Dodano: 2010-11-15 14:53
Dodano: 2010-11-17 16:42 Zmieniono: 2010-11-17 16:46
Daybrekers
Od 10 lat tajemnicza choroba zmienia ludzi w wampiry i ...................
<okok> Polecam:)
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-11-17 20:44 Zmieniono: 2010-11-17 20:56
Na dzisiejszy wieczorek zaplanowałem ciekawy jak mi się wydaje film.
Temat filmu być może dla większości jest mało interesujący,jednak budzi w śród użytkowników DP niezwykłe emocie :) a mianowicie,kościół & religia.Ale sam temat o jakim jest wspomniany film i w samym kościele budzi wiele kontrowersji,a mianowicie > Kobieta Papież, która to ukrywając swoją płeć, zostaje głową kościoła katolickiego jako Papież Joan VIII.Z tej głównie przyczyny zainteresował mnie ten film,tylko i wyłącznie.
Pope Joan / Papieżyca Joanna
produkcja: Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy
gatunek: Biograficzny, Dramat
>>>
Więcej o filmie > TU <
>>>
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2010-11-17 22:22
| HardKill napisał(a): |
| Na dzisiejszy wieczorek zaplanowałem ciekawy jak mi się wydaje film.
Temat filmu być może dla większości jest mało interesujący,jednak budzi w śród użytkowników DP niezwykłe emocie :) a mianowicie,kościół & religia.Ale sam temat o jakim jest wspomniany film i w samym kościele budzi wiele kontrowersji,a mianowicie > Kobieta Papież, która to ukrywając swoją płeć, zostaje głową kościoła katolickiego jako Papież Joan VIII.Z tej głównie przyczyny zainteresował mnie ten film,tylko i wyłącznie.
Pope Joan / Papieżyca Joanna produkcja: Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy gatunek: Biograficzny, Dramat >>> Więcej o filmie > TU < >>>
|
Jeszcze nie widziałam tego filmu, ale skuszę się w najbliższej przyszlości. Czytałam kiedyś książkę o Joannie, swoją drogą inteligentna i sprytna kobieta, ale czy do końca....?
Dodano: 2010-11-18 19:37
Dzisiaj lecialo to niestety nędza
Nuda Totalna Nie polecam
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-11-18 19:58 Zmieniono: 2010-11-18 19:59
| gothcure napisał(a): |
Dzisiaj lecialo to niestety nędza
Nuda Totalna Nie polecam |
osobiście mi się bardzo spodobał - dużo psychodelii rodem z lat 70-tych, mimo że nakręcony współcześnie, no i King'owski powiew zakręcenia :)
zresztą, co kto lubi - dla mnie nudą totalną są filmy o wampirach typu van helsing
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2010-11-18 21:06 Zmieniono: 2010-11-22 21:29
Wiemy...wiemy > minawi ,że nie lubisz w przeciwieństwie do mnie, filmów o wampirach typu van helsing <radocha> ja za to uwielbiam filmy tego rodzaju <okok> jak i sam gatunek filmowy zwany > horrorkiem :)
a dzisiaj luknę sobie film z Russellem Crowe >
Piętno przeszłości / Tenderness
produkcja: USA
gatunek: Dramat, Kryminał, Thriller
>>>
Tenderness - Trailer
>>>
Ktoś to już widział...?
a propo > The Box ,całkiem dobre kino i jak słusznie wspomniała minawi,film ten posiada
King'owski powiew zakręcenia :)

Dodano: 2010-11-19 17:48
wczoraj zapodałam "Triangle", które cudownie przetlumaczono na polski "Piąty wymiar" (wtf?!)
zachwalany obraz, przynajmniej w odczuciach ludzisk na filmwebie, nie zrobił może na mnie aż takiego wrażenia, raczej przybił, bardzo przygnębiający w swoim generalnym wyrazie.
ale nie można odmówić temu filmowi trzymania w napięciu i -jako horror - nie ma w nim potoków krwi i walającego się dookoła mięsa.
pomysł może i dobry, ale puenta... pozostawia do życzenia.
Dodano: 2010-11-20 15:09 Zmieniono: 2010-11-28 23:49
Przy sobocie czas na cosik lekkiego,western przygodowy zrobiony na podstawie komiksu,szykuje się niezła zabawa >
produkcja: USA
gatunek: Dramat, Thriller, Western, Akcja
Jak widzę ma w sobie cosik jakby z Van Helsinga,mimo iż wampirków tu nie ma,ale jest coś w rodzaju zombie :)
Dodano: 2010-11-20 21:00
Ja tez chcem to obejrzec ,podam ci fajna stronke z filami online
http://filmy.getenjoyment.net/
A wczoraj w kinie bYło to genialny HP tki mroczniasty
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-11-20 21:44 Zmieniono: 2010-11-22 23:19
a zapomniałem, jeszcze jedna pozycja do luknięcie mnie czeka dzisiejszego wieczorku >
Wielka szkoda że Shrek żegna się z nami
>>>
Shrek > Forever After
>>>
papa Shrek, jednak najbardziej będę tęsknić za Osłem <bezradny>

Dodano: 2010-11-21 17:22 Zmieniono: 2010-11-22 21:00
Ja tam wole HARREGO POTERA od Shreka
a tu link hk dla ciebie do ogladania filmow Online polecam swietna rzecz<brawo>
http://filmy.getenjoyment.net/
Repo Man
Killers
:)
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-11-22 22:54
Chyba nie jestem na etapie poznawania opinii o filmach na podstawie linka do YT i emotikona...
Dodano: 2010-11-23 09:48 Zmieniono: 2010-11-23 09:50
Minawi zobacz ten film , jest na prawdziwych faktch oparty naprawde jest przerazajacy!!!!!!!
Naprawde polecam <brawo>
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-11-23 10:46
Gothcure, widziałam ten film jakiś miesiąc temu, najgorszy nie był, ale żeby mnie coś przeraziło to musi mieć bardziej zakręconą fabułę i przede wszystkim nie może być przewidywalne.
Wciąż czekam na jakiś naprawdę zaskakujący film :-)
Dodano: 2010-11-24 21:58
A wczoraj było Tvp 2 Głową w mur dramat a póżniej tak z rozpędu na dvd zobaczyłem Ostatnie kuszenie chrystusa M.Scorsese pewnie już ktoś to widział polecam tym którzy nie mieli okazji zobaczyć
wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs
Dodano: 2010-11-24 22:28
| minawi napisał(a): |
| Gothcure, widziałam ten film jakiś miesiąc temu, najgorszy nie był, ale żeby mnie coś przeraziło to musi mieć bardziej zakręconą fabułę i przede wszystkim nie może być przewidywalne.
Wciąż czekam na jakiś naprawdę zaskakujący film :-) |
Polecam "Szymona Pustelnika", Bunuela... Film jak najbardziej nieprzewidywalny...
Dodano: 2010-11-24 23:17 Zmieniono: 2010-11-24 23:17
Zdecydowanie nie polecam filmu > The Expendables / Niezniszczalni < jeden wielki gówniany Shit.
<blee>

Dodano: 2010-11-25 13:43
Polecam film Pi ze świetną muzyką Clina Mansella. To historia genialnego matematyka, który dzięki liczbom zbliża się do poznania tajemnicy świata. Dzieło to można odczytywać najprościej w aspekcie ontologii i religii, przy czym ilość interpretacji i możliwość ich łączenia czyni film głębokim i skłaniającym do refleksji.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2010-11-25 13:55
Dziś mam zamiar obejrzeć ''Laura'' na TVNie co tak reklamują.
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2010-11-25 14:33
Doghouse strasznie beznadziejna niby komedia horror ,o zombi kobietach ,nie polecam szkoda czasu
http://www.filmweb.pl/film/Doghouse-2009-450879
Chwytac chwile ?
Dodano: 2010-11-25 15:10
CASE 39 -
Mógłby być trochę bardziej straszny, ale dreszczyk się pojawił, w końcu w horrorach małe dziewczynki są przerażające. Aktorstwo na poziomie, więc źle się nie oglądało.
I LOVE YOU PHILIP MORRIS -
Cóż tu można napisać? Film podobno oparty na faktach. Przyznam, że nie wiedziałam, iż na tak wielkiej ściemie, blefie i wciskaniu ludziom kitu można egzystować. Ale to w Stanach, zresztą, jak historia się kończy, to do przewidzenia.
Zagranie z AIDS o tyleż genialne, co po prostu bezczelne i nieludzkie.
COP OUT (FUJARY NA TROPIE) -
Świetna komedia. Mogę naprawdę polecić wszystkim, którzy chcą sobie poprawić humor po ciężkim dniu. Dowcip może nie wysokich lotów, ale ja jeszcze kiedyś sięgnę po ten film, bo mi się podobał.
Dodano: 2010-11-26 19:15
"Zanim odejdą wody" reż. Todd Phillips.
Lekka komedyja z banalnym scenariuszem. Kilka zabawnych momentów, całość raczej mało wyrazista. Byłem, nie zasnąłem, zapomniałem, zeżarłem kilo popcornu :D.

Dodano: 2010-11-28 19:36 Zmieniono: 2010-11-28 19:37
Na dzisiejszy wieczorek zaplanowałem sobie, mam nadzieję dobre kino, bo film twórców > „Labiryntu Fauna” i „Cube” to mówi samo za siebie :)
produkcja: Francja, Kanada, USA
gatunek: Dramat, Horror, Sci-Fi
Istota / Splice (2009)
Dodano: 2010-11-28 21:02
| HardKill napisał(a): |
Na dzisiejszy wieczorek zaplanowałem sobie, mam nadzieję dobre kino, bo film twórców > „Labiryntu Fauna” i „Cube” to mówi samo za siebie :)
produkcja: Francja, Kanada, USA gatunek: Dramat, Horror, Sci-Fi Istota / Splice (2009)
|
Kwestia gustu, ale ja po 30 minutach stwierdziłem, że to strata czasu.
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!