Kosciół w Polsce. Strona: 26

Dodano: 2011-11-01 01:06

SPOCZI ZIĄ

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2011-11-01 09:04

Raraszek napisał(a):
Uważasz pewnie że to co napisałaś jest ciekawe lub mądre :) ale prawda jest taka że to żałosne,bo widać na kilometr jak się miotasz,że czujesz się przyparta do muru i brak Ci argumentu więc sobie urządzasz wycieczki personalne w nadziei że kogoś tym dotkniesz.Musiałem Ci na ambicje wjechać skoro wszędzie widzisz mój nick i ciągle o mnie myślisz :D
Nie wiedziałam,że trzeba byc od razu przypartym do muru.Myślałam,ze istnieja zwykłe pomyłki?Ale tak dla ciebie juz mi argumentów zabrakło i przy tym pozostańmy.

Dodano: 2011-11-04 12:50

może niekoniecznie do tego tematu, ale gdzieś trzeba... masakra...

http://kwejk.pl/obrazek/627551/kobiety,,oj,kobiety,:d.html

Dodano: 2011-11-04 16:25

Czy oni znaczy Ci Święci ? - byli gejami , bo mnie na to wyglada.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2011-11-04 16:29

de Sade miał podobne zdanie o kobietach (wg "Filozofii w Buduarze"), a gejem raczej nie był :) Co nie znaczy, że zgadzam się z jego opinią.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2011-11-05 10:28 Zmieniono: 2011-11-05 10:30

sphinxia napisał(a):
A ja tam wierzę tylko w przeznaczenie.
Jak do tej pory bowiem, wszystkie moje życiowe plany nie ułożyły się tak jak sobie zaplanowałam, ale kompletnie inaczej, jakby całkiem na złość los chciał mi udowodnić, że i tak zrobi po swojemu.

Cytat:
"Biegnij sobie, biegnij. I tak od tego czy dogonisz autobus, zależy tylko wola kierowcy."

Skoro nasze życie składa się z drobiazgów, to może jednak te drobiazgi faktycznie umieją nam je zmienić?

Wiara w przeznaczenie może służyć jako usprawiedliwienie własnych błędów i własnej pasywności, jakiś wpływ na swoje życie jednak mamy. Weźmy np. aktywność na tym portalu: każdy sam wybrał, czy założy na nim konto, czy też nie, więc jakie znowu przeznaczenie?

Dodano: 2011-11-05 10:53

Przeznaczenie? Raczej pasmo zbiegów okoliczności, szczęśliwych czy też nie. Ciekawi mnie, ile razy mijamy na ulicy kogoś, kto mógłby być naszą bratnią duszą, a nigdy się o tym nie dowiemy.
Nie na temat, tak sobie wtrąciłam:)
..............................................

Kościół w Polsce jak każdy inny, omijam szerokim łukiem.

Dodano: 2011-11-11 18:19

Nadine1986 napisał(a):
[quote:5891cd8e92="sphinxia"]A ja tam wierzę tylko w przeznaczenie.
Jak do tej pory bowiem, wszystkie moje życiowe plany nie ułożyły się tak jak sobie zaplanowałam, ale kompletnie inaczej, jakby całkiem na złość los chciał mi udowodnić, że i tak zrobi po swojemu.

Cytat:
"Biegnij sobie, biegnij. I tak od tego czy dogonisz autobus, zależy tylko wola kierowcy."

Skoro nasze życie składa się z drobiazgów, to może jednak te drobiazgi faktycznie umieją nam je zmienić?

Wiara w przeznaczenie może służyć jako usprawiedliwienie własnych błędów i własnej pasywności, jakiś wpływ na swoje życie jednak mamy. Weźmy np. aktywność na tym portalu: każdy sam wybrał, czy założy na nim konto, czy też nie, więc jakie znowu przeznaczenie?[/quote:5891cd8e92]

Też tak myślę. Każdy ma wpływ na swoje życie, świadomy lub nie. Jeśli ktoś myśli, że spotykają go same niepowodzenia to tak będzie i tego nie zmieni.

Dodano: 2011-11-11 21:51 Zmieniono: 2011-11-11 21:51

Nadine1986 napisał(a):
[quote:e67aab1145="sphinxia"]A ja tam wierzę tylko w przeznaczenie.

Cytat:

Wiara w przeznaczenie może służyć jako usprawiedliwienie własnych błędów i własnej pasywności, jakiś wpływ na swoje życie jednak mamy. Weźmy np. aktywność na tym portalu: każdy sam wybrał, czy założy na nim konto, czy też nie, więc jakie znowu przeznaczenie?[/quote:e67aab1145]

Ale to że podjęłaś decyzje o rejestracji było ci Nadine przeznaczone buahahahahaaaaaaaaaaaaaaahahahaha

Dodano: 2011-11-16 13:15

Dodano: 2011-11-16 18:47

Ja tam wieże tylko fff Latającego Potwora Spaghetti. Nie wieże f pżeznaczenie. I wy ff to morzecie niewieżyć ale on żondzi waszymi poczynaniami zafsze. To żeście sie tu zalogowali to terz nie pszypadek. To Jego wola.

He boiled for your sins...

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Dodano: 2011-11-17 07:40

Szarl :D ghahaha

Dodano: 2011-11-17 16:30

jeśli chodzi o kościół przypomniał mi się pewien kawał :-)

Modlitwa wieczorna kobiety:

-Ojcze nasz, który jesteś w niebie
Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie
Daj mi faceta i ma być bogaty
Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty
Duze mieszkanie, a najlepiej willę
Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę
Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę.
Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę
Oglądać romansy, biżuterię kupić
W życiu mym nie będzie mogł się nigdy upić
Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki
Ja wydaję kasę - on płaci podatki
On nie ma kolegów - ja mam koleżanki
Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki
Złotych kart bez liku, czeków co nie miara
Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara.

Modlitwa wieczorna faceta :-) :-)

-Panie mój daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku.
Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i
napalone koleżanki nimfomanki. Wiem że to się nie rymuje - ale
tu nie o rym chodzi.

Kościół w Polsce Dodano: 2011-11-18 11:05

zależy jaki. Byłam na nabożeństwie u zielono-świątkowców... nie powiem, bo u nich jest w miarę ciekawie, mimo, że modlą się do widoków wyświetlonych gór, lasów itp. tam co nabożeństwo czytają i obmawiają fragmenty Pisma, a gdy ktoś ma jakiś problem (nałóg, choroba itp) to mówi o tym na środku wszystkim i wszyscy modlą się za niego...każdy mówi w innym języku (niż polski) mówią że po chrzcie Bóg przydziela im język porozumiewania się z Nim. Spiewają i Tańczą podczas modlitwy, są swobodni...a u nas na mszy dzieje się zawsze to samo...usiądź, wstań uklęknij...zresztą nie ważne jest jak odbywa się msza, ważne żeby mówić do Boga w swoim języku...i wierzyć..czytając to każdy może pomyśleć sobie "bzdury" ale tylko jeśli nie wierzy lub uważa że wierzący się ośmiesza mówiąc o swojej wierze

Dodano: 2011-11-24 14:02

Przez chwilę zastanawiałam się czy umieścić to w "mrocznym humorze", czy tutaj, ale ostatecznie daje tu.
Klechy tak bardzo przestraszyli się odebrania im pieniędzy, że desperacko wracają do starych metod. Ciekawe co jeszcze absurdalnego wymyślą?

http://wiadomosci.wp.pl/title,Stare-panny-zaplaca-podatek-koscielny,wid,14015744,wiadomosc.html

Ktoś z was chętny do płacenia? <lol>

Dodano: 2011-11-24 14:39

ode mnie nic nie dostaną, ja nie jestem "zamożna" pfffff

Dodano: 2011-11-24 14:54

Tez bym to dodał do mrocznego humoru gdyby to nie był wymysł Szmatławego Ekspresu

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2011-11-24 15:05

sphinxia napisał(a):
Przez chwilę zastanawiałam się czy umieścić to w "mrocznym humorze", czy tutaj, ale ostatecznie daje tu.
Klechy tak bardzo przestraszyli się odebrania im pieniędzy, że desperacko wracają do starych metod. Ciekawe co jeszcze absurdalnego wymyślą?

http://wiadomosci.wp.pl/title,Stare-panny-zaplaca-podatek-koscielny,wid,14015744,wiadomosc.html

Ktoś z was chętny do płacenia? <lol>

Jeszcze trochę a pojawi się pomysł na restytucje Świętopietrza

owoce pracy Dodano: 2011-11-28 10:27

Ciekawe że KK nie dzieli się owocami swojej pracy z wiernymi? Największy dar jaki może im ofiarować to modlitwa, wierni jakby chcieli ofiarować za usługi tylko modlitwę nie byli by chrzczeni, nie mieli by ślubów, a cmentarze katolickie świeciły by pustkami.

Dodano: 2011-11-28 11:08

Cytat:
Ciekawe że KK nie dzieli się owocami swojej pracy z wiernymi? Największy dar jaki może im ofiarować to modlitwa

Dajmy głodnym modlitwę i uśmiech a próżniakom w kiecy wszystkie pieniądze,niech mają na prawników żeby było za co tuszować afery pedofilskie.

Dodano: 2012-03-29 20:34

Jebłem:

"Według katolickich biskupów w Polsce nasilają się próby zredukowania roli Kościoła rzymskokatolickiego do sfery ściśle religijnej, a wiary wyłącznie do życia prywatnego"

Przynajmniej w końcu otwarcie mowia, ze chca rządzić i wpierdalać się ludziom w życie.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Kościoł Dodano: 2012-03-30 08:07

Być może już niedługo będzie można się spowiadać w nocy, co to za sobą poniesie? Ano pewnie to, że i w nocy będzie można dodatkowo zarobić... "noc konfesjonałów" - i tak chyba nadal wolę muzea...:]

Per Aspera Ad ASTRA

Dodano: 2012-03-30 09:27

Zarobić na spowiedzi? Od kiedy to jest płatna?

kościól Dodano: 2012-03-30 10:04

ale kiedy ludzie przychodzą do kościola, to z tego co wiem, chyba zostawiają tam zazwyczaj jakieś pieniądze...? Nie wiem jakieś tace, datki "na remont" w skrzyneczkach, a jeśli ktoś jest na tyle nadgorliwy aby chodzić do kościoa również w godzinach 22 - 6 to wszystko jest możliwe...

Per Aspera Ad ASTRA

Dodano: 2012-03-30 10:37

Nikt ich do tego nie zmusza, więc nie widzę w czym problem. Jeden walnie browarka, a inny wrzuci na tacę. Na jedno wychodzi.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło