Wysłany: 2007-07-25 21:03
Słuszna uwana Ravenie, alternatyna muzyka winna być raczej oryginalna i niepowtarzalna, a czymże jest coś czego jest wszędzie pełno? na pewno nie żadnym pionierskim osiągnięciem w dziedzinie muzyki.
Pomijając już fakt, że na początku festival był stricte GOTYCKI, a teraz co? .....
No ale, co kto lubi...
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-07-25 21:07
Heh można by o tym dyskutować długo ale jako moderatorzy dajmy przykład i nie offtopujmy :D :twisted:
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Wysłany: 2007-07-25 21:10
dziekuje czarnemu bratu Amrophosowi, jak rowniniez innym busowiczom za przygarniecie syna marnotrawnego :). dla wszystkich mchroczne pozdrowienia. piekielne podziekowaie dala szwei i noon
Wysłany: 2007-07-25 21:25 Zmieniony: 2007-07-25 21:38
Ależ drogi Ravenie, toż to nie są offy. Przecież dyskutujemy o tym jaka muzyka obecnie jest grana na festynie w Bolkowie a jaka była niegdyś.
Elo Awgan :wink: szkoda że nie jadę, bo już prawie zapomniałem jak wyglądasz :twisted:
Wysłany: 2007-07-25 21:31
:arrow: allanon and selene.....Dzięki za życzenia i pozdrowienia. Wypiję Wasze zdrowie. Kawką z rana browarkiem z południa i wódeczką z wieczora! Pilnujcie "dobytku" :twisted:
Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.
Wysłany: 2007-07-25 21:32
Cóż - Zet, Raven - macie rację chłopaki, ja też ubolewam nad faktem iż coraz mniej gotyckiej muzyki gitarowej jest na Castle. W tamtym roku był Riverside i Liv z zespołem (i mężem :twisted: ), 2 lata temu Epica, Strommousheldsi, Renata...Teraz niby jest NFD ale to tylko namiastka - mogłoby być Fields of the Nephilim chociaż a nie NFD. Ogólnie brakuje klasyki polskiego gotyku... Może też z tego powodu że ta klasyka przestaje też być taka jak kiedyś? Chooy to wie.
Jadę dla ludzi, klimatu, wydarzenia, atmosfery itp. Lubię inteligentną dark-elektronikę w stylu np. VNV Nation (które rok temu dało lepszy koncert niż się nawet spodziewałam po takiej muzie), ale ostatnio za dużo jest totalnej młócki.. Narzekać jednak nie będę, bo i po co, nic to nie zmieni. A więc tylko pozostaje się bawić na całego :P
Zet, czy mam pozdrowić od ciebie któreś miejsce w Bolkowie? :wink:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-07-25 21:47
Hmmm... można powiedzieć wiele złego o współczesnym CP, że tak się wyrażę...ale i dużo dobrego. Kiedyś było po prostu inaczej....też tęsknie za pierwszymi edycjami, to był niepowtarzalny klimat. Powiem tylko, że jestem z CP od samego początku, jeszcze za czasów Grodźca. Świat pędzi do przodu a my z nim. Pozdrawiam Was.- zecie, minawi, ravenie.
Wysłany: 2007-07-25 22:15
Pasek, kapele, które podałem były tylko przykładem, ale spoko, dzięki że mi wyjaśniłeś dlaczego ich nie będzie :wink:
A jeśli miałbym traktować niektóre występy jako "przerwę na reklamy" to musiałbym chyba wciąż do kibla chodzić bądź stać cały czas przy budce w piwskiem :P lub rozbijać się po ludziskach wokół.
W każdym razie, ja tam nie, ale Wy tam jak najbardziej: BAWCIE SIę DOBRZE
p.s.
[quote:0b734eb7c6="minawi"](...)
Zet, czy mam pozdrowić od ciebie któreś miejsce w Bolkowie? :wink:[/quote:0b734eb7c6]
Oczywiście, że tak :!: Ten zameczek, który chciałem w zeszłym roku zwiedzić i mi się kurwa nie udało :?
Wysłany: 2007-07-25 22:51
[quote:89a1dc3d96="zet"]musiałbym stać cały czas przy budce w piwskiem[/quote:89a1dc3d96]
czyli jak na każdej imprezie :twisted: :P :wink:
Wysłany: 2007-07-25 23:18
Do zobaczyska z pewną grupką w Posenie....a następnie w Bolkenheim z pozostałymi !
resztę pozdrawiam i do poklikania za "kilka" dni.
Uciekam.
Wysłany: 2007-07-26 00:10
Bawcie się dobrze, Mroczniaki :)
Fuck you dude!
Wysłany: 2007-07-26 00:44
[quote:1d9caa9a7a="SCHWEIGENDE"][quote:1d9caa9a7a]Uff... musiałaś się na taka dobroc naprawdę zdobyć.[/quote:1d9caa9a7a]
avatar zobowiązuje :twisted: do zobaczenia ! [/quote:1d9caa9a7a]
Cute:D Rozumiem ze w realu mam Cie rozpoznac po swiecacej aureolce nad glowa?
Amen
Wysłany: 2007-07-26 06:59
[quote:ee5ee9e2a0="Samara"][quote:ee5ee9e2a0="SCHWEIGENDE"][quote:ee5ee9e2a0]Uff... musiałaś się na taka dobroc naprawdę zdobyć.[/quote:ee5ee9e2a0]
avatar zobowiązuje :twisted: do zobaczenia ! [/quote:ee5ee9e2a0]
Cute:D Rozumiem ze w realu mam Cie rozpoznac po swiecacej aureolce nad glowa?[/quote:ee5ee9e2a0]
of course :twisted: no i po skrzydełkach :lol:
Wysłany: 2007-07-26 09:08
[quote:b59ee8321b="Paskievicz"]po kukurydzy i maśle :-)[/quote:b59ee8321b]
i po zapuchniętej mordce od nadużywania soli do kukurydzy z masłem :lol:
koniec offtopów, bo mnie zbanują 2 godziny przed wyjazdem :twisted:
Wysłany: 2007-07-26 14:51
Bawcie się tam dobrze Mroczniaki :D
Fuck you dude!
Wysłany: 2007-07-27 16:35
[quote:24506ce52c="HANAHHH"]
Nie moge tylko pojąc jak tam sie można lansować :?: :!:[/quote:24506ce52c]
ależ można! właśnie tam!
w jakimś topicu pisalam o przeroście formy nad treścią tego festu, to samo dotyczy ludzi, którym głównym celem przyświecającym w uczestnictwie jest "pokazać się" a nie rzeczywiście "uczestniczyć"
I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it
Wysłany: 2007-07-30 14:21
[quote:22536b6d62="Paskievicz"]
przyjazd na castle party 30 zł, karnet 150 zł, widok zarżniętego Regisa slalomującego rankiem w okolicach Hacjendy - BEZCENNE :D[/quote:22536b6d62]
No popatrz... a niektórzy nie muszą za ten widok nawet złotówki wydawać :P
Krytyka jest czymś pośrednim pomiędzy plotką, denuncjacją a reklamą.
Wysłany: 2007-07-30 15:12
po tym CP uznalem, ze zadaje sie z banda zboczencow i degeneratow hehehehe :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: reszta tych co tam byli chyba potwierdza moje slowa 8)
Wysłany: 2007-07-30 15:44
[quote:a19e34228d="androgyne"][quote:a19e34228d="HANAHHH"]
Nie moge tylko pojąc jak tam sie można lansować :?: :!:[/quote:a19e34228d]
ależ można! właśnie tam!
w jakimś topicu pisalam o przeroście formy nad treścią tego festu, to samo dotyczy ludzi, którym głównym celem przyświecającym w uczestnictwie jest "pokazać się" a nie rzeczywiście "uczestniczyć"[/quote:a19e34228d]
no prosze pierwszy post ,ktory mnie tu naprawde zaciekawil :twisted:
Wysłany: 2007-07-30 17:20
[quote:f52d15d616="Paskievicz"]ale przysuszaliście hehe 8)
jam był, sie nie lansował zbytnio, a techno maniaków w tym roku było wyjątkowo mało (przynajmniej tych poprzebieranych, najwyraźniej większość z nich dowiedziała się co to nihilizm i straciła swoją cybergotycką tożsamośc jak już wcześniej wspominałem 8) )
[/quote:f52d15d616]
Ja bym raczej powiedziała, że zauważyli, że już nie potrafią się wyróżniac ... bo na 10 cyber gotów 5 wyglądało tak samo, tylko, że w innej kolorystyce, ale trzeba rpzyznac, że i tutaj zdarzały sie wyjątki
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy