Bo większośc tekstów jest spalona pzrzez kościół w pierwszych wiekach naszej ery, a Watykan,to co ma ,nam nie poda. Nawet największym historykom ! więc żadnych rewelacji nie ma. Z tekstów historycznych nam sie jawi Jezus cząstowo,ledwo zauważalnie. Większośc informacji to ewangelie i teksty apokryficzne. Tyle. największy historyk żydowski ,Józef Flawiusz ,zyjący zaledwie niewiele lat po Chrystusie ....o nim mało co napisał. A inne źrłódła tez prawie milczą. Zresztą to wykaz źródeł hisorycznych na temat Jezusa http://zis.faithweb.com/wykaz_tekstow_zrodlowych_1.html

Wysłany: 2009-08-15 14:02

Oranno
Właśnie, śledzisz na bieżąco temat to może coś wiesz więcej.No i mniej więcej o to mi chodziło co napisałaś teraz.Nie wiem po jaką cholerę ujmowałyście sobie inteligencji.

Wysłany: 2009-08-15 14:06

[quote:638288413a="GoopiaPeezda666"]Orianno, dziękujemy, że nadałaś wypowiedzi bardziej naukowy posmak ale ten temat dotyczy konkretnie deprawacji seksualnych w kościele (niekoniecznie katolickim) a nie wiarygodności samych informacji dotyczących chrześcijaństwa. Powiem wprost: jestem spragniona autentycznych sensacji kościelnych na tle seksualnym heh powiało grozą (niestety moją :P ).[/quote:638288413a]

Chyba trudno będzie,bo to jest wszystko tuszowane. Mnie denerwuje celibat.Niektórzy księża naciągają ten termin do własnych interesów.

Wysłany: 2009-08-15 14:08

Sorry, że zbytnio odbiegam od wątku, ale mam pytanie: Mogę stworzyć temet "satanizm", czy muszę zapytać moderatora??? Bo się nie orientuję, hehe :) .

Wysłany: 2009-08-15 14:10

[quote:3fa2492b69="Carmen"]Sorry, że zbytnio odbiegam od wątku, ale mam pytanie: Mogę stworzyć temet "satanizm", czy muszę zapytać moderatora??? Bo się nie orientuję, hehe :) .[/quote:3fa2492b69]

A wiesz na ten temat dostatecznie dużo,żeby pan Cię nie połknął w całości?

Wysłany: 2009-08-15 14:15

[quote:73f1d4707a="Gabriela"]Oranno
Właśnie, śledzisz na bieżąco temat to może coś wiesz więcej.No i mniej więcej o to mi chodziło co napisałaś teraz.Nie wiem po jaką cholerę ujmowałyście sobie inteligencji.[/quote:73f1d4707a]Tak śledzę i obiecuję,że jak będę coś wiedzieć więcej napisze.. zresztą ja sama czekam na jakąs rewelację. :-) z utęsknieniem

Wysłany: 2009-08-15 14:16

[quote:04cffc27f1="Gabriela"][quote:04cffc27f1="Carmen"]Sorry, że zbytnio odbiegam od wątku, ale mam pytanie: Mogę stworzyć temet "satanizm", czy muszę zapytać moderatora??? Bo się nie orientuję, hehe :) .[/quote:04cffc27f1]

A wiesz na ten temat dostatecznie dużo,żeby pan Cię nie połknął w całości?[/quote:04cffc27f1]

Eee, że co, prosię?

Ej, ludzie - ja pytam na serio. To muszę pytać moderatorów czy nie?

Wysłany: 2009-08-15 14:17

[quote:56bf69abcf="GoopiaPeezda666"]Matko Bosko i się zaczną wypowiedzi doświadczonych okultystów :D Taki temat zresztą chyba gdzieś już jest ale nie mam pewności zresztą ja w ogóle proponuję obejrzeć w necie odcinek "Kiepskich" o wielkim koźle czy jakoś tak :P :P :P[/quote:56bf69abcf]

Tak ,Matko Bosko,o to mi chodziło he he :lol:

Wysłany: 2009-08-15 14:20

A odośnie skandali sexualnych ,to oczywiście prym wiodła słynna Lukrecja Borgia. Chyba to był największy skandal w historii koscioła.!!!!!! Oczywiście sexualny. Nawet jej tato był kapłanem. HEHE tu w sumie mało interesujaca strona.iSTNA BESTIA KOBIECA. ALE można ja poczytać w ramach tematu http://kopalniawiedzy.pl/Lukrecja-Borgia-Aleksander-VI-papiez-ksiezna-Ferrary-irygacja-bagno-inwestycia-6522.html

Wysłany: 2009-08-15 14:21

[quote:6c2207d0ce="Carmen"][quote:6c2207d0ce="Gabriela"][quote:6c2207d0ce="Carmen"]Sorry, że zbytnio odbiegam od wątku, ale mam pytanie: Mogę stworzyć temet "satanizm", czy muszę zapytać moderatora??? Bo się nie orientuję, hehe :) .[/quote:6c2207d0ce]

A wiesz na ten temat dostatecznie dużo,żeby pan Cię nie połknął w całości?[/quote:6c2207d0ce]

Eee, że co, prosię?

Ej, ludzie - ja pytam na serio. To muszę pytać moderatorów czy nie?[/quote:6c2207d0ce]

PAN,PAN,PAN.Już wiesz? :lol:
Chyba nie musisz,najwyżej skasują wątek.Nie wiem po co ci ten temat,bo prawdziwy satanista się na ten temat nie wymądrza.

Wysłany: 2009-08-15 14:23 Zmieniony: 2009-08-15 14:25

Nie jestem satanistką i nie chodzi mi o opinie satanistów, tylko o ogólne poglądy na ten temat.

I nie wypowiadaj przy mnie słowa "Pan", bo zaraz wścieklizny dostanę! A jeśli chodzi o okultyzm i takie tam, to możliwe, że mnie nie przegada 8) .

Wysłany: 2009-08-15 14:24

[quote:4f09d22838="GoopiaPeezda666"]Carmen, radź se sama i nie zasyfiaj mi tu szatanem mojego misyjnego wątku :P

Gabrielo, chodziło ci o staroświeckie powiedzonko, czy o wywyższenie twej osoby na boski piedestał? :lol:[/quote:4f09d22838]

Powiedzonko,powiedzonko...to było streszczenie Twojego posta.A powiedz mi,boski piedestał był by ciekawy czy nie bardzo?

Wysłany: 2009-08-15 14:24

Zreszta z pania Lukrecja Borgia dobrze sie zapoznać.....fascynująca opowieść :twisted:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło