Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Kosciol vs homosexualisci. Strona: 4

Wysłany: 2009-05-17 22:02

[quote:caaf7bd340="nanette"]Tak mowicie o moralnosci religii....no to male przyklady:

W Startym Testamencie praktycznie wyrzynają się na kazdym kroku. Zemsty za zdrady itp opisywane sa brutalnie (odcinanie glow itp). Niezbyt moralne.

Ot taki jeden przykład (2 at last):

"W Księdze Rodzaju, Lot chciał wydać swoje córki tłumowi, aby chronić "mężów" przed gwałtem, w domyśle aniołów, którzy przebywali pod jego dachem. To raczej niezbyt moralne postępowanie. Powtarza się to w Księdze Sędziów, kiedy to pewien lewita wraz ze swoją żoną, gościł u bliżej nieokreślonego "starca". Dom starca otoczył tłum żadający wydania mu lewity. Starzec wybronił swojego gościa, oddając tłumowi swoją córkę oraz żonę lewity. Niestety, tym razem nie pojawili się aniołowie, którzy uratowali kobiecą cnotę. Po ciężkiej nocy żona lewity przyczołgała się pod dom i umarła pod progiem, spotkawszy się w dodatku z pogardą swojego męża. "

Nie jestem expertem biblijnym. Ale wiem ze wiekszosc ludzi, ktorzy uwazaja sie za ciezko wierzacych katolikow nie przeczytalo nawet Biblii. Ani razu. Przegladanie po lebkach wybranych cytatow bez
zrozumienia nie jest 'czytaniem'.[/quote:caaf7bd340]

Przecież Stary Testament jest zapisem starożytnej historii ludu Izraela, i to naturalne, że ludzie zabijają, grzeszą, kradną. Zresztą wystarczy spojrzeć na Izrael współczesny. Także argument Twój uważam za całkowicie chybiony.

Forever Begins.

Wysłany: 2009-05-17 22:06

[quote:a1e61af624="nanette"]Tak mowicie o moralnosci religii....no to male przyklady:

W Startym Testamencie praktycznie wyrzynają się na kazdym kroku. Zemsty za zdrady itp opisywane sa brutalnie (odcinanie glow itp). Niezbyt moralne.

"W Księdze Rodzaju, Lot chciał wydać swoje córki tłumowi, aby chronić "mężów" przed gwałtem, w domyśle aniołów, którzy przebywali pod jego dachem. To raczej niezbyt moralne postępowanie. Powtarza się to w Księdze Sędziów, kiedy to pewien lewita wraz ze swoją żoną, gościł u bliżej nieokreślonego "starca". Dom starca otoczył tłum żadający wydania mu lewity. Starzec wybronił swojego gościa, oddając tłumowi swoją córkę oraz żonę lewity. Niestety, tym razem nie pojawili się aniołowie, którzy uratowali kobiecą cnotę. Po ciężkiej nocy żona lewity przyczołgała się pod dom i umarła pod progiem, spotkawszy się w dodatku z pogardą swojego męża. "

Nie jestem expertem biblijnym. Ale wiem ze wiekszosc ludzi, ktorzy uwazaja sie za ciezko wierzacych katolikow nie przeczytalo nawet Biblii. Ani razu. Przegladanie po lebkach wybranych cytatow bez zrozumienia nie jest 'czytaniem'.[/quote:a1e61af624]No nie zabijaj mnie kobieto,broniac homoseksualizmu przytaczasz przykład mieszkanców SODOMY I GOMORY?Co za tupet,otóz oba te miasta oczywiscie według pisma swietego zniszczył własnie Bog za to ze uprawiano w tych miastach homoseksualizm sodomie i inne wynaturzone praktyki,wybacz i poczytaj troszke a nie po łebkach.
Ps znam całe pismo swiete ,dlatego nie jestem katolikiem

Wysłany: 2009-05-17 22:15

[quote:453ca1c6bd="GoopiaPeezda666"] No widzisz, a jeszcze rano mówiłaś, że chrześcijaństwo to taka religia miłosierdzia, jest 1 w nocy i dostrzegasz powolutku srogie oblicze tej religii, patrz jaki postęp^^[/quote:453ca1c6bd]

Nic takiego nie mowilam. Zadalam pytanie jak sie ma nienawisc religijna do homoseksualistow (czyli w domysle tez LUDZI) do milosierdzia jaka ona glosi dla kazdego czlowieka. Bo dla mnie sie to wyklucza.

A z tego co widze to stworzyl sie jakis oboz ludzi, ktory gada cos o 'ciasnych dupach' itp (nie czytam o co w tym biega, 'nie zaglebiam sie'), ktory cieszy sie jak dziecko jak jakas osoba mu przyklasnie (jak juz o dupach to to sie nazywa 'lizodupstwo'), i ktory obraza i saczy jad, zamiast uzywac konkretnych agrumentow, majacych rozsadne podloze.

v_v

Wysłany: 2009-05-17 22:18

[quote:d4bfd0f48b="Sleeping_Giant"][quote:d4bfd0f48b="nanette"]Tak mowicie o moralnosci religii....no to male przyklady:

Nie jestem expertem biblijnym. Ale wiem ze wiekszosc ludzi, ktorzy uwazaja sie za ciezko wierzacych katolikow nie przeczytalo nawet Biblii. Ani razu. Przegladanie po lebkach wybranych cytatow bez
zrozumienia nie jest 'czytaniem'.[/quote:d4bfd0f48b]

Przecież Stary Testament jest zapisem starożytnej historii ludu Izraela, i to naturalne, że ludzie zabijają, grzeszą, kradną. Zresztą wystarczy spojrzeć na Izrael współczesny. Także argument Twój uważam za całkowicie chybiony.[/quote:d4bfd0f48b]

Nie jest dobrze wrzucać do jednego worka ludzkich słabości i błędów i wiary, to ni jak się ima ze sobą.
Poza tym świat idzie do przodu, ewoluuje.
Ludzie moralni, lub ludzie na prawdę religijni zła nie czynią, to logiczne.
A błędy popełniamy wszyscy, to naturalne, zarówno Ci źli jak i Ci dobrzy, świat nie jest idealny.
Bywa, że zło czynią ludzie źli, pod przykrywką religii, tako było kiedyś i tak się dzieje teraz.

Wysłany: 2009-05-17 22:18 Zmieniony: 2009-05-17 22:28

NANETT moze TY lesbijką jestes,to może zrób taki pierwszy COMING OUT na DP to z innej perspektywy z Tobą porozmawiamy
NANETT pisalismy sobie o ciasnych dupach podczas twojej nieobecnosci takze wyluzuj troszke :wink:
ps A swój argument na twoje pierdoly przedstawiłem we wczesniejszym swoim poscie,troszke luzu

Wysłany: 2009-05-17 22:26

[quote:4a767a8105="DEMONEMOON"]NANETT moze TY lesbijką jestes,to może zrób taki pierwszy COMING OUT na DP to z innej perspektywy z Tobą porozmawiamy[/quote:4a767a8105]

Dla Twojej osobistej radochy, nie nie jestem. Ale wnioski jakie wyciagasz potwierdzaja stan Twojego umyslu. Co by to zmienilo jakbym byla? Inaczej by szla gadka? Dziwny tok 'myslenia' :]

Tak naprawde nikt z Was nie probowal zmienic MOJEGO toku myslenia (jak juz napisalam, mam 'otwarty'). Zabraklo dosc mocnych argumentow? Oh well....zdarza sie, no coz. Gadanie o 'ciasnych dupach' czy czyms tam do mnie niestety nie przemawia. Zbyt prymitywne.

v_v

Wysłany: 2009-05-17 22:36

Nanette - czasami odrobina poczucia humoru nie zaszkodzi, człowiek inteligentny potrafi płynnie lawirować pomiędzy ciężkim humorem a tematami poważnymi.
Wyluzuj dziewczyno :)
Idea FORUM polega na swobodnej wymianie myśli, a nie na przekonywaniu do czegokolwiek.

Wysłany: 2009-05-17 22:37

[quote:222e5209de="nanette"]

Tak naprawde nikt z Was nie probowal zmienic MOJEGO toku myslenia (jak juz napisalam, mam 'otwarty'). Zabraklo dosc mocnych argumentow? Oh well....zdarza sie, no coz. Gadanie o 'ciasnych dupach' czy czyms tam do mnie niestety nie przemawia. Zbyt prymitywne.[/quote:222e5209de]
A SLEEPING GIANT?Przeciez tam szły konkretne argumenty na wyzszym poziomie
ps Oczekujesz wzbicia sie na wyzyny intelektualne w temacie zwiazanym z homoseksualizmem?Dla mnie to jest smieszne i płytkie stad moje posty w kontekscie szyderczym

Wysłany: 2009-05-17 22:42

Chodzi o to ze jak na razie zamiast konkretnych odpowiedzi dostaje tylko subiektywne odczucia na punkcie sexu pomiedzy homoseksualistami. Czy jest czy nie jest obzydliwy. A nie o tym temat. Albo jakies bzdury ze homosexualizm jest choroba, religia zrodlem jedynie prawdziwej i czystej moralnosci, czy texty "GoopiaPeezda666"-y ktore nic nie wnosza konkretnego do dyskusji (BTW, fajny nick)

v_v

Wysłany: 2009-05-17 23:03 Zmieniony: 2009-05-17 23:12

NANETT wyluzuj troszke ,wiele ludzi traktuje fora jako zabawe.Gra,prowokacja,ironia to jest to co mi sie pozwala bawic.Kurwa forum nie jest dla mnie jakaś powazna misja zyciowa,tylko odskocznia od powaznego tematu zwanego ŻYCIEM :) :wink:
PS Dzizys jaka patetyczna bajera sie zrobiła :)

Wysłany: 2009-05-17 23:12

[quote:960502ab5d="GoopiaPeezda666"]Tak to już jest, że wypowiedzi na forum są subiektywne w końcu pochodzą od konkretnych jednostek. Taki to juz skutek uboczny tej imprezy zwłaszcza jak ci się nie chce książek czytać i szukasz wiedzy na forach internetowych skupiających ludzi z subkultur, fanów danego rodzaju muzyki. [/quote:960502ab5d]
Maly offt.:
To juz nie pierwszy raz, w ktorym wychodzi ze nie bardzo dokladnie czytasz to co pisza inni. "dostaje tylko subiektywne odczucia na punkcie sexu pomiedzy homoseksualistami." To zupelnie co innego niz "wypowiedzi na forum są subiektywne". Bo to jest oczywiste. Od 2 postu nic nie robisz sensownego tylko wtracasz nic nieznaczace wypowiedzi, zeby jak to nazwalas, dobic do 1000. To Twoj cel zyciowy? Ale z psychologicznego punktu widzenia masz jakis problem ze soba, poczytaj sobie o tym, ze kiedy ludzie za wszelka cene probuja pokazac jacy sa 'fucking amazing', tak naprawde maja po prostu problemy ze soba. I nie ma w tym nic zlego, to da sie leczyc. Zeby nie bylo watpliwosci, w Twoim przypadku jest to nick, ktorym probujesz pokazac jaka jestes super-cool odlotowa, no i to magiczne 666 zeby juz nikt nie mial watpliwosci. Moze jakis pentagramik jeszcze? Opis, ktory no coz tez wiele mowi. Zdjecia, na ktorych pokazujesz siebie w pewien sposob (nie ma nic w tym zlego, jednak sprobuj na fotka.pl, tam tez sie ocenia) i ktore mowia *look at me! look at me *-*, no i oczywiscie zdjecie z facetem i dziubkiem, zeby juz wogole nie bylo watpliwosci ze masz kogos, no bo trza sie pokazac. Zwykle takie zachowania wynikaja z braku akceptacji wsrod rowiesnikow w przeszlosci, jak to mowia ksiazki. A, no i informacja o "wkrotce na stale" wroclawiu.

Heh, czasami ludzie nie potrafia poznac siebie samych, a probuja zmieniac swiat i narzucac poglady. Szkoda ze w taki agresywny sposob.

v_v

Wysłany: 2009-05-17 23:16

[quote:8be01b1d47="GoopiaPeezda666"]Tak to już jest, że wypowiedzi na forum są subiektywne w końcu pochodzą od konkretnych jednostek. Taki to juz skutek uboczny tej imprezy zwłaszcza jak ci się nie chce książek czytać i szukasz wiedzy na forach internetowych skupiających ludzi z subkultur, fanów danego rodzaju muzyki. [/quote:8be01b1d47]
Maly offt.:
To juz nie pierwszy raz, w ktorym wychodzi ze nie bardzo dokladnie czytasz to co pisza inni. "dostaje tylko subiektywne odczucia na punkcie sexu pomiedzy homoseksualistami." To zupelnie co innego niz "wypowiedzi na forum są subiektywne". Bo to jest oczywiste. Od 2 postu nic nie robisz sensownego tylko wtracasz nic nieznaczace wypowiedzi, zeby jak to nazwalas, dobic do 1000. To Twoj cel zyciowy? Ale z psychologicznego punktu widzenia masz jakis problem ze soba, poczytaj sobie o tym, ze kiedy ludzie za wszelka cene probuja pokazac jacy sa 'fucking amazing', tak naprawde maja po prostu problemy ze soba. I nie ma w tym nic zlego, to da sie leczyc. Zeby nie bylo watpliwosci, w Twoim przypadku jest to nick, ktorym probujesz pokazac jaka jestes super-cool odlotowa, no i to magiczne 666 zeby juz nikt nie mial watpliwosci. Moze jakis pentagramik jeszcze? Opis, ktory no coz tez wiele mowi. Zdjecia, na ktorych pokazujesz siebie w pewien sposob (nie ma nic w tym zlego, jednak sprobuj na fotka.pl, tam tez sie ocenia) i ktore mowia *look at me! look at me *-*, no i oczywiscie zdjecie z facetem i dziubkiem, zeby juz wogole nie bylo watpliwosci ze masz kogos, no bo trza sie pokazac. Zwykle takie zachowania wynikaja z braku akceptacji wsrod rowiesnikow w przeszlosci, jak to mowia ksiazki. A, no i informacja o "wkrotce na stale" wroclawiu.

Heh, czasami ludzie nie potrafia poznac siebie samych, a probuja zmieniac swiat i narzucac poglady. Szkoda ze w taki agresywny sposob.

v_v

Wysłany: 2009-05-17 23:17

8O o kurde G PIZDECZKO dasz rade z tego wybrnąc dobra jesteś :wink: :D

Wysłany: 2009-05-17 23:30

[quote:3f50be805c="nanette"]

Heh, czasami ludzie nie potrafia poznac siebie samych, a probuja zmieniac swiat i narzucac poglady. Szkoda ze w taki agresywny sposob.[/quote:3f50be805c]
Ja od razu chciałbym złozyć oświadczenie,
otoz moje wypowiedzi na tym forum sa subiektywna wypadkowa moich przekonań i nie ponosze żadej odpowiedzialnosci za szkody moralne jak i psychiczne powstale w wyniku błednego zrozumienia lub nadmiernej głupoty forumowiczów.
kurde hehe

Wysłany: 2009-05-17 23:43

Wysłany: 2009-05-18 07:35

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

[quote:93b1da2869="GoopiaPeezda666"]
W sumie to trzeba być niezłym frustratem, żeby z takim zawzięciem analizować jakieś tam konto na forum i co śmieszniejsze budować na nim opinię, tfu całą teorię :lol: [/quote:93b1da2869]
Sama zrobiłaś to już parę razy, więc delikatnie z tą hipokryzją

W Krakowie był marsz tolerancji. Może ktoś innej orientacji, kto brał w nim udział zechce ze mną porozmawiać następnym razem. Przynajmniej wtedy będę miała w miarę całościowy obraz, a nie mądre opinie psychologów i powtarzane opinie utrzymujące w ryzach stereotyp homoseksualisty. Chcę zobaczyć jak to wygląda "od kuchni" w oczach samego zainteresowanego.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2009-05-18 13:08

to ja dodam tylko to, ze niema ateistow bo kazdy w cos wierzy np w samego siebie albo w jakis kamien :P albo jak bylo wyżej w nauke. Nieznam ludzi ktorzy w nic nie wierza.

Wysłany: 2009-05-18 13:12

Ale Ateizm nie odnosi się do braku wiary w cokolwiek a braku wiary w "Coś wyższego", w bóstwo 8)

A więc można być ateistą i wierzyć w siebie. Oczywiście jeśli siebie się nie ma za boga :lol:

"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"

Wysłany: 2009-05-18 13:30

ale ale, apropo tematu 8) o czym tu dyskutować jeszcze? Nawet jeśli kościół jest anty tylko odnośnie stosunków wzajemnych osobników płci tożsamej, a nie samej skłonności, to kochani księża z ambony czy sami wierzący dopowiedzą sobie resztę...
Takie bzdety jak "tylko 4% gejów to naprawdę geje" mogą sobie wsadzić razem z resztą przesądów i poglądów anty...gdzie tylko chcą. Niech ludziom wody z mózgu nie robią -_-

"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"

Wysłany: 2009-05-18 13:40

Wydaje mi się, że mieszanie miłości bliźniego, stosunku do homoseksualistów, nienawiści religijnej i cytatów ze Starego Testamentu oraz ogólnie ludzkiej głupoty to trochę dużo :D

Zgodzę się z Panem: kościół kat. nie odrzuca i nie potępia homoseksualistów samych w sobie. Ale tylko na konkretnych warunkach - że homoseksualista(tka) będzie walczyć ze swoimi skłonnościami i żyć zgodnie z przykazaniami. Kościół kat. potępia tych, którzy "folgują" swoim popędom.

Jeśli homoseksualista nie ma przyjemności w obcowaniu z małżonkiem - to przecież, można powiedzieć "to nie problem kościoła" Wedle nauk kościoła kat. w kopulacji chodzi tylko o prokreację a nie przyjemność, bo kopulacja czysto dla przyjemności jest grzechem. Jeśli homoseksualista czuje się nieszczęśliwy, bo nie ma przyjemności - niech ofiaruje swoje "cierpienie" Bogu i modli się o... nie wiem, siłę? wiarę? zbawienie? cokolwiek. W każdym razie w modlitiwie siła. Takie tam.

Te sprawy są rozdzielone w religii i powiedzenie, że kościół każe kochać bliźnich a potępia homoseksualistów jest pójściem na skróty.

Jeśli chodzi o "nienawiść religijną" a miłość bliźniego - nienawiść pochodzi od ludzi, fanatyków, którzy wykorzystują religię dla folgowania swojej własnej nienawiści, a nie od religii samej w sobie.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło