Dodano: 2009-08-15 13:55
| Gabriela napisał(a): |
| Ale się pokłóciłyście...Goopia ja odniosę się do Twojego posta,gdzie pisałaś o piwku w knajpce.Po pierwsze piwko piją wszyscy,po drugie ci "źli",też chodzą do kościoła.I ci "źli" także pracują w knajpkach i sprzątają kible.Są nawet kapele,które grają tzw: Christian Black Metal.Mnie też denerwują takie stereotypy które mówią ,że jak na czarno ubrany to pewnie brudny,pewnie ćpa,pije itd.itp.
Oranno,Goopia napisała w pierwszym poście,że nie jest ekspertem w tym temacie i chciałaby poznać naszą opinię.Jeśli wyskoczyłaś z rewelacjami na temat Chrystusa,które ja już także wcześniej słyszałam,to rozwiń proszę,bo nie tylko ja chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej. |
nie mówcie mi jak mam żyć ,bo za mnie umierać nie będziecie!!!!!!!!!
Dodano: 2009-08-15 14:01
Orianno, dziękujemy, że nadałaś wypowiedzi bardziej naukowy posmak ale ten temat dotyczy konkretnie deprawacji seksualnych w kościele (niekoniecznie katolickim) a nie wiarygodności samych informacji dotyczących chrześcijaństwa. Powiem wprost: jestem spragniona autentycznych sensacji kościelnych na tle seksualnym heh powiało grozą (niestety moją
).
Dodano: 2009-08-15 14:02
Oranno
Właśnie, śledzisz na bieżąco temat to może coś wiesz więcej.No i mniej więcej o to mi chodziło co napisałaś teraz.Nie wiem po jaką cholerę ujmowałyście sobie inteligencji.
Dodano: 2009-08-15 14:06
| GoopiaPeezda666 napisał(a): |
Orianno, dziękujemy, że nadałaś wypowiedzi bardziej naukowy posmak ale ten temat dotyczy konkretnie deprawacji seksualnych w kościele (niekoniecznie katolickim) a nie wiarygodności samych informacji dotyczących chrześcijaństwa. Powiem wprost: jestem spragniona autentycznych sensacji kościelnych na tle seksualnym heh powiało grozą (niestety moją ). |
Chyba trudno będzie,bo to jest wszystko tuszowane. Mnie denerwuje celibat.Niektórzy księża naciągają ten termin do własnych interesów.
Dodano: 2009-08-15 14:08
Sorry, że zbytnio odbiegam od wątku, ale mam pytanie: Mogę stworzyć temet "satanizm", czy muszę zapytać moderatora??? Bo się nie orientuję, hehe :) .
Dodano: 2009-08-15 14:10
| Carmen napisał(a): |
| Sorry, że zbytnio odbiegam od wątku, ale mam pytanie: Mogę stworzyć temet "satanizm", czy muszę zapytać moderatora??? Bo się nie orientuję, hehe :) . |
A wiesz na ten temat dostatecznie dużo,żeby pan Cię nie połknął w całości?
Dodano: 2009-08-15 14:13
Matko Bosko i się zaczną wypowiedzi doświadczonych okultystów :D Taki temat zresztą chyba gdzieś już jest ale nie mam pewności zresztą ja w ogóle proponuję obejrzeć w necie odcinek "Kiepskich" o wielkim koźle czy jakoś tak

Dodano: 2009-08-15 14:15
| Oranno
Właśnie, śledzisz na bieżąco temat to może coś wiesz więcej.No i mniej więcej o to mi chodziło co napisałaś teraz.Nie wiem po jaką cholerę ujmowałyście sobie inteligencji. |
Dodano: 2009-08-15 14:16
| [quote:04cffc27f1="Carmen"]Sorry, że zbytnio odbiegam od wątku, ale mam pytanie: Mogę stworzyć temet "satanizm", czy muszę zapytać moderatora??? Bo się nie orientuję, hehe :) . |
A wiesz na ten temat dostatecznie dużo,żeby pan Cię nie połknął w całości?[/quote:04cffc27f1]
Eee, że co, prosię?
Ej, ludzie - ja pytam na serio. To muszę pytać moderatorów czy nie?
Dodano: 2009-08-15 14:17
Matko Bosko i się zaczną wypowiedzi doświadczonych okultystów :D Taki temat zresztą chyba gdzieś już jest ale nie mam pewności zresztą ja w ogóle proponuję obejrzeć w necie odcinek "Kiepskich" o wielkim koźle czy jakoś tak ![]() |
Tak ,Matko Bosko,o to mi chodziło he he :lol:
Dodano: 2009-08-15 14:20
A odośnie skandali sexualnych ,to oczywiście prym wiodła słynna Lukrecja Borgia. Chyba to był największy skandal w historii koscioła.!!!!!! Oczywiście sexualny. Nawet jej tato był kapłanem. HEHE tu w sumie mało interesujaca strona.iSTNA BESTIA KOBIECA. ALE można ja poczytać w ramach tematu http://kopalniawiedzy.pl/Lukrecja-Borgia-Aleksander-VI-papiez-ksiezna-Ferrary-irygacja-bagno-inwestycia-6522.html
Dodano: 2009-08-15 14:21
Carmen, radź se sama i nie zasyfiaj mi tu szatanem mojego misyjnego wątku
Gabrielo, chodziło ci o staroświeckie powiedzonko, czy o wywyższenie twej osoby na boski piedestał? :lol:
Dodano: 2009-08-15 14:21
| [quote:6c2207d0ce="Gabriela"][quote:6c2207d0ce="Carmen"]Sorry, że zbytnio odbiegam od wątku, ale mam pytanie: Mogę stworzyć temet "satanizm", czy muszę zapytać moderatora??? Bo się nie orientuję, hehe :) . |
A wiesz na ten temat dostatecznie dużo,żeby pan Cię nie połknął w całości?[/quote:6c2207d0ce]
Eee, że co, prosię?
Ej, ludzie - ja pytam na serio. To muszę pytać moderatorów czy nie?[/quote:6c2207d0ce]
PAN,PAN,PAN.Już wiesz? :lol:
Chyba nie musisz,najwyżej skasują wątek.Nie wiem po co ci ten temat,bo prawdziwy satanista się na ten temat nie wymądrza.
Dodano: 2009-08-15 14:23 Zmieniono: 2009-08-15 14:25
Nie jestem satanistką i nie chodzi mi o opinie satanistów, tylko o ogólne poglądy na ten temat.
I nie wypowiadaj przy mnie słowa "Pan", bo zaraz wścieklizny dostanę! A jeśli chodzi o okultyzm i takie tam, to możliwe, że mnie nie przegada 8) .
Dodano: 2009-08-15 14:24
Carmen, radź se sama i nie zasyfiaj mi tu szatanem mojego misyjnego wątku
Gabrielo, chodziło ci o staroświeckie powiedzonko, czy o wywyższenie twej osoby na boski piedestał? :lol: |
Powiedzonko,powiedzonko...to było streszczenie Twojego posta.A powiedz mi,boski piedestał był by ciekawy czy nie bardzo?
Dodano: 2009-08-15 14:24
Zreszta z pania Lukrecja Borgia dobrze sie zapoznać.....fascynująca opowieść :twisted:
Dodano: 2009-08-15 14:28
| Nie jestem satanistką i nie chodzi mi o opinie satanistów, tylko o ogólne poglądy na ten temat.
I nie wypowiadaj przy mnie słowa "Pan", bo zaraz wścieklizny dostanę! A jeśli chodzi o okultyzm i takie tam, to możliwe, że mnie nie przegada 8) . |
To nie znasz ogólnej opinii na ten temat? Czarne msze,jedzenie kota i gwałcenie dziewic. :lol:
Dodano: 2009-08-15 14:29
No widzisz Orianko, rzuciłaś nam kawałeczek soczystego mięska i od razu mi się przypomniało, że papieże miewali dzieci (ja kiedyś o tym dużo czytałam ale to było z 8 lat temu), które potem uznawano za wyjątkowe, święte (oczywiście nie chodzi o beatyfikację itp.) fakt spłodzenia dziecka z papieżem czytany był jako ingerencję boską (palec boży?
) każdym razie nie był on potępiany.
Dodano: 2009-08-15 14:31
[quote:f4a75c5c74="GoopiaPeezda666"]Carmen, radź se sama i nie zasyfiaj mi tu szatanem mojego misyjnego wątku
Gabrielo, chodziło ci o staroświeckie powiedzonko, czy o wywyższenie twej osoby na boski piedestał? :lol: |
Powiedzonko,powiedzonko...to było streszczenie Twojego posta.A powiedz mi,boski piedestał był by ciekawy czy nie bardzo?[/quote:f4a75c5c74]
Myślę, że wyczes na maxa. Mamy kapitalizm, Jolę Rutowicz i Ewę Sonet w publicznej telewizji więc ascetyczne trendy nam nie grożą nawet w niebie :lol:
Dodano: 2009-08-15 14:34
[quote:e2d4618366="Gabriela"][quote:e2d4618366="GoopiaPeezda666"]Carmen, radź se sama i nie zasyfiaj mi tu szatanem mojego misyjnego wątku
Powiedzonko,powiedzonko...to było streszczenie Twojego posta.A powiedz mi,boski piedestał był by ciekawy czy nie bardzo?[/quote:e2d4618366]
Myślę, że wyczes na maxa. Mamy kapitalizm, Jolę Rutowicz i Ewę Sonet w publicznej telewizji więc ascetyczne trendy nam nie grożą nawet w niebie :lol:[/quote:e2d4618366]
Ja,mosz racja. :lol: he he he
Dodano: 2009-08-15 14:44 Zmieniono: 2009-08-15 15:07
| To może by tak wrócić do sedna tematu, zamiast roztrząsać spory religijne?
Bo temacik jest bynajmniej interesujący. Trudny, ale to nawet i lepiej, bo można poćwiczyć szare komórki 8) . Wie ktoś może, czy istnieją jakieś zalegalizowane sądy kościelne, bo niezbyt się orientuję. Gdyby ktoś miał takie informacje, to byłby niezły punkt oparcia do dalszych przemyśleń i dyskusji. |
Dodano: 2009-08-15 14:49
Tak - żeby w tej innej parafii mógł dokańczać dzieło :) . Ale w sumie, co to za kara? Trochę mi to podpada pod bezsens.
Dodano: 2009-08-15 15:00 Zmieniono: 2009-08-15 15:06
warto w tym temacie przeczytac te ksiązki : "Dzieci Papieży" oraz "Papieże i kobiety" autorstwa Uhl'a Aloisa.......bardzo fascynująca literatura. Uhl Alois to bardzo ciekawy teolog i filozof. Świetne ujęcie historii papiestwa.
Dodano: 2009-08-15 15:01
| Tak - żeby w tej innej parafii mógł dokańczać dzieło :) . Ale w sumie, co to za kara? Trochę mi to podpada pod bezsens. |
Dodano: 2009-08-15 15:07
Znam kilka przypadków księży-ojców z okolicy, gdzie kiedyś mieszkałam. Ale to jest chyba jakichś niezmierzonych rozmiarów egoizm. Przecież decydując się na rodzicielstwo w takich okolicznościach trzeba spojrzeć na sprawę z perspektywy dziecka. Trzeba po prostu zrezygnować z bycia duchownym w tym przypadku z rozsądku i by być lojalnym i konsekwentnym i tak samo należy postąpić jeśli ciąża będzie wpadką. Zastanawia mnie co trzyma takich księży przy pełnieniu dalej swojej funkcji, owszem bywają bardzo majętni księża ale nie jest to większość, bądźmy tutaj sprawiedliwi. To są przecież ludzie po studiach, znają języki, na pewno potrafiliby się "przekwalifikować" więc o co tak na prawdę chodzi? Może za bardzo przyzwyczaili się do wyjątkowego traktowania przez parafian ale przecież takim mini kultem darzy się księży już tylko na wsiach i to i tak już nie wszystkich, co trzyma księży przy kościele w pozostałych przypadkach stanowiących większość? A może to nie są tacy prawdziwi mężczyźni, może mają de facto popęd seksualny ale nie są w stanie udźwignąć ciężaru założenia rodziny i zwyczajnie uciekają od odpowiedzialności. Ale jak w takim razie ufać takim księżom, w jaki sposób oni mają być wiarygodni dla młodzieży, dla ludzi, którzy sami błądzą ale potrzebują pomocnej dłoni?