Wysłany: 2010-01-29 11:02
Hmmm - ciekawie sie rozwijają. To na plus. Na minus to, że brzmienie mają jak 90% polskich kapel deathemtalowych - zbyt nowoczesne, zbyt selektywne takie mało deathmetalowe.
Najlepsze są moim zdaniem 'cold skin obsession' i 'anshir-za' , najsłabsza "neurotic world of guilt"
.
Wysłany: 2010-01-29 11:14
no Anshur-za wypadła im świetnie,ale Rat Age daleko za Anshur nie jest, są to dość podobne płytki jakby nie patrzeć:)
NeVeR Surrender!
Wysłany: 2010-01-29 15:19
[quote:904c9ed4ac="Paskievicz"]dziś w ramach kolejnej retrospekcji słuchałem sobie Traumy - DetermiNation i bardzo mi się spodobusiało ^^[/quote:904c9ed4ac]
Jeśli o traumie mowa, to ja wielbie "Imprefect Like A God". Hmm, Trauma zapewne nie wypije sie poza kraj, ale konsekwentnie robią swoje i wydają dobre jakosciowo wydawnictwa.
Nie bede ukrywał, że poza wspomnianymi wcześniej przez mnie fulcrum i vanity nie widze jakoś kapeli, która miałaby szansę aby pierdolnąć polską sceną.
.
Wysłany: 2010-01-29 22:12
Generalnie,Trauma gra ambitnie i pomysłów im nie brakuje,może się wybiją poza granice to kwestia dobrej promocji ale nie można zapominać o samej muzie,zobaczymy może ich nadchodzący album"Archetype of Chaos"okaże się strzałem w 10 to sie zobaczy:)
Co do Lost Soul:
"Immerse in infinity" to bardzo dobry album jeden z lepszych w 2009 roku,zespół nie próżnuje i w końcu będzie trasa po Polsce od daty premiery:)Aczkolwiek najlepszy według mnie był własnie"Anshur-Za":)
"Necropolis" jest kawałem dobrej roboty,Peter nie próżnuje aczkolwiek troszeczke się rozczarowałem po bardzo udanym"Impressions in blood":)
NeVeR Surrender!
Wysłany: 2010-01-29 22:15
Hmmmmmm
Wysłany: 2010-01-29 23:58
Ktoś słyszał album Esqarial 'Burneg GRound Strategy' ??
Polecam osobiście, dobra progresywna młócka z pierdolnięciem, nazywając rzeczy po imieniu.
Przyjemne, melodyjne solówki, połamane rytmu i gdzieniegdzie blasty aż miło :)
Nie ma rzeczy niemozliwych
Wysłany: 2010-01-30 09:12
"Burned Ground Strategy"bardzo łatwo wchodzi w ucho i już tam zostaje,jest to super album,połączenie takiego Thrashu z Deathem który fajnie,naprawdę fajnie się komponuje,na koncertach też super wypadają :)
Thy Disease grało w sumie teraz bez Cube`a,i nie było Psycho`a na tej trasie więc może dlatego odczuwałeś różnice,generalnie dochodzi kwestia nagłośnienia,która jest niekiedy gwoździem do trumny koncertu,niezależnie jaki by grał zespół:)
NeVeR Surrender!
Wysłany: 2010-01-30 22:47
No niby tak, no cóż zobaczymy dalsze koncerty jak wypadną :)a Dies Irea? zespół z ogromnym potencjałem? co sądzicie?
szkoda że nie grają juz
NeVeR Surrender!
Wysłany: 2010-02-01 07:57
Razielogus => dla mnie "immerse in infinity" mocno przereklamowana. Jesli chodzi o Lost Soul, to moim zdaniem debiut najlepszy był.
Raziel, Bart => nowego Esqarial nie słuchałem, ale patrząc na poprzendie płyty, to w ogole mi sie oni nie podobają.
Dies Irae - za dużo Vadera w tym jest. Dla mnie nieciekawe granie.
A co sądzicie o Tenebis ??? Taki death metal + voivod ... ciekawe granie, choc zdecydowanie do łatwych w odsłuchu nie zalezy
.
Wysłany: 2010-02-01 09:23
[quote:9dded31433="Harlequin"]
A co sądzicie o Tenebis ??? Taki death metal + voivod ... ciekawe granie, choc zdecydowanie do łatwych w odsłuchu nie zalezy
[/quote:9dded31433]
mówisz o Tenebis czy Tenebris? Bo jeżeli słusznie wnioskuję, że literkę zjadłeś, to miałem okazję posłuchać. Tak jak mówisz - ciekawe granie, aczkolwiek niektóre motywy ryją czaszkę ostro i męczy mnie długotrwały odsłuch takiej muzy.
Wysłany: 2010-02-01 09:27
Chodzi mi oczywiscie o TENEBRIS ... literke zjadłem :> . Ja prawde mówiac do tej pory nie potrafię sie do nich przekonać - niby intrygujaca muzyka, zaawansowana, ale brakuje mi tam jakiejś dramaturgii - taka progresja dla progresji z deka ... :/ ale chetnie posłucham nowego ich materiału, który podobno juz wyszedł
.
Wysłany: 2010-02-01 09:45
[quote:f2e90fdc44="BarTolmai"][quote:f2e90fdc44="Harlequin"]nowego Esqarial nie słuchałem, ale patrząc na poprzendie płyty, to w ogole mi sie oni nie podobają.[/quote:f2e90fdc44]
uuu... [/quote:f2e90fdc44]
No coooooooo :> Dawno nie słyszałem, aby ktoś tak kaleczył angielski - jak słuchałem "Discoveries" to wybitnie mnie to irytowało.
p.s. acid drinkers też z ta angielszczyzną są do dupy !!!!!!!!!!!!! :D
.
Wysłany: 2010-02-01 10:04
Nooo, Muniek to czołowy polski deathmetalowiec :)))
.
Wysłany: 2010-02-01 10:18
Nom, vedonist tylko dwójke słychałem, ale solidnie grają chłopaki. Szału nima, ale muza ok. W przeciwieństwie do Tehace - Ci jak dla mnie sa zbyt syntetyczni, zbyt nowoczesnie i za mocno smierdzą deicide
.
Wysłany: 2010-02-01 18:44
Vedonist słyszałem na żywo i chłopaki dobrze napierają, jeśli chodzi o ich albumy to preferuję dwójkę, wydaje mi się bardziej dojrzała i ciekawiej rozwiązana niż debiut.
Esqarial to w gruncie rzeczy też nie lubię, słyszałem jakieś płyty, widziałem 2 razy na żywo i podziękuję.
Ogólnie jeśli chodzi o polski death to do moich ulubieńców należą Trauma, Parricide (mogliby jakiś LP w końcu wydać), Decapitated no i Lost Soul który ostatnią płytą mnie zaskoczył bo tak rozbudowanych i ciekawie zaaranżowanych kompozycji to się nie spodziewałem. Oprócz tego kapelą która może jeszcze dużo nawojować jest wg mnie Deivos, dobry tech death.
You breathe to live You breathe - you die
Wysłany: 2010-04-14 23:19
[quote:7e68505c8f="kisiel81"]A R M A G E D O N!!!!!!!!!!![/quote:7e68505c8f]
Popieram. W końcu kapela z mojego miasta Kwidzyna
Trzy są rycerza przymioty święte: czystość w miłości i prawdzie; cześć rycerska moc uczynku rodząca; sprawność oręża, ku obronie słabych i przestrodze niesprawiedliwych
Wysłany: 2010-04-19 14:00
[quote:58db102796="Harlequin"]Jak dla mnie Vader to kapela z dupy :/[/quote:58db102796]
Do "Litany" grali bardzo ciekawie ale fakt po niej byla sromotna kupa,praktycznie granie na jedno tempo i podobne sola.Przy kazdej kolejnej plycie mam ubaw dowiadujac sie jaki to ten nowy album bedzie wybitny,przelomowy,oryginalny pla pla pla......
Jednak szacun za stare plyty pozostal.
Damnation ktos zna/slucha/ma koszulke z pierwszego tloczenia?
Wysłany: 2010-04-19 14:12
[quote:44a22c8e9c="Hitler"]nie lubię death metalu, ale taki Symbolic Immortality był bardzo fajny, no i mieli wokalistkę. [/quote:44a22c8e9c]
Trzeba obadać, bo nie znam :]
Co do Damnation - słyszałem "Rebel Souls" i "resist" i w ogole na mnie to wrazenia nie zrobiło
.
Wysłany: 2010-04-21 15:13
"Vader to zespół z dupy"... z dupy to jest takie myślenie prosze państwa.
Don't try to show them, how much above them you are
Wysłany: 2010-04-21 15:35
[quote:7e4d98e284="Coyote"]"Vader to zespół z dupy"... z dupy to jest takie myślenie prosze państwa.[/quote:7e4d98e284]
Jak myślenie moze być z dupy - słuchałem Vadera i nigdy nie mogłem zrozumiec jego fenomenu. Kapela mocno przereklamowana jesli chodzi o to co gra - za znani są w swiecie, bo udało im sie wybic juz przy okazji debiutu, który był wydany przez dużą wytwórnię. Gdyby teraz zaczynali działalnosc byliby zapewne co najwyzej sredniakiem.
Więc powtórzę sie - dla mnie Vader to kapela z dupy :)
.