Wysłany: 2008-08-25 22:10
SAMAELu66 jestem zatem zaskoczona. Mimo wszystko ślub kościelny do mnie nie przemawia. Byłam w te wakacje już na 2, a za tydzień chyba załapię się na 3. Na żadnym z nich jednak nie czułam powagi sytuacji, pewnie z powodu mojego podejścia.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-08-26 07:55
Heheh, fajnie ten temat się rozwinął :) rzeczywiście ludzie macie ciekawe podejście.
Spłycając temat - nie sądzicie, że warto wziąć ten ślub choćby TYLKO dla udogodnień formalnych i z poczucia, aby przyszły potomek miał w "papierach" ojca ?
.
Wysłany: 2008-08-26 08:16
[quote:7a8478f949="Paskievicz"][quote:7a8478f949="Wampgirl"] Na żadnym z nich jednak nie czułam powagi sytuacji, pewnie z powodu mojego podejścia.[/quote:7a8478f949]może doskonałym sposobem na to byłaby więc jego zmiana? :wink:[/quote:7a8478f949]
Niezły joke. Byłam w charakterze gościa. :lol:
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-08-27 08:17
A słyszeliście o ślubie katolickim udzielonym homoseksualnej parze? Co Wy na to? Czy uważacie, że powinno stać się to codziennością, bo homoseksualiści nie są gorsi i powinni mieć te same prawa co wszyscy?
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5994
Wysłany: 2008-08-27 08:42
Śluby homoseksualistów - nie mam nic przeciw
Adopcja dzici przez homosekualistów - jestem przeciw ze względu na powszechny brak tolerancji. Nie chciał bym aby mojemu dzieciakowi wytykano, że ma 2 tatusiów, że starzy to cioty, ale zeby zadawało pytania typu "dlaczego nie mam mamy" lub "kto jest moja mama" ...
.
Wysłany: 2008-08-27 09:05
[quote:1a24947c6b="Wampgirl"]A słyszeliście o ślubie katolickim udzielonym homoseksualnej parze? Co Wy na to? Czy uważacie, że powinno stać się to codziennością, bo homoseksualiści nie są gorsi i powinni mieć te same prawa co wszyscy?
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5994[/quote:1a24947c6b]
Czytałam o tym. Ten kościół katolicki (reformowalny), to nie jest typowo kościół rzymsko-katolicki,to odłam, tak jak jest kościół polsko-katolicki,gdzie dopuszcza się rozwód i spowiedź ogólną. Temat równości homoseksualistów, to temat rzeka, i odrębny problem, kościół rzymsko-katolicki nigdy na to nie przystanie, szybciej dojdzie do kolejnego podziału w nim, albo uznania rozwodów :wink:
...jestem jak spadająca gwiazda, tuż przed spełnieniem swej misji rozpryskuję się na drobne kawałki...
Wysłany: 2008-08-27 11:48
[quote:c8a0dacce5="artsuk"][/quote:c8a0dacce5]
Czytałam o tym. Ten kościół katolicki (reformowalny), to nie jest typowo kościół rzymsko-katolicki,to odłam
Domyśliłam się tego i myślę, że to ciekawa instytucja. Wreszcie jakiś postęp i dostosowanie starych praw do współczesnego świata.
Wysłany: 2008-08-27 13:54
[quote:abe6d059ad="Envy"]
Co do ślubów dla homosexualistów to proponuje zalegalizowanie go w krajach gdzie jest nadwyżka ludności, i niech adoptują te dzieci nawet, byle sie tak nierozmnażali na potęge jak króliki O___o.[/quote:abe6d059ad]
hym no wiec .. w tej wypowiedzi to nie ma ani ładu ani składu, wiec jest bez sensu . Prosimy o interpretacje - co autor miał na myśli? .
Niczego nie można do końca przemyśleć, wszystko można do końca przetrwać.
Wysłany: 2008-08-27 14:06
[quote:eef4066543="Freja"][quote:eef4066543="Envy"]
Co do ślubów dla homosexualistów to proponuje zalegalizowanie go w krajach gdzie jest nadwyżka ludności, i niech adoptują te dzieci nawet, byle sie tak nierozmnażali na potęge jak króliki O___o.[/quote:eef4066543]
hym no wiec .. w tej wypowiedzi to nie ma ani ładu ani składu, wiec jest bez sensu . Prosimy o interpretacje - co autor miał na myśli? .[/quote:eef4066543]
też trochę nie kumam o co chodzi w tej wypowiedzi :wink:
...jestem jak spadająca gwiazda, tuż przed spełnieniem swej misji rozpryskuję się na drobne kawałki...
Wysłany: 2008-08-27 20:36
[quote:41f0acb0b2="artsuk"][quote:41f0acb0b2="Freja"][quote:41f0acb0b2="Envy"]
Co do ślubów dla homosexualistów to proponuje zalegalizowanie go w krajach gdzie jest nadwyżka ludności, i niech adoptują te dzieci nawet, byle sie tak nierozmnażali na potęge jak króliki O___o.[/quote:41f0acb0b2]
hym no wiec .. w tej wypowiedzi to nie ma ani ładu ani składu, wiec jest bez sensu . Prosimy o interpretacje - co autor miał na myśli? .[/quote:41f0acb0b2]
też trochę nie kumam o co chodzi w tej wypowiedzi :wink:[/quote:41f0acb0b2]
proste: za gęsto? nie możesz (homo)? adoptuj!
czyli --> zrobić nie może, statystyki nie poprawi (i tak gęsto - [b:41f0acb0b2]a gęściej nie będzie[/b:41f0acb0b2]) i wszyscy zadowoleni (gorzej z dzieckiem i jego przyszłością...)
Wczoraj przyszedł czas, aby już dziś pomyśleć rozsądnie o jutrze...
Wysłany: 2008-09-01 16:38
Jestem jak najbardziej za ślubami homoseksualistów, adoptowanie dzieci ( których pod dostatkiem w domach dziecka )także popieram. Kochająca się rodzina ( nie ważne czy złożona z partnerów różnej, czy tej samej płci ) jest raczej lepszym rozwiązaniem i daje większe perspektywy niż pozostawienie dziecka samemu sobie w ośrodku.
Wysłany: 2008-09-01 22:57
[quote:f626bde002="Wampgirl"]Jestem jak najbardziej za ślubami homoseksualistów, adoptowanie dzieci ( których pod dostatkiem w domach dziecka )także popieram. Kochająca się rodzina ( nie ważne czy złożona z partnerów różnej, czy tej samej płci ) jest raczej lepszym rozwiązaniem i daje większe perspektywy niż pozostawienie dziecka samemu sobie w ośrodku.[/quote:f626bde002]
Uff dzięki Bogu to nie młode fanki Gotyku tworzą prawo w naszym kraju.
Pamietajcie jednak młodzi postępowcy, że ów postęp nie zna granic.
I właśnie dlatego obecnie w Holandii na gejowskie parady są zapraszani 13 i 14 letni chłopcy, żeby klerykalno-opresyjny ciemnogród nie hamował ich naturalnej seksualności.
Czyż to nie wspaniałe?
Kolejne tabu przełamane.
Forever Begins.
Wysłany: 2008-09-02 14:33
Masz rację, że ta wielorako rozumiana tolerancja wkrótce by nas zgubiła. Śluby popieram, co do adopcji mam jednak wątpliwości. Dziecko najwięcej czerpie ze swojego środowiska domowego i pewnie samo było by tej orientacji, co jego opiekunowie. Przy takim założeniu znacznie wzrósłby odsetek osób homoseksualnych w efekcie czego zmniejszyłby się przyrost naturalny. Zjawiska homoseksualizmu nie należy potępiać, ani też pochwalać. Może ta adopcja miałaby sens na wyraźne życzenie dziecka. Ale bardzo młoda osoba najpewniej nie zdaje sobie sprawy, że jego przyszła "rodzina" ma być inna niż pozostałe. Hmmm... Tolerancja tolerancją, ale nie dajmy się zwariować. Dewiacje i odchylenia od normy ( także seksualne ) uważam za nie negatywne jeśli nie wyrządzają nikomu krzywdy. Tylko pytanie: jak na świat patrzeć będzie dziecko wychowywane w takim związku? Faktycznie adopcja dzieci przez pary homoseksualne raczej nie powinna mieć miejsca.
Dziękuję koledze, że zwrócił moją uwagę na szerszy aspekt problemu. Nihilizm Nihilizmem, tolerancja tolerancją, ale nie kosztem innych.
Wysłany: 2008-09-02 17:49
Przeczytaj całość postu, Paskieviczu. Akceptując adoptowanie dzieci przez homoseksualistów nie wniknęłam w głąb problemu, napisałam post jakoś automatycznie, po czym stwierdziłam, że sedno sprawy leży zupełnie gdzie indziej i niejako skorygowałam poprzedni. Koniec offtopa.
Wysłany: 2008-09-02 20:17
a dajcie wy wszyscy spokój :wink: za 10 lat zmienicie zdanie bo życie was zmieni i będziecie się śmiać ze swoich przemyslen na forach :roll: dlatego głosu nie zabiorę w dyskusji, bo co mnie to... :twisted:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2008-09-03 15:10
a co myślicie o ślubie humanistycznym ?? gdzie to para młoda wspólnie planuje ceremonie i przysięgę,zwykle to wygląda jak ślub kościelny,tyle że bez boga...
myślę że jakąś alternatywą dla osób niewierzących ale chcący mieć podobny ślub jak kościelny
Co nas nie zabije,zabijemy sami
Wysłany: 2008-09-03 17:00
[quote:9cf7776c25="Kaerion"]a co myślicie o ślubie humanistycznym ?? gdzie to para młoda wspólnie planuje ceremonie i przysięgę,zwykle to wygląda jak ślub kościelny,tyle że bez boga...
myślę że jakąś alternatywą dla osób niewierzących ale chcący mieć podobny ślub jak kościelny[/quote:9cf7776c25]
Ja mam z tego polew i to niezly :wink: ciekawy jestem kiedy jakis pajac wymysli [i:9cf7776c25]humanistyczne chrzciny[/i:9cf7776c25] albo cos w ten desen
----------
She Wants Revenge-Checking Out
united we stand divided we fall
Wysłany: 2008-09-06 10:55
[quote:fb43f7d957="moonrose"]A ja, a może raczej my, mamy zamiar wziąć ślub pogański, jako że nie jesteśmy wierzący... w końcu to z pogaństwa się wywodzimy i tam są nasze korzenie... mówię poważnie... piękna sprawa...[/quote:fb43f7d957]
a rodzinę zaprosicie? tak tylko z ciekawości pytam
If life is a dream be afraid to wake up... You would wish to sleep again
Wysłany: 2008-09-06 11:18
[quote:16b32561c8="moonrose"][quote:16b32561c8="Nemezis666"][quote:16b32561c8="moonrose"]A ja, a może raczej my, mamy zamiar wziąć ślub pogański, jako że nie jesteśmy wierzący... w końcu to z pogaństwa się wywodzimy i tam są nasze korzenie... mówię poważnie... piękna sprawa...[/quote:16b32561c8]
a rodzinę zaprosicie? tak tylko z ciekawości pytam [/quote:16b32561c8]
Tak... moja rodzina, ta najbliższa zna mnie na tyle dobrze, że nie będzie z tym problemu...[/quote:16b32561c8]
zazdroszczę Ci tak tolerancyjnej rodziny :) moi rodzice nie są, co prawda, praktykującymi katolikami, ale mama dostałaby zawału, gdybym jej powiedziała, że planuję wziąć "śłub pogański", nie wspominając o katolickiej rodzinie mojego chłopaka :P dlatego jeśli zdecydujemy się na ślub, to na 100% będzie to ślub kościelny, choć nie bardzo mi się to podoba :?
If life is a dream be afraid to wake up... You would wish to sleep again
Wysłany: 2008-09-06 11:53
[quote:ab2b34a215="moonrose"]A ja, a może raczej my, mamy zamiar wziąć ślub pogański, jako że nie jesteśmy wierzący... w końcu to z pogaństwa się wywodzimy i tam są nasze korzenie... mówię poważnie... piękna sprawa...[/quote:ab2b34a215]
A szanowna pani, że tak spytam, bawi się w odtwarzanie pogaństwa? Też o takim ślubie myślałam, tylko u mnie będzie konflikt wikińsko-słowiański :) Poza tym cywilny of kors. Ale do tego czasu zdążę jeszcze posiwieć :wink:
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"