Wysłany: 2006-10-04 21:27
[quote:859816fad9="horseman"][b:859816fad9]Coheed & Cambria[/b:859816fad9] polecam. Wlasnie odkrylem;]
ciekawie grany rock i do tego ciekawy wokal. najbardziej mi pasuje ich najnowsza plyta, ktorej tytulu nie pamietam.[/quote:859816fad9]
Nie dziwie sie ze nie pamietasz tytulu bo goscie znani sa z tego ze tytulu plyt i niektorych kawalkow maja mega dlugie :wink:
ja ze swej strony do listy dobrych kapel dorzucam [b:859816fad9]Stone Sour[/b:859816fad9], niedawno wydali drugi album, ktory miazdzy :mrgreen:
---------------
Hatebreed-A Call For Blood
united we stand divided we fall
Wysłany: 2006-10-08 19:20
[quote:ed3b215216="frija"]co do zespołów rockowych to mam do powiedzenia tylko jedno: coma i nic dodać, nic ująć :D[/quote:ed3b215216]
Coma owszem... ale teksty ich to z leksza przerost formy nad treścią... szołmeństwo itd... Lubię ich nawet bardzo ale w tym kraju rządzi inna kapela mniej "szołmeńska" a bardziej dla uszu. Mowa o Riverside :)[[/b]
"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"
Wysłany: 2006-10-08 21:53
Riverside obowiązkowo:D a ciekawe czy ktoś słuchał INDUKTI..jakby nie było Duda gościnnie udziela się tam wokalnie w kilku kawałkach
Wysłany: 2006-10-08 22:19
Ktos sluchal [b:fd7f47c352]Indukti[/b:fd7f47c352] :wink: bardzo fajna muza, pierwszy raz uslyszalem ich jakies 5 lat temu to bylo cos naprawde ciekawego :wink:
------------------
Sikth-Another Sinking Ship
united we stand divided we fall
Wysłany: 2006-10-08 22:36
Indukti jak najbardziej.... aczkolwiek bardziej od samego S.U.S.A.Ra podoba mi sie kawałek Mantra... aż sobie zapodam bo dawno nie słuchałem
Wysłany: 2006-10-08 23:06
Mantra to był pierwszy kawałek jaki ich słyszałam jest kapitalny, marzy mis ię zobaczyć kiedyś Indukti na żywo :wink:
Wysłany: 2006-10-08 23:17
Indukti na żywo ale najlepiej to z Dudą na wokalu :) A słyszał ktoś może hipgnosis ?? bardzo ciekawie sie zapowiadający zespol. :)
Wysłany: 2006-10-19 14:13
Zna ktos cos dobrego w stylu huntera i metallici ???? :)
"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "
Wysłany: 2006-10-20 01:25
[quote:a34e2dab2b="Karola"]Zna ktos cos dobrego w stylu huntera i metallici ???? :)[/quote:a34e2dab2b]
moze Megadeth, Voivod albo Death Angel.
I'm rolling like a stone... never creep.
Wysłany: 2006-11-24 04:36
3 Doors Down
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2006-11-25 08:53
Dzięki horseman, ostatnio poznałam kilka fajnych zespolow ale co z tego jak nie mam z kąd wziąśc płyt, z neta nie moge a na orginalne płyty mnie nie stać bo troche by ich było.. A PErfect circle jest nawet fajne..
"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "
Wysłany: 2006-11-26 21:52
Goatsnake - lekko stonerowy rock
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2006-11-27 14:33
Polecam Ci żono taką kapele jak Skid Row, a w szczególnosci ich kawałek "18 And Life" oraz kapele Kix z utworem "Don't Close Your Eyes".
Wysłany: 2006-11-27 15:08
Ejże Mieszku, ale Skid Row, a już na pewno ten kawałek, to taki znowu za bardzo współczesny nie jest, bo przecież z końca lat '80. Jednak nic mu nie ujmując, jest to wspaniały numer, niewątpliwie dobry i jak najbardziej rockowy. I polecenia godny, bo zawsze uważałem, że jeśli chodzi o muzykę (ale i nie tylko) to najcudowniejsze rzeczy już zostały dawno zrobione i za bardzo nie ma co się zachwycać nowościami.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2006-11-27 15:42
Coma starą kapelą? coś chyba ci się, droga Doris, pokręciło Dla mnie starą kapelą jest powiedzmy taka, która gra z 10 lat. Choć wszystko jest względne :lol:
Kostuchu - Skid Row, owszem, słyszałąm, choć jak na dzień dzisiejszy chyba żadnych mp3 nie posiadam.
Wysłany: 2006-11-27 15:53
Jak sama Minawi powiedziałaś, wszystko jest względne, no a Coma się produkuje już od ośmiu lat, więc do takich świeżych jednak nie należy, no ale nie jest też jakimś znowu weteranem.
Wysłany: 2006-11-27 15:55
Zet, Coma zadebiutowała płytą w 2004 roku... wcześniej to co najwyżej po garazu się produkowali :wink:
Wysłany: 2006-11-27 16:04
Racja...Zet, Skid to już nie współczesność...ale słucham tego ostatnio i tak jakoś pod palce na klawiature mi sie wślizgneła.
No to co tu do współczesnych dać?
Pearl Jam...
Wysłany: 2006-11-27 16:13
Co tu dać do współczesności, sam nie wiem, nie wyznaję się na nowościach. Dla mnie muzyką współczesną jest taka której słucham obecnie, na dzień dzisiejszy, czyli teraz, a to że niejednokrotnie są to kapele już nie istnieje od kilku dobrych lat, nie za bardzo mnie już odchodzi.
Drogo Minawi, to że "Pierwsze wyjście z mroku" ukazało się w 2004 roku, nie zaprzecza powstaniu Comy w 1998, myślisz, że przed pojawieniem się tej płyty na rynku siedzieli cały czas w piwnicy? Szczerze wątpię, trochę lat już mieli jako kapela i niewątpliwie zagrali niejeden koncert, więc staż już leciał, a to że robiło się o nich głośno po 2004 to już inna kwestia.
Wysłany: 2006-11-27 16:18
No...przez te 6 lat to chłopaki napewno oszlifowali i opracowali materiał od A do Z wiec zakładam, że sesia nagraniowa nadto wiele czasu im nie zajęła ale kto wie. Co do współczesności to zgodze sie z Toba Zet. Mało obecnie jest dobrej muzy i człek zmuszony jest wkółko odgrzewać to co ma już dobrze osłuchane.