FORUM. Strona: 5

Dodano: 2007-07-04 20:31

HANAHHH napisał(a):
To co ludzie myślą to piszą :roll: więc za co innego można ich na forum " negować" jak nie za wypowiedzi własnie CO?
A czy tu ktoś kogoś skreśla hmmm nie wiedziałam!!!

Nie napisała, że konkretnie tu ktoś kogoś skreśla - takie są tendencje jedynie na wielu forach.
A co do negowania - chyba nie chodzi, żeby negować czyichś wypowiedzi, tylko dyskutować. Wymieniać poglądy i argumenty.
Toż to forum dyskusyjne, a nie "negacyjne".

Wystarczy odrobina obiektywizmu i luzu. Jeśli ktoś z zasady podchodzi do forum w celu negowania innych, to marne szanse na dyskusję.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Dodano: 2007-07-06 21:00

androgyne napisał(a):
Jeśli ktoś z zasady podchodzi do forum w celu negowania innych, to marne szanse na dyskusję.
Taką właśnie postawe przyjmuje pan P. :wink:

Cóż, generalnie jest tak, że czasem ktoś nie dokońca rozumie temat dykusji albo po prostu nie ma nic konkretnego do powiedzenia tylko strzela co mu przyjdzie na język (nie rzadko niezgodnego z tematem) i wówczas dochodzi do takiej sytuacji, że pozostałe osoby wypowiadające sie zaczynają negować alo pouczać danego/ą delikwenta/tke. Czasem zachodzi to w formie grzecznościowej aby ktoś zwyczajnie zasięgnął głębszej wiedzy zanim odda nastepną wypowiedź albo w sposób chamski gdzie juz mam do czynienia z poniżaniem, a wywyższaniem siebie samego z góry uznając wyższość swojego intelektu. Nie raz daje sie to zauważyć i znam takiego jednego użytkownika na tej stronie, który już wielokrotnie w taki chamski sposób załatwiał sprawe. W danym momencie nie pozostaje nic innego jak zwrócić temu komuś uwage ale wówczas zaczyna się robić off-top, wkracza mod, który coś tam burknie, wykasuje off-posty i wszystko znika jakby nic sie nie stało. Taka rzeczywistość.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2007-07-06 21:17

Racja, święta Panie.
Jestem juz trochę na tym forum (z długą przerwą, aktualnie pod nową "postacią") czy macie tu jakieś trole? Na kilku forach spotkałam takowych
Mam nadzieję, że większość będzie wiedziała o co biega.
Dla nieświadomych link edukacyjny:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Dodano: 2007-07-06 23:06

androgyne napisał(a):
Racja, święta Panie.
Jestem juz trochę na tym forum (z długą przerwą, aktualnie pod nową "postacią") czy macie tu jakieś trole? Na kilku forach spotkałam takowych
Mam nadzieję, że większość będzie wiedziała o co biega.
Dla nieświadomych link edukacyjny:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

androgyne mamy trola mamy!!!

Dodano: 2007-07-07 10:45

HANAHHH napisał(a):
androgyne mamy trola mamy!!!

:D a myślałem że trolle to postacie z bajki.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Dodano: 2007-07-07 11:03

th napisał(a):
[quote:a75876f41a="HANAHHH"]androgyne mamy trola mamy!!!

:D a myślałem że trolle to postacie z bajki.[/quote:a75876f41a]

A z bajki i owszem, lecz one przetrwały do czasów obecnych w miłej powłoce ludzkiej skóry - tylko wygląd jak zawsze mylący jest.

Ja tam mam swojego "osobistego" trolla :wink:

Dodano: 2007-07-07 11:05

HANAHHH napisał(a):
Ja tam mam swojego "osobistego" trolla :wink:

DP jako portal nowoczesny, wychodzacy naprzeciw nawet najbardziej dziwnym potrzebom użytkowników równiez posiada trolla.

Dodano: 2007-07-07 11:08

No właśnie o tym mówię, że "Troll Darkplanetowy" istnieje ...

Kurcze jakoś dziś pusto na Dp :!:

Dodano: 2007-07-07 11:11

Chyba sezon ogórkowy sie pomału zaczyna.

Pogoda na spacery nie zdatna, więc zapewne śpią jeszcze.

Dodano: 2007-07-07 11:17

Hmm no tak dopiero 12.00 h, za wcześnie na wszystko w sobotnie południe:wink:

Sezon ogórkowy hihihi :wink:

Dodano: 2007-07-07 14:28

Niektórzy dogorywają po wczorajszej i przedwczorajszej imprezie :wink:

Krytyka jest czymś pośrednim pomiędzy plotką, denuncjacją a reklamą.

Dodano: 2007-07-07 21:55

HANAHHH napisał(a):
[quote:1374b43656="th"][quote:1374b43656="HANAHHH"]androgyne mamy trola mamy!!!

:D a myślałem że trolle to postacie z bajki.[/quote:1374b43656]

A z bajki i owszem, lecz one przetrwały do czasów obecnych w miłej powłoce ludzkiej skóry - tylko wygląd jak zawsze mylący jest.

Ja tam mam swojego "osobistego" trolla :wink:[/quote:1374b43656]

no dobra, zatem zacznjcie rzucać "ksywkami" muahahaha :{

Dodano: 2007-07-09 19:32

th napisał(a):
DP jako portal nowoczesny, wychodzacy naprzeciw nawet najbardziej dziwnym potrzebom użytkowników równiez posiada trolla.
Que hujus aqua turbant :!: :?: :evil:

Dodano: 2007-09-13 19:23

Chyba tu będzie najodpowiedniejsze miejsce na tę uwagę.

regulamin forum napisał(a):
- Forum służy dyskusji. Nie jest miejscem umieszczania linków, reklam, newsów i konkursów. Od tego są inne działy Portalu. Jeżeli nie jesteś pewien, gdzie co zamieścić, polecamy skontaktować się z administracją.

Chciałbym wytknąć tu twórcom pewien brak logiki w swym postępowaniu . Zapytanie moje brzmi: patrząc na w/w punkt regulaminu chciałbym wiedzieć co robią nad oknem podczas pisania wiadomości przyciski URL oraz YouTube :?:

Zaprzeczacie sami sobie moi drodzy i łamiecie własne zasady sugerując ludziom by z tego korzystali. Trąci to hipokryzją i bardzo zalatuje niekompetencją :!:

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Dodano: 2007-09-14 00:47

Zet ja twojego posta w ogole nie rozumiem. moze jest za pozno albo po prostu jestem za glupi. Powiem wprost: "ale o co chodzi?"

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2007-09-14 01:31

zet napisał(a):
Chyba tu będzie najodpowiedniejsze miejsce na tę uwagę.

[quote:48f4969a06="regulamin forum"]- Forum służy dyskusji. Nie jest miejscem umieszczania linków, reklam, newsów i konkursów. Od tego są inne działy Portalu. Jeżeli nie jesteś pewien, gdzie co zamieścić, polecamy skontaktować się z administracją.

Chciałbym wytknąć tu twórcom pewien brak logiki w swym postępowaniu . Zapytanie moje brzmi: patrząc na w/w punkt regulaminu chciałbym wiedzieć co robią nad oknem podczas pisania wiadomości przyciski URL oraz YouTube :?:

Zaprzeczacie sami sobie moi drodzy i łamiecie własne zasady sugerując ludziom by z tego korzystali. Trąci to hipokryzją i bardzo zalatuje niekompetencją :!:[/quote:48f4969a06]

Jak dla mnie tworcy mieli na uwadze linki typu "hej wejdzcie na mojego bloga www....." tudziez "Biore udzial w konkursie na www.... wejdzcie na ten link i zaglosujcie na mnie plisss" Tudziez konkurs na wokaliste zespolu kogos tam gdzies tam w watku forum lub jakby ktos umiescil "wydarzenie" na forum

:lol: :lol: :lol:

itp. itd. Umieszczanie linkow czy inne do tematu jaki jest poruszany miesci sie w granicach przyzwoitosci 8) Zwlaszcza jesli ów link jest zwiazany z tematyka forum :D

Chyba, ze loto o co innego xD
Ale moge co na pewno potwierdzic iz logike "studiowalam" az dwa razy i wydaje mi sie to byc logiczne no ale mogom sie ja mylic xD

Dodano: 2007-09-14 02:07

Wiec: gdyby w ogle mialo nie byc linkow to bysmy je wylaczyli prawda?

Przydaja sie i nalezy je stosowac. Tyle ze reklamom dziekujemy, miejca na reklamy jest duzo na tym portalu.

Wyjatek stanowia patronowane wydarzenia. Organizatorzy mogą w ramach rozsądku korzystac z forum do promocji.

Nie widzę tu niekonsekwencji.

Natomiast jezeli chodzi o egzekwowanie tego to inna sprawa ale to nalezy zglosic moderatorowi konretnego forum. Jezeli konkretny moderator sobie nie radzi to inna sprawa - moze potrzebna mu pomoc.

Dodano: 2007-09-14 21:47

No ok.
Wydawało mi się, że regulamin odnosi się do do linków w ogóle.

W takim razie, powiedzmy, że jestem żaba i kumam.

Dzięki Kirke, dobrze to nakreśliłaś, chyba mam ostatnio problemy z abstrakcyjnym myśleniem

Kuba: no prawda, prawda :wink:

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Dodano: 2007-09-28 09:23

Taka moja mała uwaga do moderatorów....

Bardzo proszę o utworzenie w dziale regionalnym tematu KRAKÓW 8)

Jestem GotHem z moim kotHem.

Dodano: 2007-09-29 13:03

Jak najbardziej. Przypominam tylko ze to wersja beta. Wkrotce zrobie to porzadnie.

Dodano: 2007-09-30 09:36

amorphous napisał(a):
Przypominam tylko ze to wersja beta. Wkrotce zrobie to porzadnie.
Jak najbardziej :wink: :twisted:

Dodano: 2007-09-30 12:42

Iguana napisał(a):
Taka moja mała uwaga do moderatorów....

Bardzo proszę o utworzenie w dziale regionalnym tematu KRAKÓW 8)

No to ja i proszę - utworzyć KATOWICE, bo Zabrze to nie - bo tu kurza stopa nic się nie dzieje :) Po za tym chyba tylko ja się udzielam z Zabrza :roll: Widać, że moje miasto słynne jest :D

No cóż - taka tylko propozycja... mała... no. :)

Dodano: 2007-10-25 08:04

Wlasnie niech ktos mi uswiadomi. Katowice, Zabrze - czy po prostu śląsk?

Dodano: 2008-05-13 19:04

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenhaga

Bry.
Ja tylko chciałam poznać jakiś sensowny powód, dla którego temat o autobusie wiozącym użytkowników Drak Planet na tegoroczny festiwal w Bolkowie nagle został zamknięty i trafił do (jak sie okazało po długich poszukiwaniach) archiwum?????
Moderator, ani nikt inny, nie napisał (jak to jest w zwyczaju) czerwoną czcionką przyczyny, dla której temat wywędrował tam gdzie wywędrował. Nie było offtopów, nie było niecenzuralnych słów, nie istnieje temat alternatywny, dotyczący tego roku, więc o co chodzi ??!! Się grzecznie pytam...

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2008-05-14 09:54

nomay napisał(a):
Bry.
Ja tylko chciałam poznać jakiś sensowny powód, dla którego temat o autobusie wiozącym użytkowników Drak Planet na tegoroczny festiwal w Bolkowie nagle został zamknięty i trafił do (jak sie okazało po długich poszukiwaniach) archiwum?????
Moderator, ani nikt inny, nie napisał (jak to jest w zwyczaju) czerwoną czcionką przyczyny, dla której temat wywędrował tam gdzie wywędrował. Nie było offtopów, nie było niecenzuralnych słów, nie istnieje temat alternatywny, dotyczący tego roku, więc o co chodzi ??!! Się grzecznie pytam...

Moze ja odpowiem - prosze sie niczym nie przejmowac - wszystko jest pod kontrola i w najlepszym porzadku :) to ze temat znalazl sie w archiwum jest technicznym chochlikiem Trwaja prace nad kwestia jego powrotu

Pozdrowienia od organizatora :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło