Przypominam:
[quote:29d59ac628="DEMONEMOON"][b:29d59ac628]Jedno z drugim jest niezaprzeczalnie zwiazane hehe[/b:29d59ac628][/quote:29d59ac628]
DEMONEMOON Napisał: | Celowo chodziło mi o sprowadzenie pedałowania do poziomu kału[quote]
No chyba ze dla Ciebie wagina i odbyt to to samo.
DEMONEMOON Napisał: | Damska wagina i odbyt to całkiem dwa inne swiaty jako trzeci ciekawy wymiar dorzucę jeszcze otwór gębowy[quote:29d59ac628]
nanette Napisał: | Zachowania homoseksualne sa niestety normalne dla homoseksualistow. A wrecz slyszac co niektorzy 'cudownie przyzwoici' hetero wyprawiaja, calkiem normalne.[/quote:29d59ac628]
Tak jak i zachowania stosowane przez zoofili sa normalne dla tej wlaśnie grupy.
Wysłany: 2009-05-17 15:06
[quote:d4aa0e52e6="DEMONEMOON"]Damska wagina i odbyt to całkiem dwa inne swiaty jako trzeci ciekawy wymiar dorzucę jeszcze otwór gębowy
Tak jak i zachowania stosowane przez zoofili sa normalne dla tej wlaśnie grupy.[/quote:d4aa0e52e6]
Znow sprowadzasz homoseksualizm jak nie do jedzenia kalu, to znow do zoofilii. Uzyj lepszych przykladow - te niestety sa bardzo slabe. Zalosne by rzec.
v_v
Wysłany: 2009-05-17 15:09
sorry ale mi sie z tym kojarzą takie dewiacje
Wysłany: 2009-05-17 15:44
[quote:8d8bb9eade="GoopiaPeezda666"]Jak cię wkurwia to, że tutaj przywołujemy treść Biblii i rozpatrujemy homoseksualizm przez pryzmat chrześcijaństwa, to nie czytaj tematów, które wróżą taki scenariusz dyskusji[/quote:8d8bb9eade]
Dlatego przestałem pisać. No ale jak czytam te brednie, to naprawdę ciężko siedzieć cicho..
[quote:8d8bb9eade="Pan"]Pozadanie nie jest tym samym co seks, bo mozna je czuc a seksu nie doswiadczac i odwrotnie. Tak jest na swiecie.[/quote:8d8bb9eade]
Jednak bez aktu seksualnego pożądanie nie znajduje swojego ujścia, co prowadzi do niezdrowych sytuacji. Zawsze zostaje niby masturbacja, ale ona chyba również nie jest przez Kościół pochwalana. Choć może są jakieś świry, które lubią mieć rękę za kochankę.
[quote:8d8bb9eade="Pan"]Dinozaury pojawily sie przed paleontologia. To znaczy, ze paleontologia nie ma sensu. Ale popatrz. Wydarzenia pojawily sie przed historia, jezyk przed jezykoznawstwem, zycie przed biologia! Znow argument fantazyjny, ale absurdalny[/quote:8d8bb9eade]
[quote:8d8bb9eade="Pan"]KK pojawil sie przed Toba.[/quote:8d8bb9eade]
Czyli paleontolodzy mają prawo, niezależnie od tego jakie są fakty, decydować o życiu i śmierci dinozaurów? Tak samo historia ma prawo zmieniać wydarzenia, językoznawstwo język, biologia życie, a Kościół sphinxie? Bo na to wygląda, skoro chrześcijaństwo sądzi, że ma prawo zmieniać naturę. Znów argumentu brak, tylko gadanie po próżnicy
[quote:8d8bb9eade="Pan"]Katolicy maja po prostu prawo o czyms mowic i sadzic.[/quote:8d8bb9eade]
Póki mówią o tym swoich kościółkach, salkach czy gdzie tam jeszcze, to mogą mówić i sądzić co zechcą. Ale jeśli wciskają się z tymi swoimi wymysłami i urojeniami do kraju, który teoretycznie jest laicki, to mi to nie pasuje.
Zastosowanie Twojego rozumowania również skutkuje absurdami. Moze nieco zastanowienia?
[quote:8d8bb9eade="Pan"]Nazywanie Biblii bajka to myslenie bajkowe, nie naukowe. Logika jest naukowa.[/quote:8d8bb9eade]
Nazywanie Biblii źródłem naukowym to myślenie bajkowe. Niestety, to tylko wymysł ludzki, z historią nie mający zbyt wiele wspólnego. Zresztą Biblia często kłóci się sama ze sobą.
Logika jest naukowa. W Biblii jej nie ma.
[quote:8d8bb9eade="Pan"]Ale ludzie moga nad soba panowac. Czesc ludzi uznaje, ze warto sie zmieniac w pewnym konkretnym kierunku, a nie powolywac na organizmy nizsze.[/quote:8d8bb9eade]
Ale dlaczego panować nad czymś nad czym panować nie trzeba, co nikomu nie szkodzi? "Organizmy niższe", o których wspominasz, są niejednokrotnie lepsze od "wyższych".
"To me, everything is a joke but very serious"
Wysłany: 2009-05-17 16:00
[quote:d8d199130b="sphinxia"]
A nawiązując do tematu, to homoseksualizm pojawił się przed chrześcijaństwem. Jest to zjawisko występujące w przyrodzie (tzn. u innych gatunków też) prawie od początku istnienia człowieka, a więc te katolickie dywagacje są śmieszne wobec tego :lol:
Pociąg do tej samej płci jest spotykany w przyrodzie. Dlaczego akurat u rasy ludzkiej jest to jakieś dziwactwo?
[/quote:d8d199130b]
Zgadzam sie homoseksualna prostytucja zajmowala szczegolne miejsce w kulcie semickiego boga BAALA na długo przed poczatkami chrzescijanstwa,co wcale nie dowodzi nie patologicznosci tego zachowania.
Akurat wiekszosc ludzi uwaza takie zachowanie za dziwadzctwo gdyz jak Sama stwierdziłas takie zachowanie jest spotykane w przyrodzie i jest czysto zwierzęcą przypadłoscia rzucającą cien na rase ludzką
Ps Nigdy nie miałem i nie bede miał do czynienia z religia katolicką
Wysłany: 2009-05-17 16:11
Czyny homoseksualne są odejściem od normy i grzechem. Społeczeństwo łatwo jest dziś ogłupić i wmówić mu, że zło jest dobrem a dobro złem. To nic nowego, ludzie uczący się moralności z amerykańskich seriali i od idoli muzyki popularnej są łatwi w manipulacji. Z kolei lekarze sami przyznają, że taki rodzaj uprawiania sexu jest niszczący dla zdrowia. Natury się nie oszuka, choćby nie wiem jaka propaganda się starała.
Forever Begins.
Wysłany: 2009-05-17 16:12
[quote:0081d1a91a="sphinxia"]
Po prostu jesteście homofobami
Jeśli czujecie obrzydzenie do osób homoseksualnych, [/quote:0081d1a91a]
Jestem w tym przypadku homofobem i jesli w przyszłosci będą propagowane zachowania np z zakresu zoofilii to i bede zoofobem :)
Ps skąd ty mozesz wiedziec jakie kazdy z nas miał dziecinstwo ze wygłaszasz takie pierdoly
Wysłany: 2009-05-17 16:12
Hmm, kościół potępia seks analny? W heteroseksualnym związku także? To w takim razie oralny może też? Może dopuszcza tylko ten jeden właściwy bez zabezpieczenia, który brzuchaci kobietę? Nie wiem, nigdy nie potrafiłam objąć swoim małym rozumiem złożonych struktur intelektualno-światopoglądowych tej instytucji ( dla jasności : to ironia ).
Średnio mnie interesuje jak kościół odnosi się do homoseksualistów. Ja nie mam zamiaru ich dyskryminować. Nie widzę w tym nic złego. Statystycznie spora część kobiet odczuwa pociąg ku swojej płci. ( co wcale nie znaczy, że jest homo).
Jeśli facet uprawia seks analny z kobietą jest ok. Problem zaczyna się wtedy, jeśli jego partner jest mężczyzną. Czegoś tu nie rozumiem. Seks uprawiają zarówno kobiety jak i mężczyźni. Co jest takiego strasznego, czy obrzydliwego w tym, jeśli robią to przedstawiciele tej samej płci? Czy komuś to przeszkadza, albo razi do tego stopnia, że należy potępiać osoby homoseksualne? Wydaje mi się, że o homoseksualizmie decydują przede wszystkim uwarunkowania psychiczne. I teraz wyobraźcie sobie, że wam - w większości osobom heteroseksualnym zabrania się bliskości i obrzuca błotem? Przecież to nie wasza wina, że urodziliście się z popędem płciowym.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay."
"A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2009-05-17 17:20
[quote:266986f05c="sphinxia"]pureatheist - dlaczego tylko ludzie nie związani w żaden sposób z kościołem gadają z sensem?
Zagadka tysiąclecia [/quote:266986f05c]
Nie przesadzajmy, są i katolicy, którzy mówią z sensem Podczas mojej "kariery" ministranckiej i oazowej spotkałem takie osoby
[quote:266986f05c="GoopiaPeezda666"]Pureatheist:
Trochę będzie ciężko ze spełnieniem twojego życzenia zamknięcia ust wszystkim Katolikom i umieszczenia ich w przykościelnych salkach.[/quote:266986f05c]
Nie chodzi o zamknięcie ust wszystkich katolikom, a jedynie o to, by nie wtrącali swoich głupot tam, gdzie nie powinni.
Tak btw to znam homoseksualistę, który jest jak najbardziej szczęśliwy i nie "wypaczony".
[quote:266986f05c="Sleeping_Giant"]Społeczeństwo łatwo jest dziś ogłupić i wmówić mu, że zło jest dobrem a dobro złem.[/quote:266986f05c]
Świetny tekst. Ale społeczeństwo zawsze łatwo było ogłupić, a jednym z najlepszych do tego sposobów była religia. Tak samo teraz Kościół wmawia ludziom moralność, która im pasuje najlepiej. I tak jak napisałeś, ogłupia i wmawia. Pewnie nie zgodzimy się co do definicji dobra i zła, ale są to terminy względne, zależne od każdego z nas.
[quote:266986f05c="Sleeping_Giant"]Z kolei lekarze sami przyznają, że taki rodzaj uprawiania sexu jest niszczący dla zdrowia[/quote:266986f05c]
Byłbym wdzięczny za podanie, gdzie można znaleźć wyniki takich badań, bo w życiu o niczym takim nie słyszałem (bynajmniej niczym popartym dowodami).
[quote:266986f05c="OskarOskar"]Nie umniejszając twojemu rozumowi, co w tym ironicznego ?![/quote:266986f05c]
Chyba umniejszyłeś swojemu (bez obrazy), bo ja bez problemu w całym pierwszym akapicie (który GoopiaPeezda666 chyba potraktowała na poważnie, bo tak też odpowiedziała) widzę ironię.
Wysłany: 2009-05-17 17:25
[quote:3dc4b96a4e="sphinxia"]
P.S.
Homo, to nie choroba (dla niedouczonych, mających zasób wiedzy z XIX wieku )[/quote:3dc4b96a4e]
Oczywiscie ze to nie choroba tylko swiadomy wybor,z reszta jak i zoofilia :D
Wysłany: 2009-05-17 17:27
[quote:a2f8e75bdc="Sleeping_Giant"]Czyny homoseksualne są odejściem od normy i grzechem. (...) Z kolei lekarze sami przyznają, że taki rodzaj uprawiania sexu jest niszczący dla zdrowia. Natury się nie oszuka, choćby nie wiem jaka propaganda się starała.[/quote:a2f8e75bdc]
Ja serio nie wiem co niektorzy maja do homo (prawdziwych homo, nie 'z ciekawosci' <- BTW nie wiem jaki jest odsetek 'prawdziwych'). Ale mam otwarty umysl, niech mnie ktos przekona. Co robia zlego? Moga 'skrzywdzic' dziecko jesli je adoptuja, owszem, takie dzieci nie sa zbytnio 'akceptowane' przez inne w spoleczenstwie (wszsytko przez homofobow). Ale nie rozmawiamy o dzieciach. I to zlego z punktu spolecznego, nie religijnego, nie potrzebuje religii do osadzania innych!
To ze uprawiaja seks pomiedzy soba? Przeciez nie robia tego wbrew innym, nie krzywdza siebie wzajemnie czy innych ludzi (jak zoofile, pedofile, gwalciciele itp). Swiadomy wybor. A ze kogos to brzydzi - no coz - niech o tym nie mysli. Przeciez oni o tym nie opowiadaja, nie rozsylaja zdjec czy filmow na sile.
v_v
Wysłany: 2009-05-17 17:33 Zmieniony: 2009-05-17 17:37
[quote:b769a78103="DEMONEMOON"]Oczywiscie ze to nie choroba tylko swiadomy wybor,z reszta jak i zoofilia :D[/quote:b769a78103]
No to radzę się douczyć Preferencje seksualne nie są świadomym wyborem. Często uwarunkowane są przez środowisko, społeczeństwo, kulturę, etc. Homoseksualistę osobnik odmiennej płci nie podnieca dlatego, że nie chce. Tak jak niektórych hetero podniecają kobiety chude, niektórych "średnie", a niektórych grube. Jaki kolor włosów Ci się najbardziej podoba? To Twój świadomy wybór, że jeden bardziej, a drugi mniej? Jest to pociąg, którego wyjaśnić się prostymi słowami nie da, a nie jestem wykształcony na tyle w tym kierunku, by wyjaśnić Ci to naukowo.
[quote:b769a78103="GoopiaPeezda666"]A co jak ja mimo wszystko puszczam pawia na widok całujących się mężczyzn albo kobiet na ulicy? Nic, bo taki mam już odruch. NATURALNY NIESTEROWANY.[/quote:b769a78103]
Widok całujących się mężczyzn jest dla mnie czymś ledwo znośnym, ale to spowodowane jest przez to, co słyszałem i widziałem w otoczeniu. Jeśli wychowywana byłabyś wśród par gejowskich, lesbijskich i hetero, to teraz taki widok w żadnym stopniu by Ci nie przeszkadzał.
Wysłany: 2009-05-17 17:34 Zmieniony: 2009-05-17 17:52
[quote:918f9a1267="OskarOskar"]
Nie umniejszając twojemu rozumowi, co w tym ironicznego ?![/quote:918f9a1267]
Nieco cyniczny stosunek do niektórych założeń kościoła - niekoniecznie do samego chrześcijaństwa.
GoopiaPeezda666 -> średnio mnie interesuje jakie wrażenie (oparte na podstawie ironicznej części posta, którego tonu chyba nie odkryłaś) robi na tobie moja osoba.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay."
"A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2009-05-17 17:39
Szczerze, nie widzialam takowych. Owszem, jak juz pisalam wczesniej, demonstrowanie swoejej odmiennosci publicznie nie jest ok.
Nie wiem, ale ktos tu napisal ze geje to choroba, ktos ze swiadomy wybor. Otoz dla niedoinformowanych z dziedziny biologii/psychologii polecam poczytac o tym. Nie lubie jak ktos uzywa argumentow bedac kompletnie niedoinformowanym. A tacy ludzie bardzo lubia ignorowac i obrazac innych oraz 'drzec morde'. Najglosniej.
v_v
Wysłany: 2009-05-17 17:58 Zmieniony: 2009-05-17 18:55
[quote:1a1cbc20a0="pureatheist"][quote:1a1cbc20a0="DEMONEMOON"]Oczywiscie ze to nie choroba tylko swiadomy wybor,z reszta jak i zoofilia :D[/quote:1a1cbc20a0]
No to radzę się douczyć Preferencje seksualne nie są świadomym wyborem. Często uwarunkowane są przez środowisko, społeczeństwo, kulturę, etc. Homoseksualistę osobnik odmiennej płci nie podnieca dlatego, że nie chce. Tak jak niektórych hetero podniecają kobiety chude, niektórych "średnie", a niektórych grube. Jaki kolor włosów Ci się najbardziej podoba? To Twój świadomy wybór, że jeden bardziej, a drugi mniej? Jest to pociąg, którego wyjaśnić się prostymi słowami nie da, a nie jestem wykształcony na tyle w tym kierunku, by wyjaśnić Ci to naukowo.[/quote:1a1cbc20a0]
Jezeli nie jest to swiadomy wybór,to jest to cos co człowiek robi mechanicznieOK mozna homoseksualizm zrzucić na uwarunkowania genetyczne,czyli pewna grupa społeczenstwa ma chory genom odpowiedzialny za preferencje seksualne,co w dalszym ciagu nie oznacza ze jest to zachowanie nie patologiczne
Wysłany: 2009-05-17 18:30
To czym jest "zachowanie patologiczne " wd Ciebie.
Wysłany: 2009-05-17 19:02
[quote:f92972e271="Kiszka"]To czym jest "zachowanie patologiczne " wd Ciebie.[/quote:f92972e271]
sorry KISZKA nie wpisałem NIE przed patologiczne co zupełnie zmieniło sens mojej wypowiedzi,ale juz poprawiłem
Oczywiscie homoseksualizm jest dla mnie patologią
Wysłany: 2009-05-17 20:01
[quote:fff6c8040b="nanette"]
Ja serio nie wiem co niektorzy maja do homo (prawdziwych homo, nie 'z ciekawosci' <- BTW nie wiem jaki jest odsetek 'prawdziwych'). Ale mam otwarty umysl, niech mnie ktos przekona. Co robia zlego? Moga 'skrzywdzic' dziecko jesli je adoptuja, owszem, takie dzieci nie sa zbytnio 'akceptowane' przez inne w spoleczenstwie (wszsytko przez homofobow). Ale nie rozmawiamy o dzieciach. I to zlego z punktu spolecznego, nie religijnego, nie potrzebuje religii do osadzania innych!
To ze uprawiaja seks pomiedzy soba? Przeciez nie robia tego wbrew innym, nie krzywdza siebie wzajemnie czy innych ludzi (jak zoofile, pedofile, gwalciciele itp). Swiadomy wybor. A ze kogos to brzydzi - no coz - niech o tym nie mysli. Przeciez oni o tym nie opowiadaja, nie rozsylaja zdjec czy filmow na sile.[/quote:fff6c8040b]
Są jednak takie rzeczy jak Tradycja,norma,które utrzymują tą słabą i grzeszną istotę jaką jest człowiek w pewnych ryzach cywilizacyjnych. Równie dobrze mogłabyś powiedzieć, że seks między bratem a siostra też nikogo nie krzywdzi, seks między dorosłym mężczyzną a 12 letnią dziewczynką też z biologicznego punktu jest dopuszczalny, ale czy to jest w porządku?
Ale tak właśćiwie to nasza rozmowa jest bez sensu, gdyż najprawdopodobniej Postęp i Rewolucją znowu wygrają i w tym przypadku, kolejne Tabu zostanie przełamane. Zadowolony z siebie człowiek Zachodu, post-chrześcijanin z uśmiechem na ustach piłuję gałąź, na której siedzi.Ja osobiśćie uważam, że po Holocauscie i Komuniźmie, nie powinno się oczekiwać niczego innego niż upadku tego czegoś, co nazywało się kiedyś cywilizacją chrześcijańską.
Forever Begins.
Wysłany: 2009-05-17 20:21
[quote:a3ab77a770="nanette"]A ze kogos to brzydzi - no coz - niech o tym nie mysli. Przeciez oni o tym nie opowiadaja, nie rozsylaja zdjec czy filmow na sile.[/quote:a3ab77a770]
No właśnie cały absurd polega na tym, że wiele osób ze środowisk homo opowiada o tym na siłę, afiszuje się z tym jakby to była najważniejsza rzecz w życiu, jęczy stęka i marudzi.
Homo jest medialnie promowane, doszło do tego, że nie można ich nawet skrytykować, bo od razu czują się tacy biedni i pokrzywdzeni.
Nie mam nic do homo ludków, dla mnie niech sobie żyją i robią co im się podoba.
Natomiast rzygać mi się chce od ciągłej medialnej promocji pedalstwa i od tego, że jestem zmuszany tego ciągle słuchać.
Homo to sprawa marginalna, nie zasługująca na to, żeby poświęcać jej tyle czasu.
Tak samo nudne by było, jakby hetero (będący w większości) bez przerwy wszem i wobec manifestowali to, że lubią płeć odmienną :lol:
Niech każdy w łóżku robi to na co ma ochotę i nie robi z tego spektaklu i widowiska, seksualność człowieka jakby nie patrzeć jest sprawą intymną.
[b:a3ab77a770]Sleeping_Giant[/b:a3ab77a770] ma rację i fajnie to ubrał w słowa .... Zadowolony z siebie człowiek Zachodu, post-chrześcijanin z uśmiechem na ustach piłuję gałąź, na której siedzi.
Wysłany: 2009-05-17 20:36
Ehh przebrnelam przez ogrom wypowiedzi i najblizej mi(jesli chodzi o poglady)do sphinxia i wampirgirl.
Ktos napisal ze jesli by sie od dziecka nie wpajalo dzieciom ze takie zachowania sa zle i chore na swiecie nie byloby tulu nienawistników
Swoja droga ile razy spotykam sie z nienawiscia do homo ze strony mezczyzn kiedy pytam co sadza o lesbijkach zwykle rzucaja zenujace uwagi ze jak sobie by mogli popatrzecna dwie kobitki to ok itp..
Druga sprawa,wszyscy tak chetnie ,jesli chodzi o homoseksualizm powoluja sie na biblie,natomiast w innych aspektach ja neguja
Ja moze nie bede sie wypowiadac na tematy katolikow bo mam bardzo negatywne zdanie a nie chce wywolywac dysputy ciagnacej sie tyodniami.
I zeby bylo jasne poznalalm wieluuuu katolikow i na palcach jednej reki moge policzyc tych naprawde w porzadku..nie probujacych mnie nawrocic itp..
Ja ogolnie mam dosc radykalne poglady jesli chodzi o wiele spraw ale zwykle stosuje zasade ze poki ktos mi nie wchodzi w droge,nie wpierdala sie w moje zycie niech sobie zyje jak chce,z kim chce-nie mnie to oceniac.
W tym temacie widze tyle nienawisci i jakiejs niewyztej frustracji ze az mi szkoda.
Kiedys w pewnym serialu padlo pewne stwierdzenie ktore pasuje do tego jak ulal(nie zebym kogos obrazala ale coz kazdy ma prawo do wlasnego zdania)"malomiasteczkowi ludzie o ciasnych umyslach" :D
"..Przed nikim czoła nie chylę
Odrzucam te chwile
I wszystkie słowa, którymi
Złamali, opętali
Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje
Odrzucam pustą poezję "
|
|
|
|