kara śmierci. Strona: 12

Dodano: 2010-09-17 23:01 Zmieniono: 2010-09-17 23:04

Pomyliłeś gwałt z tzw. "puszczaniem się." Zdarzało mi się być w towarzystwie ładnych dziewczyn będących czasem pod wpływem alkoholu i prowokacyjne ubranych ale nigdy nie wykorzystałem takiej sytuacji nawet wiedząc, że nie będzie tego pamiętać. Ma się swój honor i zasady.
Mężczyzna musi umieć się opanować, wina zawsze lezy po stronie sprawcy.
I tak wogóle to zeszliście z teamtu prawa karnego na przyczyny niektórych przestępstw seksualnych. Moze załóżcie o tym osobny wątek.

Dodano: 2010-09-17 23:06

A może wstydziłeś się zagadać ? Mogę Ci udzielić paru wskazówek jak to zrobić. ^^ ;d

Dodano: 2010-09-17 23:12

Wiem jak zagadać do przytomnych, dzięki, trudno jest gadać z nieprzytomnymi w trupa w tym temacie. Za to często słyszę od niektórych, że jestem głupi bo nie wykorzystałem takiej okazji. Romantycy nie ma co.

Dodano: 2010-09-17 23:14

Niby "metalówy" się nie puszczają...
Niby "metalówy" nienawidzą dresów(skórogłowych)...
To wcale nie prawda, znam metalówy które pierdola ze nigdy by nie poszły z dresem czy innym technozjebem do łózka...a robią to nawet ich nie znając...byłem swiadkiem takich przypadków...Ja sam ich nienawidzę, więc jestem wsciekły...a najbardziej ne te dziewki robiące nawet z mordy dupe...

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Dodano: 2010-09-17 23:14

No ja jestem ekspertem od gadania do nieprzytomnych. ;d

Dodano: 2010-09-17 23:19

Nic nie mówię fajnie się gada ale zrobiliśmy wielkiego offtopa w temacie kuli w łeb i krzesła elektrycznego. Może o tym puszczaniu się i obyczajach założymy lepiej osobny wątek?

Dodano: 2010-09-17 23:21

Spoko...bo lubię krytykować dziwki

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Dodano: 2010-09-17 23:36

Ja jestem za , za chwilę coś zorganizuję.

Dodano: 2010-09-17 23:44

Kara śmierci prze krzesło elektryczne czy inną metodę jakoś mi nie za bardzo pasuje, ponieważ jest stosowana w wypadku brutalnego zabójstwa czy wielokrotnego. Popieram za to zasadę "oko za oko, ząb za ząb".

Dodano: 2010-09-17 23:47

Ukamienowanie jest zajebiste ^^

Dodano: 2010-09-17 23:48

Ukrzyżowanie, ciekawsze

Dodano: 2010-09-17 23:50

Tak, zwłąszcza, że w wątku o państwie wyznaniowym obraziłeś Jehowę, a my znamy tylko jedną karę... Kurde, upuściłem sobie kamień na nogę.

Dodano: 2010-09-17 23:50

Ale tylko do góry nogami. Powieszenie w miejscu publicznym też dobry patent.^^

Dodano: 2010-09-17 23:51

To nie bluźrnierstwo mówić jehowa.

Dodano: 2010-09-17 23:54

shagi666 napisał(a):
Ale tylko do góry nogami. Powieszenie w miejscu publicznym też dobry patent.^^

No i jeszcze podpalić skurwie**

Dodano: 2010-09-17 23:56

shagi666 napisał(a):
To nie bluźrnierstwo mówić jehowa.

On znów to powiedział. Bluźnierca. Ukamienować go.

Dodano: 2010-09-22 15:53

Ja uważam że ani kara śmierci, ani więzienia nie jest zbyt sensowna. Zabijając przestępców sami stajemy sie "Bogami" i decydujemy sobie kto ma żyć kto nie. a w wiezieniu człowiek nauczy sie tylko tego jak żyć w wiezieniu - nie znam normalnego czlowieka po wieloletnim wyroku.

jestem za zamkniętą pracą dla nich - chcoby prostych przy budowach dróg czy domów czy czegoś co przysłuży się społeczeństwu. Inne kary zupelnie nie mają dla mnie sensu. ani wiezienie ani smierc nie uczy ani nas, ani potencjalnych denatów tymbardziej

Don't try to show them, how much above them you are

Dodano: 2010-09-22 16:32

a oko za oko, ząb za ząb .?

Dodano: 2010-09-22 20:32

Coyote napisał(a):
Ja uważam że ani kara śmierci, ani więzienia nie jest zbyt sensowna. Zabijając przestępców sami stajemy sie "Bogami" i decydujemy sobie kto ma żyć kto nie. a w wiezieniu człowiek nauczy sie tylko tego jak żyć w wiezieniu - nie znam normalnego czlowieka po wieloletnim wyroku.

jestem za zamkniętą pracą dla nich - chcoby prostych przy budowach dróg czy domów czy czegoś co przysłuży się społeczeństwu. Inne kary zupelnie nie mają dla mnie sensu. ani wiezienie ani smierc nie uczy ani nas, ani potencjalnych denatów tymbardziej

Czyli uważasz że jak jakiś pedofil (załóżmy) zgwałci i zabije 8 letnie dziecko to nie zasługuje na kare śmierci ani nawet więzienie. Tylko dostanie kare dożywotniego zamiatania liści z chodników bądź kładzenie kostki brukowej !!!!

Dodano: 2010-09-27 13:51

Prace dla skazanych nie maja sensu, bo koszty ich transportu na miejsce pracy i pilnowania ich przewyzszaja wartosc ich pracy.
Najbardziej ekonomiczny jest stryczek, a dla drobnych przestepcow kary cielesne.

Dodano: 2010-09-29 16:52 Zmieniono: 2010-09-29 16:53

Ekonomiczna byłaby też likwidacja emerytów i rencistów.

Większość z Was wypisuje tu piramidalne bzdury, żadnych rozsądnych argumentów, żądza krwi i zemsty, istne średniowiecze.

Żaden kraj w którym zniesiono karę śmierci, nie popadł w ruinę gospodarczą z tego powodu i w żadnym z tych krajów nie wzrosła w zastraszającym tempie przestępczość.

Jeżeli śmiercią chcecie karać za zabójstwo, to jak bardzo różnicie się od mordercy?

Dodano: 2010-09-30 08:52

Kara nigdy nie odstrasza przestepcy. Jakby tak bylo, to by nie bylo problemu zlodziejstwa w spoleczenstwach, gdzie kradziez kara sie/karalo ucieciem dloni. Kara smierci jest wiec tylko pieknym show dla tlumu szarej masy, ktora potrzebuje rozrywki przy usmiercaniu pedofila czy innego mordercy. Nie musza wtedy myslec, ze jakby spoleczenstwo bylo uwazniejsze, bez takiej znieczulicy to do niejednego przestepstwa by nie doszlo. Lepiej uspokoic sumienie czytajac o krzesle elektrycznym niz zareagowac jak kobieta krzyczy o pomoc, jak ktos gmera przy drzwiach samochodu sasiada, etc.
Co do samej kary smierci to poki bedzie dochodzilo chociaz do pojedynczych ulaskawien po latach i dowodow na blednie prowadzone sledzctwa skutkujace niewinnie skazanymi poty nie ma ona prawa bytu. Jestem wrogie pojec takich jak "dobro ogolu", "racje wiekszosci", etc. I mam w dupie pragnienie tluszczy przed telewizorami do poczucia, ze mieszka w kraju prawa, gdzie przestepcow sie kara stanowczo. A poniewaz bledy w procesie skazywania beda sie zdarzaly zawsze, bo popelniac bledy to rzecz ludzka, dlatego kara smierci nigdy nie bedzie miala etycznego uzasadnienia.

Dodano: 2010-09-30 16:15 Zmieniono: 2010-09-30 16:17

Gotthorm napisał(a):
Ekonomiczna byłaby też likwidacja emerytów i rencistów.

Rzecz w tym, ze emerytura to pieniadze, ktore sa wlasnoscia emeryta, ktore przez lata ciezkiej pracy zabieral mu zus po to, by na starosc wylpacic nedzne grosze.
Lapiesz to czy mam ci to narysowac?

Gotthorm napisał(a):
Większość z Was wypisuje tu piramidalne bzdury, żadnych rozsądnych argumentów, żądza krwi i zemsty, istne średniowiecze.

Rzadza zemsty za wyrzadzone krzywdy to jak najbardziej zdrowe zachowanie.

Gotthorm napisał(a):
Żaden kraj w którym zniesiono karę śmierci, nie popadł w ruinę gospodarczą z tego powodu i w żadnym z tych krajów nie wzrosła w zastraszającym tempie przestępczość.

Po co sie tak przejmujesz zgraja mordercow i psychopatow? Trzeba spojrzec na sprawe chlodno, utrzymywanie takich osobnikow nie ma najmniejszego sensu, zamiast kase na nich lepiej przeznaczyc ta kase na biedne dzieci lub na badania naukowe.

Gotthorm napisał(a):
Jeżeli śmiercią chcecie karać za zabójstwo, to jak bardzo różnicie się od mordercy?

No pomysl, czym rozni sie morderca zabijajacy niewinnych ludzi od kata, ktory zabija seryjnego morderce.
Wysil szare komorki

DakK0n napisał(a):
Kara nigdy nie odstrasza przestepcy.

To po co wogole karac? :D
Fajnie tak podwazac jednym zdaniem wieloletni dorobek psychologii? :D

DakK0n napisał(a):
Kara smierci jest wiec tylko pieknym show dla tlumu szarej masy, ktora potrzebuje rozrywki przy usmiercaniu pedofila czy innego mordercy.

O, dobry pomysl.
Sprzedawac bilety na egzekucje mordercow i pedofilow, a zarobiona kase przeznaczac na cele charytatywne lub na ofiary tych przestepcow.

Dodano: 2010-09-30 20:57

Jestem zwolennikiem kary smierci glownie ze wzgledow ekonomicznych. Jezeli koles nie ma ujrzec swiatla dziennego to po co go trzymac przy zyciu?

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2010-09-30 21:01

Też jestem jej zwolennikiem ale tylko wtedy gdy wina została udowodniona ponad wszelką wątpliwość, egzekucja powinna być również przeprowadzana szybko i w miarę bezboleśnie.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło