Wysłany: 2009-09-02 09:14
"Metafizyka to perwersja dla leniwych".
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2009-09-04 19:03
Mój ulubiony cytat z książki ("Chatka Puchatka"):
[quote:8d06a5f873="A.A.Milne"]"I im bardziej zaglądał do środka, tym bardzie Prosiaczka tam nie było."[/quote:8d06a5f873]
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Wysłany: 2009-09-05 10:13
"Aby nas skłonić do ich przyjęcia, głupie idee przytaczają jako dowód olbrzymią publiczność, która je wyznaje."
"Kto twierdzi o sobie, że szanuje wszystkie idee, ten ogłasza gotowość zdrady swoich przekonań."
"Prawda nie ma udziału w klęskach jej obrońców"
Nicolas Gomez Davila
Forever Begins.
Wysłany: 2010-01-06 23:00
Nie pamietom z jakiej to było książki, nie pamietom nawet fto nabazgrał tą książke i ogólnie nie czytam książek, ale kiedyś na jakiejś imrezie kumpel pokazał mi jakąś książke przeczytałem zaledwie jedną strone ale na tej stronie był pewien cytat którym byłem zachwycony i od razu se go zapisałem na kartce i jakoś do teraz nosza se go w portfelu.
"...Jak przychodzi wielka miłość to człowiekowi sie zawsze zdaje, że pokochał najpiękniejszą kobietę świata. Ale jak człowiek faktycznie pokochał najpiękniejszą kobietę świata to może mieć kłopoty..."
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2010-01-07 00:34
[quote:38925fe13e="1"]
"Wypierdalać"
Bogusław Linda[/quote:38925fe13e]
ale to chyba nie z książki ;>
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2010-01-07 18:27 Zmieniony: 2010-01-07 18:34
Dla mnie absolutnie najpiękniejszy tekst o miłości, jaki kiedykolwiek udało mi się przeczytać
"...Chcę bawić się z Tobą w chowanego i pożyczać Ci swoje ubrania i mówić Ci że podobają mi się Twoje buty i siedzieć na schodach kiedy się kąpiesz i masować Ci kark i całować Ci stopy i trzymać się z Tobą za ręce i wychodzić na kolację i pozwalać Ci jeść ze swojego talerza i spotykać się z Tobą w knajpce U Rudego i rozmawiać jak minął Ci dzień i przepisywać na maszynie Twoje listy i przenosić Twoje pudełka i śmiać się z Twoich obsesji i dawać Ci taśmy których nie będziesz słuchać i oglądać dobre filmy i oglądać złe filmy i narzekać na programy radiowe
i robić Ci zdjęcia kiedy śpisz i przynosić Ci kawę do łóżka z bajglami i ciasteczkami i chodzić ...do Florenta... i pić kawę o północy(...)i opowiadać Ci o programach telewizyjnych które widziałem poprzedniej nocy i brać Cię do
okulisty i śmiać się z Twoich dowcipów i pragnąć Cię rano ale nie budzić Cię jeszcze i całować Twoje plecy i gładzić Twoją skórę i mówić Ci jak bardzo kocham Twoje włosy Twoje oczy Twoje usta Twoją szyję Twoje piersi Twoją pupę i siedzieć na schodach(...) aż Ty wrócisz do domu i smucić się kiedy wracasz późno i dziwić się kiedy wracasz wcześnie i dawać Ci słoneczniki i chodzić na Twoje imprezy i tańczyć do upadłego i przepraszać kiedy robię źle i cieszyć się kiedy mi wybaczasz i oglądać Twoje zdjęcia i żałować że nie znałem Cię wcześniej i słuchać jak mówisz mi do ucha i czuć Twoją skórę na mojej i bać się kiedy się złościsz i jedno Twoje oko robi się czerwone a drugie niebieskie i włosy spływają na jedną stronę a twarz jest tak orientalna i mówić Ci jaka jesteś wspaniała i obejmować Cię kiedy jesteś smutna i przytulać Cię kiedy tego nie chcesz i skamleć kiedy mam na Ciebie ochotę i skamleć kiedy jej nie mam i lizać Twoje piersi i okrywać Cię w nocy i marznąć kiedy zabierasz cały koc i umierać z gorąca kiedy go nie zabierasz
i czuć ciepło kiedy się uśmiechasz i rozpuszczać się z gorąca kiedy się śmiejesz i nie rozumieć dlaczego myślisz że Cię odrzucam jeśli Cię nie odrzucam i zastanawiać się kim naprawdę jesteś ale i tak Cię akceptować i opowiadać Ci o leśnym duszku który przepłynął przez ocean ponieważ Cię kochał i pisać dla Ciebie wiersze i zastanawiać się dlaczego mi nie wierzysz i kochać Cię tak mocno że nie można tego wyrazić słowami i kupić Ci kotka o którego będę zazdrosny ponieważ poświęcasz mu więcej uwagi niż mi i zatrzymywać Cię w łóżku kiedy musisz już iść i płakać jak dziecko kiedy już pójdziesz(...)i kupować Ci prezenty których nie lubisz i zabierać je z powrotem i prosić Cię o rękę chociaż i tak znowu powiesz nie bo chociaż myślisz że nie mówię tego na poważnie to zawsze mówię to na poważnie i chodzić po mieście myśląc jakie jest puste bez Ciebie i chcieć tego samego czego Ty chcesz i myśleć że przestaję być sobą ale wiedzieć że przy Tobie nic mi nie grozi i opowiadać Ci o tym co we mnie najgorsze próbować Ci dać to co we mnie najlepsze ponieważ nie zasługujesz na nic gorszego i odpowiadać na Twoje pytania kiedy
wolałbym tego nie robić i mówić Ci prawdę kiedy akurat tego nie chcę i próbować być szczerym bo wiem że Ty tak wolisz i myśleć że wszystko już skończone ale pozostawać jeszcze tylko przez dziesięć minut zanim wyrzucisz mnie ze
swojego życia i zapominać kim jestem i próbować zbliżyć się do Ciebie bo poznawanie Ciebie jest wspaniałe i warte wysiłku i mówić do Ciebie fatalnie po niemiecku i jeszcze gorzej po hebrajsku i kochać się z Tobą o trzeciej nad ranem i jakoś przekazać Ci część nieprzepartej, niegasnącej, przygniatającej, bezwarunkowej, przytłaczającej, wzbogaconej, rozwijającej, nieprzemijającej, nieskończonej miłości do Ciebie..."
Sarah Kane "Łaknąć"
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
:) Wysłany: 2010-01-07 18:29
Aj aj aj :) Kaśka uprzedziłaś mnie z tym cytatem :P
If i can`t be my own i feel better dead.
Wysłany: 2010-01-07 19:02
Benjamin_Breeg - ale żeś pojechał :>
Oj - jak mi tak facet kiedyś powie to będzie cudnie ;D
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
:) Wysłany: 2010-01-07 19:15
"Na pohybel wszystkim" Janusz Gajos jako Major Gross z filmu Psy :)
Wysłany: 2010-01-07 20:10 Zmieniony: 2010-01-07 20:15
[quote:3515b2d932="thistle89"]Benjamin_Breeg - ale żeś pojechał :>
Oj - jak mi tak facet kiedyś powie to będzie cudnie ;D[/quote:3515b2d932]
wszystko jeszcze przed Tobą :)
Fakt, że cytat jest bardzo piękny, ale to zawsze będzie tylko cytat. Najpiękniejsze, będą słowa płynące prosto z serca ukochanej osoby :)
Wysłany: 2010-01-07 21:34
[quote:bf95f6f765="Benjamin_Breeg"][quote:bf95f6f765="thistle89"]Benjamin_Breeg - ale żeś pojechał :>
Oj - jak mi tak facet kiedyś powie to będzie cudnie ;D[/quote:bf95f6f765]
wszystko jeszcze przed Tobą :)
Fakt, że cytat jest bardzo piękny, ale to zawsze będzie tylko cytat. Najpiękniejsze, będą słowa płynące prosto z serca ukochanej osoby :)[/quote:bf95f6f765]
Nie słowa - od tej jedynej osoby to ja bym chciała czynów :P
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
:) Wysłany: 2010-01-07 22:31
Hola hola :P "Nie róbcie z nas pederastów" :P
Wysłany: 2010-01-07 22:47 Zmieniony: 2010-01-07 22:49
[quote:0a37f34701="sphinxia"][quote:0a37f34701="thistle89"]Benjamin_Breeg - ale żeś pojechał :>
Oj - jak mi tak facet kiedyś powie to będzie cudnie ;D[/quote:0a37f34701]
Tylko, że żaden facet nie wymyśliłby nigdy takich pięknych i czułych słów [/quote:0a37f34701]
żaden facet nie wymyśliłby takich słów, ale na pewno potrafiłby TAK kochać Kobietę...
(ale to chyba nie temat na takie rozmowy
Wysłany: 2010-01-08 10:30
[quote:00397750ce="FAFAL"]Nie pamietom z jakiej to było książki, nie pamietom nawet fto nabazgrał tą książke i ogólnie nie czytam książek, ale kiedyś na jakiejś imrezie kumpel pokazał mi jakąś książke przeczytałem zaledwie jedną strone ale na tej stronie był pewien cytat którym byłem zachwycony i od razu se go zapisałem na kartce i jakoś do teraz nosza se go w portfelu.
"...Jak przychodzi wielka miłość to człowiekowi sie zawsze zdaje, że pokochał najpiękniejszą kobietę świata. Ale jak człowiek faktycznie pokochał najpiękniejszą kobietę świata to może mieć kłopoty..." [/quote:00397750ce]
Czymu żeś nie napisoł całygo posta po ślonsku? (łoprócz cytatu łoczywiście)
Wysłany: 2010-01-08 11:07
[quote:59717f0039="sphinxia"]
Right :-D
A ja znów zacytuję Helgę General, którą uwielbiam :
" Powiedzieć byłej anorektyczce, że jest gruba, to jakby alkoholikowi na odwyku podać wódkę."
" Mów co tylko zechcesz, moja droga, ludzie uwierzą w absolutnie wszystko."[/quote:59717f0039]
to że nie spotkałaś takiego mężczyzny, nie znaczy ze takich nie ma :)
Wysłany: 2010-01-10 09:54
Benjamin Aż się popłakałam, takie to było piękne .
Z książki ' Objawienie "niestety nie zapisałam i przytaczam z pamięci
"Człowiek wierzący uwierzy we wszystko, bo uwierzył w Boga a w niego uwierzyć najtrudniej"
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Wysłany: 2010-01-10 14:49
Mój ulubiony cytat i myśl której się trzymam to "Odi profanum vulgus et arceo".
Odi profanum vulgus et arceo. [CENTER][IMG]http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblack.jpg[/IMG][URL=http://www.wizards.com/magic/playmagic/whatcolorareyou.asp][B]Take the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz.[/B][/URL][/CENTER]
Wysłany: 2010-01-11 09:40
Witam na forum. Mam kilka cytatów z Nietzschego.
"Mądrość jest szeptem samotnika z samym sobą pośród gwarnego targowiska" "Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas"
"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać"
"Patetyczna poza nie należy do wielkości, kto w ogóle potrzebuje póz, ten jest fałszywy"
"W niebie brak wszystkich interesujących ludzi"
Spacerek po schronisku dla obłąkanych pokazuje, iż sama wiara nie dowodzi niczego. Fryderyk Nietzsche
Wysłany: 2010-01-26 11:11
Witam. Nie wiem, czy ktoś dodawał te cytaty, czy nie, ale...
"Bywają w życiu takie rzadkie chwile - kiedy czujesz ten dreszcz, czujesz się wspaniale i to boli, jak diabli, ale czujesz to, naprawdę czujesz. I nagle świat wydaje się bardziej kolorowy, dźwięki wyraźniejsze, jedzenie smaczniejsze i nigdy, ani na minutę, nie przestajesz myśleć o was, wiedząc, po prostu wiedząc, że on czuje dokładnie to samo..."
"Widujemy się bardzo często, a kiedy nie jesteśmy razem, czuję się zagubiony, bezradny i znów chcę z nią być. Rozmawiamy przez telefon. Przesyłamy sobie e-maile i wiadomości tekstowe. W końcu to jest miłość, no nie?"
"Niech bełkot snów nie trwoży naszych dusz. Wyraz "sumienie" powstał, aby tchórze mieli czym straszyć mocniejszych."
Wysłany: 2010-01-26 11:16
"Kurwa mać ja pierdole" - G. Solarek
"Cycki, flaki i szatan" - G. Solarek
ja widze w tych cytatach potrójną głębię ...
.