Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Najlepsze horrory :). Strona: 6

Najlepsze horrory Wysłany: 2007-10-07 18:49 Zmieniony: 2007-10-07 18:58

Wild_Child napisał(a)

[quote:f52e026523]
Wszystkie dzieła Uwe Bolla Twisted Evil Do tego Doom Bartkowiaka. Istny horror dla widzów. Twisted Evil Wink Tych kolesi należałoby odizolować od planu filmowego...
[/quote:f52e026523]

no być może choć nie do końca się z tym zgadzam nie mam nic przeciw filmowej wersji DOOM'a :D

[img:f52e026523]http://doom.ugo.com/images/galleries/doom_filmtv/doom_dvd_180.jpg[/img:f52e026523]

a i Uwe Boll ma też swoich zwolenników :D wiadomo nie są to dzieła wybitne , ale i nie beznadziejne :D hehe to napewno nie to samo co np.Thriller " Mind Hunters "

[img:f52e026523]http://www.areadvd.de/cover/cover_01/Mindhunters_DVD.png[/img:f52e026523]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2007-10-07 18:56

Każdy ma swój punkt widzenia :wink:
Dla mnie dzieła Bolla to dno + profanacja :twisted: Hih :roll:

Najlepsze horrory Wysłany: 2007-10-07 19:01

Wild_Child napisał(a)

[quote:4e2621f65b]Każdy ma swój punkt widzenia Wink
Dla mnie dzieła Bolla to dno + profanacja Twisted Evil Hih Rolling Eyes[/quote:4e2621f65b]

oczywiście że tak i o to chodzi nudo by było gdyby wszystkim podobało się wszystko i to samo :D hehe

minawi napisał(a)

[quote:4e2621f65b]Dla mnie bezapelacyjnie peirwsza, klasyczna część Egzorcysty Idea[/quote:4e2621f65b]

W tym przypadku to nawet niema o czym mówić pierwsza część Egzorcysty to klasyk The Best :D

Najlepsze horrory Wysłany: 2007-10-07 21:09

Allanon 23 napisał(a)

[quote:4602eb8db8] Bo generalnie - jego filmy trzeba przyjąć z przymrużeniem oka
Laughing[/quote:4602eb8db8]

:D no i super :D o to właśnie chodzi :D

Horror movie ];P Wysłany: 2007-10-11 13:04

Najlepszy horror, który do tej pory w życiu widziałam to "ring" wersja japońska. Horrorki z wampirami w rolach głównych, które kocham, to: "Wywiad z wampirem", "królowa potępionych", "vampire hunter D - bloodlust" [anime]. Kiedyś [jak miałam 10 lat] oglądałam "strefa mroku: pociąg znikąd". Wtedy mi się podobało i jak na światopogląd dzieciaka mogłoby być straszne, ale teraz wspomnienia mnie nie przerażają [wampir był definitywnie za stary :!: i za mało przekonujący :!: ] Teraz podziwiam Daniego Filtha w teledysku "her ghost in the fog". A podobno Cradle nakręcili horror "Cradle of fear". Widział ktoś?

Świat nie zginął i nie spłonął. Przynajmniej nie cały. Ale i tak było wesoło ;]

Re: Horror movie ];P Wysłany: 2007-10-11 13:10

[quote:845e0322b1="motoko"]A podobno Cradle nakręcili horror "Cradle of fear". Widział ktoś?[/quote:845e0322b1]

nie podobno, tylko nakręcili 8) nawet całkiem już dawno... chcesz to sobie to obejrzyj, ale cudów i ambitności, to Ty się nie spodziewaj :wink: :D aha, a jak będziesz chciała w tym filmie "podziwiać Dani'ego Filth'a", to też się możesz zawieść... :twisted:

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2007-10-11 14:14

Ja widzialam Cradle of Fear. I jest takie... na poziomie Cradle of Filth. :twisted: Jednym słowem - można sie posmiac.

Wysłany: 2007-10-11 14:22

Rose Red :)

Wysłany: 2007-10-13 08:20

"Tunel Śmierci" jest dobry. Nowy w miarę, ale bardzo dobry :twisted:

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Najlepsze horrory Wysłany: 2007-10-13 10:51

polecam drugą część filmu
Głosy 2

[img:f6ba0cfceb]http://www.vision.pl/i/film/14468452_glosy%202.JPG[/img:f6ba0cfceb]

no a to co prawda nie horror , ale ma pewne elementy związane z tym gatunkiem jest w tym filmie właściwie wszystkiego po trochu :dramat , fantazy , horror

[img:f6ba0cfceb]http://smetnik1.blox.pl/resource/plakat.jpg[/img:f6ba0cfceb] :)

Wysłany: 2007-11-12 13:56

pseudonim (Anciliae)
pseudonim
Żagań/Zielona Góra

z nowych filmów polecam Dead silence i 1408 na podstawie opowiadania Kinga

"Norweskie schody nie tylko prowadzą do góry"

Wysłany: 2007-11-14 16:38

Nie polecam horroru co wszedł niedawno do kin. Mianowicie "Halloween"... Taki sobie.......

Wysłany: 2007-11-14 21:48

Jako dziecko obejrzałem ciekawy film pt."Armia Boga" (z Christopherem Walkenem w jednej z głównych ról), jest tam fajna scena gdzie ukazane jest Niebo w czasie wojny... mocne.
Jeżeli chodzi o filmy w klimacie to do moich ulubionych należą: "Wywiad z Wampirem", "Dracula", "Dziewiąte Wrota", "Dziecko Rosemary", "Adwokat Diabła" i wiele innych.
Prawdę mówiąc nie ma filmu, który mnie przestraszył. Są tylko takie, które zaskoczyły mnie albo fabułą albo dynamiką akcji. Ale i tak pozostaje piętno przez nie wypalone.

Dum Deus calculat, mundus fit.

Wysłany: 2007-11-25 21:30

O wiele bardziej wolę te, które trzymają w napięciu i pozostawiają trwały uraz w psychice :roll: jak klasyczne 'Lśnienie' czy 'Egzorcysta'.
Ja też wolę tego typu filmy. Jakiegoś typu potwory czy zombi we filmie nie robią na mnie zbyt dużego wrażenia.
Uważam, że większe wrażenie robią filmy które są w miarę realne.

Wysłany: 2007-12-07 19:23

Dawno nie oglądałam dobrego horroru.
Większość "horrorów", która teraz wychodzi w kinach jest bardziej śmieszna, niż przerażająca, a przynajmniej w moim odczuciu.

Podpisuję się pod All_Is_None i Elfką, gdyż sama wolę takie filmy od wszelkiego rodzaju jadek :) Do jednych z moich ulubionych należy "Milczenie owiec", ponieważ Hopkins jest w tym filmie niesamowity :)

Co do wypowiedzi Wolanda, to również mogę polecić wszystkie filmy z serii "Armia Boga" (jest ich pięć z tego, co pamiętam), gdyż pomysł na ten film jest niebanalny, a i wykonanie całkiem ciekawe :)

Wysłany: 2007-12-09 23:09

[quote:06a8be3b5a="Toff"](...)
Podpisuję się pod All_Is_None i Elfką, gdyż sama wolę takie filmy od wszelkiego rodzaju jadek :) Do jednych z moich ulubionych należy "Milczenie owiec", ponieważ Hopkins jest w tym filmie niesamowity :)(...)[/quote:06a8be3b5a]

Generalnie też się pod tym podpisuję. Ostatni DOBRY horror jaki widziałem powstał na prawdę wiele lat temu.

Jednak muszę nadmienić, że "Milczenie owiec" horrorem nie jest :roll: bo gdzież tam wampiry, strzygi, wilkołaki, zombie, czy inne zjawiska nadprzyrodzone.
"Milczenie..." jest thrillerem, w dodatku psychologicznym...

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2007-12-10 14:26

Wiem o tym, że to thriller, tylko chciałam podkreślić, że wolę tego typu filmy niż nowoczesne horrory :)

Bo w sumie ostatnio to thrillery wydają mi się straszniejsze, bardziej trzymające w napięciu niż jakikolwiek z nowo wydanych horrorów ^^

Wysłany: 2008-01-03 09:33

A oladaliscie Underworld lub Underworld Ewolution?
Wdłg. mnie to dosyc fajny film.
A wedlug was?
Co o nim sadzicie? :twisted: :twisted: :twisted:

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Wysłany: 2008-01-03 09:41

AngelOfDeath (Bicz)
AngelOfDeath
gdzieś w Gnieznie

[quote:72ce054584="kamilus"]A oladaliscie Underworld lub Underworld Ewolution?
Wdłg. mnie to dosyc fajny film.
A wedlug was?
Co o nim sadzicie? :twisted: :twisted: :twisted:[/quote:72ce054584]

Fajny film ale pierwsza część była lepsza. Moim zdaniem :D :D :D

Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..

Wysłany: 2008-01-03 14:45

Egzorcysta...Ring...Underworld...The Grudge-Klątwa (dla zainteresowanych jutro o 22:50 w TYP1) :twisted: według mnie :wink:

Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło