Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

jakie gry preferujecie?. Strona: 3

Wysłany: 2007-04-25 12:45

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Ja tam niestety za często obcuje z D&D bo z reguły to ludzie mają ...

Po za tym z systemów fantasy to wolę Warhammera i Earth Down (wspomnienia, moje pierwsze sesje)

Larpowo zdarza się grac w Legendę Pięciu Kręgów, wampira maskaradę i Neuroshimę

Aktualnie poszukuje drużyny

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

re temat Wysłany: 2007-06-23 14:18

Ja uwielbiam gry strategiczne jak Heroes III i gry ala Diablo 2... mogą być jeszcze gry zręczościowe jak Volfid

Aniele ciemości patrzący na umarłych cierpiący za dnia bracie nocy. W cieniu twoich skrzydeł ginie świat.

Wysłany: 2007-06-23 14:41

1. Morrowind;
2. Heroes oM&M 3;
3. Icewind Dale Saga

Wysłany: 2007-06-23 15:19

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Ja ostatnio pykam w Medieval Total War 2 :mrgreen:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-07-19 10:05

Prawie że same RPG, action RPG i MMORPG - takie jak Fable, Jade Empire, Neverwinter Nights, Baldur's Gate, Guild Wars, ostatnio WoW. Zdarza mi się czasem pograć w jakiegoś FPSa czy samochodówkę, ale to najwyżej parę dni w przeerwie pomiędzy RPGami :) .

Wysłany: 2007-07-20 22:25

Od 4 lat w nic juz staram sie nie "pykac" po tym, jak Quake III drastycznie wygladzil moje (i tak niezbyt pofaldowane) zwoje mozgowe. Latwo, szybko i niestety ciezko uzalezniam sie od gier, wiec powiedzialam sobie KONIEC.

Wysłany: 2007-07-25 09:18

Ja preferuję bierki pod wodą i pokera przez telefon.

Krytyka jest czymś pośrednim pomiędzy plotką, denuncjacją a reklamą.

Wysłany: 2007-08-10 12:48

A propo samochodówek, ostatnio przeszedłem NFS: Carbon. I musze powiedzieć, że był chyba najgorszy ze wszystkich NFS. Za krótki, zbyt prosty i w ogóle. Mostw Wanted był 1000 razy lepszy.
Ale samochodówki to nie jest mój ulubiony gatunek. Najbardziej lubię wszelakie RPG-i, RTS-y i FPS-y.

Never ending pain. Quickly ending life

Wysłany: 2007-08-10 14:24

Ja to zdecydowanie rpg - szczególnie klasyka tj. Baldurs Gate. Z nowszych to Oblivion, Neverwinter itp.

If you don't live for something, You'll die for nothing.

Wysłany: 2007-08-10 14:50

de_Ville (Bicz)
de_Ville
Czarne Xięstwo

Zadnego RPG i fantasy!! Total war, jeśli siadam do giery, to przeważnie pociągam za spust - Americas Army, Counter Strike, Call of Duty etc

Wysłany: 2007-08-19 14:07

FPP rzecz jasna, a nie jakieś wyścigówki i inne pierdułki. Czasem Warcraft czy Kozacy. Ale generalnie Quake, Unreal, Specjalista (mod do Half Life). Kiedyś sie bawiłem w swat ale to za wolne...

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-11-12 17:08

Ostatnio wrócieł do ukochanych FPS-ków (Duke Nukem 3D, Blood, Unreal, a z nowszych Far Cry, STALKER), poza tym nie pogardzę porządnym RPG-iem (Planescape Torment, seria TES, Gothic), z RTS-ów głównie te starsze pozycje (Warcraft II i Starcraft, ew. Homeworld), zaś ze skradanek bezkonkurencyjna seria Thief... Dziki wraca do gier ;]

Wysłany: 2007-11-12 20:22

pseudonim (Anciliae)
pseudonim
Żagań/Zielona Góra

Ja po wymianie karty graficznej powróciłem do FEAR bo na minimalnych nie było sensu kiedyś grać. Gra wymiata klimatem i rewelacyjnym trybem walki (slow motion, który wbija w fotel. No i stary dobry Call of Duty 2 cały czas na pulpicie goszczę :-) Niedługo wpadnie mi w łapy CoD 4 ale nie wiem jak będzie funkcjonował na moim sprzęcie

"Norweskie schody nie tylko prowadzą do góry"

Wysłany: 2007-11-12 21:45

Ja się ostatnio wziąłem za Tomb Raidery. Z Legend nie miałem problemów, ale na resztę chyba za głupi jestem :lol:
A tak ogólnie to pograłbym sobie w jakąś rajdówkę, problem w tym, że potrzebuję kierownicy. Jak gra nie ma widoku z oczu kierowcy, a ja nie mam kierownicy to w ogóle sobie nie radzę :?

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

jakie gry preferujecie? Wysłany: 2007-11-12 22:09

ostatnio uprawiałem mały desancik w Medal Of Honor - Airborne :P F.E.A.R. niezła giera :D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2007-11-13 19:19

Mój qmpel swego czasu zwariował na punkcie FEAR, gra pochłonęła go na dobre ;D W moim odczuciu jest dobra, ale do takiego Far Cry startu nie ma (ale to już kwestia gustu :twisted: )

Do swojej listy preferowanych gier dorzuciłbym jeszcze horrorki pokroju Undyinga i Call of Cthulhu:DCotE. Typowych suvivali nie trawię.

Wysłany: 2007-11-13 19:36

Głównie to gra na gitarze. :P
Ale jak mam czas to cRPG najchętniej. Przymierzam się aktualnie do Neverwinter Nights i Baldur's gate II. Szykuje się pasjonująca przygoda. :)
Ostatnia jak byłem w Empiku już nawet miałem "Wiedźmina" w ręce, ale jednak mój wysłużony komputer nie podoła, a nie chciałem ryzykować.

"I may never find all the answers, I may never understand why. I may never prove what I know to be true, but I know that I still have to try..."

Wysłany: 2008-04-21 07:43

hmmmm jakie ja preferuję ... strategiczne i samochodówki :D RPG też grywam ale nie wiem czemu jakoś tak włączam je raz na ruski czas ... se kupiłem Baldur's Gate I&II, Icewind I&II, Planescape Torment i tak przechodze od początku tego roku bodajże :P dopiero w II rozdziale Icewinda jedynki jestem :D masakra ... bede to przechodził przez całe tysiąclecia :D ale i tak nie ma to jak strategia najbardziej w mój gust trafił chyba jak dotąd Rise of Nations i Heroes III czy V część ... dla mnie to nie ma różnicy bo obie lubie :D ale jednak częściej gram w V bo lubie też podrodze oczy nacieszyć pięknymi widoczkami a z samochodówek to takie bardziej symulacje ... Toca Race Driver 3 (wiem wiem ... to jest acrade :P ale sie o tym dowiedziałem dopiero jak zagrałem w GTR2 :D świetne tylko bez kierownicy troche ciężko ale da sie grać ) no i Test Drive Unlimited ... moja ostatnia zdobycz :) wiem że to nie symulacja ale co tam :D bardzo miło sie jeździ :P no i to tak ogólnie :) w planach mam właśnie zakup packu Settlersów od I do IV :D w ExtraKlasyce bedzie 24 Kwietnia genialne gry za grosze :) No ale tak jak wyżej kolega .... głównie gra na gitarze

jedyne co mi przychodzi do głowy to chyba "żyj i daj żyć innym" ;p takie najsensowniejsze jak dla mnie i co najbardziej do mnie trafia ;p

Wysłany: 2008-05-25 14:16

ja przedewszystkim te starsze gry jak Diablo ,Orginal War, Majesty , heroes 3, M&M 7, a coś nowszego naprzykład Ragnarok ;>

Wysłany: 2008-05-25 17:41

no M%M7 byłcałkiem niezły tak samo HOMM3, Diablo, Majesty i Morrowind też były całkiem całkiem...prócz tego lubię jeszce dobrą strzelankę, bijatykę i niech leje się krew :twisted:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło