Dodano: 2010-12-18 01:43
teraz Nagi lunch oglądam to i oco tam chodzi? jakoś nigdy nie mogłem nastawić sięna ten film.
wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs
Dodano: 2010-12-18 19:24
Ktorys raz z kolei-STATE OF GRACE(1990),dawno nie ogladany,ale za kazdym razem mocne wrazenia.Swietna obsada i gra aktorska,wysmienity GARY OLDMAN,za kazdym razem chyle czola!
Dodano: 2010-12-19 11:57
''Ania z Zielonego Wzgórza - ciąg dalszy''. Uwielbiam Anie, nigdy mnie nie nudzi, zawsze oglądam gdy tylko jest w tv.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2010-12-21 22:18 Zmieniono: 2010-12-21 22:24
Dzisiaj w TVN >
> Pamiętniki wampirów - (serial TV)
produkcja: USA
gatunek: Dramat, Fantasy, Horror,Romans
Czy ktoś to ogląda...? wood tam chodzi...?
jak dla mnie wygląda to na kolejną lipę w stylu > Zmierzch :)
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2010-12-21 23:30
Kuuuuuuultowy BEGOTTEN-oceny i komentarze pozostawiam ogladajacym.
Dodano: 2010-12-28 14:38
Polecam niezwykle wciągający film dla tych, którzy lubią się też czasem zastanowić, co by było gdyby, lub co jeśli istniejemy (czy też nie) w innych wymiarach
Dodano: 2010-12-28 14:46
Ogladalem VD I SEZON ,Teraz leci na tvn ,niezle:) napewno lepsze od kiczowtego zmierzchu
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-12-28 18:00 Zmieniono: 2010-12-28 18:58
Wyjątkowo nie w piątek, a dzisiejszego wieczorku straszydełko :)
Ostatni egzorcyzm / The Last Exorcism (2010)
Produkcja: Francja, USA
Gatunek: Horror
Egzorcyzmy fajna sprawa :) hehehe
Dodano: 2010-12-28 18:57 Zmieniono: 2010-12-28 18:58
| sphinxia napisał(a): |
Polecam niezwykle wciągający film dla tych, którzy lubią się też czasem zastanowić, co by było gdyby, lub co jeśli istniejemy (czy też nie) w innych wymiarach
|
Akurat obejrzałam to wczoraj. Byłam nastawiona pozytywnie, tym bardziej, że gra tam Jared Leto, hehe. No i, niestety, się grubo rozczarowałam. Film sili się na oryginalność, a jest niczym innym jak użyciem motywów znanych dobrze z powstałych już wcześniej filmów. Nie trudno się domyślić oczywistych podobieństw z "Efektem motyla". Do tego dodałabym jeszcze "Vanilla Sky" oraz mnóstwo drobnych szczegółów znanych z innych filmów jak cofanie się w czasie, dejavu, kwestie wyborów itp. Nawet w polskim filmie znalazłoby sie jakieś podobieństwo ("Przypadek", jeśli ktoś oglądał, bo już dość "wiekowy").
Na plus wychodzą zajebiste efekty w tym filmie prawie bez akcji, ale to go nie ratuje. Jestem wielką fanką dramatów psychologicznych, także tego typu, ale dwie i pół godziny "Mr Nobody" to dla mnie przesada. A mojego ulubionego sciene fiction jest tu jak przysłowiowy kot napłakał.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2010-12-29 19:08
Właśnie oglądam straszydełko, film na motywach opowiadania Edgara Allana Poe > Ligeja
produkcja: USA (2009)
gatunek: Horror
Niestety udział w tym filmie Erica Robertsa, wskazuje na to, że nie będzie to zbyt udana ekranizacja opowiadania Edgara A. Poe, jak również nie będzie to arcydzieło w kategorii straszydełko <bezradny>
Dodano: 2010-12-29 19:09 Zmieniono: 2010-12-29 19:20
| HardKill napisał(a): |
| Wyjątkowo nie w piątek, a dzisiejszego wieczorku straszydełko :)
Ostatni egzorcyzm / The Last Exorcism (2010) Produkcja: Francja, USA Gatunek: Horror Egzorcyzmy fajna sprawa :) hehehe ![]() |
Ciekawy trailer sprobuje zobaczyc,a tobie sie podobał HK?:)
| Właśnie oglądam straszydełko, film na motywach opowiadania Edgara Allana Poe > Ligeja
produkcja: USA (2009) gatunek: Horror Niestety udział w tym filmie Erica Robertsa, wskazuje na to, że nie będzie to zbyt udana ekranizacja opowiadania Edgara A. Poe, jak również nie będzie to arcydzieło w kategorii straszydełko <bezradny>
|
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-12-29 19:22 Zmieniono: 2010-12-29 19:25
Co do > The Last Exorcism < całkiem udana produkcja, nie powala, ale ma klimat :)

Dodano: 2010-12-29 19:35
A Ligeia ? Warto go szukac:)
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-12-29 19:40 Zmieniono: 2010-12-29 19:40
Nie warto tego lukać, zupełnie skopali opowiadanie > Edgara Allana Poe > Ligeja , szkoda na to czasu <bezradny>

Dodano: 2010-12-29 21:43
| Dzisiaj w TVN >
> Pamiętniki wampirów - (serial TV) produkcja: USA gatunek: Dramat, Fantasy, Horror,Romans Czy ktoś to ogląda...? wood tam chodzi...? jak dla mnie wygląda to na kolejną lipę w stylu > Zmierzch :)
|
to coś jakby zmieszać Zmierzch z Gotowymi na wszystko
co odcinek zabijają parę osób, czego oczywiście nikt nie zauważa, a bohaterka jest tak piękna i dobra, że chyba nawet nie korzysta z toalety:D natomiast jej partner "dobry wampir" jest tak mdły, że powoduje u ludzi napady bulimii:)
no ale przynajmniej coś się tam dzieje, w przeciwieństwie do Zmierzchu
Dodano: 2010-12-29 22:32 Zmieniono: 2010-12-29 22:35
a pro po muzyki, przed chwilką w TV skończył się kapitalny film > August Rush <
produkcja: USA
gatunek: Dramat, Muzyczny
Coś pięknego, już dawno nie oglądałem tak dobrego filmu :)
Dodano: 2010-12-29 22:54
Prawda August Rush wrecz kapitalny film:)<okok> tez z rodzinka ogladałem <brawo>
Chwytac chwile ?
Dodano: 2011-01-02 20:58 Zmieniono: 2011-01-02 21:06
Drugi raz oglądam sobie z DVD na nowym telewizorku > Avatar < aż miło oglądać film w tak doskonałej jakości, a w powtórkowej poczekalni trylogia > Władcy Pierścieni > Star Wars > seria z Obcym :)

Dodano: 2011-01-02 22:59
1. Francuskie kino gangsterskie czyli "Doberman". Film w stylu Rodrigueza czy Tarantino z gwiazdorską obsadą w postaci Moniki Belucci i Vincenta Cassela. Szczerze polecam. Mocne kino.
2. Obraz Ridleya Scotta z Leonardo di Karpio i Russelem Crowe w rolach głównych. Dużo akcji, napięcia i dowodów na to że boski Leonardo jest całkiem dobrym aktorem. Również szczerze mogę polecić :)

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Dodano: 2011-01-03 10:56
A ja zaraz zlukam sobie nieco lżejsze kino, z gatunku > Przygody i Sci-Fi, a mianowicie >
The Lost Future /
Zagubiona przyszłość
produkcja: Niemcy, RPA, USA
Dodano: 2011-01-04 11:11 Zmieniono: 2011-01-04 11:13
No jak zwykle w piątek > straszydełko :)
The New Daughter / Nowa córka Produkcja: USA Gatunek: Horror >>> The New Daughter > (Official Trailer 2010) >>> Tak sobie myślę, że główna rola Kevina Costnera w tym filmie zagwarantuje pewien odpowiedni poziom :) ![]() |
Niepodobal mi sie wogole sredniactwo gra Kevina C nie pomogla
Chwytac chwile ?
Dodano: 2011-01-04 11:22
| gothcure napisał(a): |
|
Niepodobal mi sie wogole sredniactwo gra Kevina C nie pomogla ![]() |
no tu się zgodzę - nuda w cholerę, obejrzałam na siłę.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2011-01-04 11:24 Zmieniono: 2011-01-04 11:25
Zejscie 2
Film nawet mi sie podobal , i zakonczenie zaskakujace, <szok>
Chwytac chwile ?
Dodano: 2011-01-04 12:04 Zmieniono: 2011-01-08 11:02
A mi > Zejscie 2 nie spodobało się jakoś szczególnie, zdecydowanie wolę część pierwszą, a co do > The New Daughter / Nowa córka, to prawda, nawet gra w tym filmie K.Costnera nie wpłynęła znacząco na poziom tego filmu, a szkoda wielka :)
Z nowym rokiem powracam do jednego z moich ulubionych seriali <cwaniak> a mianowicie > Stargate Atlantis < sezonami: 3-4-5 <brawo>
Dodano: 2011-01-08 01:11
PIRANIA -
prawdopodobnie jedyny horror gdzie było więcej silikonu niż krwi (sic!)
Hoolywood mogłoby się już opanować
GROW UPS -
fantastyczna komedia, naprawdę polecam, chociażby na rozładownie napięcia :-)
OSTATNI WŁADCA WIATRU -
wszystko ładnie pięknie, ale jakiś rasizm się odzywa. Średnio chcę widzieć muzułmanów na ekranie. Kłóci się z moim poczuciem estetyki
Raczej będzie druga część.
ALEKSANDER -
to już widziane w tv. Popierdolony film ogólnie.
Farrell ma ryj jak orangutan, nie wiem jak w ogóle z taką mordą mógł zrobić karierę i nie jest to zawiść z mojej strony, bo np beznadziejnemu Pattisonowi nie mam nic do powiedzenia.
Wracając do tematu, to w filmie tylko Angelina Jolie była godna zainteresowania, rola matki była niesamowita. Despotka zajebana - całkiem realistyczna
No i jeszcze Jared Leto, który wyraźnie schudł w trakcie kręcenia filmu. Tak! To zasługuje na uwagę i szacunek! :-)