Dodano: 2008-02-23 10:44
Semjan, Dzej, Siostra - nie martwcie sie - nie odpowiadalem na smsy, privy etc, bo nie ukrywam, ze nieco jestem wkurw... ta cala sytuacja... Takich prezentow sie nie spodziewalem... Ale jak mi kolezanka, przyszla pani dr, powiedziala pare chwil temu - morda nie szklanka, bede zyl...Dowiedzialem sie tez, ze do wesela sie zagoi... pytanie czyjego :wink: A teraz opuszcze Was - pojde sie polozyc... Raz jeszcze dziekuje za pamiec... Zarowno za zyczenia tutaj, jak i za cale mnostwo smsow i telefonow. Ciesze sie, ze jestescie tak blisko, mimo ze, dziela nas kilometry...
P.S. Macie pozdrowienia od naszej Anuli droga ekipo...
Dodano: 2008-02-23 10:48
Faustusie, oczy mi z orbit wyskoczyły, gdy przeczytałam Twoja pierwszą wiadomość z dzisiejszego dnia. 8O
Zatem, jako że wszelka dobra energia będzie Ci chyba nawet bardziej potrzebna, przesyłam Ci je całe tony - po Katowicach mam jej wciąż zadziwiająco sporo, więc mi nie zabraknie, a i Tobie się przyda. I jako że Ciebie już zdążyłam polubić, z okazji Twoich urodzin życzę Ci 100 lat dobrego życia, a Twoim wrogom trzymetrowego kija w d...
Pozdrawiam
I prefer to remain silent
Dodano: 2008-02-23 10:49
łojć... najlepszego Dottorro!!!:* rzeczki zielonego napoju bogów Ci życzę; mnogiego potomstwa, ażeby miał kto Ci głowę zawracać w dni wolne od pracy :wink: ; zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia! (resztę można sobie przecież kupić... :wink: ) i wszystkiego czego sobie pożyczysz!!! :)
Dodano: 2008-02-23 19:48
| Narea napisał(a): |
| rzeczki zielonego napoju bogów Ci życzę; mnogiego potomstwa, ażeby miał kto Ci głowę zawracać w dni wolne od pracy :wink: ; |
Dziekuje pieknie M :* tylko, ze widze niescislosc pewna bo dzieci mi zyczysz, a zony to juz nie? Sam mam naprodukowac sobie? :lol: A moze chcesz poszukac jakiejs wartosciowej kobiety dla mnie? Bylbym wdzieczny :wink:
| Solitary napisał(a): |
|
Faustusie, oczy mi z orbit wyskoczyły, gdy przeczytałam Twoja pierwszą wiadomość z dzisiejszego dnia. |
Mi bardziej chyba, ale juz wrocily na miejsce :wink:
|
I jako że Ciebie już zdążyłam polubić... |
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: A wiesz Martusia, ze ja Ciebie rowniez? Dziekuje Ci bardzo za zyczenia, sciskam serdecznie i cieplo. Buziak :*
No a teraz kto mi powie, gdzie jest Semek? :wink: Czyzby dalej siedzial w czytelni? :lol: Ciekawe co tym razem go tak wciagnelo - pewnie jakis album o przyrodzie :wink:
EDIT: Dzis mi w lapki wpadlo kilka plytek oraz prezent dla naszego kolejnego jubilata :wink: Slucham sobie wlasnie coveru STAY w wykonaniu COF - jak dla mnie rewelacyjnie wyszlo. Pozdrawiam Was kochani i powoli sie zbieram sie do wyjscia. W koncu podobno koty chadzaja swymi sciezkami :wink:
Dodano: 2008-02-23 23:14
Ja właśnie wróciłem z czytelni...Powiem krótko: spać. Dobranoc Państwu.
Edit: Poranek z kawką. Pozdrawiam Państwa :)
Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.
Dodano: 2008-02-24 12:24
:arrow: Doktor, mówisz masz :twisted: poszukiwania zaczęte, wici rozpuszczone, uważaj, bo cała Polska teraz patrzy na Ciebie :twisted:
A tak w ogóle witam wszystkich dookoła:) Pora na małą czarną w płynnym tego słowa znaczeniu... I coś co poprawi humor, czyli dobry film, paczkę duporostów (tylko DUŻĄ) i kilka litrów piwa... ale przed tym kawkę...
Dodano: 2008-02-24 14:02
Witam wszystkich - tym razem wjadę do środka razem z drzwiami :lol:
Mam pytanie - od paru dni znajduję się w bardzo fajnym dla mnie stanie - uśmiech mi praktycznie z pyszczka nie schodzi, jeść mi się nawet specjalnie nie chcę, a energia mnie roznosi :twisted: Słowem, czuję MOC! :twisted: :twisted: :twisted:
Czy zna ktoś sposób, by podtrzymać ten stan możliwie jak najdłużej?
Dodano: 2008-02-24 14:32
| Witam wszystkich - tym razem wjadę do środka razem z drzwiami :lol:
Mam pytanie - od paru dni znajduję się w bardzo fajnym dla mnie stanie - uśmiech mi praktycznie z pyszczka nie schodzi, jeść mi się nawet specjalnie nie chcę, a energia mnie roznosi :twisted: Słowem, czuję MOC! :twisted: :twisted: :twisted: Czy zna ktoś sposób, by podtrzymać ten stan możliwie jak najdłużej? |
Tak. Ja znam. To Amfetamina :lol: :lol: :lol:
byle nie przedawkować :D
No a tak poważnie Solitary, to jedynie mogę pogratulować Twego stanu...bo ja mam wręcz przeciwny :/
Dodano: 2008-02-24 14:48
| Semjan napisał(a): |
|
No a tak poważnie Solitary, to jedynie mogę pogratulować Twego stanu...bo ja mam wręcz przeciwny :/ |
Oj, smutno mi to słyszeć
*tuli Semjanka*
Będzie lepiej, musi być... 8)
Dodano: 2008-02-24 15:26
Oj, jak głupota niektórych nie zna granic... :roll: Dajcie porządnej herbatki, musze sie otrząsnąć... Aż człowieka ściska momentami, chciałby pomóc, uleczyć jakoś ale NIE! Jak głupi sie urodził tak głupi zostanie... :?
Dodano: 2008-02-24 15:35
Nareo, herbata w półlitrowym kubku z konfiturą może być? :D Jeżeli tak, to służę. :)
Dodano: 2008-02-24 15:50
Dodano: 2008-02-24 15:55
ależ się uśmiałem :)
zapraszam do http://www.darkplanet.pl/oceny-fotczyli-byc-szczerym-czy-milym-3494_0.html.html#112976 nim skasują:)
where is mod ?? muhahaha :D
Dodano: 2008-02-24 16:43
Dodano: 2008-02-24 17:05 Zmieniono: 2008-02-24 17:37
SALUTEN PRZEPIEKNYM PANIOM I JEDNEMU BRZYDALOWI KTOREGO FACJATA PONAD JEDYNKE NIE URASTA :wink:
WROCILEM i OGLASZAM POPRAWINY ZIELONO-WROZKOWE :wink: DZIS MAM IMIENINY PODOBNO :lol:
|
Mam pytanie - od paru dni znajduję się w bardzo fajnym dla mnie stanie - uśmiech mi praktycznie z pyszczka nie schodzi, jeść mi się nawet specjalnie nie chcę, a energia mnie roznosi :twisted: Słowem, czuję MOC! :twisted: :twisted: :twisted: Czy zna ktoś sposób, by podtrzymać ten stan możliwie jak najdłużej? |
Slonce Ty moje - wszystko na to wskazuje, ze zakochana jestes :wink: A sposobem na podtrzymanie tego stanu jest poprostu - NIE ODKOCHIWAC SIE :wink: Kurcze szczesciarzem musi byc ten pan...
:arrow: Narea - Jak moglas zamknac mi taki piekny temat :?: Juz mialem swoich groszy pare tam wrzucic a tutaj sie okazuje, ze nieczynne.
Poza tym jak tam poszukiwania? :wink:
A co do "duporostow" to narobilas mi smaku - przylaczam sie :wink:
Buziaki dla piekniejszych gosci, a temu Brzydalowi z jedynką kufelek piwka :lol: I jak ja moglem byc taki slepy zakochujac sie w nim :wink: :?:
I NA KONIEC COS DLA WAS ODE MNIE - STAY (with me my friends)
Dodano: 2008-02-24 17:35
:arrow: Narea
Dzięki wogóle za zainteresowanie i PW <treść mnie położyła z uśmiechem na łóżko...słodka jesteś>. Buziak Ci się należy za dobrą robotę.
:arrow: to @ll
Nie lubię gdy ludzie z muchami w nosie biorą się za segregację sztuki...co mam na myśli? oceniają coś <
race innych> dla samej oceny lub totalnie nie obiektywnie lub "bo im się coś nie widzi" i co najgorsze nawet nie napiszą dlaczego jeśli to nawet subiektywna ocena.
Jednak czy czasem subiektywizm to nie przerost formy nad treścią?
Mówię tu o ocenach wierszy, recenzji, opowiadań itp itd jak i galerii z pracami.
Do tych galerii właśnie chciałem nawiązać bo o to poszedł dziś dym na DP.
Jeśli Ktoś umieści w galerii swoje grafiki, zrobione zdjęcia pejzaży, jakieś widoczki...ogólnie prace to ja rozumiem, że warto te dokonania oceniać w jakiejś tam skali. Ich kompozycję, ujęcie, nasycenie światła barw, ostrość..itp. kryterium. Popieram ocenianie jak najbardziej jako formę uznania...czasem pochlebstwa ale i krytyki. Popieram to jak najbardziej w myśl zasady: Prawdziwa sztuka krytyk się nie boi.
To daje autorowi wiatr w żagle lub "zmusza" do poprawy warsztatu.
Jaki jednak ma sens ocenianie fotek osób, które to fotki te osoby zrobiły sobie na imprezkach gdzieś na wypadzie, które nic nie mają z artyzmu... NIC generalnie w sobie ze sztuki, a jedynie zostały umieszczone by pokazać swą twarz, miejsce w którym były i takie szaro-bure sprawy.
Otóż sens ma...jeśli ktoś chce docenić to co się na tym zdjęciu znajduje. W rozumieniu chociażby osoby i doceni ją stawiając 4,5 z przymrużeniem oka i wpisze zabawny komentarzyk. Jeśli się jednak zdjęcie nie podoba to lepiej ominąć ocenę.Dlaczego?
Gdyż z drugiej strony postawienie 1 w skali od 1-5 czy 10 wg. mojej opinii nie ma sensu, gdyż kogo oceniamy lub co? Osobę czy to co w tle, a może jakość zdjęcia samą w sobie? Tylko po co skoro to nie sztuka, artyzm...a jedynie fotka zaparaten idioten, która sama w sobie jest kiczem i nie może być dobra tym bardziej po kompresji jaka jest wymagana do umieszczenia jej w portalu.
Podam przykład <wulgarny ale obrazowy>:
Zamieszczam fotkę penisa...Jakaś kobieta oceni ją na 4 inna na 5 i pomyśli ale sprzęt,ale bym go pos*** lub coś jeszcze innego. Facet wejdzie i oceni na 1 z czystej złośliwości bo ma mniejszego lub z innego głupiego powodu.
Pytam się co ocenił tamten kolega...?...mnie? czy tę niszę w murze zamkowym? Ta 1-ka za co? za twarz? bo inni dali 5, bo jego nikt nie docenił choć wrzucił dwa razy więcej zdjęć w swoim mniemaniu profesjonalnych?
Nie rozumiem tego.
Dlaczego nie rozumiem? Bo nie napisał nawet za co ta ocena? O ile za co dostaje się 5 można wywnioskować, to 1-ka jest raczej nie zrozumiała i to nie w aspekcie samej oceny tylko powodu dania tej oceny.
Zresztą jaki sens jest oceniać foto faceta przez faceta? jeśli głównym motywem przewodnim jest pokazanie na tym zdjęciu siebie przez autora a nie widoczku. Jeśli to zwykłe foto, a nie portfolio.
Nie przeczę, dałem te 1 kolesiowi dla jaj, z przekory, może i złośliwości. Jednak pomimo to byłem konstruktywny. Oceniłem nie osoby lecz kompozycje zdjęciowe <osoby pominąłem> i napisałem swą opinię w PW. Nie na stronie bo treść tej opinii była troszkę ostra.
Zresztą stwierdzenie Doktora mówi wszystko, zacytuję:
dr_Faustus napisał(a): SALUTEN PRZEPIEKNYM PANIOM I JEDNEMU BRZYDALOWI KTOREGO FACJATA PONAD JEDYNKE NIE URASTA :wink:
wychodzi na to, że moja twarz nie spodobała sie temu koledze. Dlaczego? wolę nie wnikać
a gdyby się spodobała? :) też wolę nie wnikać
Pozdrawiam i przepraszam jeśli jacyś użytkownicy byli zniesmaczeni tą kłótnią.
Sem.
:arrow: Dr. imieniny? wowo!...wszystkiego najlepszego Brachu!!!
Dodano: 2008-02-24 18:02
Witam Wszystkich
Dottoro, szarżujesz ostatnio z tymi swoimi świętami :wink: Wszystkiego naj jeszcze raz:) <cmoka M. w czółko>
Semjan, co do Twojej wypowiedzi, hmmm, przykład z penisem jest dobitny jak cholera:D Jak juz pisałam, koleś albo ma za mało w spodniach, albo za mało w głowie. Tyle do tego tematu.
Pozdrawiam serdecznie
Dodano: 2008-02-24 18:24
Faustus ma dziś imieniny?! No nie może być, toż to istna rozpusta - jedno święto po drugim :>
Wszystkiego najlepszego, drogi M. :!: :!: :!:
Śpieszę również donieść wszystkim Dekadentom, że mają pozdrowienia od Chinki. Z pewnych względów O. do końca przyszłego tygodnia nie pojawi się w Cafe, ale pozwolę sobie, Faustusie, w jej imieniu też życzyć Tobie wszystkiego naj. :)
Pozdrawiam wszystkich!
Dodano: 2008-02-24 18:45
| Faustus ma dziś imieniny?! No nie może być, toż to istna rozpusta - jedno święto po drugim :>
Wszystkiego najlepszego, drogi M. :!: :!: :!: Śpieszę również donieść wszystkim Dekadentom, że mają pozdrowienia od Chinki. Z pewnych względów O. do końca przyszłego tygodnia nie pojawi się w Cafe, ale pozwolę sobie, Faustusie, w jej imieniu też życzyć Tobie wszystkiego naj. :) Pozdrawiam wszystkich! |
Dziekuje moja droga M. i druga droga M. i brzydalowi tez dzienx <buziaki>
A jesli chodzi o te wzgledy to ja nawet wiem jak one sa "pewne" :wink:
Jak tam M. zlot Chrystusowego Kombajna udal sie?
Dodano: 2008-02-24 18:50
| dr_Faustus napisał(a): |
|
Jak tam M. zlot Chrystusowego Kombajna udal sie? |
Powiem, że wpadłam tam bardziej z ciekawości niż z miłości do Combichrista. Wytrzymałam 3 godziny - stwierdziłam, że kilka kawałków na imprezie, jak najbardziej OK, ale całej nocy z muzyką Kombajnkrajsta nie zdzierżę 8O
No ale OK, byłam, zobaczyłam i stwierdziłam, że to jednak nie do końca dla mnie.
Dodano: 2008-02-24 19:09
:arrow: Semuś, jaka tam robota... ale przyznam, w pierwszym momencie zdziwienie z mojej strony było zdziwnienie a później... no, juz git :D
:arrow: Dottorre, nie chciałam zamykać tematu dopóki Ty się nie włączysz, ale Semuś napisał, żeby zamykać :wink: a poz tym, nie za dobrze Ci? moje imieniny (w tajemnicy) zaraz po CP będą czyli opijamy jeszcze w Bolkowie :twisted: to jest zapowiedź... :twisted: a póki co... najlepszego po raz kolejny!!! :D
Dodano: 2008-02-24 19:50
|
:arrow: Dottorre, nie chciałam zamykać tematu dopóki Ty się nie włączysz, ale Semuś napisał, żeby zamykać :wink: |
Doktor <ze zdziwieniem>
- Phii nawet nie pluton postów :wink:
|
nie za dobrze Ci? moje imieniny (w tajemnicy) zaraz po CP będą czyli opijamy jeszcze w Bolkowie :twisted: to jest zapowiedź... :twisted: a póki co... najlepszego po raz kolejny!!! :D |
Co do imienin to ogolnie nie obchodze - tak jak dzis juz Szwejce powiedzialem - sluza one raczej jako wytrzezwialka pourodzinowa :wink: Tak czy siak DZIEKUJE RAZ JESZCZE WSZYSTKIM - a teraz jesli chodzi o Twe imieniny to mozemy tego nie przezyc. W naszym gronie bedzie wiecej Twoich imienniczek :wink:
:arrow: Droga M. vel S. - pragne Cie powitac w moim prywatnym klubie antykombajnowym :wink: Widac, mamy jedna ceche wspolna :wink:
Sciskam drogie Kobiety
Dodano: 2008-02-24 19:57
| [quote:04d0cacb75="Narea"]
:arrow: Dottorre, nie chciałam zamykać tematu dopóki Ty się nie włączysz, ale Semuś napisał, żeby zamykać :wink: |
Doktor <ze zdziwieniem>
- Phii nawet nie pluton postów :wink: [/quote:04d0cacb75]
Padło pytanie z grzeczności czy zamykać, więc odpowiedziałem
Zresztą co miałem w temacie powiedzieć to powiedziałem :D Resztę ująłem w DC. Sam bym zgłosił ten temat. Trza było się wypowiedzieć jak był otwarty, a nie o Behemoth-ach się rozpisywać:D Peszek. Nie zdążyłeś Bratku.
a ja Kombi lubię...szczególnie This shit will fuck you up ! Który dedykuję...<cicho sza!> :twisted:
Dodano: 2008-02-24 21:39
|
Droga M. vel S. - pragne Cie powitac w moim prywatnym klubie antykombajnowym :wink: Widac, mamy jedna ceche wspolna :wink: |
Prawie jakbyś pisał do mnie hehehe, no ale ja zaliczam się do tego drugiego obozu, czyli Combichrist Army :wink:
:arrow: I am a bitch.
How do you want me?
From behind?
Or on my knees?
8)
Dodano: 2008-02-24 21:43
Semjan > to do Twojego postu o zdjeciach ... kazdy ma prawo odbierac sztuke na wlasny sposob. Oczywiscie nie popieram kiedy ktos ocenia fotki kogos np nisko bo go nie lubi a obiektywnie rzecz biorac zdjecie jest dobre .
wiekszosc zdjec w profilach to moim zdaniem bardziej chec pokazania samego siebie niz cos wiecej. w sumie nawet niema za bardzo co oceniac, chyba ze sama jakosc wykonania. Aczkolwiek czasem sie trafi cos milego dla oka :)
Same oceny moze powinny chyba zniknac ? Lub jezeli ktos kto chce oceniac powinien wrzucic jakis komentarz co mu sie podoba a co by poprawil , no ale od tego sa specjalne fora. Chyba bardziej powinno sie to na DP traktowac jak zabawe i jako najzwyklejsze foto albumy :)
ok teraz do wszytkich :) witam was moi mili
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem