Dodano: 2010-11-18 13:59
W takim razie zoorganizujmy spotkanie czarnej braci pod najwiekszym w polsce pomnikiem Dzizasa. Przynajmniej jakies fajne dziewczyny z lubuskiego poznam 
Niepuszczone baki cofaja sie do mozgu i stad sie biora posrane pomysly... :P
Dodano: 2010-11-18 14:12
| WilczurNocy napisał(a): |
| [quote:8a5ba0eecb="DarkTom82"]
Za te pieniądze można byłoby wielu dzieciakom z okolicznych wiosek zapewnić lepszy start w życiu, no ale po co...najważniejsza jest skrzywiona wiara w bożka... |
A jaki procent z własnych dochodów przeznaczasz na pomoc ubogim, hipokryto?
Kościół akurat aktywnie działa charytatywnie, w przeciwieństwie do zwykłych ludzi, zarówno wierzących jak i niewierzących.
Za pieniądze, ktore przeciętny Polak przeznacza na alkohol można wykarmić całą wioskę głodnych murzynow - przestań więc pić.
Ot kurwa argument.[/quote:8a5ba0eecb]
no tak tylko że Kościół podatków nie płaci, a zwykły szary Polak tak, i to nie małe.
zreszta, wiekszosc z tych "biednych" ludzi tak naprawde nie chce pomocy, a jak ją otrzymuje to tez przepija. niektorzy praca uczciwa sie nie skazili (nie mowie tu o ludziach chorych).
czy pomnik bedzie czy nie bedzie - mam to gdzies, byleby z kasy Kościoła, a nie z moich podatków. wara
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2010-11-18 14:59
A tak serio to chyba moge powiedziec o tym balwochwalstwo hmm?? Taki ogromny pomnik zaprzecza chyba ideom wiary co??
Dodano: 2010-11-19 02:27 Zmieniono: 2010-11-19 02:33
| corpsex napisał(a): |
| A tak serio to chyba moge powiedziec o tym balwochwalstwo hmm?? Taki ogromny pomnik zaprzecza chyba ideom wiary co?? |
W wywodzącej się z Bliskowschodniego judaizmu religii kult wizerunków jest sprzeczny z ideami tej wiary ale zwykle prawo i obyczaj religijny ustępuje przed prawem rynkowym w każdym wyznaniu.
Np. talibowie i handel narkotykami dla sfinansowania wojny lub handel narkotykami i pranie brudnych pieniędzy przez głównych irańskich duchownych.
Ups, przypadkiem gdzieś tutaj skoczyła mi myszka i wcisnąłem "Zgłoś moderatorowi", proszę więc moda o niezwracanie uwagi na moje zgłoszenie. Przydałaby się opcja Anuluj.
Dodano: 2010-11-21 21:57 Zmieniono: 2010-11-21 21:58
Cudowne ujęcie ? ''KEBAP''
http://polskalokalna.pl/galerie/lubuskie/poswiecenie-gigantycznego-pomnika/zdjecie/duze,1369942,3,436
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2010-11-21 22:14
A ja postawie pomnik Wampira ,kto jest za:)bedzie mierzył 666 metrow ha ha<brawo>
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-11-22 07:06
Proponuje Swarożyca albo Trygława... albo lepiej tego no Croma...
Dodano: 2010-11-22 11:45
Mało tego pomysłodawca (notabene ksiądz)głosi,że powstanie tam także gigantyczny różaniec...i czego ma to dowodzic??Za dużo dostaje na tacę :D auto ma to pokaże ,że stac go na duuuużo wiecej .
Dodano: 2010-11-22 13:29
Tenże ksiądz chwali się, że jest to największa tego typu budowla na świecie (gigantyczny Jezus stał się najwyraźniej typem samym w sobie), zarówno pod względem wysokości budowli jak i wysokości cokołu, na którym stoi, pobił rekord Jezusa z Brazylii.
Oprócz różańca przydałby się jeszcze pas mistrzowski jakiejś federacji.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2010-11-22 13:29 Zmieniono: 2010-11-22 13:31
| Ceiphied napisał(a): |
| Cudowne ujęcie ? ''KEBAP''
http://polskalokalna.pl/galerie/lubuskie/poswiecenie-gigantycznego-pomnika/zdjecie/duze,1369942,3,436 |
Fajne, wygląda jak figurka reklamowa na dachu budki kebabowej :)
"Zapraszamy, zapraszamy, tylko u nas! Baranina, kurczak, różańce!" :D
A pomnik ściągnie do miasta turystów, to mieszkańcy jakieś dochody będą mieli, biznesiki rozkręcą. Wiecie, małe plastikowe Jezuski i tym podobne :)
Dodano: 2010-11-22 13:45 Zmieniono: 2010-11-22 13:46
| Alpha-Sco napisał(a): |
| [quote:b7a8756af5="Ceiphied"]Cudowne ujęcie ? ''KEBAP''
http://polskalokalna.pl/galerie/lubuskie/poswiecenie-gigantycznego-pomnika/zdjecie/duze,1369942,3,436 |
Fajne, wygląda jak figurka reklamowa na dachu budki kebabowej :)[/quote:b7a8756af5]
Owszem ..Zauważ..''KEBAP '' a nie KEBAB. ;-D
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Pomnik Dodano: 2010-11-22 13:53
Nie długo to postawią pomnik rydzyka masakra i żal pozdrawiam wszystkich
Nie masz po co żyć żyj innym na złość
Dodano: 2010-11-22 13:57 Zmieniono: 2010-11-22 14:01
| Ceiphied napisał(a): |
| [quote:ec6093b38e="Alpha-Sco"][quote:ec6093b38e="Ceiphied"]Cudowne ujęcie ? ''KEBAP''
Fajne, wygląda jak figurka reklamowa na dachu budki kebabowej :)[/quote:ec6093b38e]
Owszem ..Zauważ..''KEBAP '' a nie KEBAB. ;-D
[/quote:ec6093b38e]
Aha :) Zauważyłam.
Uczyłam się języka arabskiego, to się powymądrzam: w arabskim litera P i B są nie rozróżniane, dlatego Arab powie Ci Poland, albo Boland i dla niego różnica jest niesłyszalna. Więc i zlatynizowana pisownia kebaba będzie różna i kebab, kepap, czy kebap są jak najbardziej w porządku. :)
Nie tędy więc dowcip
Dodano: 2010-11-26 12:59
| [quote:8e31b5a669="Ceiphied"]Cudowne ujęcie ? ''KEBAP''
Fajne, wygląda jak figurka reklamowa na dachu budki kebabowej :)
"Zapraszamy, zapraszamy, tylko u nas! Baranina, kurczak, różańce!" :D
A pomnik ściągnie do miasta turystów, to mieszkańcy jakieś dochody będą mieli, biznesiki rozkręcą. Wiecie, małe plastikowe Jezuski i tym podobne :)[/quote:8e31b5a669]Ha! a jedna kobiecina handlująca w pobliżu spodziewa sie pielgrzymek :D ,więc będzie wesoło a pan ksiądz pewnie doczeka się beatyfikacji przez naród "puchatych" berecików
Dodano: 2010-11-26 13:17
Jak dla mnie to to jest jedynie pomnik próżności, a nie wiary. Religia sprowadzona do pomników, a nie duchowego wewnętrznego przeżywania wiary. Człowiek prawdziwie wierzący nie potrzebuje takich 'stymulantów', a człowiek płytko wierzący powinien zastanowić się nad tym jak pogłębić swoją wiarę, a nie jak ją pokazać publicznie, a stawianie takich pomników jeszcze ją spłyca, bo sprowadza do rzeczy materialnych. Tak przynajmniej uważam. ^ ^
| Wiecie, małe plastikowe Jezuski i tym podobne :) |
Niestety Kościół już dawno uczynił Jezusa plastikowym, aczkolwiek zawsze może być jeszcze gorzej na przykładzie tego co npisałaś. :)
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2010-11-26 18:25
Strasznie duzo ludzi na tym forum ma niezbyt dobra opinie na temat kosciola katolickiego. Ja rowniez. Nazywanie siebie katolikiem to bycie hipokryta moim zdaniem. Co dzieje sie w dzisiejszym kk?? Ludzie nie maja zielonego pojecia o swojej religii i kompletnie nie znaja podstawy swojej wiary tj. biblii. Sa bardzo wybiorczy i podporzadkowuja religie pod swoje dyktando. Wiekszosc polakow od narodzin jest skazana na pietno bycia katolikiem i sa chyba zbyt glupi zeby pozniej przejrzec na oczy i wybrac alternatywna droge. Pozniej biora koscielne sluby i chrzcza swoje dzieci i tak dalej...A rzadzacy kosciolem to nikt inny jak ludzie zadni wladzy i pieniedzy. Nie chce juz mi sie przywolywac Rydzyka ale takich skurwysynow jest wiecej i smieja sie nam w twarz bo jest masa ludzi ktorym jest dobrze tak jak jest. Potrzebne nam jakies radykalne srodki...1. Palmy koscioly zeby pokazac sprzeciw
2. Przedstawmy spoleczenstwu racjonalne podstawy tego sprzeciwu.
Dodano: 2010-11-26 21:17
http://www.youtube.com/watch?v=wXk1PzyVwg0
"Nad Morzem Martwym narodził się Żyd
Potężni Rzymianie krzyżują syna Jahwe"
Nie ma rzeczy niemozliwych
Dodano: 2010-11-26 22:36
A ja myślę, że w zasadzie powinniśmy się już przyzwyczaić, jako ludzie dorośli, do żenady, jaką funduje nam systematycznie polskie społeczeństwo wychowane po katolicku.
Żebyśmy tylko jeszcze czerpali z tego jakieś wnioski, to byłoby fajnie.
Kto to powiedział, że "dzieci są przeważnie mądrzejsze od swoich rodziców"?
Nie mogę sobie przypomnieć, ale gdyby tak było w rzeczywistości, to może na świecie byłoby lepiej?
Dodano: 2010-11-27 00:52 Zmieniono: 2010-11-27 01:22
| corpsex napisał(a): |
1. Palmy koscioly zeby pokazac sprzeciw 2. Przedstawmy spoleczenstwu racjonalne podstawy tego sprzeciwu. |
Bzdura! Jakie niby racjonalne podstawy, może mieć palenie kościołów. Uprawiasz tu corpsex, jakąś prymitywną filozofię dla ubogich.
Dodano: 2010-11-27 01:09
Racja. Kościoły są za ładne wizualnie, artystycznie, estetycznie, czy jakkolwiek, żeby je po prostu palić 
Dodano: 2010-11-27 08:39
| sphinxia napisał(a): |
Racja. Kościoły są za ładne wizualnie, artystycznie, estetycznie, czy jakkolwiek, żeby je po prostu palić ![]() |
Z tego wynika fakt że palić należy kościoły wybudowane po 1989 roku, które w większości wyglądają jak stacja dokująca Gwiazdy Śmierci.
Dodano: 2010-11-27 08:50
Myślałem , że pomniki stawia się komuś , by upamiętnić jego czyny , a nie komuś , kogo w ogóle nie było.
Dodano: 2010-11-27 08:59
| shagi666 napisał(a): |
| Myślałem , że pomniki stawia się komuś , by upamiętnić jego czyny , a nie komuś , kogo w ogóle nie było. |
Jezus był. Nieudacznikiem.
Dodano: 2010-11-27 11:31 Zmieniono: 2010-11-27 11:33
| shagi666 napisał(a): |
| Myślałem , że pomniki stawia się komuś , by upamiętnić jego czyny , a nie komuś , kogo w ogóle nie było. |
A Jezus nie jest przypadkiem postacią historyczną (jako człowiek, abstrahując od kwestii cudów)?
| Rubezahl napisał(a): |
| Jezus był. Nieudacznikiem. |
Może byś to jakoś uargumentował?
A palenie kościołów moim zdaniem odniosłoby skutek zupełnie przeciwny do tego, czego byście oczekiwali.
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"