Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

jakie gry preferujecie?. Strona: 1

Wysłany: 2006-10-13 22:12

Khamill (Anciliae)
Khamill
Toruń/Września

Ja moją przygodę z RPG zaczynałem od Warhammera i w sumie nadal w niego gram od czasu do czasu ( czyli jeśli ktoś zrobi sesję ) to gram w Wiedźmina, raz grałem w Dzikie Pola( syf) i to chyba wszystko :) teraz nie mam czasu na sesję więc pykam sobie w Magic The Gathering ;P ( karcianka) extra gra !! Ci co grają to wiedzą a jeśli ktoś nie zna to niech załuję ... :)

...miej żabę zawsze pod ręką

Wysłany: 2006-10-13 22:13

Samurai (Anciliae)
Samurai
Dąbrowa Górnicza

Tekken, GTA, Gran Turismo, Baldur's Gate, Resident Evil, Silent Hill, Final Fantasy...

"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"

Wysłany: 2006-10-13 22:24

OOO Final Fantasy:D:D i już jestem w domu,moja ulubiona gra..jużniedługo zagram sobie w jej najnowszą odsłonę

Wysłany: 2006-10-13 23:51

fallout 1 i fallout 2 genialne gry tactics juz nie ma tekiego klimatu jak poprzednicy.
Pozta tym Lineage 2.
Ogolnie to RPGi i ich odmiany jeszcze jakies scigalki i pro evolution soccer

Wysłany: 2006-10-14 07:25

Elmo (Bicz)
Elmo
Poznań / Koszalin

Mam dziwne wrażenie, że Alphar chodziło nie o komputerowe gry RPG lecz tradycyjne, papierowe...

Ja prowadzę Unkown Armies - podobne do Cthulhu w naszych czasach, lecz o niebo lepsze... Cthulhu nie prowadzę już od kilku lat, choć może niedługo z sentymentu popełnię jakąś sesyję? Time will tell. Z dziwnych rzeczy- mam wydrukowany darmowy podręcznik do Pokethulhu (crossover Cthulhu i Pokemonów - "Pikathulu wybieram cię!" - :twisted:) i Toon :D. Niedługo zacznę betatesty mojego autorskiego systemu Noir dziejącego się w totalitarnej Pradze (klimaty "Roku 1984" i takie tam).

A co do grywania - CP2020, Wąpierz, jak najbardziej (pozostałych gierek ze Świata Mroku jakoś nikt mi nigdy nie poprowadził), Monastyr, 7th Sea (Allessandro del Puto, dla przyjaciół Fiutek :P), zdarzyło mi się nawet ostatnio pograć w D&D :). Kiedyś dawno temu pogrywałem trochę w klasycznego Warhammera i Kryształy Czasu, a co :P

And I know the pieces fit.

Wysłany: 2006-10-14 17:01

Dziadek Alec w latach swej mlodosci naginal glownie w mlotka i srodziemie, zdazyly sie rowniez wynalazki typu: krysztaly czasu, aphalon (w tego klocka bylem najbardziej nieudolnym mg jakiego ten swiat nosil ha!) co tam jeszcze hmmm a juz wiem bylo cos takiego co sie zwalo zona zgona znaczy strefa smierdzi eee smierci drukowali to w magi i mieczu zdaje sie no w to tez pogiercowalismy pare razy .... innych grzechow nie pamietam chwilowo

-----------------------
Zeromancer-Hollywood

united we stand divided we fall

Wysłany: 2006-10-14 17:22

[quote:7bdac0e941="Selene69"]a na komputerku to GTA[/quote:7bdac0e941]

GTA: San Andreas to rasowy erpreg przecież. Spory świat, duża swoboda, rozwój postaci, tony questów etc etc. Gdyby wydano to na papierze to bym się nawet skusił :)

A w temacie: kiedyś trochę grywałem, głównie w Śródziemie. Zdarzyło się kilka sesji w Zew Cthulhu i Wilkołaka. Teraz mnie to już tak nie bawi jak kiedyś

Wysłany: 2006-10-14 21:50

nie mam pojecia czy jeszcze M&M jest wydawane, zdaje mi sie ze jakis czas temu przestala sie ukazywac ale moge sie mylic

-----------------
Apoptygma Berzerk-Lost In Translation

united we stand divided we fall

Wysłany: 2006-10-14 23:44

Elmo (Bicz)
Elmo
Poznań / Koszalin

Nie, nie mylisz sie. Polski rynek prasy rpg przestał właściwie istnieć kilka lat temu. Najpier padł MiM, potem Portal. Aktualnie wydawany jest tylko i wyłącznie (chlip) Gwiezdny Pirat...

And I know the pieces fit.

Wysłany: 2006-10-15 09:22

[quote:50b3c36a14="uvekolarz"]GTA: San Andreas to rasowy erpreg przecież. [/quote:50b3c36a14]

Raczej cerpeg(cRPG) jeśli już.:P

A ja .. ja ostatnio w nic nie gram. Jestem za tym by mnie jakiś MG, najlepiej prowadzący 7th sea przygarnal.
Gralam w Deadlandy, Dedeki (FR głównie), jakieś sesje bez systemu w ogole, Earthdawn, cthulhu, toon:P... i troszku wampira, jakaś sesja Monastyru została popełniona.

No i coś tam zdarzyło mi się prowadzić. Kiedyś masowo dedeki, FR, ale to dawno było. Do dziś śnią mi się tabelki po nocach... A od dłuższego czasu głównie wampir, i to głównie LARPy niestety. Od miesiąca mam jednak szczerą chęć zmienić system i już czytam Monastyr, i zamierzam na ten system się przerzucić, przynajmniej nim nie zagram w 7thy:D...

A co do prasy... masa e-zinów, chociaż mnie osobiście zamknięcie jednego wkurzyło na tyle, że jakoś nie czytam takowych...

Wysłany: 2006-10-19 22:30

FPP w stylu i klimatach Painkillera czy Q2
do tego nastrojowe skradanki jak Thief (steampunk! :twisted: )
dla fanow oldskulowych strzelanek polecam tytul, ktory wyszedl stosunkowo niedawno - Shadowgrounds. Gierka wzorowana na amigowym Alien Breed (ktos nie zna?) i masakrycznie grywalna. Do tego muzyka, jej zdecydowany plus. Warto posluchac Amena, gitarzysty kaprawego zespolu potworkow Lordi, ktory w tym solowym projekcie wyprawia ze swoja gitarka naprawde fajne rzeczy

Wysłany: 2006-10-22 19:33

Wszystkie Elders Scrollsy od areny przez daggerfalla(mojego ukochanego), morrowinda (najsłabszego IMO) i Obliviona.
Kocham też Total Wary, najbardziej Rome :D
No i baldursy i Icewind dale

:)

Wysłany: 2006-10-24 11:46

snarks (Bicz)
snarks
Ostrołęka

Ja pogrywam w D&D ale podręczniki mam też do młotka, wampira i wilkołaka. Grałem też w systemy autorskie.

Hope for the best Prepare for the worst

Wysłany: 2006-11-03 20:16

AAA w takie spoko, no więc ja grałam w dawnych czasach w D&D i Wiedźmina. :D ale do takich gier trzeba mieć ekipę a nie wciąż kłócących się ludzi, szczerze mówiąc okres gier RPG nie był najmilszym w moim życiu :/

:)

Wysłany: 2006-11-03 23:37

ja kocham młotka 40 000

Bądź miły dla swojego wroga nic bardziej go nie wkurwi

Wysłany: 2006-11-05 21:37

ooo powodzenia mi sie do wampira nie zbiera jednak poki co.. za to przeczytalam juz podreczniki do deadlands;P. i w to zamierzam w koncu poprowadzic.

Wysłany: 2006-11-06 10:38

do tej sesji mam juz co prawda komplet graczy, droga zapracowana Alphar:). Ale jest inna propozycja, bardziej w klimatach forum:]. tylko daj znak zycia

Wysłany: 2006-11-28 20:14

O ja szczerze powiedziawszy w rpg gralem w latach 90. tak 94-98. Wiem, wiem dawno;] Teraz, mnie wzielo na nowo, coby sobie zagrac, ale ani orientacji w terenie nie ma, a nie ludzie nie znam. Wiem ze powychodzilo pare nowych systemow. A najbardziej boli, ze moj ukochany Zew upadl.;/

To nie moje są słowa, to legenda ludowa.

Wysłany: 2006-12-13 22:11

Magic The Gathering, chyba od 5 edycji. Na takie granie jednak schodzi zbyt wiele sieki, żeby utrzymać sie na czasie trzeba ciągle uzupełniać kolekcje.

O mnie? Co o mnie? Ogłaszam konkurs... prosze się tu wpisywać ;]

Wysłany: 2006-12-13 22:56

World of warcraft!! ^_^

Warhammer 40k (For the Emperor!)

Troche D&D

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło