Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Granice tolerancji.. Strona: 3

Artykuł: Granice tolerancji.

Wołający na puszczy Wysłany: 2012-02-27 14:10

Lupp (Bicz)
Lupp
Restinpeace

[quote:5d5773b2a1="dawcakrwi"]...Banda, która okrada nas, okłamuje, a nawet morduje swoich obywateli (chyba, że jakiś naiwniak wierzy w 3 samobójstwa w więzieniu świadków w sprawie Olewnika, i kilka innych, w tym dziarskiego Leppera :D )...
Pytanie o granicę tolerancji.

Wyć mi się chce, gdy pomyślę, że dopiero sprawa ACTA spowodowała, że przynajmniej niewielka część ludzi przeprosiła się z rozumem. Zadziwiające, jak można na to wszystko patrzeć przez kilka lat i zatykać uszy, zamykać oczy i powtarzać jak mantrę:
TVN jest Bogiem, a Szkło Kontaktowe i Gazeta Wyborcza wyrocznią.
Zdrajcy są dopiero wtedy szkodliwi, gdy zdradzani nie mają świadomości, że są zdradzani.

Nie wiem, co mnie wzięło, żeby o tym tu pisać, przecież wiem, że to groch o ścianę...[/quote:5d5773b2a1]
Dobry głos, więcej takich i przebudzenie lemingów może niebawem nastąpi :)
Że Lepper dostał czapę jak wielu innych (także niewymieniony przez Ciebie szef kancelarii premiera, Grzegorz Michniewicz), to jasne. "Samobójstwo przez powieszenie" jest najczęściej stosowanym sposobem eliminacji niewygodnych. Łączy je zresztą jedna cecha charakterystyczna: rzekomi samobójcy nie pozostawiają ŹADNYCH listów pożegnalnych, bo są po prostu mordowani.
Lemingi uwierzą we wszystko, co Bóg, identyfikowany z TV i innymi mediami, powie, a polityk obieca - im więcej, tym bardziej się cieszą (patrz: mityczne 300 mld PLN z Unii, których oczywiście nie będzie) Budzą się tak naprawdę, kiedy zaczyna im brakować na bułkę. Stare prawo Marksa (tylko ono mu się udało): "byt określa świadomość" wciąż jest słuszne. Teraz jest właśnie czas, kiedy widać jego działanie - kończy się beztroskie życie na kredyt, wzrastają redukcje, bezrobocie, wali się system emerytalny, brak opieki socjalnej i medycznej, a dobry wujek/car/premier okazuje się nie tak dobry, nagle wychodzą mu kły i usiłuje wyrwać lemingowi kolejny grosz. Oby tylko nie skończyło się na zamianie na kolejnego "wielkiego obiecującego".
[quote:5d5773b2a1="Devon"]
...Czas uświadomić sobie, że tolerancja to nie środek terroru zmuszający ludzi do wyznawania poprawności politycznej. [/quote:5d5773b2a1]
Tolerancja? Sama w sobie nie jest wartością absolutną, co różni ignoranci lub cwaniacy usiłują wmówić prostemu ludowi.

Do not quote - think for yourself

Wysłany: 2012-02-27 14:49 Zmieniony: 2012-02-27 14:49

[quote:2d0de5b253="dawcakrwi"]
Zdrajcy są dopiero wtedy szkodliwi, gdy zdradzani nie mają świadomości, że są zdradzani.

Nie wiem, co mnie wzięło, żeby o tym tu pisać, przecież wiem, że to groch o ścianę...[/quote:2d0de5b253]

Ale was ta Gazeta Wyborcza boli Na tym polega tolerancja, że każdy może czytać co chce. Obrażanie kogoś jak czyta fakt, super ekspres a nawet gazete polska jest brakiem tolerancji

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2012-02-27 19:52 Zmieniony: 2012-02-27 20:32

Szczerze mówiąc nie znam ani jednej osoby która by uważała GW, czy tym bardziej tvn za wyrocznię.
Za to takich co wspomnianą gazetę polską czy tv trwam - i owszem.
[quote:6b6df03ec2="Lupp"] Tolerancja? Sama w sobie nie jest wartością absolutną... [/quote:6b6df03ec2]
W przeciwieństwie do dobra, prawdy, piękna i innych idej .

PS. Lepper? Ten gigant intelektu po prostu za dużo wiedział .

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Wysłany: 2012-02-27 20:59 Zmieniony: 2012-02-27 21:03

A ja tam oglądam TVN codziennie,a i szkło kontaktowe oglądam,a Gazetę Wyborczą czytam codziennie rano w pracy do kawki, a i z ciekawości TV Trwam zlukam i szczerze gdzieś mam to,co kogo boli,co kto ogląda słucha,czy czyta,jego broszka nie moja :)

[img:487c75cba2]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:487c75cba2]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2012-02-27 21:34

[quote:d899e9b70a="amorphous"][quote:d899e9b70a="dawcakrwi"]

Nie wiem, co mnie wzięło, żeby o tym tu pisać, przecież wiem, że to groch o ścianę...[/quote:d899e9b70a]

Ale was ta Gazeta Wyborcza boli Na tym polega tolerancja, że każdy może czytać co chce. Obrażanie kogoś jak czyta fakt, super ekspres a nawet gazete polska jest brakiem tolerancji [/quote:d899e9b70a]

Amorphous, nikt Tobie ani HardKillowi, ani nawet naszemu rozochoconemu młodzieniaszkowi szarlowi niczego nie nakazuje. Z postawy paru "tolerancyjnych" osób tutaj wynika natomiast coś takiego: "jak ktoś nie lubi TVNu, GW i Palikota to jest be, a jak wali w Kościół to jest cool". Czy to jest tolerancja? Moim zdaniem, nie. Ja odetchnęłam z ulgą, iż w końcu poznikały pewne chamskie posty co niektórych osób - choć i tak powinno ich zniknąć więcej. Nie jestem w stanie tolerować chamstwa, pretensjonalności, braku szacunku dla cudzej pracy. Już o tym kiedyś pisałam, kto wie, o co chodzi, ten wie.

Nie marudź, bo cyckiem walnę.

Wysłany: 2012-02-27 21:46

Ani Wyborczej ani Gazety Polskiej nie uważam za obiektywne media. Prawda jak zwykle jest po środku.Przy okazji polecam "Michnikowszczyznę" Ziemkiewicza.
Czasami mam też wrażenie, że wiele osób myli tolerancję z obojętnością lub wręcz lenistwem, żeby wyrobić sobie pogląd na niektóre sprawy.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Wysłany: 2012-02-27 21:54

Żadne media nie są obiektywne, bo media tworzą ludzie, a ci nigdy obiektywni nie są. To się wyklucza. Dlatego bronienie jakiegoś wydawnictwa czy tv twierdzeniem, że jest obiektywne, jest bez sensu.

Gigant Wysłany: 2012-02-27 23:45

Lupp (Bicz)
Lupp
Restinpeace

[quote:7e2ab8c13a="szarl"]PS. Lepper? Ten gigant intelektu po prostu za dużo wiedział .[/quote:7e2ab8c13a]
Ironia nie na miejscu - to był człowiek z gminu, ale bystry, inteligentny i skuteczny jako polityk, Przeszedł ewolucję, stosunkowo szybko się wyedukował i nabrał pewnej ogłady, które to cechy pozwoliły mu na skuteczne działanie w Polsce, czy nawet w Brukseli.
Przyczyna jego śmierci być może zostanie kiedyś wyjaśniona, na razie pospiesznie sprawę wyciszono.

Do not quote - think for yourself

Wysłany: 2012-02-28 00:42

Co tam Bruksela. Najlepsze interesy ten wybitny mąż stanu robił na Białorusi. Nie wiadomo tylko komu zaszedł za skóre - pospolitym bandytom z ktorymi robil interesy czy byłym współkolicjantom chwalac sie dowodami na zbierane haków przez kaczynskiego a moze talibom w klewkach. Nawet spec od wizerunku jego i palikota nie wierzył w samobojstwo. Jedno co pewne to, ze rozwazania te sa na poziomie gazet bulwarowych ktorych nie wymienie poniewaz jestem tolerancyjny

Life is complex: it has both real and imaginary components

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło