Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Co we włosach noszę ;-). Strona: 5

Wysłany: 2006-11-12 02:31

[color=blue:902db84e5a]we włosach noszę..... kocie uszy....a na nich noszę.... kolszyki, o! [/color:902db84e5a]

Wysłany: 2006-11-12 12:13

[quote:2614df28c4="Selene69"]Fakt :cry: :wink: Wracając do tematu, widziałam dzisiaj na Allegro takie syntetyczne niby rurki podobne do dreadów w różnych kolorach, zastanawiam się nad ich kupnem, ale za bardzo nie wiem z czym to się je... Czyli jak to się zaczepia, może ktoś sie orientuje???? :?: :wink:[/quote:2614df28c4]

[color=blue:2614df28c4]Hmm... chodzi Ci o dreadlocki:
http://allegro.pl/item140495376_dredy_warkoczyki_rasta_goth.html
Czy też takie prawdziwe rurki zwane rurkami pcv

Hmm... sama chętnie bym się dowiedziała czegoś więcej na ten temat bo nie chciałabym czegoś jakby co spieprzyć Ale to tak na wszelki wypadek, bo już jednen pomysł mam :) [/color:2614df28c4]

Wysłany: 2006-11-12 17:52

[quote:d83871f4c2="Narea"]Kotek! a co z twoją piękną sierścią?????[/quote:d83871f4c2]

[color=blue:d83871f4c2]Co z moją sierścią? a dobrze ^^ Jest czarno niebieska. Niedługo będą zdjęcia to pokaże ^^ Ale zamierzam jeszcze coś zmienić... ale to jeszcze zooobaczymy :wink: [/color:d83871f4c2]

[quote:d83871f4c2="Selene69"]właśnie Kim, o te dreadloki mi chodzi!!!! Kurde, kupuje sobie mundur i nie mam pomyslu na dodatki, ale chyba kupię dsobie soczewki[/quote:d83871f4c2]

[color=blue:d83871f4c2]Hmm... Ja też mam podobne pomysły, ale tylko podobne :wink: hihi. A z czasem zobaczycie buźka ;*[/color:d83871f4c2]

Wysłany: 2006-11-12 20:51

Kwiaty we włosach noszę na zielonej łące :wink:

Wysłany: 2006-11-12 21:58

[color=blue:043f7c68b8]ale...ale... jak to zniszczę? co masz na myśli? ^^ xD[/color:043f7c68b8]

Wysłany: 2006-11-14 20:42

na pewno ślicznie wyglądasz! super, że jesteś zadowolona :)

Wysłany: 2006-11-16 20:29

no to jeśli chodzi o włosy, to mam pytanko :)

chcę mieć czerwone pasemka we włosach

włoski mam naturalne ciemnobrązowe, siwiejące farbuję je szamponem koloryzującym na granatową czerń

co mam zrobić, żeby mieć takie intensywnie ciemnoczerwone pasemka???

proszę o rady zarówno w sprawie farb, jak i doczepianych pasemek

ja się nie znam zbytnio na najnowszych trendach i kosmetykach :cry: :cry: :cry:

Wysłany: 2006-11-17 11:37

dziękuję kochana! tylko ja się boję, że jak rozjaśnię farbowane na czarno włosy, a potem jeszcze je potraktuję czerwonym kolorem, to mi wylecą :?

a słyszała któraś z Was o doczepianiu pasemek za pomocą jakichś malutkich pierścieni? gdzieś o tym czytałam i nie wiem co sądzić...

Wysłany: 2006-11-20 14:48

A jachciała bym sobie pokręcic wlosy ..

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Wysłany: 2006-11-26 11:36

[quote:4866f7dbac="Narea"]no.... mi się podoba :) tylko dzisiaj jak przyszłam do szkoły to było "a dlaczego nie wyprostowałaś włosów? ładniej by leżałay?" a z mojej strony "PRZECIEŻ ONE SĄ PROSTE!!!.....".... :? no cóż... widać zdarza się....[/quote:4866f7dbac]
[color=blue:4866f7dbac]
Zawsze znajdzie się ktoś komu się nie spodoba... Pozatym czasem właśnie z fryzurą jest wszystko ok, ale ludzie są zazdrośni i gadają że Ci np nie pasuje itd...
Z moją grzywką było róznie. Raz że ślicznie, innym razem "wpadłaś pod kosiarkę???" itd. [/color:4866f7dbac]

[quote:4866f7dbac="noone81"]A ja zapuszczam grzywkę :D I do szału mnie doprowadza póki co... Ale wytrzymam :P[/quote:4866f7dbac]

[color=blue:4866f7dbac]Ja tak samo! Identiko!!!!!! ehh...[/color:4866f7dbac]

[quote:4866f7dbac="SCHWEIGENDE"]no to jeśli chodzi o włosy, to mam pytanko :)

włoski mam naturalne ciemnobrązowe, siwiejące farbuję je szamponem koloryzującym na granatową czerń

ja się nie znam zbytnio na najnowszych trendach i kosmetykach :cry: :cry: :cry:[/quote:4866f7dbac]

[color=blue:4866f7dbac]Ja mam doczepiane niebieskie pasemka. Doczepianie nie na spineczki czy coś tylko na specjalny klej. Trzymają się hmm parę miesięcy, ale trzeba je naprawde dobrze założyć. Koszt to ok 12 zł za jedno pasemko, zakładanie trwa dość długo bo ok godzinę, ale to nic w porównaniu do np 16 godz gdy robi się dready czy coś Jednak drugi raz nie chciałabym chyba tych pasemek... Są lekkie problemy, ale to nie istotne.

Sama chcę sobie pofarbować włosy... Myślałam o rozjaśnieniu pasemek i ciach na kolor, ale boję się że jak farba z tych pasemek zejdzie to będę miała czarno blond srakę na głowie z blaknejącymi kolorami... Masakra. Ale chyba zaryzykuje... No zooobaczymy... Narazie jeszcze się zastanawiam....

Hmm... tak sobie myślę czy czasem nie ma czerwonych farb które łapią na czarne włosy... Najlepiej idź np do rossmana czy coś i zapytaj się, poczytaj itd. Wiem że czerwone farby łatwo zdobyć, są nawet w kioskach tak więc nie powinnaś mieć problemów. Pozdrawiam :* [/color:4866f7dbac]

bez tytulu Wysłany: 2006-11-26 19:03

[quote:66f38b6518="Kim"]

[quote:66f38b6518="SCHWEIGENDE"]no to jeśli chodzi o włosy, to mam pytanko :)

ja się nie znam zbytnio na najnowszych trendach i kosmetykach :cry: :cry: :cry:[/quote:66f38b6518]

[color=blue:66f38b6518]Ja mam doczepiane niebieskie pasemka. Doczepianie nie na spineczki czy coś tylko na specjalny klej. Trzymają się hmm parę miesięcy, ale trzeba je naprawde dobrze założyć. Koszt to ok 12 zł za jedno pasemko, zakładanie trwa dość długo bo ok godzinę, ale to nic w porównaniu do np 16 godz gdy robi się dready czy coś Jednak drugi raz nie chciałabym chyba tych pasemek... Są lekkie problemy, ale to nie istotne.

Sama chcę sobie pofarbować włosy... Myślałam o rozjaśnieniu pasemek i ciach na kolor, ale boję się że jak farba z tych pasemek zejdzie to będę miała czarno blond srakę na głowie z blaknejącymi kolorami... Masakra. Ale chyba zaryzykuje... No zooobaczymy... Narazie jeszcze się zastanawiam....

Hmm... tak sobie myślę czy czasem nie ma czerwonych farb które łapią na czarne włosy... Najlepiej idź np do rossmana czy coś i zapytaj się, poczytaj itd. Wiem że czerwone farby łatwo zdobyć, są nawet w kioskach tak więc nie powinnaś mieć problemów. Pozdrawiam :* [/color:66f38b6518][/quote:66f38b6518]

Moja przyjaciolka ma naturalnie czarne wlosy. Kupila sobie szampon koloryzujacy, poszla do fryzjerki i pofarbowala sobie koncowki na czerwono. Fajnie to wygladalo i wyszlo na czarnych wlosach :) Sa takie, ktore wychodza na czarnych wlosach
Zazdroszcze jej truche tych czarnych wlosow. Swietnie w nich wyglada. Moje brazowe wlosy pojasnialy do tego stopnia, ze niektorzy uwazaja mnie za blondynke. No... koncowki mam totalnie blond, a wyzej taki zwykly braz. Nie jest zle, ale wolalabym miec czarne wlosy. W moich pasuje mi to, ze sa zupelnie proste i bardzo geste. Pasuje mi to, chociaz mam lekki problem z grzywka, bo skoro wlosy sa proste, grzywka wyglada na "sklapnieta", wiec musze ja tapirowac i lakierowac, a to szkodzi wlosom. Zamierzam podciac ja sobie w ten sposob (pod spodem krotsze wlosy, na wierzchu dluzsze), zeby naturalnie odpychala sie od czola. To dobry pomysl?
A co nosze we wlosach? Ozdobne wsowki... najczesciej czarne z jakimis fajnymi dodatkami :) Albo z boku taka malutka, delikatna, czerwona spinke-rozyczke :) Lubie tez zakladac czarna opaske. Lubie miec rozpuszczone wlosy. Jesli juz to robie sobie zwykly kucyk :)

"Radość przeżywa się tylko wtedy, gdy sprawia się ją innym" /Karol Bath/ "Każde życie - nawet najmniej znaczące dla ludzi - ma wieczną wartość przed oczami Boga"

Wysłany: 2006-11-29 16:49

dopiero teraz zobaczyłam Wasze wpisy ...... nieco opóźniona jestem :twisted: ja sobie właśnie kupiłam taką farbę, ponoć do pasemek, ponoć rozjaśniać nie trzeba i wychodzi na ciemnych włosach....... ale się boję!!! na jakimś forum wyczytałam, że farba tej firmy spaliła jakiejś kobitce włosy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wysłany: 2006-11-29 18:50

to jak za parę dni wpadnę tu, łysa i odważna, to znaczy, że se ufarbowałam łepek ....... :twisted:

Wysłany: 2006-11-29 19:02

też racja :) :lol: :lol: :lol:

Wysłany: 2006-11-30 01:59

no lepiej mi wtedy nic nie mówcie :twisted: :twisted: :twisted:

Wysłany: 2006-12-04 21:20

a ja sobie rudą grzywkę zafundowałam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale fajnie :))))

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Wysłany: 2006-12-05 12:10

A ja teraz gumkę noszę bo tak mi włoski z łysinki odrosły że już mogę :D :!: :!: :!: :D :D :D :!: :!:

Wysłany: 2006-12-08 10:25

rano byłam u fryzjera, podciąć moje zmaltretowane włoski... a wieczorem nałożę szampon koloryzujący :D

Wysłany: 2006-12-08 19:39

jak zwykle, bez szaleństw - czyli granatowa czerń :) aby siwiznę pokryć :twisted:

Wysłany: 2006-12-09 12:35

[quote:7fee1cfab8="SCHWEIGENDE"]jak zwykle, bez szaleństw - czyli granatowa czerń :) aby siwiznę pokryć :twisted:[/quote:7fee1cfab8]

a moze by tak tym razem hardkorowo trochę różu? :twisted:

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło