Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Coma- dają po garach!. Strona: 3

Wysłany: 2007-07-08 19:31

KrolowaSalamandra (Anciliae)
KrolowaSalamandra
Sucha Beskidzka/Kraków

ja tez come bardziej cenię za niesamowicie dające w dupę koncerty a nie za płyty. na płytach są niczym nadprzecietnym, ale na koncertach wymiatają. to na pewno duża zasługa charyzmatycznego ( w koncu aktora) wokalisty- piotra roguckiego.

"To see a World in a Grain of Sand And A Heaven in a Wild Flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an Hour." , my master

Wysłany: 2007-07-09 11:19

Ja byłam na 4 koncertach, niestety tez przed Linkinem i teraz kolejny mi odpadnie, ale... powiem szczerze, po pewnym czasie nieco sie nudzi ogladanie tego samego na scenie :)
Fajne to było na pierwszych 2. ale potem juz troche takie przewidywalne, ze "o tu zrobi to".

Wysłany: 2007-08-19 15:34

Ja też za nimi nie przepadam, w cale po garach nie dają ale po nerwach niestety moich przynajmniej tak.

Wysłany: 2007-10-29 21:39

Lubię songa:"Leszek Żukowski", dobry text :)

Wysłany: 2007-11-18 19:01

Unquenchably (Bicz)
Unquenchably
Kraków /okolice/

Och ach, Coma *,* dla mnie Bóg polskiej muzyki. Ponałam kilka lat temu <totalne zauroczenie "Spadam" i "Leszkiem Żukowskim">, a na zakończenie roku szkolnego dostałam od polonisty ich drugą płytę. Narkotyzowałam się całe wakacje, potem wrócił czas na PWzM, a teraz jakoś tak czas na melancholię i demówki + solo Piotrka Roguckiego.
Ich muzykę polecam wszystkim, bez wyjątku. No, może z wyjątków tych, dla których tekst nic nie znaczy. Bo w Comie teksty są naj.

PS: Nie mogę doczekać się nowej płyty.... są jakieś konkretniejsze info? Ja nic nie znalazłam...

Wysłany: 2007-11-28 21:48

Super grali na Woodstocku. Tylko szkoda,że tak krótko.....
No i wcale się nie dziwie,że dostali Złotego Bączka. :wink:

Wysłany: 2007-11-29 12:55

Popieram Coma rzadzi... :wink:
Dalej nie pisze trzeba zobaczyc, no moze tylko szanowny pan powinien na koncertach wyrazniej spiewac, bo gdybym nie znala tekstow to bym znodow padla- to a propos ubieglorocznego koncertu...co do tego to pan Wein lepiej nies sie wypowie :wink:

"Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj" A.C. Swinburne

Wysłany: 2007-11-29 13:56

[quote:2d85fadf2e="Wainamoinen"]Cóż, zawsze będą gusta i guściki. Ja sam na początku zasłuchiwałem się w nią non-stop. A teraz trochę mi się przejadła. Oczywiście, dalej mam bardzo wiele sympatii dla ich muzyki, ale to już nie to samo co kiedyś...

Co do koncertów - to już inna bajka. Rogucki zawsze potrafi owinąć publikę wokół palca. Jak wczoraj przy akompaniamencie ciężkich gitar wjechali na scenę na dziecinnych rowerkach, w hełmach, kapokach i czym nie tylko, to myślałem że padnę ze śmiechu :D.[/quote:2d85fadf2e]

Wreszce coś nowego pokazali :D Ale fakt, smiesznie było :)
Tylko po co ta oprawka z białymi "flagami" ? :/

Wysłany: 2007-11-29 14:05

Hehe moze juz sie poddaja..druga plyta i ni dydy :wink:

"Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj" A.C. Swinburne

Wysłany: 2007-12-03 22:48

jeśli chodzi o koncerty to, jak już było wspomniane, coma naprawdę potrafi zawładnąć publicznością. rogucki wpada w muzyczny trans, jest niezwykle chayzmatyczny i rozsiewa naokoło pozytywną energię.

płyt już dawno nie słuchałam. pierwsze zafascynowanie minęło. aczkolwiek do niektórych piosenek wracam kiedy mam odpowiedni nastrój.

[url=http://www.lastfm.pl/user/bloodflower_87/?chartstyle=purple] [img:c7f7fdac9a]http://imagegen.last.fm/purple/recenttracks/4/bloodflower_87.gif[/img:c7f7fdac9a][/url]

Wysłany: 2007-12-05 17:07

[quote:d57550c56d="Kiris"]Hehe moze juz sie poddaja..druga plyta i ni dydy :wink:[/quote:d57550c56d]

moze nikt nie słuchał.. ale mówił cos o koncu w maju 2008 ciekawe czy to takim koncu?

Wysłany: 2008-01-30 12:34

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Lubię ten zespół ze względu na niebanalne teksty. Spotkałam się kiedyś z opinią, że to grafomania, ale totalnie nie mogę pojąć intencji ani powodów osoby, która tak się o tekstach Comy wyraziła. Należy to podkreślić również ze względu na fakt, że niewiele kapel potrafi stworzyć ciąg słów, który będzie miał logiczny sens i będzie tworzył całość, a jednocześnie będzie stosunkowo zaskakujący.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2008-09-26 16:30

[quote:405c9746b4="Wainamoinen"]Wczoraj w Radiu Eska Rock odbyła się premiera singla, zapowiadającego trzecią płytę Comy. Zainteresowanych odsyłam na strony
[url]http://pjnk.wrzuta.pl/audio/4P1lOIoI7A/coma_-_zersiem_wojna[/url]
http://pl.youtube.com/watch?v=HlESctv22oo

Nic dodać, nic ująć. Czekam na premierę płyty. Dobrze, że już w listopadzie :twisted:[/quote:405c9746b4]

No nareszcie! Ile można było czekać na kolejną płytę Trzeba będzie się wybrać na koncercik, dobrze że w Poznaniu będzie pod koniec listopada - liczę na zupełnie nowy set utworków :)

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Wysłany: 2008-09-26 19:28

Lubię Comę od początków jej działalności. Od pierwszych demówek rozprowadzanych pośród znajomych... od koncertów na dzień wagarowicza i innych niewielkich.. Pamiętam czasy gdy na Come chodziło się z biletem za 5zeta...
Natomiast bardzo mi się nie podoba obecny lans tych Panów. I właśnie ten kult... To że się wybili nie oznacza że mogą mieć fanów w nosie... A to widzę po większości obecnych ich koncertów... Kiedyś byli fajniejsi.. Szkoda... :?

"Istnieć znaczy zmieniać się, zmieniać się - to dojrzewać, dojrzewać zaś - to nieskonczenie tworzyć Samego Siebie..."

Wysłany: 2008-10-05 15:45

sums (Diabolista)
sums
Grodzisk Wlkp./Poznań

Jakoś nigdy nie mogłem się przekonać do Comy. Po przesłuchaniu kilku utworów jakoś odrzucił mnie ten band. A tu po kilku latach nagle dostałem od znajomego ich płyty. Mówię ,a co mi tam przesłucham...no i do teraz jestem w totalnym szoku. Zespół jak na polskę zupełnie wyjątkowy. Świetne teksty, mocne riffy, aż momentami chciałoby się poskakać. Co prawda ich muzyka instrumentalnie momentami strasznie mi zajezdza Rage Against The Machine. Ale mysle ze to ich plus.Teraz załuje ze rok temu na Woodstocku poszedłem szukać wódki gdy zaczynali grac Na koncertach muszą miażdzyc. W listopadzie nowa płyta i mam nadzieje ze w końcu uda mi się przejśc sie na ich gig

"W samym akcie oddania się złu nie ma jeszcze wykluczenia możliwości kochania" Anne Rice "Wampir Lestat"

Wysłany: 2008-10-05 19:52

To oni jeszcze istnieją? Łeee...

Wysłany: 2008-10-16 15:26

nextscene (Anciliae)
nextscene
Kłodzko/Wrocław

Uwielbiam twórczość Piotra Rogudzkiego.
Coma znajduje się u mnie na liście dźwięków do stałego słuchania,odpowiednio do sytuacji,czy też humoru.Koncert na którym byłam w Polanicy wspominam bardzo dobrze...
Topię się w słowach i dźwiękach.

"Sukces to zanczy być panem swojego losu,robić,co się chce,co się lubi,tam gdzie się chce i z kim się chce. Być niezależnym - to dla mnie jest sukces" William Wharton

Wysłany: 2009-06-05 20:21

Ja uwielbiam Come. Bylam na 4 koncertach. Na zywo sa rewelacyjni.Jest niesamowity klimat. Najbardziej lubie Leszka Zukowskiego i 100 tysiecy... :D

Trzeba się w górę piąć. choć męczy życie, a kiedy przyjdzie paść to paść na szczycie

Wysłany: 2009-06-05 20:26

[quote:3ce636c114="40i4"]To oni jeszcze istnieją? Łeee...[/quote:3ce636c114]

istnieja , istnieja i to tego zbyt często koncertują i zajmują miejsce na scenie..

Do wszystkiego trzeba dorosnąć.

Wysłany: 2009-06-08 14:28

chciazby innym ;]

Do wszystkiego trzeba dorosnąć.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło