Ostatnio.... Strona: 48

Dodano: 2011-02-23 14:09 Zmieniono: 2011-02-23 15:27

Kjujik_Morderca napisał(a):
a z czystej ciekawości - będąc ostatnio na tym Czarnym Łabędziu widziałam zwiastun ... "Sali samobójców". Ciekawi mnie co nasza społeczność sądzi - póki co - o zwiastunie

a co tu sądzić? film dla emo nastolatków i tyle. jakoś jak ja byłam w liceum to takie filmy mi sie nie podobały, no ale co tam, czasy się zmieniają, kto tam zrozumie dzisiejszą młodzież :/

a aktor grający tego chłopaka sto razy lepiej wyglądał we "Wszystko co kocham", chyba mu emo nie leży...

Wczoraj obejrzałam wreszcie "Szukając siebie" vel "Finding Forrester" - film Gusa van Santa nie dla każdego. Wspaniała opowieść o spełnianiu marzeń, bez scen pościgów, gwałtów, efektów specjalnych, prawie bez przekleństw mimo że opowiada o czarnoskórym mieszkańcu Bronxu. Na początku bałam się, że będzie wiało nudą (albo sandałem), ale bardzo dobra gra aktorska (Sean Connery mówiący rewelacyjnie szkocką angielszczyzną) na to nie pozwoliła.
Polecam dla wrażliwych ludzi.

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2011-02-23 19:51

UNSTOPPABLE

Przyznać muszę, że bardzo sympatyczny filmik. Zaskoczyło mnie to, że stworzony został w oparciu o prawdziwe wydarzenia. Choć faktem jest także to, że sam scenariusz też ma swoje latka i swoje odleżał w szufladzie. Mimo to przyjemnie i szybko się oglądało. Trzyma w napięciu (przynajmniej mnie) :)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2011-02-23 22:46

Kolejne części "American Pie" - no jedna lepsza od drugiej

Dodano: 2011-02-24 04:58

sphinxia napisał(a):
Kolejne części "American Pie" - no jedna lepsza od drugiej

do trzeciej w górę to może, ale potem... porażka 1,2,3 daje się jedynie oglądać

dziś obejrzałam "The I Inside" - poryty niesamowicie film o kolesiu, który stracił pamięć krótkoterminową (wiem, trochę oklepane) i go co niektórzy przez to próbują wrobić. spodziewałam się szitu, a naprawdę dobry był :)

Dodano: 2011-02-24 07:26

minawi napisał(a):

dziś obejrzałam "The I Inside" - poryty niesamowicie film o kolesiu, który stracił pamięć krótkoterminową (wiem, trochę oklepane) i go co niektórzy przez to próbują wrobić. spodziewałam się szitu, a naprawdę dobry był :)

co jak "Memento" ?

.

Dodano: 2011-02-24 11:12

Harlequin napisał(a):
[quote:33c8abf886="minawi"]

co jak "Memento" ? [/quote:33c8abf886]

bardziej jak "Efekt Motyla", ale nie tak dobry jak jego 1 część

Dodano: 2011-02-24 15:00

Incepcja- duzy plus za jeje wielowymiarowosc i mnogosc odniesien, metafor. Labirynt fauna- maly plusik za postac fauna

Niepuszczone baki cofaja sie do mozgu i stad sie biora posrane pomysly... :P

Dodano: 2011-02-24 18:05 Zmieniono: 2011-02-24 18:15

Funny Games, wersja w języku naszych sąsiadów zza Odry. Właściwie przez niemal cały film miałem wrażenie, że reżyser z premedytacją znęca się nad widzem, i nie chodzi mi tu wcale o jego żołądek (jak w tanich horrorach które nie oferują nic poza kosmiczna dawką przemocy i flaków). Kluczowa scena mocno "kontrowersyjna" (tzn z artystycznego punktu widzenia), myślę, że wiele osób może przez nią zniechęcić się do tego dzieła, co nie zmienia faktu, że trudno nie dać sie wciągnąć w grę reżysera. W każdym razie film poruszył mnie bardziej niż większość (teoretycznie) bardziej ekstremalnych, acz często pozbawionych duszy produkcji.

Nigdy nie rób tego, co może zrobić ktoś inny

Dodano: 2011-02-24 19:40 Zmieniono: 2011-02-24 20:06

Legenda Sowiego Krolestwa :Straznicy Ga Hoole

Swietna kreskowka jak i dla starszych dzieci i dla dorosłych <okok> Polecam:)
W tym świetna muzyka :)

Chwytac chwile ?

Dodano: 2011-02-24 20:01

To nie jest Kreskówka, tylko animacja :) hehehe

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-02-24 20:09

W sumie masz racje:)ogladałeś newet leci
Dead Can Dance w tle :)

Chwytac chwile ?

Dodano: 2011-02-24 20:12

Tak oglądałem :)

Dodano: 2011-02-24 20:20

No i jak:)

Chwytac chwile ?

Dodano: 2011-02-24 20:28 Zmieniono: 2011-02-24 20:32

Miło się ogląda, generalnie jestem wielkim miłośnikiem animacji, hehehe, mam nawet sporą kolekcję w DVD, muszę dorobić kolejne półki na płytki, bo mi już miejsca brakuje, ostatnio zostałem szczęśliwym posiadaczem Star Wars: The Clone Wars (TV series), oczywiście w DVD :)

Dodano: 2011-02-24 22:58

The Runaways

dobry, bardzo dobry

Dlaczego Kristen musiała zagrać w takim gównie jak Zmierzch. W filmach pokroju "In to the wild" dziewczyna naprawdę daje radę.

Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Dodano: 2011-02-26 15:02

Moze nie ejst to arcydzielo ale calkiem przyjemnie sie ogladalo
K.Stewart wypadla nieoczekiwanie dobrze

&quot;..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję &quot;

Dodano: 2011-02-27 18:36

Obcy kontra Predator a za tydzień bedzie 2 część.

Czasami warto uciec od zycia...

Dodano: 2011-02-27 19:06

Obcy kontra Predator 1 słabiutki,Obcy kontra Predator 2 tragedia :)

Dodano: 2011-02-27 19:22

HardKill napisał(a):
Obcy kontra Predator 1 słabiutki,Obcy kontra Predator 2 tragedia

To twoje zdanie.

Dodano: 2011-02-27 19:27 Zmieniono: 2011-02-27 19:52

No sądzę że nie tylko moje :) hehehe a pop po Aliens, wyczytałem gdziesik, że planowana jest kontynuacja Alien'a, Sigourney Weaver która to zarzekała się że nie wystąpi już w kolejnych odsłonach Obcego, prawdopodobnie da się jednak skusić na rolę, ech ta magia pieniądza :)

Pamiętacie ALIEN'a z 1979

To jest dopiero klasyk <okok>

Dodano: 2011-02-27 19:50

Kolejna część Obcego świetnie, już sie nie mogę doczekać.

Dodano: 2011-02-27 19:54 Zmieniono: 2011-02-27 21:55

Jeśli oczywiście dojdzie do produkcji nowej części Obcego, mam nadzieję że nie będzie to kolejna nie udana próba wskrzeszenia klasyka , jak to miało miejsce w przypadku najnowszej części z udziałem Freddy Kruegera :)

A teraz oglądam sobie Zombieland wcześniej jakoś nie było okazji.

Dodano: 2011-02-28 21:05

Tu sie z Toba zgodzę, jesli będzie 5-ta już część obcego, to mam nadzieję że będzie powiedzmy że dobra. Chodź znając życie, 5-ka będzie pewnie naciągana, robiona na siłę, ale i tak mimo to chętnie bym ją zobaczył.

Dodano: 2011-02-28 22:58

Mortiis (Bicz)
Mortiis
Biała Podlaska/Warszawa

Break the black ice.

Dodano: 2011-03-01 01:52

Mnie cóś ostatnio nachodzi oglądnięcie Star Wars'ów co niedzielę kolejną część, włącznie z anime Wojny Klonów

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło