Klimatyczne filmy. Strona: 5

Dodano: 2006-06-17 23:58

film jednym słowem "Z DUPY".. jedynie dla fanów Daniego.. (czy jak mu tam).. oraz wielbicieli kiczowatych horrorów klasy B... ogólnie zamiast się bać.. to płakałem ze śmiechu.. i chyba dlatego warto go jedynie obejrzeć

http://last.fm/user/managarm666

Dodano: 2006-06-18 15:30

a to był film do bania się?? tego nie powiedziałam :D mnie też rozśmieszał, szczególnie kiczowate rozcinanie kota :lol: ale co tu dużo nie ukrywać, w klimacie jest :D napewno muzycznym :lol:

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2006-06-19 00:35

No przyznam Wam rację - film do strasznych nie należy...
A swoją drogą, to ciekawe ile śmiechu mieli przy jego kręceniu...
Podejrzewam, że teraz to Kredki mają ok 50x większy budżet przy nagrywaniu płyty niż cały ten film... :wink:

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Dodano: 2006-09-21 00:22

pozwole sobie zapytać co sądzicie o "Klątwie" reżyserii japońskiej...
niedawno miałam okazję zobaczyć ten horror
jak dla mnie - świetny
jeżeli ktoś nie wie o jaki film mi dokladnie chodzi podaje linka...http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=264

Dodano: 2006-09-28 21:35

Cradle fo Fear jest tak kiczowaty, tak źle zrobiony, że aż... piękny. Kit, że laska w scenie rozbieranej z Danim ma majtki i stanik w dwóch kolorach, że widac hamsko, efekty przy rozwalenie głowy The Man w ostatniej scenie i wogóle, ale jakoś mam sentyment do tego filmu. Dla mnie ten gore to klasyka. Niezła komedia bym nawet powiedziała, ale i tak do niego czasem wracam...

Dodano: 2006-09-28 21:41

Ja się na Cradle Of Fear uśmiałem. Już w pierwszej scenie kiedy gość rzuca w Mana petem mnie rozwaliła (ten odgłos jakby nie wiadomo jak dostał czymś wiele cięższym ):D

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Dodano: 2006-09-28 21:52

I ta plastikowa skopana głowa, widac na pierwszy rzut oka, że to guma hehs :lol:

Dodano: 2006-09-28 21:58

Hehe przecież tam chyba 3/4 postaci w filmie to była guma :D A "Chcesz kawałek?" po scenie z wypadkiem przebił każdy jak do tej pory zasłyszany przeze mnie tekst w filmie :D

Dodano: 2006-09-28 22:04

Takie efekty to nawet ja umiem na moim blaszaku "wyczarowac" bła ha ha

Dodano: 2006-09-29 12:56

no dobra Cradle of Fear... - fajny dlatego że Dany tam występowal ... a poza tym to mozna do komedii zaliczyć...

ale ja chcialabym wiedzieć co myślicie o filmie "Klątwa"
dalam wam linka zeby sie wam przypomnialo o czym to jest i jak ogladaliście to jakie są wasze odczucia

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=264

jeżeli nie oglądaliście to sobie oglądnijcie

Dodano: 2006-09-29 17:11

Klątwa, hmmm, osobiście wolę japońską wersję od amerykańskiej, tak samo myslę o The Ring. Chociaż amerykańskie wersje są ciekawe. The Grudge II jeszcze nie miałam okazji oglądac. :cry:

Dodano: 2006-09-29 17:39

ooooooooooo Selene wkońcu doczekalam sie jakiejś odpowiedzi.........
no chodziło mi wlaśnie o japońską wersje........ tez uważam że japońska jest 100% lepsza a trzyma w takim napięciu ...........

Dodano: 2006-09-29 17:56

i tak jeden z najbardziej klimatycznych fimów to "The Doors" ....jeśli chcecie, klnijcie ale ja zdania nie zmienię...:]

Dodano: 2006-09-29 18:06

Ament Ci dobry człowieku, czyste Twoje serce, a woje zdanie jest mi święta :) Ale ja i tak wole The Crow, oczywiście z Brandonem Lee świetej pamięci. Ale The Grudge jest świetnym filmem. Osobiście poleca Underworld Evolution :lol:

Dodano: 2006-09-30 08:13

a zabij a nie oddam:] jeszcze kocham "Dzień Świra" i "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" Koterskiego i "Skazani na Shawshank" Darabonta nie wspominając już o "pręgach" Piekorzowej:]

Dodano: 2006-09-30 11:13

"Dzień świra" i "Nic śmiesznego" uwielbiam a "Wszycy jestesmy Chrystusami" nie miałem jeszcze okazji zobaczyć. Szkoda.

Dodano: 2006-09-30 11:32

polecam, tylko że to jest najbardziej bezpośredni w swej brutalności film... a ten pieske, którego syn ze soą ciągał... mało się nie poryczałam, tak brutalna może być prawda

Dodano: 2006-09-30 13:40

Przypominam,że temat ten dotyczy filmów klimatem odpowiadających stronie DP!!!

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Dodano: 2006-09-30 17:33

A czy ja tu piszę o "Czerwonym kapturku"? A czy oni piszą o "Czerwonym kapturku"? Nieee, więc wszystko jest wporząciu :wink:

Dodano: 2006-10-01 10:37

co jak co, ale SOM klimatyczne filmiszcza takie malutkie siup, hop.... ja o "Przeminęło z wiatrem" nie piszę, nawt mi się nie chce:/

Dodano: 2006-10-01 13:44

A ja tam lubię "Gone with the wind" ale w wersji oryginalnej z 39tego z Vivien Leigh i Clarkiem Gable, miodzio! :D

Dodano: 2006-10-01 17:22

ja obejrzałam... fajne kiecki:)

Dodano: 2006-11-01 00:24

Nie wiem czy juz ktos wspomnial o filmie Karmina. Produkcja kanadyjska niech nikogo nie zraza. Polecam.. :]

Co nas nie zabije, to nas wzmocni;]

Dodano: 2006-11-05 20:54

Polecam "Między słowami", "Sylvia", "Moon Child", "Frida", "Skazany na bluesa", "Ostatni samuraj".

Dodano: 2006-11-05 21:02

Ostatnio bardzo mi przypadł do gustu Dom latających sztyletów. Co na mnie zrobilo wrażenie?? Przede wszystkim zaskakująca fabuła, bardzo miła dla ucha muzyka... przepiękna sceneria. P O L E C A M ! ! !

"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło