Dodano: 2011-02-22 17:01 Zmieniono: 2011-02-22 17:02
| Letyss napisał(a): |
| Chyba wiem, o co chodzi Aligatorowi. Masz rację co do stadnej mody black gothic. Ale też z drugiej strony kogoś mogą razić takie rzeczy jak:
- laska która jest częściowo łysa tylko po bokach ma trochę włosów i na środku głowy a na dodatek ma wygolone brwi (hmmm ciekawe jak pracę znalazła z takim wyglądem o ile pracuje, a najlepsze, że jej facet wygląda naturalnie i ma złociste długie włosy) |
Tak mi się podobają takie laski i jakoś mnie to nie razi.
|
- nie dobieranie ciuchów tak, żeby mniej więcej do figury |
Takich ludzi jest mnóstwo, szczególnie te wasze stado i przeciętniacy niemający gustu. np. ludzie z hipermarketu. (I nie mówię że szczyscy)
|
- "narysowane" brwi (taaak, wygolone i narysowane na nowo, rzadko się zdarza ale się zdarza, taki modowy koszmarek jak dla mnie) |
Jak się nie umie to nie robi.
|
I takie rzeczy zdarzają się wśród gothek/gothów. I takich rzeczy nigdy sobie nie zrobię. Ciekawe, jak takie osoby będą wyglądać, lub mają zamiar wyglądać, po 60tce. |
Powiedzmy, gotki jak czarownice, a goci jak czarodzieje. Może być? Normalne, przecież wygolone boki głowy to przeważnie jest do jakiegoś czasu. Włosy odrastają.
|
Może o takie rzeczy chodzi Aligatorowi na przykład. Nie wiem, zgaduję. |
Lepiej się go osobiście zapytaj a nie zgaduj.
| Paskievicz napisał(a): |
| powinien wyrażać siebie ale nie robić z siebie pierdolca. tutaj wychodzi rozpuszczenie naszego narodu. dziewuchy czy goście z wygolonym połowem łba, piercingiem i innymi podobnymi dewiacjami winny dostawać lampy od mundurowych, a oni za to dodatkową premię.
to jedyny sposób na uzdrowienie społeczeństwa. |
Po pierwsze to jakbyś mi tak powiedział to pierwsze bym Ciebie jebną pałą przez łeb, za brak tolerancji. Po drugie jak jesteś nacjonalistą fanatykiem narodu to idź najlepiej pod krzyż. Po trzecie lepiej patrz na siebie, bo ktoś, kogo opisałeś, może spoglądając na Ciebie mieć gorsze zdanie niż ty o nim. Po czwarte, to w szkole chyba Cię synku nic nie nauczyli, bo zachowujesz się jak ograniczony dupek.
Dodano: 2011-02-22 17:10
A teraz aby, rozgrzać waszą mózgi zachęcam do wyrażenia się na temat tego:
To nie są dziary, a tzw rękawki.
Osobiście uważam to jako element stroju/ubioru.
Oczywiście ma to naśladować dziarę, ale pamiętajcie że to tylko dodatek do stroju.
A teraz chcę wiedzieć co jeszcze o tym myślicie?
Dodano: 2011-02-22 17:35
| Naqara napisał(a): |
|
Po pierwsze to jakbyś mi tak powiedział to pierwsze bym Ciebie jebną pałą przez łeb, za brak tolerancji |
no to jesteśmy ugadani ;]
wracając do rękawków, to jak dla mnie chujowe na maksa, chyba że na bal przebierańców lol
Dodano: 2011-02-22 18:00
| Cytat: |
| Violanta - nie odzywaj się w moim wątku , on nie jest dla Ciebie, jest dla ludzi ceniących oryginalność i modę, w tym gotycką .
Jaki nick taka fascynacja. Zafascynowała mnie wystawa Dark Glamour w Nowym Jorku w 2008 roku.Zachwyciłam się strojami gotyckimi Givenchy i YSL, Roberta Cavalli,Luelli, Francesko Scognamiglo,, Nathan jenden, bruna Friskoniego , Gilesa, Christiana Lacroixa, i niezapomnianymi pokazami Johna Galliano . Teraz także wątki gotyckie można spotkac w poszczególnych kolekcjach. To sa dla mnie wzory , ale pewnie Tobie nic nie mówią.. |
Przepraszam, ile Ty masz lat? Może i cierpię na ageizm, ale chodzi o to, że mogę pisać sobie na forum, co chcę i gdzie chcę. Nikogo nie obrażam, stwierdzam fakty. Strasznie nudny temat, ale czasem lubię poobserwować sobie głupotę ludzką... jak się rozwija i co na prawdę myśli większość ludzi z 'klimatu'...
Taki 'klimat' to możecie sobie wsadzić w d...pę z black_gothic na czele.
Co mnie obchodzą wyssane w internetowego palca nazwiska. Czy modelki na wybiegach, na które nakłada sie gotyckie stroje, to oznacza, że te modelki nagle stają się ludźmi w klimacie?
Pfff, no wybacz.
Ja do tematu mody podchodzę bardzo na luzie. Jestem pewnie nietolerancyjna, bo nie zwróciłabym uwagi na chłopaka - gotha w różowej lateksowej spódnicy i cybergotyckich butach, do tego brwie krzywo narysowane a spod gorsetu wyłazi tłuszcz, a pachy mu śmierdzą, a tapeta się odrywa. Dobra, a teraz inny obraz - zadbany emo, piercing i inne takie. Ja nic nie mam do tych ludzi, ale jako, że wygląd na pewno po trochu wyraża usposobienie, troszeńkę charakteru ludzi to tak sądzę i nie zauroczył by mnie. Chyba, że rozmową.
To taki przyklad, ludziki i królowo gotyku, black_gothic.
A teraz następny przykład z życia. Jest sobie brzydki różowy cyber goth, ale go pokochałam, bo mi się spodobało coś w nim, a do tego mądrze gada.
Ale to baaaardzo niemożliwe - bo zazwyczaj ludzie inteligentni aż tak nie starają się na siebie zwrócić uwagi, aż tak nie kupiują stylu, któy już istnieje, aż tak nie bawi mnie koleś lub kolesiówa, która stawia ubiór ponad wszystko.
Ja ponad wszystko stawiam całokształt, gdzie ubiór jest bardziej na końcu, niż na początku, zwracam uwagę na rysy twarzy, bo to mówi o człowieku bardziej, na to jaką ma minę i co mówi, charakter, temperament.
A ubiór mam głęboko w d...pie w tym wypadku.
Zaraz ktoś se pomyśli - w takim razie powinnam pokochać różowego oblecha gotha bezguście.
Nie, ja wolę tych, co nie ubierają się zbyt infantylnie, na prawdę, to wiele razy sie sprawdza...
Coś miałam jeszcze napisać, ale emocje wzięły w górę, wypadłam z gry, bo niefajne posty black_gothic mnie wkurzyły.
Dodano: 2011-02-22 18:01
A, Naqara, te rękawy - nośta se, mnie to nie obchodzi. Ja tam lubię high heels i kabaretki. Ale nie noszę do szkoł, bo pieszo idę 30minut i jest zima. To znaczy - nie jestem zbyt fajna, by z Wami pisać.
Pozdrawiam : *
Dodano: 2011-02-22 18:08
| [quote:250e3e18a6="Gorgoth74"]Swoją drogą to napewno ciekawszą osobowość przejawiają ludzie z dziarami czy piercingiem niż ci preferujący styl dresiarza no nie ??? |
no nie
| Gorgoth74 napisał(a): |
| Twoja nietolerancja i niechęć do ludzi, którzy nie są podobni do ciebie i nie myślą tak jak ty dziwi tym bardziej, że DP właśnie takich ludzi skupia więc czemu się tu znalazłeś ??? |
DP nie skupia ludzi z dziarami i piercingiem tylko ludzi o konkretnych zainteresowaniach - głównie muzycznych
jednego ściągną zdjęcia dup z tatuażami, a innego prezentowana muzyka[/quote:250e3e18a6]
No nie wysiliłeś się z odpowiedzią a liczyłem na jakiś choć niewielki przejaw inteligencji ale trudno - może jestem zbyt wymagający. Powracając jeszcze do wyglądu, bo o tym była mowa, to muszę stwierdzić że wyglądasz dość groteskowo na swoim avatarze w masce przeciwpyłowej ale jakoś nie przyszło mi do głowy, że trzebaby ci za to przypierdolić pałą. Daje ci to do myślenia ???
I am me, and that's what I will be...........
Dodano: 2011-02-22 18:15
To nie są dziary, a tzw rękawki. Osobiście uważam to jako element stroju/ubioru. Oczywiście ma to naśladować dziarę, ale pamiętajcie że to tylko dodatek do stroju. A teraz chcę wiedzieć co jeszcze o tym myślicie? |
MASAKRA !!!
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2011-02-22 18:18
To nie są dziary, a tzw rękawki. Osobiście uważam to jako element stroju/ubioru. Oczywiście ma to naśladować dziarę, ale pamiętajcie że to tylko dodatek do stroju. A teraz chcę wiedzieć co jeszcze o tym myślicie? |
Mnie się nie podoba. Takie trochę... odpustowe!
"I will sing my worst southamerican song at your funeral"
Dodano: 2011-02-22 18:21
Nom znalazłem to na sieci i z różnymi opiniami się spotkałem. Jestem ciekawy dalszych Ale bardziej rozbudowanych niż "masakra"
Dodano: 2011-02-22 18:58
| Zephirus napisał(a): |
[quote:41d59e5394="Naqara"]A teraz aby, rozgrzać waszą mózgi zachęcam do wyrażenia się na temat tego:
Mnie się nie podoba. Takie trochę... odpustowe![/quote:41d59e5394]
Hehe, tapeta nie ręka . ;-}
Dodano: 2011-02-22 19:01
| black_gothic napisał(a): |
| Bo co Ty możesz wiedzieć o modzie, aborcji i polityce ?
Ile razy przerwałaś ciąże ? Jak długo pracowałaś w przemyśle związanym z moda ? I pewnie nie wprowadzałaś kapitalizmu w tym kraju a ja tak. |
Nie, ale moja matka już o niego walczyła (jest starsza od Ciebie) i ja też się udzielam w akcjach alternatywnych politycznych, w przeciwieństwie do Ciebie. Co do aborcji: niebezpieczny zabieg i można podczas niego umrzeć (że już o modnych poronnych lekach niby na wrzody krązących po necie nie wspomnę, podobno okres trwa wtedy 7-8 dni po przywróceniu miesiączki i potem można już nie mieć dzieci). Benjamin_Breeg ma rację. I Paskievicz w pewnym stopniu też. Tylko, że wyraża pewne rzeczy dosadniej, niż ja i nie dziwie się, że traci już cierpliwość.
Gorgoth74: słuchaj przestań przykichiwać tutaj osobom, które nie pokazują w avie swojej twarzy, bo to nie jest obowiązek. A maseczka Paskievicza to po prostu może równie dobrze być gadżet na CP lub electro party więc o co znów Cię dupa boli?
Dodano: 2011-02-22 19:05
| Nom znalazłem to na sieci i z różnymi opiniami się spotkałem. Jestem ciekawy dalszych Ale bardziej rozbudowanych niż "masakra" |
Ja bardziej preferuje rajstopy z klinem,niz rekawki!
Dodano: 2011-02-22 19:39
| DEMONEMOON napisał(a): |
| [quote:5d1a27d89a="Naqara"]Nom znalazłem to na sieci i z różnymi opiniami się spotkałem. Jestem ciekawy dalszych Ale bardziej rozbudowanych niż "masakra" |
Ja bardziej preferuje rajstopy z klinem,niz rekawki![/quote:5d1a27d89a]
a kalesony?
Dodano: 2011-02-22 20:08
| [quote:d3efe97512="DEMONEMOON"][quote:d3efe97512="Naqara"]Nom znalazłem to na sieci i z różnymi opiniami się spotkałem. Jestem ciekawy dalszych Ale bardziej rozbudowanych niż "masakra" |
Ja bardziej preferuje rajstopy z klinem,niz rekawki![/quote:d3efe97512]
a kalesony?[/quote:d3efe97512]
Zwariowałas?U mnie nie piżdzi:)
Dodano: 2011-02-22 20:09
| DEMONEMOON napisał(a): |
| [quote:a23ca5c597="Letyss"][quote:a23ca5c597="DEMONEMOON"][quote:a23ca5c597="Naqara"]Nom znalazłem to na sieci i z różnymi opiniami się spotkałem. Jestem ciekawy dalszych Ale bardziej rozbudowanych niż "masakra" |
Ja bardziej preferuje rajstopy z klinem,niz rekawki![/quote:a23ca5c597]
a kalesony?[/quote:a23ca5c597]
Zwariowałas?U mnie nie piżdzi:)[/quote:a23ca5c597]
przepraszam nie wiedzialam
Dodano: 2011-02-22 20:15
| Benjamin_Breeg ma rację. |
To, czy mam rację, czy jej nie mam, jebie mnie tak samo jak ta cała "moda gotycka" :)
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
Dodano: 2011-02-22 21:45
| Gorgoth74 napisał(a): |
| Powracając jeszcze do wyglądu, bo o tym była mowa, to muszę stwierdzić że wyglądasz dość groteskowo na swoim avatarze w masce przeciwpyłowej ale jakoś nie przyszło mi do głowy, że trzebaby ci za to przypierdolić pałą. Daje ci to do myślenia ??? |
jakbym wyszedł tak na ulicę w zwyczajnym mieście gdzie nie odbywają się festiwale to sam sobie bym przyjebał pałą
taka właśnie jest dla mnie różnica. ubierać się należy stosownie do sytuacji. pisałem o tym wielokrotnie w sporej ilości już tematów
Dodano: 2011-02-22 21:50
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
| [quote:2a59142440="Letyss"]Benjamin_Breeg ma rację. |
To, czy mam rację, czy jej nie mam, jebie mnie tak samo jak ta cała "moda gotycka" :)[/quote:2a59142440]
Myśle, że to mogło by zamknąć ten wątek .;-D
Dodano: 2011-02-22 22:02
jeśli chodzi o rękawki, to widziałam takowe już ze dwa lata temu, może jako kolorowe rajstopy dla pań by u mnie przeszły, ale mi się nie podobają, a dla mężczyzn są troszke hmm...gejowe:D
Dodano: 2011-02-22 23:19
| [quote:f80aea4b7b="Gorgoth74"]Powracając jeszcze do wyglądu, bo o tym była mowa, to muszę stwierdzić że wyglądasz dość groteskowo na swoim avatarze w masce przeciwpyłowej ale jakoś nie przyszło mi do głowy, że trzebaby ci za to przypierdolić pałą. Daje ci to do myślenia ??? |
jakbym wyszedł tak na ulicę w zwyczajnym mieście gdzie nie odbywają się festiwale to sam sobie bym przyjebał pałą
taka właśnie jest dla mnie różnica. ubierać się należy stosownie do sytuacji. pisałem o tym wielokrotnie w sporej ilości już tematów[/quote:f80aea4b7b]
też o tym mówiłam ale jakoś widocznie nie każdy zrozumiał (black_gothic chyba nie)
Dodano: 2011-02-23 08:23
Violeta , dzieki za przedstawienie.
Pracowałam przez 20 lat jako szef produkcji w zakładach konfekcyjnych, przeważnie zamówienia były z Niemiec, Danii, Francji i Anglii .Przez tyle lat śledziłam kierunki rozwoju mody i kroju.
Na Allegro to zabawa- szyję dla zespołów.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Dodano: 2011-02-23 08:41
Nie kwestionuję Twoich umiejętności, tylko podejście do pewnych spraw i...pewnych użytkowników/czek. :)z ciekawości: w związku też patrzysz na to, jak facet jest ubrany i czy strój partnera też musi coś "wyrażać"? skoro uważasz, że szata aż tak zdobi człowieka...
:)
a co, jeśli strój danej osoby (gotycki czy nie) wyraża główni chęć popisania się czy też, jak ktoś tu już wspomniał, wywyższania przed innymi (bo ktoś nie może niczym innym, to popisze się akurat tym)? Tak się chyba niestety dość często dzieje.
Dodano: 2011-02-23 08:45
z ciekawości: w związku też patrzysz na to, jak facet jest ubrany i czy strój partnera też musi coś "wyrażać"? skoro uważasz, że szata aż tak zdobi człowieka... :) |
aż się boję odpowiedzi na to hehhehehe
ja pamiętam jak nasza Dama kiedyś zawodziła w związku z faktem iż syn Jej ubrał brązowy sweter
Dodano: 2011-02-23 08:51
[quote:4ed08385f9="Letyss"]z ciekawości: w związku też patrzysz na to, jak facet jest ubrany i czy strój partnera też musi coś "wyrażać"? skoro uważasz, że szata aż tak zdobi człowieka... :) |
aż się boję odpowiedzi na to hehhehehe
ja pamiętam jak nasza Dama kiedyś zawodziła w związku z faktem iż syn Jej ubrał brązowy sweter
[/quote:4ed08385f9]
A ja mam fajną brązową kurtkę zimową ciepłą i ją bardzo lubię heheheheheheheh:) czyli powiadasz, że zapowiadają się niezłe "gorzkie żale":) no cóż zobaczymy:) ja piszę o tym, co znam z autopsji i nie zawsze są to miłe obserwacje:)