Wysłany: 2007-06-14 22:58
A ja lubię niektórych Turków od kiedy koresponduję z nimi przez net :] Nienawidzę generalizowania Jestem wobec tego nietolerancyjna ;D Ahhhah, i tak w kółko ;D A w końcu zleci na nas jakaś asteroida i tyle będzie z naszego bzdecenia na forum :D
Wysłany: 2007-06-15 19:46
W Polsce nie byłem rasistą, wręcze przeciwnie.
Wyjechałem za granice i rasistą się stałem mimo że nie chciałem.
Jak nie być rasitą jak do okoła otaczają mnie czarni rasiści, skośni rasiści i najgorsi....ciapaci rasiści (hindusi i arabskie nacje).
W ramach usprawiedliwienia powiem tylko, że jestem rasisistą tylko wobec innych rasistów, takim rasistą okazjonalnym :lol:
Chroń mnie Panie przed ciapatymi :lol:
W poście tym użyłem słowa rasista razy 9+1 8O
Wysłany: 2007-08-12 14:11
[quote:b9fbb1346e="Halldor"]W Polsce nie byłem rasistą, wręcze przeciwnie.
Wyjechałem za granice i rasistą się stałem mimo że nie chciałem.
Jak nie być rasitą jak do okoła otaczają mnie czarni rasiści, skośni rasiści i najgorsi....ciapaci rasiści (hindusi i arabskie nacje).
W ramach usprawiedliwienia powiem tylko, że jestem rasisistą tylko wobec innych rasistów, takim rasistą okazjonalnym :lol:
Chroń mnie Panie przed ciapatymi :lol:
W poście tym użyłem słowa rasista razy 9+1 8O[/quote:b9fbb1346e]
Byłem krótko w Londynie i dopadło mnie to samo, co Haldora... Wróciłem do Polski i jakoś mało mnie martwi homogeniczność mojego kraju...Podkreślam, że nie jestem żadnym NS!
Wysłany: 2007-08-12 14:30
jestem rasistą, uważam, że czarna rasa jest najlepsza, najsilniejsza, a intelektualnie nie różni się od białej, a może przewyższa ją :D to są fakty, więc musze być rasistą :D
hm, nie wiem, czy jest inny temat, np. o ksenofobii, czy coś innego, ale napisze tutaj... nie wierzę w to, że są ludzie lepsi i gorsi, ale nienawidzę Niemców, za wywołanie dwóch wojen światowych i za ich relatywizm obecny, naród, który uwierzył, że jest "rasą panów" musi być cholernie zakompleksiony i tępy i udowadniają to do dziś... wkurwia mnie to, że po wojnie im pomagano(plan Marshalla) i mają dziś socjal na poziomie kosmicznym, a dawni esesmani żyją sobie jak królowie... hm, nienawidzę też Izraela za eksterminację Palestyńczyków i za nazywanie antysemitą każdego, kto im się nie podoba, wykorzystują Holocaust do niecnych, politycznych celów... i świat z nich robi największą ofiarę wojny, a większośc tzw. "żydów" to byli obywatele Polski...
tak, nienawidze tych dwóch krajów, ale nie wykluczam możliwości zaprzyjaźnienia się z kimś narodowości takiej...
aha, Polaków tez nienawidzę, jeszcze bardziej od powyższych nacji... za całe mnóstwo wad i kretyńskich postaw...
"well I jumped into the river too many times to make it home"
Wysłany: 2007-08-12 18:03
A ja tam nienawidze kominarzy. Bo jak idzie kominiarz, to sie wszyscy za guziki lapia. A jak idzie grabarz, to sie nikt za nic nie lapie. O!
Jestem pasazerem na statku Ziemia.
Wysłany: 2007-08-12 20:50
Ja osobiście nie uważam żadnej rasy za gorsza czy bardziej godna przepuszczenia przez Oświęcim, ale zawsze mogą istnieć uprzedzenia wynikające bardziej z tego, co sie dzieje w danym państwie. Np gdy patrzymy na Chińczyka widzimy osobę, która haruje paręnaście godzin za przysłowiowa miseczkę ryżu, bo taka jest sytuacja w jego kraju i robi to, co musi, żeby przeżyć.
Polaków jeszcze do niedawna mieli za chlejusów i obiboków, a teraz jesteśmy postrzegani jako pracowity naród.
Podobnie jest z czarnymi. Niektórzy maja ich za podludzi, bo sytuacja ekonomiczna w ich ojczyźnie czy kultura wymuszała na nich takie czy inne zachowania. Nie sa temu winni, a jednak cierpią.
Zeby wyleczyć świat z rasizmu trzeba by było zmienić światopogląd połowy globu.
[url=http://www.lastfm.pl/user/slashy_dp]Chasing the sun[/url] [img:446aba9c11]http://img209.imageshack.us/img209/1863/sig02aslashylo4.jpg[/img:446aba9c11]
Wysłany: 2007-08-12 21:16
[quote:eeda35dc2c="Paskievicz"][quote:eeda35dc2c="slashy"]Polaków jeszcze do niedawna mieli za chlejusów i obiboków, a teraz jesteśmy postrzegani jako pracowity naród.
[/quote:eeda35dc2c]
oczywiście w państwach w których owi polacy pracują, a pracują tam właśnie w takim celu aby wrócić do polski, a następnie chlać i się opierdalać 8)[/quote:eeda35dc2c]
są też tacy którzy pracują żeby np: kupić mieszkanie (bo im babcia nie da), wykupić fundusz emerytalny żeby na starość nie zdychać z głodu (bo im państwo nie da) albo zdobyć kase na swoją działalność gospodarczą (bo im tata nie da)
menele i wszelakiej maści lumpy wyjechały po to żeby zarobić na chlanie i ćpanie, każdy ma swoje cele i priorytety ... luz :D
co nie zmienia fatku że lepiej pracować za 1200zl na tydzień niż na miesiąc ... co nie Paskievicz ? :lol:
Wysłany: 2007-08-13 07:14 Zmieniony: 2007-08-13 07:55
Skonczcie ten temat - to nie forum polityczne!
Jestem pasazerem na statku Ziemia.
Wysłany: 2007-08-13 08:39
[quote:fdcb8597d4="Paskievicz"] nie wiem może są tacy, którzy pracują i przywożą kase do polski na jakieś szczytne cele typu "kupie mieszkanie" - ale sorry ja takich po prostu nigdy nie spotkałem ani nawet nie słyszałem o takich - wszyscy "wyjezdni" byli z moich powyższych przykładów[/quote:fdcb8597d4]
widocznie obracasz sie w chujowym towarzystwie, albo mieszkasz w jakimś dennym miejscu :lol:
Wysłany: 2007-10-24 12:47
Każdy inny, wszyscy równi! :)
Wysłany: 2007-10-24 14:20
Paskievicz jesteś niezastąpiony... :lol: :mrgreen:
Wysłany: 2007-10-24 14:47
[quote:e6ed5d8edf="Elfka"]Każdy inny, wszyscy równi! :)[/quote:e6ed5d8edf]
gdybyśmy byli równi musielibyśmy myslec identycznie
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wysłany: 2007-10-24 16:58
[quote:cb20254eab="Elfka"]Każdy inny, wszyscy równi! :)[/quote:cb20254eab]
Od kiedy to niby?
-------------
65daysofstatic-Lyonesse
united we stand divided we fall
Wysłany: 2007-10-24 20:49
[quote:b9cef6d56e="Nenar"][quote:b9cef6d56e="Elfka"]Każdy inny, wszyscy równi! :)[/quote:b9cef6d56e]
gdybyśmy byli równi musielibyśmy myslec identycznie[/quote:b9cef6d56e]
Równi w sensie praw człowieka...
Wysłany: 2007-10-24 20:58
Aby tak się stało też musielibysmy byc identyczni z charakteru i każdy wyssany z żądzy władzy ... dopuki człowiek będzie pragnął władzy będą równi i równiejsi
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wysłany: 2007-10-25 14:57
To jest oczywiste że zawsze znajdzie się ktoś kto będzie jej pragnął.......
Miałam tu na myśli,że każdy jest inny pod względem wyglądu, charakteru, sposobu bycia itp.
Równi w tym sensie że np. jak kogoś poznaję nie wywyższam go tylko dlatego że ma np. markowe ubrania czy najnowszy model telefonu......
Wysłany: 2007-10-25 17:19
Ehhh.. długa ta dyskusja, a offtopów a offtopów...
Moje stanowisko jest trochę skomplikowane.
Wielkie rasowo-religijno-seksualne wojny są chyba wynikiem jakiś kompleksów. Człowiek chce się dowartościować, więc mówi sobie, "ja przynajmniej jestem biały/czarny/hetero/homo/uj wie jak". Potem mamy krucjaty różnych fanatyków.
Z drugiej strony, jesteśmy wolnymi ludźmi. Moim prawem jest nie lubić kogokolwiek i nic komukolwiek do tego, jakie są tego powody. Mogę nie móc patrzeć na czarnych, gejów, żydów czy kogo tam chce. Nikt nie każe mi się z nimi zadawać, mogę kazać komuś wyp*.* z mojego domu, bo jest taki czy owaki.
Inną sprawą jest chora awersja wszystkich "poprawnych politycznie" na rasistowskie wyzwiska. Jak mnie czarny wk...zdenerwuje, to mogę go sobie powyzywać od bambusów. I nie ma w tym nic złego. A mi ulży. Problemem nie jest "rasistowskie" szydzenie z kogoś kto akurat mnie wk..wił, ale wk..wianie się z powodu jego rasy.
A co do policji- wszędzie są różni ludzie. Działają na nerwy, owszem, ale głównie tym, którzy by chcieli, by ich prawo nie dotyczyło. A pozwów o pobicia i gwałty pod adresem niebieskich jest jednak mniej niż pod adresem paskowanych(to odnośnie postu pana nie lubiącego piesków).
A równość? Co to niby jest równość? Nigdy jej nie będzie. Ktoś zawsze ma lepszy start, ktoś ma lepsze znajomości, komuś się coś uda, co nie powinno, a kogos innego będzie to wnerwiać. Do póki człowiek jest wolny ma prawo traktować ludzi nierówno.
Wysłany: 2007-10-25 19:01
Według prawa wszyscy jesteśmy równi (choć z tym bywa różnie). Od tego jest tolerancja. My pozwalamy innym być sobą i żyć, a inni pozwalają nam...
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Wysłany: 2007-10-25 20:36
[quote:54da632dbe="Alec-II-Pure"][quote:54da632dbe="Elfka"]Każdy inny, wszyscy równi! :)[/quote:54da632dbe]
Od kiedy to niby?
-------------
65daysofstatic-Lyonesse[/quote:54da632dbe]
Domyślam się że masz na myśli kibiców legii.......
Wysłany: 2007-10-25 21:52
[quote:d3745dea91]Domyślam się że masz na myśli kibiców legii.......[/quote:d3745dea91]
Legii piszemy z wielkiej litery 8)
a na mysli mam roznych ludzi, ktorych uwazam za niekoniecznie rownych sobie
---------
Molesta-Mam to przed oczami
united we stand divided we fall