Wysłany: 2007-04-29 11:51
Osobiscie przestalem ogladac horrory z USA. Jak dla mnie w wiekszosci z nich nie ma zadnego nastroju tylko tytulowa masakra pila lancuchowa czy tam spalinowa. Zero nastroju grozy i niepewnosci. Wole juz ogladac azjatyckie horrory, ktore maja jakas fabule i sa przemyslane.
Reinkarnacja, Infekcja, Czerwone Pantofelki, Opowiesc o dwoch siostrach, Szczelina (to akurat jest krotka okolo 40 minutowa opowiesc ktorych jest pelno w japonskiej telewizji) Ring, Dark Water itp
Wysłany: 2007-05-05 21:48
Horrory są przodujacym gatunkiem filmowym w mojej kolekcji, uwielbiam wieczorne/samotne/nocne seanse. Początkowo były to horrory amerykańskie, ale po kolejnym powielonym scenarjuszu, litrach ketchupowej krwi i blondyneczek walczących z zastępami wampirów (wyróżniając Hanibala czy Milczenie owiec) przerzuciłam się na japońskie. Jak do tej pory najlepszym dla mnie był The Shutter, Dark Water, Ring.
żyć pełną parą
Wysłany: 2007-05-05 22:31
Nie lubię horrorów (thrillery psychologiczne są dla mnie o wiele bardziej stresujące niż gigalitry farby czy obrazki rodem z prosektorium . Natomiast gdybym miała wymienić najlepsze pod względem klimatu, to po prostu wskazałabym filmy J. Carpentera. Ewentualnie Teletubisie
Wysłany: 2007-05-06 00:29
Azjatyckie kino - rewelacja poza gniotami typu Dark Water czy Ring. Poniżej zamieszczam link do ultraciekawej stronki, gdzie znajdziecie index wszelkiego rodzaju paskudztw wraz ze zdjątkami z kadrów:
http://www.mandiapple.com/snowblood/index2.htm
Poza tym jeśli założymy, że film ma 'straszyć' to moim zdaniem remake Romero "Świt żywych trupów" bije wszelkie rekordy. Dwa obrazy kina wampirycznego, wspaniele nakręcone, przesiąknięte dekadenckim nastrojem i oprawione świetną muzyką to wspominane wcześniej "Dracula" Copoli i "Wywiad z Wampirem". Uwielbiam te filmy. Wspominaliście również filmy, na których płacze się ze śmiechu - tutaj do listy dodam 'Smakosza' cz.1. Reżysera należałoby targać końmi po bruku...
Wysłany: 2007-05-06 09:39
Gra Wstępna (tytuł oczywiście piękny dzięki polskim tłumaczom)- azjatyckie horrory jednak potrafią wbic człowieka w fotel.
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wysłany: 2007-05-06 19:38
Dlamnie jedyny najwspanialszy horror to "W paszczy szaleństwa" :)
I am neither good nor bad neither angel nor devil I'm a Vampire
Wysłany: 2007-05-07 11:37
[quote:6395716c16="Paskievicz"]mnie japońskie kino jebie waflem i zaciąga z kichy, żółciaki są ostro popierdolone jeżeli chodzi o kręcenie tych gówien i nie chodzi mi tylko o horrory etc,
jeżeli chodzi o horrory to uwielbiam serie [b:6395716c16]Evil Dead [/b:6395716c16](mimo że 2 i 3 to raczej komedie :-) ), wymiata także nieśmiertelny [b:6395716c16]Hellraiser[/b:6395716c16] oraz niedoceniona Death Machine z Bradem Dourifem[/quote:6395716c16]
Hmm to to dopiero waflem smierdzi, to nie jest horror tylko jakies marne gore z USA xD
Wysłany: 2007-05-07 11:55
Kwestia gustu...
Wstyd przyznać :wink: , ale ja się w przypadku serii "Evil Dead" zgodzę z Paskieviczem :wink: dla mnie to jest rewelacyjne. Asha w akcji mogę oglądać bez końca.
Przyklasnę też jego opinii (choć nie do końca) odnośnie horroru azjatyckiego.
Mymi słowy powiem tyle, że to kino mi się po prostu nie podoba i nie trafia w moje gusta. Jednak muszę nadmienić, że faktycznie robią kawał dobrej roboty i nie uważam tych filmów za totalne gnioty.
Malkaw :!: Człowieku masz cholerną rację, "W paszczy szleństwa" wymiata :twisted: Sam Neil jest tam po prostu genialny.
Tak ogólnie to większość horrorów Johna Carpentera jest godna miana DOBREGO, PORZĄDNEGO horrou., z "Coś" na czele :twisted:
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-05-07 12:26 Zmieniony: 2007-05-07 12:29
[quote:fda1e98d67="alphar"]Czy ktoś dysponuje ową "Paszczą" lub "Evil Dead" z Poznania badź okolic?
A co do Hellraisera - to to dopiero smieszne było:D[/quote:fda1e98d67]
Hmmm brat studiuje w Poznaniu to pewnie beda to miec w akademickiecj sieci zaraz sie go zapytam :)
A Hellriser to dla mnie jedna wielka pompa xD chociaz krolem jest "MARTWICA MOZGU" !!!!!! :D poprostu wymiata xD
Phantomowi nagram troche azjatyckich horrorow z mojej mini kolekcji wiec moze dostaniesz kolejna dawke humoru :)
Wysłany: 2007-05-07 12:28
Nosz cholera, tego "Hellreisera" jeszczem nie widział.
Co do "W paszczy szaleństwa" owszem mam jednak na VHSie, więc nie wiem czy Ci to odpowiada.
Natomiast serię "Evil Dead" niedługo posiadać będę :wink:
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-05-07 12:32
Wczoraj miałem przyjemność obejrzeć film "Puls" na podstawie japońskiego odpowiednika "Kairo". Widać zwęszyli w japońskich horrorach niezły interes .
"Ostatnimi czasy chłopak Mattie zaczął się dziwnie zachowywać. Mattie nie wiedziała co się dzieje i postanowiła go odwiedzić. Po tej niezapowiedzianej wizycie utwierdziła się tylko w przekonaniu, że coś jest nie w porządku. Niedługo po tym jej chłopak popełnił samobójstwo. Po odkryciu na komputerze zmarłego dziwnej strony internetowej, wraz z nowym przyjacielem Dexterem postanawiają wszcząć swoje małe śledztwo w tej sprawie i odkrywają, ta strona internetowa skrywa tajemnicę coraz częściej popełnianych samobójstw. Mattie i Dexter są coraz bliżej odkrycia szokującej prawdy."
Tak po krótce przedstawia się fabuła. Ogólnie film przyciąga i wnosi coś nowego do kina z USA chociaż, mogę to śmiało stwierdzić po raz kolejny wyłącznie dzięki Japończyką . Pod względem efektów specjalnych i klimatu jaki one tworzą można śmiało stwierdzić, że się chłopaki napracowali. Miałem jednak wrażenie, że pomagali im skośnoocy graficy z Nippon'u gdyż wygląd kreatur był przesiąknięty ich wyobraźnią. Jeżeli grał ktoś z Was w gry z serii Fatal Frame może już teraz wyobrazić sobie te sine stwory momentami nieźle wykręcone .
Zresztą nie będę się rozpisywał bo recenzja jeszcze z tego wyjdzie xD
Na dole zamieszczam link do świetnej strony do tego filmu jak już na niej będziecie wciśnijcie OPEN VIDEO i oglądajcie najlepszy efekt ma to w nocy w ciemnym pokoju z możliwością dźwięku przestrzennego lub słuchawkami
http://www.quieroverunfantasma.com/eng/
Wysłany: 2007-05-07 16:13
Najlepsze horrory to ...polskie seriale węże :lol: :twisted: a ostatnio 3 odcinkowy ciąg dalszy haha Alternatyw 4 czyli....Dylematu 5. Pierwszy odcinek prawie mnie zabił nudą, banałem i żenadą i skutecznie odstraszył od kolejnych dwóch:/ :D
Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.
Najlepsze horrory :) Wysłany: 2007-09-01 10:15
"Piątek 13tego" (pierwsze 3 części), "Evil Dead", "Nienazwane", "W tym domu szaleję śmierc"... :twisted: :twisted: :twisted:
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Wysłany: 2007-09-07 22:21
Tajski film- Widmo. Jedno słowo- masakra (choć ograny motyw.) :P Co jeszcze.. Klątwa w wersji oryginalnej.
Forever Begins.
Najlepszehorrory :-) Wysłany: 2007-09-08 21:54
z takich z ostatnich lat nawet niezły jest The Ring 1 , ale ta wersja amerykańska , może to nie jest horror lecz thriller :) ale zrobiony jest w sposób perfekcyjny :) a jeszcze u mnie na półce , obok siebie stoją Martwica Mózgu która wymiata wszystko i Reanimator :D
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Najlepsze horrory :-) Wysłany: 2007-09-08 22:51
Jest taki jeszcze jeden troszkę w tym stylu ,ale zapomniałem tytułu :D hehe główny bohater jest lekarzem stomatologiem :D sadystą :D
Wysłany: 2007-09-09 07:48
[quote:ed2054379e="Ev"]z japonskich przetrawilam tylko "Ring" i "Ring2" i tylko w wersji amerykanskiej[/quote:ed2054379e]
z japońskich polecam film "Reinkarnacja". Jest mocny i mnie się nawet podobał :) obejrzyj jak będziesz miec możliwośc :)
Najlepsze horrory :-) Wysłany: 2007-09-09 10:09 Zmieniony: 2007-09-25 14:45
Japońskie horrory są naprawdę świetne :) lecz brakuje im tego klimatu i oglądając je jakoś nie czuję dreszczyku :) mają świetne pomysły jeśli chodzi o filmy , ale jakoś nie są dla mnie strachliwe .Tak np.było w przypadku The Ring , Japonski pierwowzór jakoś mnie nie przestraszył , natomiast już wersja Amerykańska The Ring no to muszę przyznać że tu ciareczki już po pleckach mi przeszły :D
dzięki Allanonie tak to Dentysta :)
Re: Najlepsze horrory :-) Wysłany: 2007-09-09 11:07
[quote:d77cebdaf8="HardKill"]Japońskie horrory są naprawdę świetne :) lecz brakuje im tego klimatu i oglądając je jakoś nie czuję dreszczyku :) [/quote:d77cebdaf8]
to obejrzyj "REINKARNACJĘ" :twisted: zobaczymy czy nie poczujesz "tego dreszczyku" :wink: :twisted:
Najlepsze horrory :-) Wysłany: 2007-09-09 11:23
z pewnością zobaczę Reinkarnację skoro polecasz ,to nie mogę tego nie zobaczyć :) mam to ale jeszcze tego nie oglądałem :)