Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Wspólczesna, dobra muzyka rockowa. Strona: last

Wspólczesna, dobra muzyka rockowa Wysłany: 2006-07-21 22:43

Trzeba rozruszać trochę dział Rock. Czy tu motyla noga!! :) nikt nie słucha rocka?
Zapodajcie trochę dobrych kapel rockowych, które nie należą do klasyki (bo to wszyscy znają). No to ja wyjeżdżam z koksem... do trzystu pistoletów!! :):
[b:a99ff680dc]Stonegard[/b:a99ff680dc] - kolesie chyba z Norwegii. Narazie wydali jedną płytę. Grają stoner rock/metal. Świetne brzmienie, świetny styl. Porządne gitarowe granie z polotem.
[b:a99ff680dc]Wolfmother[/b:a99ff680dc] - to moze juz znacie bo ostatnio na topie są;]. Ale muszę przyznać, że podoba mi się takie współczesne połączenie Led Zeppelin z Black Sabbath
[b:a99ff680dc]Comes With The Fall[/b:a99ff680dc] - zespół aktualnego wokalisty Alice in Chains. Koleś skomponowal wszystko, gra tam na gitarze i śpiewa oczywiście. Dobry jest. Post-gruge'owe ale bardziej... przystepne dla normalnego sluchacza.
[b:a99ff680dc]Candlebox[/b:a99ff680dc] - świetny post-grunge. Czasami bardziej klasycznie rockowy. Wokal przypomina mi Roberta Planta z LZ. Po prostu polecam;]

No to tyle narazie z mojej strony
Teraz wasza kolej do dwustu kul armatnich!! :)

I'm rolling like a stone... never creep.

Wysłany: 2006-07-22 12:22

co do zespołów rockowych to mam do powiedzenia tylko jedno: coma i nic dodać, nic ująć :D

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2006-07-22 12:36

Proponuję Autora Nieznanego(chociaż nie wiem, czy to taki "klasyczny" rock) :)

Wysłany: 2006-07-22 12:42

Autor Nieznany rzeczywiscie niezly jest ale mysle, że ma mocno niespójny styl :)

Wysłany: 2006-07-22 13:22

Dlatego nie wiadomo, do czego to podciągnąć :)

Wysłany: 2006-07-22 19:29

nieznajoma (Bicz)
nieznajoma
cmentarz (Bydgoszcz?)

mógł by ktoś udostępnić troche polskiego rocka, przecież znajdzie sie pare zespołów których warto posłuchać i które warto znać

Wysłany: 2006-07-22 20:50

Co do dobrego polskiego rocka to od razu przychodzi mi do glowy plyta "Radio młodych bandytów" - Róże Europy. Dobra muzyka i rock'n rollowe teksty. Jest dosyc stara ale naprawde polecam.
Polecam też nowe płyty Pefectu. Kazdy zna ten zespol z radia z tych starych przebojow, ale ich nowa muzyka jest naprawde dobra. Mi najbardziej pasuje plyta "Geny". Czasami naprawde niezle daja czadu (takiego rock'n rollowego;]) i mają tam naprawde świetne teksty... jak dla mnie najlepsze polskie rockowe (z rockową duszą) teksty we wspolczesnej muzyce. Potem jest "Śmigło", która to płyta jak dla mnie nie wybija sie za bardzo, a potem "Schody" - lekko poeksperymentowali... naprawde świetnie im to wyszlo.
A z tych kapel poczatkujących to byłem niedawno w Bazylu na koncercie kapeli Paracetamol. Naprawde dobra muzyka. Klasyczny rock lekko zajeżdżający grunge'em.
Nastepnie Merry Pop Ins z Poznania. Jak ich pierwszy raz zobaczyłem przed Hunterem w Bazylu to prawie padłem;]. Zdziwiłem sie ze ktoś jeszcze taka muzyke gra. Potem widzialem ich jeszcze ze dwa razy i wypadli nie gorzej niz za pierwszym razem. To jest cos pomiedzy rockiem a metalem. Tez zajezdza grunge'em ale oprocz muzyki ma na to duzy wplyw wokalista, ktorego glos przypomina mi glos L.Stanleya z Alice in Chains;]
ok. starczy narazie:)

Wysłany: 2006-07-23 15:25

nieznajoma (Bicz)
nieznajoma
cmentarz (Bydgoszcz?)

Jest sporo dobrej muzyki polskiej wczoraj nawet miałąm okazje pobawić sie tylko przy takiej muzyce, niestety skończyło to sie zdartym gardłem i złamaną nogą :)

Re: Wspólczesna, dobra muzyka rockowa Wysłany: 2006-07-25 17:38

[quote:d012d2b05e="horseman"]....
[b:d012d2b05e]Wolfmother[/b:d012d2b05e] - to moze juz znacie bo ostatnio na topie są;]. Ale muszę przyznać, że podoba mi się takie współczesne połączenie Led Zeppelin z Black Sabbath
.....
[/quote:d012d2b05e]
[b:d012d2b05e]Wolfmother[/b:d012d2b05e] raczej dobre jest (chociaz ciezko cos wiecej powiedziec po jednym kawalku :wink: ), ale raczej mnie zachecili do dalszego zapoznania sie z ich tworczoscia :wink: jednak musze podkreslic ze do [b:d012d2b05e]The Mars Volta[/b:d012d2b05e] tudziez [b:d012d2b05e]At The Drive-In[/b:d012d2b05e] oraz [b:d012d2b05e]Sparta[/b:d012d2b05e] sie nie umywaja, moze [b:d012d2b05e]Sparta[/b:d012d2b05e] to nie co inna bajka ale to tak przy okazji polece tym co nie znaja :wink:

-------------------
Royksopp-Boys

united we stand divided we fall

Wysłany: 2006-07-26 15:17

ScathNox (Bicz)
ScathNox
Sigil koło Legnicy

Co do polskiego rocka to Coma jest najlepsza, niepamietam zebym ostatnio sluchal cos lepszego.
zna moze ktos jakies grupy grajace gothic-rock ale po francusku ?

Jak najdzie mnie ochota to napewno cos napisze.

Wysłany: 2006-07-29 00:30

nieznajoma (Bicz)
nieznajoma
cmentarz (Bydgoszcz?)

Niestety posiadam tylko po niemiecku

Wysłany: 2006-07-29 10:23

ScathNox (Bicz)
ScathNox
Sigil koło Legnicy

Niemiecki gothic musi byc ciekawy, z niemieckie muzyki to tylko Rammstein lepiej znam, ale oni z gotykiem raczej malo wspolnego maja. Jak mozesz to podaj kilku wykonawczow i nazwy ciekawszych utworow.

Wysłany: 2006-07-30 19:11

nieznajoma (Bicz)
nieznajoma
cmentarz (Bydgoszcz?)

niestety mam tylko płyty nie podpisane, ale jak tylko wróci ich właściciel to ci napisze nazwy i tytuły piosenek których wg mnie warto posłuchać

Wysłany: 2006-07-30 19:23

ScathNox (Bicz)
ScathNox
Sigil koło Legnicy

Ok bede czekal z niecierpliwoscia.

Jest tu moze ktos kto zna The Gathering ? (Napewno ktos jest :) ). Zaczolem ich troche sluchac ale tylko utwory z ich strony, ktore sa tam dostepne, a plyt to maja chyba z 15 wiec, ktore plyty sa najciekawsze ?

Wysłany: 2006-07-31 11:14

Z Gatheringa to polecam "Mandylion" i "Nighttime birds". Ta druga jest spokojniejsza. A co do rockowej muzy to nie ma jak Queen ! Ci zagrają wszystko !!! :twisted: :twisted: :twisted:

.

Wysłany: 2006-08-01 09:37

ScathNox (Bicz)
ScathNox
Sigil koło Legnicy

Jak narazie tylko plyte "Infected Mushroom" the gathering zdobylem, ale to wlasciwie czysto instrumentalna plyta, wiec jak bys ja ocenil w odniesieniu do pozostalych plyt

Wysłany: 2006-08-01 09:49

Nie słyszałem niestety tego albumu. Słyszałem tylko pierwsze 4 płyty (Always, Almost a dance, Mandylion, Nighttime birds). Ale na "mandylion" Anneke śpiewa niebiańsko !!

.

Wysłany: 2006-08-01 15:47

A co do rockowej muzy to nie ma jak Queen ! Ci zagrają wszystko !!! :twisted: :twisted: :twisted:

Mam nadzieję że to nie jest wyśmiewanie się z Queen??? Jak tak to się Freddie w grobie przewraca na pewno!!! Jakby nie patrzeć oni jednak dobrą muze mieli!!!! Czasem jak mnie wszystko wkurza to wracam do nich!!!! Szkoda że Freddiego już nie ma

Harlequin napisał:
. A co do rockowej muzy to nie ma jak Queen ! Ci zagrają wszystko !!!

Hej sorry Harlequin!!!! Sprawdziałm sobie i wiem że jednak Queena słuchasz!!!!! No to zwracam honor!!!

[color=orange:6d47736181]Vampirela, proszę, edytuj posty, wtedy nie ma potrzeby pisać jednego nad drugim
freya[/color:6d47736181]

Po prostu wampir!!! Wysysam krew i uwielbiam nocne wypady na bezludne Krosno!!!! Czasem można mnie spotkać w jakiejś knajpie z kumplami.

Wysłany: 2006-08-01 15:54

Queen to podstawa moja miła Vampiralo :D Są niepodrabialni, a The Darkness też fajne, ale żeby grali tak jak Queen to jeszcze muszą z 10 lat w garażu poćwiczyć :twisted:

.

Wysłany: 2006-08-01 16:06

The Darkness też słucham!!!!! Są poprostu wspanili!!! A wokalista Justin Hawkins to ma taki niespotykany głos!!!! Super poprostu!!!! Myślałam, że tylko ja mam takie upodobania muzyczne!! Moi kumple się ze mnie śmieją, że równocześnie słucham Queena i np. Cradle of Filth!!!

Po prostu wampir!!! Wysysam krew i uwielbiam nocne wypady na bezludne Krosno!!!! Czasem można mnie spotkać w jakiejś knajpie z kumplami.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło