Dodano: 2007-10-03 11:56
"Halloween 2007" Rob'a Zombie'ego :twisted: świetna interpretacja całej historii Micheal'a M. :D
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2007-12-09 12:11
Dodałbym jeszcze "Braterstwo Wilków", swego czasu ten film mnie naprawdę ujął swoim klimatem. :roll:
Klimatyczne filmy Dodano: 2007-12-09 12:44
Jeżdziec Bez Głowy :!: rewelka

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2007-12-09 15:12
| Wild_Child napisał(a): |
| Dodałbym jeszcze "Braterstwo Wilków", swego czasu ten film mnie naprawdę ujął swoim klimatem. :roll: |
Świete słowa!!! Dorzucam: "Tańczący z Wilkami",
"Upiór w Operze" (ostatnia wersja kinowa)
"Apocalypto" 8)
Dodano: 2009-03-02 21:03
Według mnie najbardziej klimatyczne są stare filmy, a już nic nie przebije "Vampyra" Dreyera.
Dodano: 2009-03-14 20:52
Strażnicy
Film co najmniej... dziwny. Połączenie kina o superherosach w majtkach na spodniach z kryminałami w stylu noir. Przy czym bohaterowie wcale nie są herosami w potocznym rozumieniu tego słowa. Mają swoje problemy, nie do końca wiedzą, jak radzić sobie ze swoimi mocami, a co najgorsze - nie wiedzą, dlaczego poświęcają się dla ludzi, skoro nic z tego nie mają, a wręcz przeciwnie. Z tego powodu nie zauważa się, że śmiesznie wyglądają w tych swoich wdziankach. Nie widzi się, że coś tu nie gra - ludzie w dziwacznych kostiumach łażą po ulicach i nikt się nie dziwi. W tym wypadku tym bardziej odzwierciedla to ich samotność i wyobcowanie. Są herosami, których wszyscy potrzebują, ale nikt nie chce.
Muszę jednakowoż zauważyć, że film dla widza nastawionego na kopaninę byłby nudnawy, bo - podobnie jak w komiksie - położono nacisk na psychikę i odczucia bohaterów, akcję pozostawiając na drugim planie. Jednak jest postać, dzięki której coś się dzieje i jedyna chyba, która widzi sens tego, co robi: Rorschach. On jako jedyny wygląda prawie jak człowiek, bo nie nosi żadnego wypasionego stroju, przypomina wręcz Philipa Marlowe'a z książek Chandlera. Facet w tej swojej masce z wędrującymi plamami tworzącymi dziwne wzory ma w sobie coś strasznego. Powiem wręcz, że mimo iż jako jedyny nie nosi kostiumu, wygląda chyba najbardziej obco z nich wszystkich. I właśnie przede wszystkim z jego powodu film zaliczyłem do tego topiku, w dodatku wyceniając go 9/10
Dodano: 2009-03-14 21:59
uwielbiam filmy z niesamowitym mrocznym klimatem
wg mnie jednym z najmroczniejszych filmow jakie obejrzalem jest "Kanibal z Roterburga" oraz "Mulholland Drive". Ponadto urzekl mnie film "Shrooms" Jesli komus spodobal sie film Sleepy Hollow to podobnym klimatycznie filmem jest Dracula z 1992 roku z Hopkinsem
a no i musze tez wspomniec o naprawde swietnym filmie ktory niesamowicie przypadl mi do gustu a mianowice Poglos ("Reverb") z piosenka (niestety zrobiona na potrzeby fimu) ktora mnie poprostu powalila! niesamowity mroczny klimat + wiele dobrych jump scen. Film trzyma w napieciu! Goraco polecam
Dodano: 2009-03-15 02:06
| MisterOzz napisał(a): |
| a no i musze tez wspomniec o naprawde swietnym filmie ktory niesamowicie przypadl mi do gustu a mianowice Poglos ("Reverb") z piosenka (niestety zrobiona na potrzeby fimu) ktora mnie poprostu powalila! niesamowity mroczny klimat + wiele dobrych jump scen. Film trzyma w napieciu! Goraco polecam |
Tak to był dobry horrorek skupiający się na pobudzeniu ludzkiej wyobraźni
podobała mi się scena, kiedy tą piosenkę podzielili na pojedyncze ścieżki dźwiękowe a na jednej z nich wykryli szum, który po wyczyszczeniu dawał efekt ludzkich głosów :)
Końcówka mocno naciągnięta :roll:, ale czy jest klimatyczny :?: może ze względu na tą powstałą muzykę, która również i na mnie wywarła wrażenie:) gdzieś powinienem jeszcze mieć Ścieszkę z tego filmu jak ktoś chce to mogę poszukać i wrzucić na rapida.
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Hardware Dodano: 2009-03-15 09:50
"M.A.R.K 13 Hardware" - tak dusznego klimatu nie widziałem w żadnym filmie
Dodano: 2009-03-15 14:14
| SolitaryAngel napisał(a): |
| [quote:759c35becb="MisterOzz"]a no i musze tez wspomniec o naprawde swietnym filmie ktory niesamowicie przypadl mi do gustu a mianowice Poglos ("Reverb") z piosenka (niestety zrobiona na potrzeby fimu) ktora mnie poprostu powalila! niesamowity mroczny klimat + wiele dobrych jump scen. Film trzyma w napieciu! Goraco polecam |
Tak to był dobry horrorek skupiający się na pobudzeniu ludzkiej wyobraźni
podobała mi się scena, kiedy tą piosenkę podzielili na pojedyncze ścieżki dźwiękowe a na jednej z nich wykryli szum, który po wyczyszczeniu dawał efekt ludzkich głosów :)
Końcówka mocno naciągnięta :roll:, ale czy jest klimatyczny :?: może ze względu na tą powstałą muzykę, która również i na mnie wywarła wrażenie:) gdzieś powinienem jeszcze mieć Ścieszkę z tego filmu jak ktoś chce to mogę poszukać i wrzucić na rapida.[/quote:759c35becb]
Dla mnie byl klmatyczny, akcja przeciez przez caly czas dziala sie w tym studiu w ktorym przez caly czas czulo sie dodatkowa obecnosc. Tak motyw z tymi krzykami w piosence byl niezly! Szkoda wlasnie ze koncowka filmu troche zje**** ten caly nastoj ale ogolnie film mi sie bardzo podobal. Nastepna rzecza jaka zrobilem po obejrzeniutego filmu bylo wlasnie szukanie nagran w sieci Marka Gryfina, szkoda ze takowy gosc byl tylko stworzony na potrzeby filmu. Aczkolwiek nute z filmu odrazu zgralem na audio i sluchalem przez cala noc:D ...sam tekst piosenki jest niezly
Re: Klimatyczne filmy Dodano: 2009-03-15 21:45
| HardKill napisał(a): |
Jeżdziec Bez Głowy :!: rewelka
![]() |
Prawda :lol: Ale także Kruk, Piątek 13-tego i Cube mają swój niepowtarzalny klimat :twisted:
carpe diem