Dodano: 2011-01-22 17:17
Tak , jak się nastek naszło to i się zrobiła nasza klasa.I pogadać nie ma z kim.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Dodano: 2011-01-22 19:44
Ogłaszaj więc na fejsie, że jesteś hipsterem. Wtedy będziesz oryginalna.
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2011-01-22 19:58
Tak, też mam fejsbóka, i do tego konto na DP, nie jestem oryginalna. Chyba jak na prawdziwą thru mhroczną ghothkę przystało pójdę wyrazić swój ból i cierpienie pisząc mhrocznego bloga lub jeszcze bardziej cierpiętnicze wypociny poezyjne...a teraz wybaczcie, bo muszę wrócić do pisania już mniej thru mhrocznej pracy magisterskiej.
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Dodano: 2011-01-22 20:20 Zmieniono: 2011-01-22 20:24
Mam nadzieję, że piszesz tę pracę odziana w gorset z Restajla, długą suknię z pierdylionem koronek, z bufami, z Demoniami na nogach, etc. W razie przeciwnym, z powodu deficytu mroczności, trzeba będzie zabiegać o bana dla Ciebie na DP.
Dodano: 2011-01-22 20:52 Zmieniono: 2011-01-22 20:53
| ravenheart99 napisał(a): |
| Tak, też mam fejsbóka, i do tego konto na DP, nie jestem oryginalna. Chyba jak na prawdziwą thru mhroczną ghothkę przystało pójdę wyrazić swój ból i cierpienie pisząc mhrocznego bloga lub jeszcze bardziej cierpiętnicze wypociny poezyjne...a teraz wybaczcie, bo muszę wrócić do pisania już mniej thru mhrocznej pracy magisterskiej. |
na thru mrocznym cmentarzu
Dodano: 2011-01-22 22:02
| Durante napisał(a): |
| Mam nadzieję, że piszesz tę pracę odziana w gorset z Restajla, długą suknię z pierdylionem koronek, z bufami, z Demoniami na nogach, etc. W razie przeciwnym, z powodu deficytu mroczności, trzeba będzie zabiegać o bana dla Ciebie na DP. |
Eeeee, a różowa piżamka to się nie liczy?
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Dodano: 2011-01-23 08:54
I nie zapomnij o świeczkach przy świecah wiele zacnych prac napisano.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Dodano: 2011-01-23 11:12
No nie.... znowu dyskusja kto jest prawdziwy i kto ma prawo do noszenia takich, czy innych ciuchów. Brakuje jeszcze tylko Pana z jego pseudointelektualnym słowotokiem.
Niedługo najbardziej mrocznymi będą cierpiący na pomroczność jasną bracia Mroczki.
Dodano: 2011-01-23 12:12
Najbardziej znany i najlepiej ubrany got to Karel Gott . I tyle :))
..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...
Dodano: 2011-01-23 13:51
| HBVILK napisał(a): |
| Najbardziej znany i najlepiej ubrany got to Karel Gott . I tyle :)) |
Ja Go nie znam xD
Dodano: 2011-01-23 13:56
| Demonika napisał(a): |
| [quote:60024aab74="HBVILK"]Najbardziej znany i najlepiej ubrany got to Karel Gott . I tyle :)) |
Ja Go nie znam xD[/quote:60024aab74]
No to proszę :
..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...
Dodano: 2011-01-23 17:57
Dodano: 2011-01-23 18:51
Got ist tot. Nietzsche und das Ereignis des Nihilismus
Raczej tak 
Dodano: 2011-01-23 19:46
Dodano: 2011-01-23 20:35
Nichts hatte sich noch passiert....:) chyba nic ..
Dodano: 2011-01-23 21:03
No kurwa, kalka z języka polskiego. Powinno być raczej "Es hat noch nicht passiert". Koniuntiv II tu nie pasuje, imperfekt też nie za bardzo. Najłatwiej byłoby napisać "Kein Ding", ten kolokwializm niemiecki chroni przed kalkowaniem polskich zwrotów.
A "Gott ist tot" to najtrafniej łączyć z "Also sprach Zarathustra", c'nie.
Oj, offtop.
Dodano: 2011-01-23 21:09
no offtop, offtop.
ale patrzcie jaka lawine nagle wywołaliśmy :D
Wracajac do tematu, ktos napisal ze jest dyskusja, kto ma prawo nosic thru ciuchy kto nie.
Oj nie. Dyskusja jest zupełnie o czym innym.
Szkoda ze niektorzy nie biora sobie niektorych wypowiedzi do serca, zamiast udawac ze nic sie nie stało i wstawiać iksdeki (demonika)
...
Dodano: 2011-01-23 21:19
| Durante napisał(a): |
| No kurwa, kalka z języka polskiego. Powinno być raczej "Es hat noch nicht passiert". Koniuntiv II tu nie pasuje, imperfekt też nie za bardzo. Najłatwiej byłoby napisać "Kein Ding", ten kolokwializm niemiecki chroni przed kalkowaniem polskich zwrotów.
A "Gott ist tot" to najtrafniej łączyć z "Also sprach Zarathustra", c'nie. Oj, offtop. |
Kalka ...ale zajebi.. brzmi :)
No i offtop.
Dodano: 2011-02-20 09:49
| korsarz napisał(a): |
Co wyraża strój gotycki? Moim zdaniem tylko i wyłącznie zamiłowanie do klimatów gotyckich. Tak samo, jak np. długie włosy i czarna koszulka z logiem takiego a takiego zespołu u metalowców, czy bluza z kapturem i spodnie z krokiem w kolanach u hip-hopowców. Widząc metalowca nie mogę wywnioskować nic ponad to, że lubi metal. Nie widzę powodu, dla którego jeden styl miałby być "głębszy" od innego. Każdy nosi co mu odpowiada i tyle
|
Mam podobne podejście, tym bardziej, że nie zawsze ubieram się tr00
Dodano: 2011-02-20 14:21
Każdy powinien ubierać się wg. własnego indywidualnego gustu, wyrażać przez ubiór siebie... a nie dopasowywać się ubiorem do jakiejś subkultury, należy kreować siebie.
Dodano: 2011-02-20 16:38
Dla mnie moda gotycka widziana jest przeważnie jako czarny strój bo ludzie żadko widzą lub kojarzą z innym kolorem taką mode bo stylów jest wieeeeeele, ale ten wyraźnie się odróżnia. Zaczynając od charakteru ludzi którzy zaliczają się do tej mody, to nie ma żadnego znaczenia. Taki strój nosi poprostu każdy kto taką modą się interesuje lub przynależy i ważne żeby każdy wyrażał siebie. O gustach się nie dyskutuje z zasady ale chce zaznaczyć że każdy ma swój i ubiera się jak mu pasuje. Każdy chce przez taki strój wyrazić siebie jako kogoś wyjątkowego, aktywnego i inteligentnego na swój własny orginalny sposób. Wkońcu każda dusza jest inna. Ludzie zawsze ubierają się tak w szczególnych okolicznościach np: Castle Party, UnHoly Grace lub jakiś koncert. Uważam że moda przeżywa renesans i bedzie ona trwała dłuuuuugo do końca dni ludzi którzy pamiętają o niej.
Nie rozumiem jednego czemu ludzie odwołują się do subkultury gotyckiej i mylą ja z modą przecież to nie jest to samo! To jest najpewniej styl życia, bo subkultura musi mieć określony światopogląd i zasady a przecież nic takiego większość z nas nie wyraża. Podzr. dla ludzi z przeklęci.pl:)
Życie jest wyjątkową grą RPG - żyjesz żeby się rozwijać i przetrwać!
Dodano: 2011-02-20 19:51
Jeśli miałbym pisać o 4 kg buciorach z klamrami u dziewczyn, podczepianymi skrzydłami, podartymi pończochami, 2 kg "szpachli czołgowej" na twarzy albo facetach "odpicowanych w kiecki" z kolorowymi włosami i makijażem to zdecydowanie kompleksy - bo temu do gustu czy stylu duuużo brakuje
Nie zrozumcie mnie źle, wiem że wszystko jest kwestią gustu, ale trzeba brać pod uwagę że są gusta i "bezguścia" - a jeżeli ktoś zakłada "łachy" by "eksponować" samego siebie to czuję się zniesmaczony (oczywiście piszę tu o "kreacjach" zawierających wspomniane przeze mnie elementy - które między nami mówiąc z gotykiem jako stylem to chyba wiele wspólnego nie mają
).
Dodano: 2011-02-20 20:29
Ja po prostu mam wrażenie, że część osób chowa się za ubraniami, a jak już je się "odkryje" (i nie mam na myśli fizyczności aż tak bardzo, tylko też charakter i osobowość), to nie zawsze zobaczy się to, co raduje i co zobaczyć by się chciało. Niektórzy chcą strojem nadrabiać pewne braki, a przynajmniej tak mi się wydaje. Nie przyjaźnię się na ogół z dziewczynami z tego powodu, że mi chcą w styl ingerować, a ich rady może nieraz są dobre, ale nie zawsze. Czasem miałam też wrażenie, iż niektóre osoby ciuchy traktują jako gwarancję powodzenia, a to nie zawsze przecież tylko o to chodzi.