Tatuaż, piercing i zdobienie ciała Dodano: 2008-11-04 18:30
Bardzo ciekawy artykuł :) Popieram to co jest tam napisane. Sama przekłuwam sobie uszy i bardzo dbam o to aby była zachowana higiena podczas ich przekłuwania i jak do tej pory skutkuje( nie ropieją) :D
carpe diem
Dodano: 2008-11-07 22:45
mam obecnie 4 kolczyki- 3 w uszach i jeden w nosie... zbieram pieniądze na zrobienie tatuażu. Uważam, że tego typu zabiegi są fajne, jeśli się nie przegina
"Księżyc kładzie dłoń na moim czole, ślepy i niemy jak piastunka"
Dodano: 2008-11-10 14:19
Chociaz z przesada tez fajnie wyglada
mam 2 kolczyki w brodzie jeden w brwi i nosie w uchu 7 i tatuaz na karku, ale mysle ze na tym to sie jeszcze nie skonczy 
Nitimur in vetitum - dążymy do tego co zakazane
Dodano: 2008-11-10 15:46
| Lucyferianka napisał(a): |
Chociaz z przesada tez fajnie wyglada mam 2 kolczyki w brodzie jeden w brwi i nosie w uchu 7 i tatuaz na karku, ale mysle ze na tym to sie jeszcze nie skonczy ![]() |
Czy to trochę nie za dużo ?
Niczego nie można do końca przemyśleć, wszystko można do końca przetrwać.
Dodano: 2008-11-10 16:45
ja mam 10 kolczyków na tyłku 
" bycie jest ostatnim tchnieniem ulatniającej się realności "
Dodano: 2008-11-10 18:59
| Lucyferianka napisał(a): |
Chociaz z przesada tez fajnie wyglada mam 2 kolczyki w brodzie jeden w brwi i nosie w uchu 7 i tatuaz na karku, ale mysle ze na tym to sie jeszcze nie skonczy ![]() |
mama finansuje czy sponsor? 8)
Dodano: 2008-11-10 19:05
ja mam 14 w uszach i jeden w brodzie. Miałam wcześniej w nosie i na wardze.
pewnie jeszcze będę robić kolejne :)
Dodano: 2008-11-12 22:59
| Hipotermia napisał(a): |
| ja mam 14 w uszach i jeden w brodzie. Miałam wcześniej w nosie i na wardze.
pewnie jeszcze będę robić kolejne :) |
bo to wciąga :D kto wie może niedługo zafunduje sobie kolejny kolczyk, albo i dwa :wink:
carpe diem
Dodano: 2008-11-21 21:19
| Freja napisał(a): |
| Czy to trochę nie za dużo ? |
Dodano: 2008-11-21 21:46
| black_heart napisał(a): |
| [quote:976a7cc950="Hipotermia"]ja mam 14 w uszach i jeden w brodzie. Miałam wcześniej w nosie i na wardze.
pewnie jeszcze będę robić kolejne :) |
bo to wciąga :D kto wie może niedługo zafunduje sobie kolejny kolczyk, albo i dwa :wink:[/quote:976a7cc950]
ja będę niedługo robić następne:)
I tunel chcę mieć :)
Dodano: 2008-11-30 22:22
| Borderline napisał(a): |
| mam obecnie 4 kolczyki- 3 w uszach i jeden w nosie... zbieram pieniądze na zrobienie tatuażu. Uważam, że tego typu zabiegi są fajne, jeśli się nie przegina |
ja mam 8 (wszystkie w uszach):D
carpe diem
Dodano: 2008-12-15 11:37
Ja już zrobiłem drugą która mi chodziła po głowie od 2 lat (!!!!) Zgadzam się z tymi którzy porównują robienie dziar do nałogu, to jest nałóg! a najzabawniejsze jest to że to "na całe życie" hehe 8)
Dodano: 2008-12-15 20:13
U mnie skromnie jak na razie z kolczykami:
18 na uszach,3 na brzuchu, 2 w nosie no i język obowiązkowo + 2 tatuaże.
Zobaczymy co będzie dalej :twisted:
Per aspera ad astra.
Dodano: 2008-12-15 20:16
Chciałem sobie zrobić dziarkę ale koty mają z tym mały problem :D
Dobry Kot - martwy Kot
Dodano: 2008-12-15 22:14
No to trzeba wygolić futerko i tyle
[/quote]
Per aspera ad astra.
Dodano: 2008-12-17 20:04
Ja nie rozumiem, jedni za dużo mówią, innym się to mało wydaje. Idąc za cytatem zamieszczonym na końcu artykułu, uważam, że nie powinno się podejmować dyskusji czy dużo czy mało. Prawda jest taka, że jednym będzie ciągle mało (nie wiem jaki jest obecny rekord świata w kolczykowaniu ciała, ale napewno ponad 5000), a drugim aż tak za dużo, że będą chwytać się za głowę i krzyczeć "O matko boska, jaka podziurawiona, jaki podziurawiony!".Taka kwestia nie podlega dyskusji.
A tak ogólnie skoro się wszyscy chwalą, ja mam 10 w uszach i język przebity. Planuję jeszcze industrial (nie tunel!). Na tym zakończę, ewentualnie wyjmę i będę się dziurawić od nowa. ;D
Dodano: 2008-12-17 21:35
Tatuaże- z tym łatwiej chyba przesadzić. Znam parę osób, które wyglądają niczym oblepiona naklejkami lodówka ponieważ mają mase małych, nie związanych ze sobą te,matycznie tatuaży. Mi się to osobiście nie podoba- albo jeden duuuuży albo pare pomniejszych, grunt by tematyka została zachowana. Sama tatuażu nie posiadam, ale jest on zawarty w moich planach na 2009 rok.
Piercing- :) Może powiem tak... mam: 2 w pępku, 1 na dekoldzie, 1 w języku i 6 w uszach. Po nowym roku (czyt. po sesji zimowej) dojdą mi kolejne dwa :twisted: no... może trzy :twisted: :twisted:
Krytyka jest czymś pośrednim pomiędzy plotką, denuncjacją a reklamą.
Dodano: 2008-12-17 22:00
Zrozumiałbym, gdyby taka dyskusja miała miejsce w roku powiedzmy... 1995 lub gdyby dyskutantami byli gimnazjaliści.
Chosen by death don't disagree.
Dodano: 2008-12-17 22:27
| AbrimaaL napisał(a): |
| Zrozumiałbym, gdyby taka dyskusja miała miejsce w roku powiedzmy... 1995 lub gdyby dyskutantami byli gimnazjaliści. |
No cóż... prosta zabawa nie są jedynie domeną prostych umysłów :) wszak nie musisz w tym uczestniczyć skoro nie chcesz :)
Krytyka jest czymś pośrednim pomiędzy plotką, denuncjacją a reklamą.
Dodano: 2009-02-17 13:02
Ja mam 16 :twisted: 14 sama zrobiłam i żyje...
Paint it black
Dodano: 2009-02-17 13:22
Ja wychodzę z założenia że jak robić Tatoo to konkretne...to w koncu ma być na calę życie.Usuwanie tego zrobi gorszy syf na skorze(blizne)niż zostawienie nawet nie najlepszej dziary.
Ostatnio choruję na tatuaż Lusia Royo White Angel,(na plecy-wymaga odrobiny przeprojektowania żeby go wyatuować, tylko dobre studio tatoo trzeba zbnaleźć
http://plakaty.pl/plakat/4033/Luis_Royo__White_Angel_
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."
Dodano: 2009-02-17 17:04
Ja planuję "zrobić/dokończyć" nogę do kolana...połączyć motywy które już mam z jakimiś innymi o podobnej tematyce tak aby tworzyły jedną wielką całość, a zarazem z daleka nie wyglądały jak jedna wielka czarna plama :wink: (czyt. celtyckiej/vikińskiej) niestety nigdzie nie mogę znaleźć czegoś co by mi odpowiadało/pasowało do tego co już mam, choć widziałem TYSIĄCE wzorów związanych z każdą tematyką...
Dodano: 2009-02-17 19:20
Ha! A ja mówiłam o tym o czym było wcześniej czyli o kolczykach... Tatuaż to naprawde przemyśleć trzeba...
Paint it black