Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Polski Death Metal. Strona: 1

Polski Death Metal Wysłany: 2010-01-26 08:19

Witam,Chciałbym poruszyć temat polskiego Death Metalowego Środowiska,jakie Waszym zdaniem zespoły mają szanse osiągnąć coś więcej i które są najlepsze?
ja uważam że RedemptoR ma spore szanse i jest naprawdę świetny! obczajcie sami,odsyłam do dwóch nowych numerów na youtube z nadchodzącej Epki oraz do ich myspace:)

www.myspace.com/redemptor

NeVeR Surrender!

Wysłany: 2010-01-26 08:29 Zmieniony: 2010-01-26 17:55

Redemptor jest [color=RED:9f4c739ce5]bardzo ale to bardzo fajny [/color:9f4c739ce5] - płytka "None Pointless balance" to jeden z najlepszych deathmetalowych tworów jakie w ogóle wyszły w naszym kraju :)) Wiesz moze gdzie mozna ja zdobyć ? Chętnie kupie :))

Bezapelacyjnym No.1 jest Decapitated - debiut i Halucynoza miażdza :))

Co do innych zespołów to trzeba przyznac, że polska scena ostatnimi laty biedą stoi. Ja szan upartuje w dwóch kapelach:

siedleckim Vanity - genialny progresywny death metal przypominajacy bardziej awangardową wersję Opeth

trójmiejskim Fulcrum - ultratechniczny grind w stylu Psyopus, tylko, że bardziej przemyslany :)) czekam na te debiuty :))

A tak poza tym:

zapomniany Violent Dirge - kto szuka polskiego Atheist to własnie go znalazł. Albumy ukazały się tylko na MC (1993 i 1995 rok). Obydwa świetne z naciskiem na "Craving". Odsyłam do recenzji - jest na łamach DP.

Ghost - The lost Of Mercy - bardzo rzadki cedek wydany przez Loud Out 13 lat temu. Brutalne, selektrywne ze świetnymi solówkami.

Armagedon - Invisible Circle - kultowy album, będący czymś z pogranicza Deicide i Pestilence.

.

Polski Death Metal Wysłany: 2010-01-26 08:37

Płytkę można zdobyć od zespołu czyli w Krakowie :) jeśli jesteś z poza Krakowa to może napisz do zespołu tudzież do Frontmana Daniela Keslera na myspace i się zapytaj czy mogliby Ci wysłać o ile oczywiście mają jeszcze ale wydaje mi się że mają:)

Decapitated oczywiście i bezkompromisowo!

NeVeR Surrender!

Wysłany: 2010-01-26 14:24

Jestem fanem Devilyn mam nadzieję,że niebawem ukarze się ich nowe wydawnictwo,tak poza tym polski death metal jakoś średnio mnie interesuje,ogólnie ten gatunek to powielanie wcześniejszych pomysłów.

Wysłany: 2010-01-26 20:30

no wiesz inspiracja inspiracją ale ten zespół nie ma takich inspiracji które wymieniłeś może śladowe ilości Decapitated,można wiele usłyszeć i skojarzyć i nie rzucać stwierdzeń że zespół się tym inspiruje,neguje Twoje stwiedzenie:)

NeVeR Surrender!

Polski Death Metal Wysłany: 2010-01-26 22:37

poza tym,możesz stwierdzić,że coś podobnie zabrzmi i już Ci się kojarzy z zespołem którego słuchasz, ja nie słucham tych zespołów co wymieniłeś(oprócz Decapitated) i w ogóle mi się z tym nie kojarzy.Kojarzy mi się to z Redemptorem i o to chodzi by każdy zespół znalazł swoje brzmienie i swój styl,Redemptor tak właśnie czyni,każdy zespół szuka swojego stylu i zdarza się że przez te eksperymenty możemy stwierdzić że się z czymś kojarzy,
a co do masteringu Redemptora,tym zajmą się najprawdopodobniej bracia Wiesławscy:)

NeVeR Surrender!

Wysłany: 2010-01-27 08:16

[quote:ce72cdc346="Paskievicz"]posłuchałem ten drum session 1 i brzmi to dla mnie jak mieszanka decapitated, opeth, toola i czasami deftones ze zmianami z jednej na drugą praktycznie co minutę

rozumiem że można inspirować się jakimiś kapelami ale bez przesady hehe bo wychodzi z tego 'summer mix' [/quote:ce72cdc346]

No bo technicznym death metalu o to m.in. chodzi, żeby sie wszystko zmnieniało co minutę, a nawet częściej

.

Wysłany: 2010-01-27 09:07

Oblukaj se ich jedyny album "None Pointless Balance". Jeśli trawisz twórczość Schuldinera z okresu "Symbolic" to album powinien Ci się spodobać :)

.

Wysłany: 2010-01-27 19:06

nie no,każdy może sobie coś kojarzyć nawet Krawczyka :D ale generalnie, jeśli nie słuchałeś "None Pointless Balance" to ten album Ci polecam i nadchodzącą Epke bo wiem,że to będzie kawał świetnej roboty!:)

NeVeR Surrender!

Wysłany: 2010-01-27 20:57

Menadżer to nie jestem ale zajebiście lubie ich twórczość :)
Masachist,kawał dobrej muzy trzeba przyznać,generalnie dobrzy muzycy tworzą ten skład,mają swoje pomysły którę razem tworzą zajebistą całość, ale generalnie grają coś? bo ostatnio chyba cisza jest u nich...

NeVeR Surrender!

Wysłany: 2010-01-28 13:33

[quote:414b4ff3bb="Raziel90"]Menadżer to nie jestem ale zajebiście lubie ich twórczość :)
Masachist,kawał dobrej muzy trzeba przyznać,generalnie dobrzy muzycy tworzą ten skład,mają swoje pomysły którę razem tworzą zajebistą całość, ale generalnie grają coś? bo ostatnio chyba cisza jest u nich...
[/quote:414b4ff3bb]

No przeciez wydali w ubiegłym roku "Death march fury" :)) Jak dla mnie solidnie, bezposrednie granie, moim zdaniem lepsze niz Azarath. Jednak nie zachwycili mnie aż tak bardzo :)

.

Wysłany: 2010-01-29 00:02 Zmieniony: 2010-01-29 02:23

[quote:9dbfa8f788]No przeciez wydali w ubiegłym roku "Death march fury" :)) Jak dla mnie solidnie, bezposrednie granie, moim zdaniem lepsze niz Azarath. Jednak nie zachwycili mnie aż tak bardzo :)[/quote:9dbfa8f788]

no ale jakoś nie koncertują niestety no ale to raczej wynika z braku czasu muzyków...

a o Vaderze nikt nie wspomniał!

NeVeR Surrender!

Wysłany: 2010-01-29 08:34

Jak dla mnie Vader to kapela z dupy :/

.

Wysłany: 2010-01-29 09:18

Mi osobiście twórczość Vadera się podoba,mają w sobie coś co przyciąga(przynajmniej mnie) no ale Panowie Vader to jest Najbardziej znana Polska kapela Deathowa,bynajmniej za granicą bo wiecie jak to w Polsce z tym jest.

NeVeR Surrender!

Wysłany: 2010-01-29 09:22

behemoth jest hcyba bardziej rozpoznawany aktualnie, ale dalej sie bede upierał że darski gra black :)

.

Wysłany: 2010-01-29 09:37

no Behemoth jest Najbardziej rozpoznawalny nie ulega wątpliwości że im się udało,ale oni nie grają takiego typowego Deathu a z takich kapel to własnie Vader i Decapitated,choć teraz Decapitated z tym składem to nie to samo jak wiadomo

R.I.P.VITEK

NeVeR Surrender!

Wysłany: 2010-01-29 10:01

Skład nie skład - zobaczymy jakie pomysły tkwią w głowie Vogga :)) Schuldiner też zmieniał muzyków jak rękawiczki, a i tak wsio brzmiało jak DEATH :))

.

Wysłany: 2010-01-29 10:14

no niby tak, w pomysły Vogga nie wątpię,Krimh no jest dobrym perkusistą nie ma co też pomysły będzie miał więc zobaczymy co z tego wyniknie,zobaczymy jak wokal się sprawdzi bo Rafał hmm jakoś nie ma takiego wokalu co pasuje do Decapitated,mówią że się wyrobi,oby.słyszałem go na żywo jak z Kethą grał więc jakoś byłem nie zachwycony no ale kto wie:)

NeVeR Surrender!

Wysłany: 2010-01-29 10:47

Pożyjemy zobaczymy :))

.

Wysłany: 2010-01-29 10:58

a co sądzicie o Thy Disease? o ich ostatnim albumie i całej twórczości? taki czysty death to to nie jest jak wiecie no ale więcej deathu niż industrialu :)

NeVeR Surrender!

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło