Decadence Cafe - note: dress code. Strona: 210

Dodano: 2008-02-24 21:49

Selene69 napisał(a):

Prawie jakbyś pisał do mnie hehehe, no ale ja zaliczam się do tego drugiego obozu, czyli Combichrist Army :wink:

No patrz popatrz Selenko - na to nie wpadlem, ale co fakt to fakt... :)

Skoro jestes w drugim obozie - to do zobaczenia na polu bitwy :wink: Twoje kombajny przeciw moim czołgom i helmom :wink: Ciekawe kto wygra :wink:

Sciskam M. vel S. i jedną i drugą w takim razie :lol:

Dodano: 2008-02-24 21:49

cold_sea napisał(a):
Semjan > to do Twojego postu o zdjeciach ... kazdy ma prawo odbierac sztuke na wlasny sposob.

Sztukę :)chyba nie zazwiesz sztuką tych obrazeczków (fotek) z aparacików cyfrowym smętnej jakości. No proszę cię...

cold_sea napisał(a):

Same oceny moze powinny chyba zniknac ? Lub jezeli ktos kto chce oceniac powinien wrzucic jakis komentarz co mu sie podoba a co by poprawil , no ale od tego sa specjalne fora. Chyba bardziej powinno sie to na DP traktowac jak zabawe i jako najzwyklejsze foto albumy :)

1. Powinny zniknąć
2. Jak Ktoś się chce chwalić sztuką przez wielki S lub stworzyć portfolio własnej osoby to niech otworzy sobie konto na photoblogu i da linkę w profilu DP.
3. Ocenianie osób jako osób jest BEZSENSU. To czy mi się podoba chuda czy gruba kobieta, blondynka czy brunetka, cyce na wierzchu czy nie...to moja własna opinia i rzecz gustu, a o gustach sie nie rozmawia. Oceniając człowieka na zdjęciu mówisz mu jest fajny lub wręcz przeciwnie. Jako, że rozumiem takie oceny od dziewczyn to od faceta nie kminię :roll:
Jednak podkreślam jeszcze raz...dawanie ocen postaciom jest krzywdzące jeśli to nie artystyczne portfolio. Oceniać można sztukę, a nie fotkę.Czy ktoś to kurwa rozumie? What the fuck is wrong whit you people :) jak mawia moja znajoma.

Doktor podpadłeś :D muahahah
Naczelnej Kombajnistce DC :!:

A ja Kombi lubię i kropka. <nucąc pod nosem lalal it's a blut royal...lala Semjan idzie aciu>

Dobranoc Państwu :)

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Dodano: 2008-02-24 22:20

ja nie nazwe fotografii jako takiej sztuka , ale ktos nawet taki male cosie z telefonu moze tak traktowac , i jezeli to jest dla niego sztuka no to niemozna mu tego zabronic :)

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2008-02-24 22:22

dr_Faustus napisał(a):
No patrz popatrz Selenko - na to nie wpadlem, ale co fakt to fakt... :)

Widzisz, jaka bystrzacha ze mnie? :lol: :wink:
dr_Faustus napisał(a):
Skoro jestes w drugim obozie - to do zobaczenia na polu bitwy :wink: Twoje kombajny przeciw moim czołgom i helmom :wink: Ciekawe kto wygra :wink:

Sciskam M. vel S. i jedną i drugą w takim razie :lol:

Oj, Dottoro, bo ja wyciągnę najcięższy oręż moje świeżusie cyberloksy i inaczej będziemy gadac:lol:

Co do dodawania zdjęc na DP... Inni dodają, drudzy nie, kwestia wyboru. Moim zdaniem głównym zadaniem galerii jest pokazanie naszych mordeczek innym mordeczkom :wink: a nie żadne głębsze przeżywanie sztuki. Heloł? A z tego się robi jakaś smętna bajka o ocenianiu. Powinni znieśc funkcję oceniania, a dla niewyżytych maruderów fotograficznych i graficznych polecam Deviantarta albo Digarta.

Oooo, Semjan zrobił Deathbed :wink:

Sciskam serdecznie Was Panowie i udaję się na seans filmowy, luksus wyspania się do oporu mam dziś zapewniony :twisted: Tak więc NIE BUDZIĆ mnie na popranną kawę:) :wink:

Muah:*

au revoir

Dodano: 2008-02-24 22:36

cold_sea napisał(a):
ja nie nazwe fotografii jako takiej sztuka , ale ktos nawet taki male cosie z telefonu moze tak traktowac , i jezeli to jest dla niego sztuka no to niemozna mu tego zabronic :)

Równie dobrze można za przeproszeniem nasrać na papier i upatrywać w tym świętych obrazów.

Kwestia tego, kiedy zdjęcie staje się sztuką, a nie kiedy ktoś zaczyna myśleć, że to sztuka.

Selena dobrze zauważyła. Osobiste Galerie na DP powinny pokazywać nasze mordki innym mordkom, a zrobione fotki stanowić zapis radosnych chwil np. z imprez, a nie stać się wysublimowaną Wielką Sztuką dla innych i celem do oceniania.
Czy oglądając zdjęcia w rodzinnym albumie KTOŚ się zastanawia nad sztuką?
Może z każdym zdjęciem zachodzi w głowę czy : sztuka to czy kicz? Nie to nie sztuka...to zdjęcia w rodzinnym albumie...mama, tata, siostra, dziadek, kot....który zdechł ostatniej zimy.
Zdjęcia te nie podlegają podziałom na sztukę i nie sztukę...to tylko fotosy, tym bardziej ocenom bo to zdjęcia "rodzinne" ukazujące nas na wczasach, rodzinnym pikniku itp. itd. Co innego gdy stworzę portfolio, otworzę blog ze zdjęciami, wystawię je w galerii miejskiej....wtedy podlegają krytyce, ocenie...Staja sie sztuką.

A zresztą co mnie to :) W końcu tu pełno jest specjalistów OD.... Wystarczy, że przejdzie taki czy inny koło filharmonii i od razu staje się specjalistą od arii operowych.

Niech sobie klika każdy ile wlezie, a ja się pośmieję dalej.

Dodano: 2008-02-24 22:42

uwierz mi ze takie czasy ze wszystko sztuka byc moze . nawet ten osrany kawalek papieru jezli ktos tak to bedzie odbieral. Jedna z cech postmodernizmu jest wlasnie kicz .

co do samej galerii na DP to sie z Toba zgodze

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2008-02-24 22:56

Prawdziwe ocenianie co jest sztuką, a co nią nie jest zostawmy ludziom, którzy się na tym znają, ja mogę jedynie wypowiedziec swoje zdanie, odczucia estetyczne pamiętając, żeby miec choc dozę obiektywizmu do ocenianego materiału. Pozatym powinnam się dawno załamac, jeśli podchodziłabym śmiertelnie serio do wystawiania moich powiedzmy "prac" w Necie, ale staram zachowac złoty środek, przyjąc budująca krytykę, a olac bezpodstawną i chamską, grunt to dystans do siebie i tego, co się robi:) Point

A granica miedzy dobrym smakiem a kiczem jest bardzo cinka. Grunt, to nie tracic głowy.

Dobranoc

Dodano: 2008-02-25 06:34

Kawka raz! :lol: ino myk myk No dobra, sam sobie zrobię 8)

Witam w kolejnym dniu przedzierania się przez busz :] Gdzie moja maczeta :roll:

Dodano: 2008-02-25 07:38

SALUTEN BRACHU

Widze, ze wczoraj jeszcze dyskusja sie ciagnela jak sie polozylem :wink: Wiec i ja swoje trzy grosze wrzuce. Otoz Semek racje ma na calej linii, a co do ponizszych slow:

cold_sea napisał(a):
uwierz mi ze takie czasy ze wszystko sztuka byc moze . nawet ten osrany kawalek papieru jezli ktos tak to bedzie odbieral. Jedna z cech postmodernizmu jest wlasnie kicz .

moim zdaniem takie podejscie "konformistyczne" jest zalosne (i nie chodzi tutaj tylko o "sztuke"). To ze "gownem" sie zachwycaja inni - wcale nie znaczy, ze takie podejscie trzeba tolerowac. I dlatego raz jeszcze Semek przyznaje Ci racje. Co z tego ze czasy? Co z tego ze jakies glupie mody? Jak sie chce karmic "nijakoscia" to prosze bardzo. Ale ja kims takim, takim podejsciem gardze i bede gardzil.

:arrow: Narea - zanim mi kobiete znajdziesz, to ja poprosze jeszcze wczesniej, tak na gwalt kogos do masazu. Dzis wstajac z puebla tak mi cos strzelilo w krzyzu, ze sie ruszac nie moge

POZDRAWIAC

Dodano: 2008-02-25 07:40

Została Ci odebrana za... wiesz co :wink: i dodatkowo dostałeś jeszcze kilka jedynek :twisted: :wink: a ja sączę herbatkę przed morderczym dniem, gdzie będę rozsiewać swoje zarazki na lewo i prawo :twisted: Nie będzie to najłatwiejsze zadanie ale... podołam :twisted: Chcecie trochę...? 8)

Dodano: 2008-02-25 08:01

Narea napisał(a):
Chcecie trochę...? 8)

Ja juz powiedzialem Ci pani Kreaturowa czego dzis potrzebuje, wiec jak bedzie :?: Nie masz tam kogos, kto by sie zajal moim kregoslupem :?: Bo boli jak cholera

Dodano: 2008-02-25 08:24

Na te jedynki to ja leje jak z rynny w naprawdę burzowo-deszczowym dniu Nareo. Maczetę lepiej oddaj... 8)

Dodano: 2008-02-25 09:31

dr_Faustus napisał(a):
SALUTEN BRACHU

Widze, ze wczoraj jeszcze dyskusja sie ciagnela jak sie polozylem :wink: Wiec i ja swoje trzy grosze wrzuce. Otoz Semek racje ma na calej linii, a co do ponizszych slow:

[quote:bf1a638ef5="cold_sea"]uwierz mi ze takie czasy ze wszystko sztuka byc moze . nawet ten osrany kawalek papieru jezli ktos tak to bedzie odbieral. Jedna z cech postmodernizmu jest wlasnie kicz .

moim zdaniem takie podejscie "konformistyczne" jest zalosne (i nie chodzi tutaj tylko o "sztuke"). To ze "gownem" sie zachwycaja inni - wcale nie znaczy, ze takie podejscie trzeba tolerowac. I dlatego raz jeszcze Semek przyznaje Ci racje. Co z tego ze czasy? Co z tego ze jakies glupie mody? Jak sie chce karmic "nijakoscia" to prosze bardzo. Ale ja kims takim, takim podejsciem gardze i bede gardzil.

[/quote:bf1a638ef5]

Nie chodzi o "konformizm" a raczej o epoke w ktorej zyjemy i zauwaz ze nie podszedleml do tematu wartosciujaco . Jezeli ktos uwaza ze to jest sztuka dla niego to tak wlasnie jest i mozesz stanac na glowie i nic nie poradzisz. To ze cos dla Ciebie jest niczym dla innego moze byc objawieniem. To co dla Ciebie jest horrorem dla innego bedzie bog wie czym i taka osoba ma do tego prawo. Teraz calkiem subiektywnie : przyklad kartki jest oczywiscie mocno przerysowany ale chyba wiadomo o czym rzecz , mozna wziasc "sztuke" np pani Janin czy tez konrada kuzyszyna dla mnie osobiscie jest to straszny gniot ale inni stoja i sie rozplywaja ...

tak z innej beczki to milego dnia :)

Dodano: 2008-02-25 11:52

cold_sea napisał(a):

Nie chodzi o "konformizm" a raczej o epoke w ktorej zyjemy i zauwaz ze nie podszedleml do tematu wartosciujaco . Jezeli ktos uwaza ze to jest sztuka dla niego to tak wlasnie jest i mozesz stanac na glowie i nic nie poradzisz. To ze cos dla Ciebie jest niczym dla innego moze byc objawieniem. To co dla Ciebie jest horrorem dla innego bedzie bog wie czym i taka osoba ma do tego prawo.

A czy ja gdzies twierdze, ze podszedles wartosciujaco? Jedynie nawiazalem do twych slow. Bez dorabiania filozofii prosze :wink: Poza tym oczywiscie kazdy ma prawo do tego o czym napisales, ale ja rowniez mam prawo do pogardy. Tyle chyba w tym temacie, gdyz nie chce mi sie dzis jakos wnikliwiej rozwodzic, bo w krzyzu mnie polamalo... Tak wogole ktos zna jakis dobry sposob na znieczulenie bolu? Apapy i apapopodobne nie dzialaja...

Dodano: 2008-02-25 11:56

dr_Faustus napisał(a):
Tak wogole ktos zna jakis dobry sposob na znieczulenie bolu? Apapy i apapopodobne nie dzialaja...

Hm, może Ketonal? No i ulgę przynoszą plastry rozgrzewające.

I prefer to remain silent

Dodano: 2008-02-25 12:06

Solitary napisał(a):
[quote:19abb555c6="dr_Faustus"]Tak wogole ktos zna jakis dobry sposob na znieczulenie bolu? Apapy i apapopodobne nie dzialaja...

Hm, może Ketonal? No i ulgę przynoszą plastry rozgrzewające.[/quote:19abb555c6]

Nie ketonal TYLKO BASIA! Basiuuuuu buuu hahah :lol:

Dodano: 2008-02-25 12:29

Solitary napisał(a):

Hm, może Ketonal? No i ulgę przynoszą plastry rozgrzewające.

Dziekuje M. za rade :* Przynajmniej na Ciebie mozna liczyc, bo ta Semjanowa wredota mi Basie jakas wcisnac probuje :wink: Sprobuje z tymi plastrami bo chyba przez te prochy pod helmem zaczyna mi sie krecic...

Dodano: 2008-02-25 13:34

Witam Was moi mili,
zaczynam prace, cholernie mi sie nie chce... Nie mogłam dzisiaj spac, ale podobno nie tylko ja...

Dottore, moze masazyk? :twisted: :wink:

Dodano: 2008-02-25 13:35

Witam ciepło wszystkich, po blisko miesięcznej nieobecności. Sesja zakończona, można wrócić do cywilizacji. Kawa do łapki i poloneza czas zacząć :)

Dodano: 2008-02-25 14:20

Witajcie Selenka :* Mr W <graba>

:arrow: Mr W - mam nadzieje, ze ta przerwa nie poszla nadaremno i sesja zaliczona? :wink: Jesli tak to z gory gratuluje :)
:arrow: Selenka - tak, nie tylko Ty nie spalas dzis. Ja tez nie moglem zmruzyc oka przez cala noc, stad dzis jestem w stanie nieprzysiadalnym. Wczoraj po rozmowie na temat powiedzmy mojego zycia z pewna bliska mi przyjaciołką kociol myslowy pod helmem mi sie zrobil. A masaz jak najbardziej przydalby mi sie. Cokolwiek co by moglo szybko pomoc.

Dodano: 2008-02-25 14:21

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenhaga

Bry Dekadentki i Dekadenci :*:*:*:*:*:*:* (kogoś pominęłam?)
Dziś, jako że gadająca mi się wyłączyła, siądę sobie przy stoliczku i Was posłucham...
Może to przez ten nawrót fascynacji pewnym jednoosobowym zespołem, na którego nową płytę napaliłam się strasznie konkretnie :roll:
<kawa z syropem irish>

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2008-02-25 14:52

:arrow: Dottore - dzięki wielkie, sesja zdana. Półtora miesiąca wyjęte z życia, ale teraz jakieś pasmo dobrych zdarzeń nie przestaje mnie omijać :)

:arrow: Nomay - niech zgadnę. Ten zespół to Krzysztof Krawczyk?

Dodano: 2008-02-25 15:00

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenhaga

Wainamoinen napisał(a):

:arrow: Nomay - niech zgadnę. Ten zespół to Krzysztof Krawczyk?

Ejjj :!: Nie tak głośno ! O tym, że jestem skrytofanką Krawczyka nie wszyscy muszą zaraz wiedzieć no @#$#^%&amp!!!

A tak poważnie to Wain....kulą w płot...cały magazynek w drewno...

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2008-02-25 15:18

nomay napisał(a):
Ejjj :!: Nie tak głośno ! O tym, że jestem skrytofanką Krawczyka nie wszyscy muszą zaraz wiedzieć no @#$#^%&amp!!!

Słyszeli wszyscy? Od dziś nie mówimy głośno o skrytej miłości Nomay do Krzysia :D.

Ale pozgaduję dalej, bo nudno mi w robocie. Ks. bp. Antoni Długosz z nowymi hiciorami?

Dodano: 2008-02-25 17:59

Dottorre, a nie są to korzonki...? Jeśli tak, to prze....bombane, musisz czekać albo wskocz sobie na solarkę i wygrzej - już 5-7 minut pomaga. A jeśli to zwykły ból, Ketonal (żel albo tablety) albo maść ExtraStrong (nawet tania, dostępna chyba w każdej aptece, tylko używaj tego MAŁO! jak popełnisz błąd będziesz wiedział jak dopiero może boleć)
:arrow: nomay... zgadłam, że Doda...?prosze, powiedz, ze zgadłam... :twisted:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło